netrootbg Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Ами първо защото имам, второ защото в Щатите те гледат като изкопаемо (или по-скоро черен негър на помощи) като подадеш дебитна Не мога да се съглася. Още от 2005-та година имам издадена карта Visa Classic, но дебитна. На никое място до момента не са разбрали, че е дебитна картата . Малко по - висока е таксата за обслужването, но си струва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Не знаех, че има Visa Classic не-кредитна. Бях останал с впечатление че Visa Electron и Maestro са дебитните. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 За картата - точно обратното. Ти как си мислиш да се разкарваш с пачки в джоба? Ей тъй тръгваш нанякъде и носиш едни 2-3 хиляди ей тъй да си имаш... по джобовете и в куфарите. Много добра идея, нямам думи. А една карта само е много весело когато си в ресторант, хапнеш нещо и тръгнеш да плащаш... и се окаже, че нашата малоумна банка (визирам пиреус) точно в този момент им минава някакво дневно приключване и просто отказват транзакциите поради липса на достатъчна наличност - ей тъй за да ти е весело. И като се обадиш да ги питаш как така един сънен глас ти обяснява че видиш ли в момента е 3 през нощта и не виждат проблем тъпите гърци, ти иди им обяснявай как при теб в момента е обед и ако нямаш друга карта кибичиш в ресторанта 2-3-4 часа докато им мине приключването. Дедо, каква е тази банка бе? Аз при такъв случай бих им заврял картата в някои доста интимни отверстия. Принципно Виза и Мастъркард не биха допуснали подобни издънки, защото това е удар по техния продукт и банките на практика подписват един ферман техни условия, преди да почнат да издават каквито и да било карти с тяхното лого. Не знам каква е ситуацията и как Виза и Мастъркард контролират нещата в тази част на света, но тук подобни издънки са просто изключени. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Гръцка банка, как каква Piraeus Bank - BG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Гръцка банка, как каква Piraeus Bank - BG Значи принципно ако е истинска кредитна карта, транзакциите се обработват от системата на Виза или Мастъркард. Единственият параметър е текущия ти кредитен лимит, от там нататък системата на Виза или Мастъркард обработва плащанията, извършва оторизациите и отразява баланса по кредитния ти лимит (с пуул от временни транзакции) и чак след това всичката тази информация се ъпдейтва към твоята банка. На практика дневните, нощните и каквито и да са там приключвания на нещастната банка нямат никакво отношение към обработката на текущите транзакции с кредитната карта. На този принцип работят нещата. Ако нещо такова ти се е случило, значи или картата не е истинска кредитна Виза/Мастъркард, или просто ситуацията там е съвсем изтървана (нещо нетипично за тези две институции принципно). Ако картата не е кредитна, т.е. свързана е към някаква дебитна сметка, тогава ситуацията е коренно различна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Не знаех, че има Visa Classic не-кредитна. Бях останал с впечатление че Visa Electron и Maestro са дебитните. Visa Electron не се приема в доста сайтове. Аз също съм с дебитна Visa Classic и я пускам като кредитна. Преди това зареждам парите за покупката и всичко е ОК. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Днес се очертава един много хубав ден За сега получих една шестица и взех 5 заверки Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goonie Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Днес се очертава един много хубав ден За сега получих една шестица и взех 5 заверки Е-ех, младеж значи... Искам и аз (да съм студент....) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Тук не си прав. Наскоро на TED му поръчахме нов двигател. За бога, няма ли кой да му забрани на тоя човек да се качва да шофира каквото и да е??? ------------------------------------------------- След около час се засилвам към Брестник за винце... Довечера ще тествам и Мускатче... С фини мезенца... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Благодаря за поканата. Там съм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Тоя мод на Diablo 2 е много добър Все едно имам нови таланти Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Не мога да си намеря пълния текст на тая песен и ще се побъркам! http://www.youtube.com/watch?v=ZJVZgZQYpUo Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Oще по-странно (направо подозрително) те гледат като извадиш кеш. Зависи от мястото естествено... За картата - точно обратното. Ти как си мислиш да се разкарваш с пачки в джоба? Ей тъй тръгваш нанякъде и носиш едни 2-3 хиляди ей тъй да си имаш... по джобовете и в куфарите. Много добра идея, нямам думи. А една карта само е много весело когато си в ресторант, хапнеш нещо и тръгнеш да плащаш... и се окаже, че нашата малоумна банка (визирам пиреус) точно в този момент им минава някакво дневно приключване и просто отказват транзакциите поради липса на достатъчна наличност - ей тъй за да ти е весело. И като се обадиш да ги питаш как така един сънен глас ти обяснява че видиш ли в момента е 3 през нощта и не виждат проблем тъпите гърци, ти иди им обяснявай как при теб в момента е обед и ако нямаш друга карта кибичиш в ресторанта 2-3-4 часа докато им мине приключването. Га ще ми се съберат на мен повече от 2-3бона на куп в един момент... Ние хардуеристите сме бедни люде... :ph34r: А картата, ако ти я откраднат или сканират и намерят пин кода, си го закъсал много яко. Сега щели да въвеждат безконтактни карти и четци, знаеш ли колко е лесно всеки срещнат в радиус от 5 метра в автобуса да се доближи "случайно" до теб и да прочете информацията от картата? На черният пазар се появиха такива четци още преди банковите карти да започнат да преминават към технологията. Между другото, много ми е интересно защо по някои сайтове не приемат дебитни, а само кредитни карти...Дебитната е по-добре, там парите са си наистина там, докато при кредитната парите реално ги няма и банката ги предоставя... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Га ще ми се съберат на мен повече от 2-3бона на куп в един момент... Ние хардуеристите сме бедни люде... :ph34r: А картата, ако ти я откраднат или сканират и намерят пин кода, си го закъсал много яко. Сега щели да въвеждат безконтактни карти и четци, знаеш ли колко е лесно всеки срещнат в радиус от 5 метра в автобуса да се доближи "случайно" до теб и да прочете информацията от картата? На черният пазар се появиха такива четци още преди банковите карти да започнат да преминават към технологията. Между другото, много ми е интересно защо по някои сайтове не приемат дебитни, а само кредитни карти...Дебитната е по-добре, там парите са си наистина там, докато при кредитната парите реално ги няма и банката ги предоставя... Защото от кредитната карта парите се теглят и това е. Няма мърдане. Някой ги плаща. Пък и таксите са по-ниски. Дебитните карти имат високи такси за различни операции. Като потребител за теб е по-добре да ползваш кредитна карта, защото ако искаш да съобщиш кражба, парите ти просто се връщат с 4 бутона, защото те реално не съществуват. Без такса. Ако някой ти открадне дебитната карта и искаш да ти върне банката крадените пари, таксата ще ти е към $60 примерно. На фона на $0 при кредитната си е доста по-зле. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Не мога да си намеря пълния текст на тая песен и ще се побъркам! Не е ли това? I don't want you to try and save me, No I don't want you at all, If we're through, then you don't blame me, 'Cause that won't do at all If you talk too much my head will explode (x7) You've no time to reconcile me, There's no time left at all, And I'll take my share, and then I'll vanish, I want my share, that's all. If you talk too much my head will explode (x7) Can't complain, I feel sly (?) You can get up and go I don't want you to try and save me, No I don't want you at all If you talk too much my head will explode (repeat to end) (Backing part: If you talk too much my head will blow) Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Не е ли това? I don't want you to try and save me, No I don't want you at all, If we're through, then you don't blame me, 'Cause that won't do at all If you talk too much my head will explode (x7) You've no time to reconcile me, There's no time left at all, And I'll take my share, and then I'll vanish, I want my share, that's all. If you talk too much my head will explode (x7) Can't complain, I feel sly (?) You can get up and go I don't want you to try and save me, No I don't want you at all If you talk too much my head will explode (repeat to end) (Backing part: If you talk too much my head will blow) Не. Пусни си 2-ра минута и ще чуеш беквокал дето никъде не мога да го намеря какво пее. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Ние хардуеристите сме бедни люде... :ph34r: Ама пък сте твърди пичове....виж, софтуеристите като дедо имат повече пари, ама пък (им) са едни мекииии... Ти пък от 'де знаеш..., да не би да си пипал? Не, веднъж дедо беше обърнал повечко чашки от едно 15 годишно и сам си призна. Баси...след втори ден перипетии, най-после си взех пакета от митницата - вчера 1 час ; днес -1 час и 20 минути чакане в онова малко коридорче. После..."Ама защо на пакета пишeло Danger", "Дайте да видим какво имало вътре и дали няма да ми гръмне в ръцете"......накрая като се успокоиха - 'вярно с оригинала', 'дата', 'подпис', начисление на мита и ДДС-та и върху пътните, такса 3.50 не знам какво си и накрая започнах да се питам защо ли изобщо съм си поръчал това, след като ми създадоха толкова проблеми. Системата им е отпреди 20 години - минаваш в една стая, после на едното гише, където нямат компютър, а единствено пишат в едни големи халваджийски тефтери, после те изпращат на другото (съседното) гише, където отново работят единствено с други халваджийски тефтери и.......така - зле сме, още много ни е необходимо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Ти пък от 'де знаеш..., да не би да си пипал? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Защото от кредитната карта парите се теглят и това е. Няма мърдане. Някой ги плаща. Пък и таксите са по-ниски. Дебитните карти имат високи такси за различни операции. Като потребител за теб е по-добре да ползваш кредитна карта, защото ако искаш да съобщиш кражба, парите ти просто се връщат с 4 бутона, защото те реално не съществуват. Без такса. Ако някой ти открадне дебитната карта и искаш да ти върне банката крадените пари, таксата ще ти е към $60 примерно. На фона на $0 при кредитната си е доста по-зле. Интересно мислене..Моето е просто да не разполагам с нещо, което нямам. :ph34r: А те парите се връщат с 4бутона, а покупките които може да са направени, докато е открадната? Ама пък сте твърди пичове....виж, софтуеристите като дедо имат повече пари, ама пък (им) са едни мекииии... Не, веднъж дедо беше обърнал повечко чашки от едно 15 годишно и сам си призна. :laughing Баси...след втори ден перипетии, най-после си взех пакета от митницата - вчера 1 час ; днес -1 час и 20 минути чакане в онова малко коридорче. После..."Ама защо на пакета пишeло Danger", "Дайте да видим какво имало вътре и дали няма да ми гръмне в ръцете"......накрая като се успокоиха - 'вярно с оригинала', 'дата', 'подпис', начисление на мита и ДДС-та и върху пътните, такса 3.50 не знам какво си и накрая започнах да се питам защо ли изобщо съм си поръчал това, след като ми създадоха толкова проблеми. Системата им е отпреди 20 години - минаваш в една стая, после на едното гише, където нямат компютър, а единствено пишат в едни големи халваджийски тефтери, после те изпращат на другото (съседното) гише, където отново работят единствено с други халваджийски тефтери и.......така - зле сме, още много ни е необходимо. То твърд вместо мек..хубава работа, ама като нямаш пари малко губи смисъл, защото те мадамите се връзват на богатите люде... :ph34r: Та на който му е мек, си има хапченца, ама кой няма пари, просто си няма... А в митницата..поне в някои имат компютър..и ти дават една дискетка, съм чувал, с която се разкарваш насам-натам из стаите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Интересно мислене..Моето е просто да не разполагам с нещо, което нямам. :ph34r: А те парите се връщат с 4бутона, а покупките които може да са направени, докато е открадната? Покупката си е за ония дето ти я е откраднал. Парите нали си ги прибираш? Какво ти пука? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Какъв политически идиотизъм се случва в градчето ни, чак ми е тъжно! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Хора, стига сте го цитирали тоя спам бот! Обезсмисляте ми игнора Иначе ровя си, като един послушен боклукчия из фейса и попадам на някаква реклама: "Мислил ли си как би изглеждал, ако беше рекламно лице на Bushmills? На партито по случай п...". Та се замислих. Как ли бих изглеждал? Блажена усмивка, фъфлещ глупости, правещ глупости и с проблеми с посоките... Демек, както при всяко досегашно напиване... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Аз верно ли съм спамбот? Та статистически имам по-малко от 1 пост на ден от регистрацията до сега... Antares-10267 (3.47 per day) jjjjjk-545 (0.81 per day) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 И над 100 поста в последните дни... ------------------------------------------------------------------------- Виното пристигна, който е поръчал да идва да си го вземе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Ооо....сега ше си топна копитата в ладка вудъ и сол, и ша жуля греяна ичкия, дукът ни съ пърлаисъм... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.