Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Нали за телевизия го ползваш? Същите канали ги има и на флаш.

То някои ги има, ама не събрани в един сайт и имат много голяма склонност да прекъсват... :(

Не, просто не искам да те занимавам за всяка глупост, дето се сетя....а аз се сещам за "глупости" доста често...:P

Все едно аз нямам поръчки всяка седмица. Вече имам над 60 положиетелен feedback в ebay. Да се има в предвид, че не всички оставят коментар. Сложи в това число още безброй поръчки от DX, amazon и т.н. и цифрата става интересна. Аз знам защо те е страх. Да не вземе пак баща ми да ти изпуши "гадните" цигари :lol:. Адресът ми е същият ако все пак решиш да поръчваш.

....

Едно нещо научих досега за това как е устроен света на бюрократите - вярват на добре изглеждащи документи. Не ги проверяват даже, просто искат да изглеждат подредено и правилно.

Може да им покажеш най-истинския документ те не го приемат ако няма печат, ти тръгни да обясняваш че печат в щатско не се иска и там един подпис е достатъчен те си знаят своето. Или пък искат факс от фирмата "производител".. а ей сега филипс лично ще се занимаят да им пращат факс на тях за да удостоверят че не е менте. Да те светна ли как се праща факс "от филипс" на нашеските митници?

Най-вървежни са неща разпечатани на по-хубава хартия и с цветен принтер с лого на фирмата на 1-2 места и задължително печат. Такова се взима, сравнява се цената и се изхвърля настрани ако всичко отговаря.

Като се запънат че искат глупости - получават глупости. Кой съм аз да споря. Не искам да не си плащам митата и ддс-тата, просто не ми се разправя с идиоти.

А ти си човек с повече опит от мен - трябва да си се сблъсквал с такива идиоти повече от мен. Аз след 5тия път опити да обяснявам, че държат точно каквото искат от мен и друго няма се отказах. Те нито приемат нито предават. Връщаш се след 1час с възможно най-красивото нещо което успееш да натвориш с нещата, които ти искат и мирясват.

Все едно аз нямам поръчки всяка седмица. Вече имам над 60 положиетелен feedback в ebay. Да се има в предвид, че не всички оставят коментар. Сложи в това число още безброй поръчки от DX, amazon и т.н. и цифрата става интересна. Аз знам защо те е страх. Да не вземе пак баща ми да ти изпуши "гадните" цигари :lol:. Адресът ми е същият ако все пак решиш да поръчваш.

Много си назад с ebay... жена ми гони 200 вече, аз подминах 100те отдавна също...

Гледам...Имате голям опит с електронна тъговия и покупки в интернет...Лично аз винаги съм гледал с леко недоверие и съм ги избягвал...нещо не ми харесва голямото чакане за доставка и т.н... И нещо ме гони параноята, че няма да получа това, за което съм платил...

Гледам...Имате голям опит с електронна тъговия и покупки в интернет...Лично аз винаги съм гледал с леко недоверие и съм ги избягвал...нещо не ми харесва голямото чакане за доставка и т.н... И нещо ме гони параноята, че няма да получа това, за което съм платил...

В голяма заблуда си. Аз в момента съм преминал изцяло към онлайн пазаруване. Каквото ти хрумне си го купувам през интернет. Доставката не бих казал, че е бавна. Зависи какво и от къде поръчваш. Днес мога да ти дам един пример. Тази сутрин в 2 часа през нощта колегата си поръча един ssd диск. Утре ще му бъде доставен с куриер до дома му. Няма да ти коментирам колко е разликата с цената спрямо Бг. Повечето неща които ги купувам са поне 2 пъти по - евтини. При някой може да достигне и до над 10 пъти разликата в цената. Ако нещо не бъде доставено или е дефектно винаги има начин да бъдещ обещетен. Иначе доста неща поръчвам с малко по - бавна, но за сметка на това супер евтина доставка и ми пристигат за около 7-10 дена(не от Китай).

Замислям се в мометна и за бизнес точно в тази насока.

edit:

Хрумна ми да ти дам няколко примера:

Преди около година по това време поръчах един фотоапарат на приятел. С доставката му излезна 800 лева. Цената в българските магазини беше 1300 лева.

Преди 5-6 месеца си поръчах комплект съединител за колата. Излезна ми точно 1000 лева. В България само за маховика ми искаха 1000 лева. Целият комплект отиваше към 2000 лева и нагоре.

Преди 2 месеца си поръчах входящ колектор за колата на цена 350 лева. Оригинален от GM. В Бг цената беше 700 лева.

Преди 2 седмици поръчах подгревни свещи на един приятел. В нашите магазини цената е между 70 и 90 лева за едната. Аз му ги взех за по 11 лева всяка.

Смених си ксеноновите крушки на колата. Взех ги за 90 лева комплект. В магазините ми искаха по 270 лева за едната.

Смених баласт на фаровете. За 120 лева си ги взех. В магазините е 550 лева единият.

Няколко блузи от мерино вълна си взех. Не знам дали изобщо се продават в магазинтие, но цената на която ги взех е просто отлична.

Май няма смисъл да изреждам повече неща. Предполагам си добил представа защо не пазарувам в родните магазини.

Дрън дрън. Ако има проблем може да разчиташ, че ще ти уважат гаранцията повече отколкото нашенски магазини. Ако не ти хареса може да разчиташ че ще ти върнат парите а няма да те карат да си купиш нещо по-скъпо за да ти го заменят.

Освен това си има оценки в ebay - гледаш да пазаруваш от хора с над 10000 положителни оценки - те няма да те излъжат.

Доставка - плащаш винаги препоръчано или с куриер и грижи нула. Ако се загуби - пишеш му, чакаш малко и той ти праща ново или ти връща парите.

Отделно едно дистанционно за тел. Сони примерно ми искаха 80лв тука и да сме чакали 20-30 дена докато го доставели. Оригинално от англия за 20лв е тука вече. Що не вземат да ме почешат по топките разни тукашни тарикати, а?

Замислям се в мометна и за бизнес точно в тази насока.

Брой един клиент дотук :)

Аз не съм те занимавал защото за поръчки от европа няма смисъл а от щатите имам 2-3 човека които чат пат идват а и не обичам да занимавам странични хора с дреболии, но ако ще се занимавате сериозно съм готов да ви давам някаква комисионна - така хем ще съм спокоен че не губя никому времето, хем вие ще сте доволни.

Тук не се ли оплакваше някой какво аджеба става на митницата... :bgrin:

А и си признавам, нямам голямо понятие от интернет пазаруване, основно работя в кеш...А и нямам банкова карта, после трябва тази карта, ако не греша да позволя разплащания през интернет, след това да се занимавам и с paypal евентуално... :bgrin:

Определено не ми е силната страна подобен род пазаруване. Далеч по-просто е един смотан наложен платеж по куриера и толкова...Но това само за България...Иначе си 100% прав, има някои неща които ти излизат много по-евтино...Просто съм..некомпетентен относно това...Може би требе...да се светна за това...

Брой един клиент дотук :)

Аз не съм те занимавал защото за поръчки от европа няма смисъл а от щатите имам 2-3 човека които чат пат идват а и не обичам да занимавам странични хора с дреболии, но ако ще се занимавате сериозно съм готов да ви давам някаква комисионна - така хем ще съм спокоен че не губя никому времето, хем вие ще сте доволни.

Идеята ми е да извършвам всичките дейности вместо клиента. Той ми казва какво иска да си поръчам. Аз му го намирам на максимално изгодна цена и му уреждам транспорта до България. Основната идея е за неща от Европа и Китай. За тези от САЩ ще трябва да си платят мито. Ще е прекалено ако прекарвам всичко без мито и ддс. Но все пак си мисля, че на хората ще им е по - удобно по - този начин и няма да се занимават с нищо. Нямам и за идея да е голяма комисионна, но все още не съм го избистрил. В момента правя инвестиции на други места и ми се иска първо тях да довърша и тогава да го мисля това. Макар малко по - малко да действам и в тази насока.

Тук не се ли оплакваше някой какво аджеба става на митницата... :bgrin:

А и си признавам, нямам голямо понятие от интернет пазаруване, основно работя в кеш...А и нямам банкова карта, после трябва тази карта, ако не греша да позволя разплащания през интернет, след това да се занимавам и с paypal евентуално... :bgrin:

Определено не ми е силната страна подобен род пазаруване. Далеч по-просто е един смотан наложен платеж по куриера и толкова...Но това само за България...Иначе си 100% прав, има някои неща които ти излизат много по-евтино...Просто съм..некомпетентен относно това...

Точно хора като теб мисля ще са потенциалните клиенти. И не излизат само някой неща по евтино. 99% от всико излиза по - евтино и смея да твърдя и по - качествено. Когато поръчките са от Европа не минават през митница. Намират се и много китайски стоки които вече по някакъв начин са влезнали в Европа и просто трябва да се доставят до Бг.

99% от всичко излиза по - евтино...

+1 :punk

Ето защо в последните 2 години основно пазаря отвън нещата, които ми трябват. От тук купувам само хранителните продукти и по-едрогабаритните неща.

Може да им покажеш най-истинския документ те не го приемат ако няма печат, ти тръгни да обясняваш че печат в щатско не се иска и там един подпис е достатъчен те си знаят своето.

Абсолютно си прав! Имам американска диплома за звукозаписен инженер (Honorary Student - 995 точки от 1000 възможни :love) и са ме питали защо няма печат? Това, че вместо печат най-долу е щамповано логото на AIA, а до него лично се е разписал Питър Милър - това не се брои.

Едит: А като споменахте за рейтингите в Ибей - назад сте с материала - само за последните 2 години имам повече покупки&рейтинги от двамата взети заедно, като не броя онлайн магазините, в които няма рейтинги. :bgrin:

От тук купувам само хранителните продукти и по-едрогабаритните неща.

Тук не си прав. Наскоро на TED му поръчахме нов двигател. Дойде със скоростна кутия, радиатори и т.н - 160 килограма. Виждал съм хора да си поръчват и цели дивани...

Вижте горе и редактираното мнение в което давам примери.

Наскоро на TED му поръчахме нов двигател. Дойде със скоростна кутия, радиатори и т.н ...

Видях го двигателя на TED (в другия форум)...ама не съм дорасъл още за дивани, перални и т.н. ;)

Още го карам "на дребно"...ето дори сега, докато си пишем, едновременно с това поръчвам една външна аудиокарта и още няколко дреболии... :))

Може би..Ако имах банкова карта и т.н, може би друго щеше да е..но...

Ами изкарай си една де - не боли...

Точно хора като теб мисля ще са потенциалните клиенти. И не излизат само някой неща по евтино. 99% от всико излиза по - евтино и смея да твърдя и по - качествено. Когато поръчките са от Европа не минават през митница. Намират се и много китайски стоки които вече по някакъв начин са влезнали в Европа и просто трябва да се доставят до Бг.

Може би..Ако имах банкова карта и т.н, може би друго щеше да е..но...Абе не се знае. Мразя да съм некомпетентен...тъй че може да не е за дълго, ако ми се удаде възможност.. :bgrin:

Може би..Ако имах банкова карта и т.н, може би друго щеше да е..но...

Не е само до банковата карта. Трябва да търсиш и по определен начин нещата за поръчка. Има си доста тънкости. Едно нещо на първо търсене мога да го намеря на една цена и само за 10 минути да го намеря на половина на тази на която съм го видял първоначално. Един друг момент е и с банковата карта. Има банки които са без такса за интернет плащания. Има обаче и такива които искат пари. Малко от тази такса, малко от не добро търсене, малко прецакване с доставката и накрая може да ти излезе не толкова изгодно.

Не е само до банковата карта. Трябва да търсиш и по определен начин нещата за поръчка. Има си доста тънкости. Едно нещо на първо търсене мога да го намеря на една цена и само за 10 минути да го намеря на половина на тази на която съм го видял първоначално. Един друг момент е и с банковата карта. Има банки които са без такса за интернет плащания. Има обаче и такива които искат пари. Малко от тази такса, малко от не добро търсене, малко прецакване с доставката и накрая може да ти излезе не толкова изгодно.

С тази убедителност определено ще имаш успех.

Ами изкарай си една де - не боли...

Плащат ми в кеш за извършена работа, т.е за да отидат в банката, аз трябва да се разкарам..Въобще, при мен винаги е дълга и широка...Няма смисъл да занимавам някого с това...Но като цяло, докато не почнат да ми превеждат и плащат по банков път, то смисъла на банковата карта леко се губи...

A има и банки, които ти връщат 1% след всяка транзакция. Не знам пиреус дали ми връщат и при онлайн пазаруване, но в края на месеца ми връщат едни пари от покупките които са минали през тях (и почти успявам да си покрия лихвата от тях - а последното е щото съм шматка и ако ползвах картата както трябва лихвата ми щеше да е 0 ама това е друга тема)

jjjk, не се притеснявай, ще й дойде времето на картата. Даже на няколко... аз се чудя как да се откача от 1-2 от тях ама пусто трябва да им върна едни 2к че да ги разкарам и все остава за хубавото близко и светло бъдеще...

С тази убедителност определено ще имаш успех.

Мога да ти дам много лесен пример. Потърси нещо което искаш да купиш и дай линк за да го видя. После аз ще го потърся и ще видим дали ще го изровя по - евтино.

A има и банки, които ти връщат 1% след всяка транзакция. Не знам пиреус дали ми връщат и при онлайн пазаруване, но в края на месеца ми връщат едни пари от покупките които са минали през тях (и почти успявам да си покрия лихвата от тях - а последното е щото съм шматка и ако ползвах картата както трябва лихвата ми щеше да е 0 ама това е друга тема)

А защо изобщо пазаруваш с кредитна карта? Аз даже не съм си изкарал такава. Изцяло карам на дебитни.

Мога да ти дам много лесен пример. Потърси нещо което искаш да купиш и дай линк за да го видя. После аз ще го потърся и ще видим дали ще го изровя по - евтино.

А защо изобщо пазаруваш с кредитна карта? Аз даже не съм си изкарал такава. Изцяло карам на дебитни.

Не беше сарказъм това за убедителността. Аз да си кажа...

п.п Кредитна карта, лично аз, почти никога не бих се навил да извадя...не обичам "кредити" от какъвто и да е вид и тип.

п.п Кредитна карта, лично аз, почти никога не бих се навил да извадя...не обичам "кредити" от какъвто и да е вид и тип.

Ами първо защото имам, второ защото в Щатите те гледат като изкопаемо (или по-скоро черен негър на помощи) като подадеш дебитна... и трето - услажда се. Дават ти едни при немъчени така..

Освен това както zlobil каза - кредитите не са за хора с нисък доход защото изплащането е трудно. Аз нямам проблеми да си върна всички задължения още идния месец, просто не ми се иска и не ме притеснява лихвата... както казах - от акъл (и лакомия) им плащам лихви, иначе можеше да съм на далавера даже

Те за това го забатачиха с финансови и всякакви кризи, понеже всеки гражданин има да изплаща кредити, та чак внуците му да плащат... :lol:

Сега по темата-честно да ти кажа, след като имаш големи доходи, не виждам въобще причина да вадиш кредитна карта.

И наистина, гледат те особено, ако им дадеш дебитна карта?

п.п Май навремето е трябвало да се ориентирам към програмирането...Мъка си е да намериш нещо свястно като хардуерист... :bgrin:

Oще по-странно (направо подозрително) те гледат като извадиш кеш. Зависи от мястото естествено...

За картата - точно обратното. Ти как си мислиш да се разкарваш с пачки в джоба? Ей тъй тръгваш нанякъде и носиш едни 2-3 хиляди ей тъй да си имаш... по джобовете и в куфарите. Много добра идея, нямам думи. А една карта само е много весело когато си в ресторант, хапнеш нещо и тръгнеш да плащаш... и се окаже, че нашата малоумна банка (визирам пиреус) точно в този момент им минава някакво дневно приключване и просто отказват транзакциите поради липса на достатъчна наличност - ей тъй за да ти е весело. И като се обадиш да ги питаш как така един сънен глас ти обяснява че видиш ли в момента е 3 през нощта и не виждат проблем тъпите гърци, ти иди им обяснявай как при теб в момента е обед и ако нямаш друга карта кибичиш в ресторанта 2-3-4 часа докато им мине приключването.

Такава зверска мъгла не бях виждал. Вчера положението беше тежко, а сега буквално виждаш на една педя пред носа си. Ще ми бъде интересно да погледна статистики за катастрофите в София тези дни.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...