kotora Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=pxMkIm5JxkM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Compatibility mode? Няма оправдание да се седи на Windows XP. Не се излагай повече, моля те... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 А какво ще кажеш за опцията да поддържаш една версия на 98SE само заради хардуер (доста скъп и не в единична бройка)...нещо като умалена версия на ситуацията, когато НАСА масово изкупуваха 8086 процесори за совалките си. За съвременен компютър говоря. Не се излагай повече, моля те... Защо? Ти защо ползваш XP? Кефи те, че за новите компоненти дори не правят драйвери за него? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 И аз макар да съм със 7ца ХР май си ме кефеше най-много. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 За съвременен компютър говоря. Аджеба де - не възприемай думата "хардуер" единствено свързана с думата "компютър", а и не забравяй, че в компютъра също може да му пъхнеш доста хардуер, често пъти едната платка, струваща повече отколкото всичко останало. Понякой път дадена елитна фирма за професионален хардуер фалира или просто изведнъж спира да произвежда/поддържа даден свой продукт, на който трудно можеш да му намериш заместител, освен ако не се изръсиш със сума, която в днешно време не много хора могат да си позволят да дадат...а когато имаш и повече продукти от тази фирма, които перфектно вървят под 98SE, но не и на нещо след него, май е по-добра идея да си държиш едно копие на стара OS, отколкото да си продадеш колата, само и само да си работиш на Win7. А и не мисля, че дори да тегля заем и да дам няколко хиляди $ за някой 'заместител', с драйвери за Win7, работата ми ще стане по-качествена, отколкото е сега. @Васко, к̀ефенето е другата страна на въпроса, а кефа цена няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Аз си работя с ХР и за сега не изпитвам нужда да го сменям. Жена ми е с 7-ца и колкото пъти и взема лаптопа все нещо ме дразни 7-цата. Предполагам, че се свиква и сигурно е по-добра от ХР-то, но нещо не мога да и свикна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Защо? Ти защо ползваш XP? Кефи те, че за новите компоненти дори не правят драйвери за него? При такъв въпрос даже не виждам смисъл да отговарям. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 При такъв въпрос даже не виждам смисъл да отговарям. При положение, че 2 пъти вече тичаш около реално обяснение, започвам да си мисля, че и няма какво да отговориш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Аджеба де - не възприемай думата "хардуер" единствено свързана с думата "компютър", а и не забравяй, че в компютъра също може да му пъхнеш доста хардуер, често пъти едната платка, струваща повече отколкото всичко останало. Понякой път дадена елитна фирма за професионален хардуер фалира или просто изведнъж спира да произвежда/поддържа даден свой продукт, на който трудно можеш да му намериш заместител, освен ако не се изръсиш със сума, която в днешно време не много хора могат да си позволят да дадат...а когато имаш и повече продукти от тази фирма, които перфектно вървят под 98SE, но не и на нещо след него, май е по-добра идея да си държиш едно копие на стара OS, отколкото да си продадеш колата, само и само да си работиш на Win7. Moжеш ли конкретно да споделиш какъв е този хардуер, ако не е проблем. Стана ми интересно п.п 98SE е последната OS от фамилията на Windows, на която можеш да си позволиш да бъркаш на ниско ниво NT4/5 и прочие бият през пръстите за това... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 п.п 98SE е последната OS от фамилията на Windows, на която можеш да си позволиш да бъркаш на ниско ниво NT4/5 и прочие бият през пръстите за това... За какво бъркане на ниско ниво говориш?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 За какво бъркане на ниско ниво говориш?! Най-долу в бидона след като се утаят джибрите, да набараш чепките! (за всеки случай ще напиша черно на бяло, че се шегувам) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Moжеш ли конкретно да споделиш какъв е този хардуер, ако не е проблем. Стана ми интересно Няколко многоканални аудиокарти, заедно с ефект процесори на една фирма, която се води за Ролс Ройса в про-аудиото. От тогава практически не са правени по-добре звучащи конвертори и ефекти, затова и намерение нямам да зарежа няколкото хиляди долара, които съм похарчил преди години и тепърва да купувам подобен хардуер, на който тепърва да свиквам слухово, само защото съществува по-нова и шарена операционна система, която даже отново трябва и да купувам. Имам легални Win98SE и XP - част от пре-продукцията извършвам с оня хардуер под 98, а пост-обработката я правя на XP...малко сложно изглежда, но резултатите обикновено са прекрасни (поне хората така казват ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 При положение, че 2 пъти вече тичаш около реално обяснение, започвам да си мисля, че и няма какво да отговориш. Мидекс ти е предложил един вариант, който изобщо не е за изхвърляне. Има ли смисъл да обяснявам в километричен пост, кое, как и защо прави XP-то все още необходима операционна система в не малко случаи. Примерно да си се замислил, че на моята машина, която не е последна мода, с Фотошоп работя в пъти по-бързо отколкото на 7-ца. Пробвал съм го, не го говоря да си правя вятър. Мога да изредя няколко различни софтуера, които работят по-добре на XP и няма нужда да зарязвам машина, която ми върши работа за всичко което ми е необходимо, само и само да набутам още 1000лв. за нова машина, на която ще правя същото, но под Уин 7. Или това не е достатъчна причина ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Мидекс ти е предложил един вариант, който изобщо не е за изхвърляне. Има ли смисъл да обяснявам в километричен пост, кое, как и защо прави XP-то все още необходима операционна система в не малко случаи. Примерно да си се замислил, че на моята машина, която не е последна мода, с Фотошоп работя в пъти по-бързо отколкото на 7-ца. Пробвал съм го, не го говоря да си правя вятър. Мога да изредя няколко различни софтуера, които работят по-добре на XP и няма нужда да зарязвам машина, която ми върши работа за всичко което ми е необходимо, само и само да набутам още 1000лв. за нова машина, на която ще правя същото, но под Уин 7. Или това не е достатъчна причина ? Аз не говоря за такива частни случаи. Не съм казал, че всеки де що има компютър, трябва да слага Windows 7, защото е най-нов. Говоря за случая, в който човек отива и си купува чисто нов компютър/лаптоп от магазина. 4 ядра. 8ГБ рам. модерно дъно, нова видеокарта. Прибира се в къщи и слага Windows XP 64бит щото му е свикнал и е "по-готин". Това за мен е нелепо. Тия частни случаи изобщо никой не ги е споменал. Въпроса тръгна от това как ФЛАШа лагва на jjjjjjjk компютъра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalis Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 И нека и аз потроля малко по темата.На мен ХП то ми се караше зверски с конфигурацията и се налагаше преинстал на 3 6 месеца!А сега си карам вече над година с Виста и си ми е добре.Верно по бавничко стават някои работи. А и наистина има продукти които си работят само на по-стари ОС(или там си вървят по гладко най-малкото). Абе какво ли ми разбира на мен главата,аз си знам за човешките чаркалъци и стига :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 OMG WTF мускулна треска... от ръкомахане с move контролера на PS3. Eй това не го очаквах. Ебаси мамата... не мога да повярвам но дуела със саби е егати кефа... и стрелбата с лък също Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 OMG WTF мускулна треска... от ръкомахане с move контролера на PS3. Eй това не го очаквах. Ебаси мамата... не мога да повярвам но дуела със саби е егати кефа... и стрелбата с лък също Щот си търтей . А аз очаквах да се похвалиш с някъв кинект, нашия на другия полюс отишъл. Нищо, живот и здраве след Нова година аз ще се похваля , сега още си изучавам конзолата. @леталния - смени я тая Глиста със 7. От личен опит ти казвам, като човек минал през Windows 95/98/XP/Vista и 7. Най-доволен съм от XP-то и Седмицата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Аз не говоря за такива частни случаи. Не съм казал, че всеки де що има компютър, трябва да слага Windows 7, защото е най-нов. Говоря за случая, в който човек отива и си купува чисто нов компютър/лаптоп от магазина. 4 ядра. 8ГБ рам. модерно дъно, нова видеокарта. Прибира се в къщи и слага Windows XP 64бит щото му е свикнал и е "по-готин". Това за мен е нелепо. Тия частни случаи изобщо никой не ги е споменал. Въпроса тръгна от това как ФЛАШа лагва на jjjjjjjk компютъра. Уточнявай се за какви случаи говориш. Много лаптопи излизат от магазина със 7-ца, но работят много по-добре под ХР например. Такива частни случаи са много, не са един и два. Ще мине доста време докато всичко мине на ХР и е доста рано да се правят изказвания като твоите, че ползването на старата вече операционна система е неоправдано. Голяма част от лаптопите с по 2 и 3Gb рам работят по-добре под ХР. Бе като цяло схвана идеята. По-лека операционна система, нищо че е стара и върши абсолютно същата работа с по-малко използване на ресурсите на машината. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Най-доволен съм от XP-то и Седмицата. Аз също. Недоразумението Вирус Виста го прескочих и слава богу... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Щот си търтей . А аз очаквах да се похвалиш с някъв кинект, нашия на другия полюс отишъл. Нищо, живот и здраве след Нова година аз ще се похваля , сега още си изучавам конзолата. @леталния - смени я тая Глиста със 7. От личен опит ти казвам, като човек минал през Windows 95/98/XP/Vista и 7. Най-доволен съм от XP-то и Седмицата. Откакто в техномаркет не можаха да ми демонстрират кинекта защото било му прегряло захранването и казаха да дойда сутрин щото тогава работи а следобеда прегрявало и го отписах. Отделно питах племенника и той разпитал негови суъченици с XBOX и отзивите не ми харесаха. А да, и си нямах работа да пусна Mortal Kombat на PS3 - след това само за това си мислех. Сега освен че ме боли левия палец (от MK-то), цялата дясна половина ме боли от ръкомахането (5-6 часа подскачане и ръкомахане явно ми е дошло много). Обаче се чувстам нов човек, толкова емоции изкарах... дори не ми се ще да се заяждам с никой форумно (а не е като да няма за какво да се зачекна), единствено Гримьора не успях да му подмина изказването, че пиещите уиски са хора искащи да пият нещо скъпо а не хубаво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Дядо, ти се немА друга работа, та ми го показа тва уиски. На пъпа ми излезе Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Ники, голяма беля си направил. Малкия не знам дали ще спреш, но себе си няма да успееш... Аз затова засега не взимам конзола... Като видях какви майтапи бяха с Wii примерно, се замислих, че ако е у дома, нищо друго няма да се прави... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Аз не говоря за такива частни случаи. Не съм казал, че всеки де що има компютър, трябва да слага Windows 7, защото е най-нов. Говоря за случая, в който човек отива и си купува чисто нов компютър/лаптоп от магазина. 4 ядра. 8ГБ рам. модерно дъно, нова видеокарта. Прибира се в къщи и слага Windows XP 64бит щото му е свикнал и е "по-готин". Това за мен е нелепо. Тия частни случаи изобщо никой не ги е споменал. Въпроса тръгна от това как ФЛАШа лагва на jjjjjjjk компютъра. PentiumM от 2001година ли е, Woox? Не ми лагва компютъра, не се забавя, но натоварва, да така е. А компютъра не е компютър, а лаптоп и процесора е еквивалент на едно 2,6Ghz Pentium4.... A не мога да разбера какъв етикетировчик си и кое за кого било нелепо. Всеки си избира за себе си, нали така? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=5S5fFW6p4Ws Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Ебати якото фирмено парти! Рааазцепих се! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.