Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Бахти, това се е случило наистина. Как работат хората!!!

Уолмарт – една от най-мощните търговски вериги в Съединените щати. Една сутрин в един от регионалните офиси се получава писмо от клиент, в което се казва:

„Уважаеми Господин регионален директор по обслужването на клиенти,

Аз се казвам така-и-така и бях ваш клиент от повече от 20 години. Семейството ми традиционно пазарува при вас и винаги сме били изключително доволно от всички продукти, закупени във вашите магазини. Преди 6 месеца си купихме нови гуми за автомобила, но за наше голямо разочарование те вече се изтъркаха. В сервиза ни обясниха, че качеството им не е добро и затова толкова бързо са се унищожили. Бих искал да ви съобщя това, за да не се разочароват така от вашите магазини и други клиенти.

С поздрави,

така-и-така”

На другия ден Г-н така-и-така получава в пратка по куриер 4 броя изрядни нови гуми от най-високо качество, придружени с писмо лично подписано от регионалния директор по обслужване на клиенти:

„Уважаеми Г-н така-и-така,

Искрено съжалявам, че сте се разочаровал от нашата верига магазини. Ние много ценим всеки наш клиент и бихме желали да продължите да пазарувате при нас и за в бъдеще. Като знак на нашето отношение към вас, моля приемете тези гуми, за чието качество аз лично гарантирам.

С поздрави,

Еди-кой-си

регионален директор по обслужването на клиенти

П.П. Нашата верига Уолмарт не продава автомобилни гуми.”

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Ама пък сте твърди пичове....виж, софтуеристите като дедо имат повече пари, ама пък (им) са едни мекииии...:devil

Не, веднъж дедо беше обърнал повечко чашки от едно 15 годишно и сам си призна. :laughing:

Кое ми било меко? Диванчето ли?

Бахти, това се е случило наистина. Как работат хората!!!

Знаеш ли кога се е случило наистина това? Никога. Особено като не продават гуми.

Знаеш ли кога се е случило наистина това? Никога. Особено като не продават гуми.

Никой не е казал, че се случва постоянно. Но е напълно възможно на някой шеф да са му показали абсурдното писмо, а човека да е бил в изключително добро настроение, да е извадил $500 и да са му направили на човека подарък (с рекламна цел). Може да си сигурен, че този човек ще разкаже за случката на кой де що свари.

Малко като "Apple said yes"

И за 2те не е ясно истина ли са обаче кефят.

Има една песничка, която много ми харесва и в момента ми звучи в ушите за н-ти път. :)

Знам, че повечето ще кажат "УФ!", ама пък и може да има някой, дето да я оцени.

Та ето я:

http://www.youtube.com/watch?v=Gulth-Ew4yA

А ето го и превода:

Еротично (С една пирога)

С една пирога отиваш и се връщаш

в часовете, когато беснее дъждът.

До земите на вестготите плаваш

и те покоряват висящи градини;

ала ти безмълвно крилата си режеш.

Сол покри голото ти тяло,

нося ти от Делфи сладка вода.

На две, ми каза, ще се разкъса животът ти

и преди да сколасам от теб трижди да се отрека...

ръждяса ключът

от рая.

Керванът препуска през праха,

подгонил полудялата ти сянка.

Как да опитомиш ума с една постеля?

Как да овържеш с въжета Средиземното море?

Ах, любов,

която се нарече Антигона.

Коя ли нощна песен светлината ти отне?

И в коя ли галактика ще те открия?

Тук е Атика,

една каменоломна сива,

а аз - едно стрелбище, долнопробно,

където се упражняват,

псувайки,

пъдари чуждоземни.

Песничката е по стихове на Алкис Алкеос и музика на Танос Микруцикос. Също така е по една поема от Алкей и е определяна като песен с най-силната поема в нея.

Баси...след втори ден перипетии, най-после си взех пакета от митницата - вчера 1 час ; днес -1 час и 20 минути чакане в онова малко коридорче.:pirate После..."Ама защо на пакета пишeло Danger", "Дайте да видим какво имало вътре и дали няма да ми гръмне в ръцете"......накрая като се успокоиха - 'вярно с оригинала', 'дата', 'подпис', начисление на мита и ДДС-та и върху пътните, такса 3.50 не знам какво си и накрая започнах да се питам защо ли изобщо съм си поръчал това, след като ми създадоха толкова проблеми. Системата им е отпреди 20 години - минаваш в една стая, после на едното гише, където нямат компютър, а единствено пишат в едни големи халваджийски тефтери, после те изпращат на другото (съседното) гише, където отново работят единствено с други халваджийски тефтери и.......така - зле сме, още много ни е необходимо. :sick

Te работата си я вършат обаче сещаш ли се как се правят справки след като изходните документи са такива тефтери? Ами ревизия? Точно никак? И как се засичат постъпили суми? А дали има предпоставки да се прибира оттук оттам, за корупция да не отварям думата. Щото ти вкарваш нещо за дребни жълти стотинки, но от там минават и тирове пълни със стока.

И защо няма още свястна информационна система? Може би защото е много трудно да намерят някой като мен или 10 дори и да ги хванат за 6месеца да направят каквото трябва? Все си мисля че доста хора си пълнят гушите сериозно и умишлено е такъв батак. И то не е батак съвсем, просто се работи като преди 20 години, но пък преди 20 години оборотите бяха различни. Пък и нали като се направи кадърна система половината персонал ще му пожелаят довиждане защото и работа няма да остане - не е същото да преписваш 5 минути и да сканираш един бар код.

Какво ли обяснявам и аз очевидни истини.

ПС: Пламене, я разкажи за "мекото", че сигурно повечко питиета съм бил обърнал и нямам спомени за какво сме си говорили...

Аз съм пазарувал доста от Уолмарт, както и често съм връщал закупени от мен неща. Уверявам те, че в името на клиента, не само биха му купили гуми, но аз се учудвам, че не са му подарили кола.

Аз съм пазарувал доста от Уолмарт, както и често съм връщал закупени от мен неща. Уверявам те, че в името на клиента, не само биха му купили гуми, но аз се учудвам, че не са му подарили кола.

Ами аз също съм пазарувал. Не искаха да ми приемат счупеното колело, което реално беше счупено. Трябваше да правя скандали.

Това е странно, аз им върнах лаптоп който бях изпуснал и се беше строшил. Даже и не отвориха кутията да го видят, а направо ми го смениха.

Мъглата с нож да я режиш....хубаво поне, че пътя е влажен :D

Слагай интермедия, Стефчо! laughing.gif

----------------------------------------------

Толкова се зарадвахме на Муската снощи, че изпихме една туба tounge.gif

Естесвено и той се оказа прекрасен и днес сме с бистри глави... Време е за вряли чорбици ph34r.gif

Съвсем случайно попаднах на този артист докато търсих нещо в нета и се замислих, какъв страшен съм си го представял като ученик гледайки "Кървав спорт", а той всъщност какъв миловиден чичка е. :laughing: В линка под снимката е сниман в различните му роли.

4145918X.jpg

1dbe73d3162a4143.png

http://www.hkcinemagic.com/en/gallery.asp?pid=179&fid=&type=0&id=5283

... лаптоп който бях изпуснал и се беше строшил. ...

Аз пък снощи си изпуснах лаптопа, който беше в работещо състояние - голям и тежък (17"). Като го вдигах от пода, почти го бях отписал....или поне матрицата или харда. Падайки, заедно с мишката, издърпа с USB кабела и външния Long range USB Wifi адаптер с 3 антени, който също се пльосна на пода от 2 метра височина (и него го отписах). Адаптерът се беше счупил в шарнирната си основа (все пак е made in China), но антените бяха наред ; след внимателно оглеждане, лаптопът външно нямаше и драскотинка. Отворих го (понеже при падането се беше самозатворил), включих го и веднага му пуснах подробен тест на диска. Нямаше и един грешен сектор, а на всичкото отгоре USB адаптерът продължаваше да си работи, все едно не е падал.....много съм доволен! :wub:

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...