Mockingbird Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Абе, вазелина му е майката.Помага за всичко.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Абе, вазелина му е майката.Помага за всичко.. Ти от къде знаеш? В смисъл, че помагал за всичко? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Щот съм бил в казармата, щот съм обучаван за джедай, освен това дървото се гъне докът е младо, пъки по мое време тази тенденция за всеобщо изпеерастяване я нямаше, та не съм прихванал маицата... П.п. Да не говорим и, че не разбирам от чорапи и изобщо не съм на ясно кои гащи са cool... Те и другите не разбират от чорапи и не знаят кои гащи са куул, ама тва не им пречи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordeath Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Те и другите не разбират от чорапи и не знаят кои гащи са куул, ама тва не им пречи. Аз само да те питам в анадолски рейс возил ли си се?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Винаги съм бил "фен" на Тесла! Пълен изрод в добрия смисъл! С тия затретени ли не знам колко станаха резултати от ЦЕРН, май предстой едно голямо ТЦ на E=mc2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Винаги съм бил "фен" на Тесла! Пълен изрод в добрия смисъл! +1 Като човек, който му е било интересно да се занимава с физика, няма как да не отчета Никола Тесла като един от брилиятните, но за жалост недоразбрани учени... С тия затретени ли не знам колко станаха резултати от ЦЕРН, май предстой едно голямо ТЦ на E=mc2 От цялата ситуация обаче има някои интересни неща...Неутриното лесно би могло да "избяга" и да премине по траектория, различна от предначертаната? Все пак неутриното не участва в електромагнитни взаимодействия, неутрално е... Тези резултати може да не са грешка, но въпреки това да имат обяснение различно от "счупване на Теорията на относителността" Въобще, материята не е 1 или 2 изречения... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Triti Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Vinyl_master, ако е към сгейщина, няма страшно. От гейове не можем 'се уплаши! Но виж ти си по за страх. Сега е само във форума, а после едни смс-и сред нощите почват, с послания от рода на "липсваш ми..."; "не мога без теб" и примерно все подписани от внушителни мъжки имена... - Да пази Господ! - казваше баба ми. А на Тесла и аз съм фен! Последно за него четох тази книжка: и ми хареса много. Smirnoff, и на мен ми заприлича на па-па-американо! (Ама помислих, че ми се струва само...) Midex, ако бяха и с простащина вече, нямаше да ги слушам хич, какво остава да посмея да (ти) ги плесна тук. Иначе ако подобриш втората, метни насам, че много ми харесва. Хинди било, това-онова, пък циганин-румънец я дижейства. А за педерастията - не че подценявам способностите ви да превърнете всеки нормален мъж в отявлен педераст, ама подходът ви е грешен. Една жена колко трябва да се изврати, искам да кажа... че да си пада по мъже?! И за батерии стана дума тука някъде, та искам да напиша на Charmock, че батерията на киндълчето ми спадна с едно барче вече! Очаквам до 2-3 дена да спадне с още едно. Така ако върви, след 4 седмици трябва да се изтощи! Ползвам го средно по 4 часа на ден. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Колкото и да не ти се иска, дори в днешно време лично аз не виждам средната позиция наистина действаща някъде. Големите корпорации мачкат хората и т.н и т.н, доста примери, които не мисля, че се вписват в "златната среда" Айде - пролетарии от всички страни - съешавайте се! Ти що не вземеш да се гръмнеш? Горките беззащитни хорица под тиранията на корпорациите. Друго си е да си има вожд и който не си тупа главата в килимчето пред неговата снимка да го пращат в някой концлагер (я белене, я някъде по-на север) та да си помисли. И за един виц да го обявят за враг на народа. Ай сиктир Винаги съм бил "фен" на Тесла! Пълен изрод в добрия смисъл! С тия затретени ли не знам колко станаха резултати от ЦЕРН, май предстой едно голямо ТЦ на E=mc2 +1. Между другото не ти ли прилича на Милко Калайджиев малко? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Айде - пролетарии от всички страни - съешавайте се! Ти що не вземеш да се гръмнеш? Горките беззащитни хорица под тиранията на корпорациите. Друго си е да си има вожд и който не си тупа главата в килимчето пред неговата снимка да го пращат в някой концлагер (я белене, я някъде по-на север) та да си помисли. И за един виц да го обявят за враг на народа. Ай сиктир Хаха...Пролетарии всех стран, соединяйтесь! Сега сериозно-Онзи режим не мисля, че е бил хубав. Не, той НЕ е бил хубав. Обаче твоята ненавист ти пречи да погледнеш нещата безпристрастно, че и положението днес е далеч от златната среда! Или това, че не те пращат в Белене, значи че няма никакви други гадории в днешният свят!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 ...но въпреки това да имат обяснение различно от "счупване на Теорията на относителността" Въобще, материята не е 1 или 2 изречения... Верно е, но е време за лек прогрес, доста неща ще заминат, ако се счупи тази теория, на практика всичко... Той, Тесла винаги е казвал, че е грешна тази теория и не го е криел; Тесла за теорията на Айнщайн през 1925г.: Великолепна математически дреха, която очарова, смайва и прави хората слепи за съществените й грешки. Теорията е като просяк облечен в лилаво, който неукия взима за Цар. Тълкователите са брилянтни мъже, но са повече метафизици, отколкото учени! Никола е един от малкото критици на Айнщайн във всяко едно отношение. Vinyl_master, ако е към сгейщина, няма страшно. От гейове не можем 'се уплаши! Но виж ти си по за страх.... Да, на нас малко ни требе, като се напиваме кат казаци на някой срещи, колко му е си отперем една оргия ...кои по чорапи, кои с бръснати задници +1. Между другото не ти ли прилича на Милко Калайджиев малко? Прилича, даже имаше някаде една снимка из нета, която ги съпоставят с него, на нея разликата им е малка Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Аз само да те питам в анадолски рейс возил ли си се?? Mне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Ангеле, ще дойде ли ден, в който ще пропуснеш поне едно обаждане? И окото ти изкараха, и пак няма оправия... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Верно е, но е време за лек прогрес, доста неща ще заминат, ако се счупи тази теория, напрактика всичко... Това, че е време за лек прогрес, не значи че трябва да отхвърляме теория, която е устоявала на проверки много пъти, без да имаме реална аргументация, само поради причината, че е "време за лек прогрес". Честно казано, не знам кое е това "напрактика всичко", ама научнофантастичните филми, ако ги мислиш такива, едва ли ще се сбъднат в скоро време... п.п Без това няма как да се движим със светлинна скорост, ползвайки конвенционалните методики и концепции, които се ползват в момента...Остава и въпроса със защита от космическата радиация... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Хаха...Пролетарии всех стран, соединяйтесь! Сега сериозно-Онзи режим не мисля, че е бил хубав. Не, той НЕ е бил хубав. Обаче твоята ненавист ти пречи да погледнеш нещата безпристрастно, че и положението днес е далеч от златната среда! Или това, че не те пращат в Белене, значи че няма никакви други гадории в днешният свят!? Oсновополагащата идея "всеки според възможностите си, всекиму според потребностите" е тотално сбъркана. Няма как да се разпределят благата поравно или според заслугите ако няма ефективна оценка за заслутите. А такава оценка вече има и се нарича пазарна икономика. Не е от най-честните, но се саморегулира и когато някой прекали или се намира друг да го измести или просто престават да му дават това, което иска или не може да намери никой да му свърши работа за предлаганото заплащане. Толкова е просто. Има си недостатъците, има и начини да се използва системата, но не са толкова извратени като в другия случай когато друг определя вместо теб кое ти е нужно и кое не и колко следва ти да можеш. НЯМА ПО-МЪРТВОРОДЕНА идея от комунизма. И забележи, че повечето увлечени от идеята не са интелектуалци а пълни рапони. Затова и след октомврийската революция потърпевши са интелектуалците (освен върхушката). Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Ангеле, ще дойде ли ден, в който ще пропуснеш поне едно обаждане? И окото ти изкараха, и пак няма оправия... Пита ме човека. Не съм някаква надувка, че да не отговарям. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Това, че е време за лек прогрес, не значи че трябва да отхвърляме теория, която е устоявала на проверки много пъти, без да имаме реална аргументация, само поради причината, че е "време за лек прогрес". Честно казано, не знам кое е това "напрактика всичко", ама научнофантастичните филми, ако ги мислиш такива, едва ли ще се сбъднат в скоро време... п.п Без това няма как да се движим със светлинна скорост, ползвайки конвенционалните методики и концепции, които се ползват в момента...Остава и въпроса със защита от космическата радиация... Голяма част от физиката се основава на тази теория, аз не казвам, че като е разбият и хайде, почваме да летим из между галактиките. Всички факти за това, кога е произлезла вселената, черните дупки, времето и пространството..всичко е на тази теория..е мисля, че е достатъчно да ти преобърнат живота, само ако се замислиш... Science has taken a wrong turn in 1887 when Albert A. Michelson and Edward W. Morley conducted a famous experiment, called the Michelson-Morley Experiment. This wrong turn formed an errant foundation our current physics and science rests upon, starting from Albert Einstein (Einstein's Postulates & special theory of relativity) to modern day electromagnetic theory. This wrong turn will rock science to its foundation when realized. It will shatter theories and rewrite a century of books. Among the most devastating will be a crumbling of modern astrophysical theory on formation of our universe (big bang, age of, redshift, and more). Yet, an early scientist was acutely aware of this errant path, but considered it a blessing. Why? A quote: "I am even grateful to Einstein and others because through their erroneous theories they lead mankind away from that dangerous path I followed." ” - Tesla Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 .... Да бе да..Ти за монопол и картели не си чувал..Баш бая пазарна икономика...Без съществуването на някаква държавна регулация няма да му излезе края на това...Саморегулацията и справедливостта са само на хартия, би трябвало да го знаеш не по-зле от мен. Разбери ме много добре, аз в момента не говоря, че онзи строй е бил хубав, той не е бил хубав, говоря че текущата икономика си има изключително остри недостатъци, които се показват в доста случаи и че положението е далеч от златната среда и перфектното.Тук влиза държавното регулиране и антимонополните закони...Но до колко е ефективно... Голяма част от физиката се основава на тази теория, аз не казвам, че като е разбият и хайде, почваме да летим из между галактиките. Всички факти за това, кога е произлезла вселената, черните дупки, времето и пространството..всичко е на тази теория..е мисля, че е достатъчно да ти преобърнат живота, само ако се замислиш... Да, напълно разбирам, че ако теорията падне, това може да върне повечето физици в предучилищната. За това говоря, че трябват факти и аргументи, поправки, допълвания или създаване на нова теория. Обаче просто оставяне на хората в "мрак" ще доведе до настъпление на мистика и изотерика... А като се замисля, като човек занимаващ се с електроника, в една или друга степен тази промяна ще се отрази и на текущите ми "познания" в материята... От друга страна, винаги съм бил заинтригуван от Тесла и ако е имало нещо, което той е знаел, но не е споделил, ние трябва да разбулим тайната... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted December 23, 2011 Share Posted December 23, 2011 1896г. Тесла държи в ръката си светеща лампа, захранена с електрически ток, която не е вързана с жици...още не сме е разбулили тази тайна дори Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted December 23, 2011 Share Posted December 23, 2011 +1 Като човек, който му е било интересно да се занимава с физика, няма как да не отчета Никола Тесла като един от брилиятните, но за жалост недоразбрани учени... От цялата ситуация обаче има някои интересни неща...Неутриното лесно би могло да "избяга" и да премине по траектория, различна от предначертаната? Все пак неутриното не участва в електромагнитни взаимодействия, неутрално е... Тези резултати може да не са грешка, но въпреки това да имат обяснение различно от "счупване на Теорията на относителността" Въобще, материята не е 1 или 2 изречения... Защо намесваш в случая неутрино? Тесла говори за неутроните... Относно казуса с Айнщайн - става дума за теоретична физика - нормално е някоя и друга теория да претърпят промени във времето, както се е случвало не веднъж. С това Света няма да свърши или физиката да се промени коренно. Ще добавят един коефициент на името на откривателя на несъответсвието и готово. Пример: Ще го разглеждаме като идеален газ, пък после ще прибавим газовата константа и ще получим реалния... Физици - кво да ги правиш.... (((: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted December 23, 2011 Share Posted December 23, 2011 1896г. Тесла държи в ръката си светеща лампа, захранена с електрически ток, която не е вързана с жици...още не сме е разбулили тази тайна дори Aбе до известна степен не съм съгласен... Вземи една малка крушка и една антенка и застани до някой радиопредавател. Ще се учудиш как крушката магически ще светне... Ние сме открили Wireless-а, за да не могат циганетата да крадат кабелите, все пак. Защо намесваш в случая неутрино? Тесла говори за неутроните... Относно казуса с Айнщайн - става дума за теоретична физика - нормално е някоя и друга теория да претърпят промени във времето, както се е случвало не веднъж. С това Света няма да свърши или физиката да се промени коренно. Ще добавят един коефициент на името на откривателя на несъответсвието и готово. Пример: Ще го разглеждаме като идеален газ, пък после ще прибавим газовата константа и ще получим реалния... Физици - кво да ги правиш.... (((: Знаеш ли, Теорията на Относителността ми е била една от най-интересните теории и съм се занимавал с разглеждането на забавянето на времето според нея или по моему съществуването на "локални времена"...Би било известно разочарование да съм вложил усилия да разбера теория, която много малко хора разбират, а то да се окаже, че истината е малко по-различна... А говорим за Неутрино, понебе учените от ЦЕРН, дрън, дрън били открили, че то било се движело със скорост над светлинната, което видиш ли било против теорията на относителността. Само да не излезе, че е объркало посоката или нещо друго(неутриното)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 23, 2011 Share Posted December 23, 2011 Разбери ме много добре, аз в момента не говоря, че онзи строй е бил хубав, той не е бил хубав, говоря че текущата икономика си има изключително остри недостатъци, които се показват в доста случаи ... Изключително острите недостатъци в твоите очи са незначително малки подробности сравнени с извращенията на другата алтернатива. Айде моля моля. Пич, ако ми беше пред очите досега дори с риск да си ме ошамарил щях да съм ти скочил. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 23, 2011 Share Posted December 23, 2011 http://en.fishki.net/comment.php?id=103771 Добро утро. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 23, 2011 Share Posted December 23, 2011 теория, която много малко хора разбират, а то да се окаже, че истината е малко по-различна... Има го момента че колкото нещо е по-сложно толкова е по-грешно. Най-гениалните неща са най-простите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 23, 2011 Share Posted December 23, 2011 http://en.fishki.net...t.php?id=103771 Добро утро. Блях....ако им бяха сложили и по една коледна шапчица, щеше да е съвсем предколедно. :allien Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 23, 2011 Share Posted December 23, 2011 1896г. Тесла държи в ръката си светеща лампа, захранена с електрически ток, която не е вързана с жици...още не сме е разбулили тази тайна дори Всъщност е доста разбулена..., както и още една-две хави с доста сериозен отбранителен и нападателен потенциал, но по съвсем разбираеми причини не се дава голяма гласност. Не забравяй, че доста години цялата документация и записки на Тесла са били в притежание на САЩ, а в последствие когато ги връщат на племенникът му в СФРЮ, те доста бързо преминават в ръцете на тамошните служби. В днешно време документите отново изплуваха на бял свят, но има сериозно потвърдени данни, че голяма част (по-важната) от тях липсва и се намира някъде из архивите на бившият СССР. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.