Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

То това не е добре за нас, защото явно, че няма да видим свободен за нас трудовия им пазар, за съжаление.

Което е много грешно гурбетчийско мислене. За чий х*й ни е това и кое му е толкова важното в случая? За да могат нашите мангали да се втурнат на тумби като строителни работници ли? Защото за специалисти винаги има начини и не е пречка една виза.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Сериозно? Ти ги ползваш всичките тия програми платени в последните им версии? Аре само да не ме занимаваш...

В зората на компютрите имаше Нортън и Ф-прот. Впоследствие се нароиха всякакви дивотии. На различни машини в различни условия съм пробвал повечето популярни антивирусни, дори някои изгъзици като Панда например. Нищо не работи толкова чисто като АВАСТ (по мои преценки към днешна дата). Ако изобщо дойде ден, в който да платя за някакъв антивирусен софт, то ще платя за АВАСТ или за Нортън продукти и то само ако ме убедят, че няма да ми стопят машината (едно време - края на 90-те - общо взето изнасяше всички ресурси в Уиндоус). След много суперлативи от ползватели съм тествал и NOD32 - и тя се издъни обаче. Касперски се насра за няколко дни, сигурен съм, че машината ако можеше щеше да повърне. Тук не ти говоря за това коя програма какво лови и не лови, а как се отразява присъствието й на машината. При мен след като един софт пречи, той моментално си заминава. Интересно как така толкова години нищо не съм "хванал" от разните вируси, червеи и прочее...

Сериозно? Ти ги ползваш всичките тия програми платени в последните им версии? Аре само да не ме занимаваш...

В зората на компютрите имаше Нортън и Ф-прот. Впоследствоие се нароиха всякакви дивотии. На различни машини в различни условия съм пробвал повечето популярни антивирусни, дори някои изгъзици като Панда например. Нищо не работи толкова чисто като АВАСТ (по мои преценки към днешна дата). Ако изобщо дойде ден, в който да платя за някакъв антивирусен софт, то ще платя за АВАСТ или за Нортън продукти и то само ако ме убедят, че няма да ми стопят машината (едно време - края на 90-те - общо взето изнасяше всички ресурси в Уиндоус). След много суперлативи от ползватели съм тествал и NOD32 - и тя се издъни обаче. Касперски се насра за няколко дни, сигурен съм, че машината ако можеше щеше да повърне. Тук не ти говоря за това коя програма какво лови и не лови, а как се отразява присъствието й на машината. При мен след като един софт пречи, той моментално си заминава. Интересно как така толкова години нищо не съм "хванал" от разните вируси, червеи и прочее...

Дам. Всичките, платени, с последните версии на софтуер и дефиниции. Проблем?

Аз също съм бил свидетел Касперски да скапва компютъра, но това беше преди. Аз ти говоря за какво лови и не лови. И колко често се обажда. Това как се отразява на машината ти е строго специфично. Защото ще ти дам една програма, дето като я сложиш, докато Avast-а ти работи и ще ти Freeze-не системта изцяло. И то не заради допълнителната програма, а заради Avast. Защото допълнителната програма си работи с други антивирусни.

Айде вукс пак последна инстанция, крайния отговор на всеки въпрос...

Nigga` please...

Аз също съм бил свидетел Касперски да скапва компютъра, но това беше преди.

И викаш да го платя... laughing.gif

Пълен боклук е, ако ще и риба да лови! Това е моето мнение и няма да го промениш.

И викаш да го платя... laughing.gif

Пълен боклук е, ако ще и риба да лови! Това е моето мнение и няма да го промениш.

Е хубаво. Аз не се и опитвам. Само дето в момента ми обясняваш как антивирусната нямало значение какво лови и от какво ще те предпази. Имало значение дали ти прави проблем на системата, ако ще и нищо да не хваща, и да пищи през 15 минути, че ти се мърда мишката, чакайки потвърждение, че ти си я мръднал.

Аз ти казвам. Ти ако искаш. Така или иначе ако се практикува внимателно браузвъне, вирус няма да лепнеш.

Имало значение дали ти прави проблем на системата, ако ще и нищо да не хваща, и да пищи през 15 минути, че ти се мърда мишката, чакайки потвърждение, че ти си я мръднал.

Такава тъпотия с мишката за пръв път чувам и никога не съм виждал в никоя програма. Програмата, която ползвам не пищи за нищо ако няма причина. Всъщност с новите опции е толкова незабележима, че човек може да забрави, че я има. Относно какво хваща - дотук всичко е хванала. Когато и да ме е предупредила, не е сгрешила.

От друга страна боклук, който да ми крашва ОС-а без цел и посока никога не бих ползвал - това се нарича мазохизъм.

Аз викам да не ми даваш акъл за антивирусната ми и ти обещавам, че аз няма да ти давам акъл за чорапите ти. laughing.gif

Е хубаво. Аз не се и опитвам. Само дето в момента ми обясняваш как антивирусната нямало значение какво лови и от какво ще те предпази. Имало значение дали ти прави проблем на системата, ако ще и нищо да не хваща, и да пищи през 15 минути, че ти се мърда мишката, чакайки потвърждение, че ти си я мръднал.

Аз ти казвам. Ти ако искаш. Така или иначе ако се практикува внимателно браузвъне, вирус няма да лепнеш.

Такава тъпотия с мишката за пръв път чувам и никога не съм виждал в никоя програма. Програмата, която ползвам не пищи за нищо ако няма причина. Всъщност с новите опции е толкова незабележима, че човек може да забрави, че я има. Относно какво хваща - дотук всичко е хванала. Когато и да ме е предупредила, не е сгрешила.

От друга страна боклук, който да ми крашва ОС-а без цел и посока никога не бих ползвал - това се нарича мазохизъм.

Аз викам да не ми даваш акъл за антивирусната ми и ти обещавам, че аз няма да ти давам акъл за чорапите ти. laughing.gif

Avira!!!!! ;)

Woox, Kaspersky без постоянно обновяване на дефинициите се дъни, Avast е относително лекичка/безплатната версия!/ и я слагам на стари щайги, но преди пищеше повече много повече от нормалното, сега уж се пооправи, но съм почитател на Avira, която дава наистина добри резултати при засичане на гадинки...

А, да напомня ли, че един калпав ъпдейт на дефинициите Kaspersky довеждаше до това програмата да разпознае Explorer.exe като вирус и да го трие!? ;)

Raptor, та какво точно не прави Avast Free, освен че някои функции са орязани?

А за разбирането-аз си мислех, че ще дадеш линк към кракната антивирусна програма, не тарикатлъци с лицензионни файлове и кодове ;)

Ще приключа поста си с това, че аз лично нямам антивирусна програма, не мисля да си слагам и нямам никакви гадинки. А ако почиствам някоя клиентско компютърче, има инструменти от рода на GMER, Combofix, Root Repeal, TDSS Killer, AVZ и подобни..Не чакайте AV-то да ви пази на 100%

Raptor, та какво точно не прави Avast Free, освен че някои функции са орязани?

Не знам, защото не съм я ползвал. Досега безплатна антивирусна да работи адекватно не съм видял. Аз си ползвам Про и съм доволен. Когато съм бил доволен от нещо в продължение на много години и продължавам да съм доволен, не виждам никакви причини да го променям...

Между другото вече не един и двама потребители изобщо не ползват антивирусни и не се оплакват... Всеки има своите предпочитания.

Не чакайте AV-то да ви пази на 100%

Едва ли има такива наивници останали. Да не говорим, че най-големите опасности никоя защитна програма не може да ги спре. Поради простата причина, че каквото си направиш сам, друг не може да ти го направи. Само може да се възползва.

Такава тъпотия с мишката за пръв път чувам и никога не съм виждал в никоя програма. Програмата, която ползвам не пищи за нищо ако няма причина. Всъщност с новите опции е толкова незабележима, че човек може да забрави, че я има.

После аз съм бил буквалист. :D Ама нормално. Нали е по-удобно аз да съм буквалиста....

И е толкова незабележима, че като бяхме у вас последния път, 5 пъти я видях да вади съобщения в долния десен ъгъл.

Не знам, защото не съм я ползвал. Досега безплатна антивирусна да работи адекватно не съм видял. Аз си ползвам Про и съм доволен. Когато съм бил доволен от нещо в продължение на много години и продължавам да съм доволен, не виждам никакви причини да го променям...

Между другото вече не един и двама потребители изобщо не ползват антивирусни и не се оплакват... Всеки има своите предпочитания.

Аха! А аз я слагам на клиентските компютърчета и работи АДЕКВАТНО...Но какво ли "разбирам" аз?? :ph34r:

По същите причини някои хора слагат и Flex Type и през живота си не са ползвали друго, освен кракнат WinAmp :lol:

п.п Както написах в предният пост, изглежда когато писах за кракнатите програми, ти не си допрочел... ;)

Освен ако тарикатлък с лицензионен файл е същинско кракване...И все пак не виждам причина да се занимавам с лицензионни файлове и да не мога да си обновя версията на програмата, ако при безплатната всичко е ОК.Не обичам и пиратството, когато ИМА алтернатива, която да върши работа.

п.п Радва ме класическият спор с меренето на...антивирусни...Толкова познато и толкова уютно... :laughing: Някои неща никога не се променят... :beer:

После аз съм бил буквалист. :D Ама нормално. Нали е по-удобно аз да съм буквалиста....

И е толкова незабележима, че като бяхме у вас последния път, 5 пъти я видях да вади съобщения в долния десен ъгъл.

Защото погрешка изтрих рег файла, който ползвах и не беше активна програмата от месеци (респективно предупреждаваше от време на време). Затова и благодарих на Котора тая вечер, че покрай него си поднових антирвира, че и с по-нова версия. Така че първо питай - после приказвай, или поне да беше прочел какво пише в прозореца като си толкоз наблюдателен. biggrin1.gif

И откъде да те знам, че ми остроумничиш с тия простотии за мишката? Навремето имаше една програма, която се самообучаваше в системата. За ВСЯКО нещо питаше в началото. Така че много чсно, че ще го приема буквално, след като съм го виждал изпълнено - не и по отношение на мишката естествено.

п.п Както написах в предният пост, изглежда когато писах за кракнатите програми, ти не си допрочел... ;)

Освен ако тарикатлък с лицензионен файл е същинско кракване...И все пак не виждам причина да се занимавам с лицензионни файлове и да не мога да си обновя версията на програмата, ако при безплатната всичко е ОК.

Аз не знам ти защо не четеш какво пиша аз. Думата кракване не съм я споменавал, ти реши да я ползваш. Лицензионният файл е нужен веднъж на 30 дни, за да си продължаваш безпроблемното ползване. Програмата ПОСТОЯННО ЪПДЕЙТВА VIRUS DATABASE, което е единственото важно в случая. Боли ме фара за версията. Като излезе нова, изчаква се да стане достъпна и при желание се слага. И новата, и старата версия ползват същата VIRUS DATABASE, разликите между тях са почти никакви за масовия потребител. Сега вече рабра ли какво казвам? Ти си ползвай разни безплатни трески, които са обикновено орязки на оригинала и служат за зарибявка.

Аз от моята антивирусна искам няколко прости неща:

1. Да не ми съсипва системата и да не пречи на работата на машината и апликациите, които ползвам.

2. Да не пищи през 5 минути за глупости.

3. Да не ми обяснява, че всичко, което се опитам да инсталирам или стартирам е вирус.

4. Да ме предпазва адекватно от реални заплахи.

Какво ще е името й по принцип няма значение. За себе си много отдавна съм намерил решението.

------------------------------------------

ЕДИТ: Ангеле, явно не си виждал как на всяка стъпка и всеки клик антивирусна те спира и те пита какво да прави. И така докато се научи. Малък си, сигурно затова си пропуснал. Ако беше го виждал, щеше да разбереш защо те питах къде си го виждал, защото нямаше да се изненадам, ако си го виждал. Сега разбра ли?

И откъде да те знам, че ми остроумничиш с тия простотии за мишката? Навремето имаше една програма, която се самообучаваше в системата. За ВСЯКО нещо питаше в началото. Така че много чсно, че ще го приема буквално, след като съм го виждал изпълнено - не и по отношение на мишката естествено.

Много ясно, че остроумнича. :D Затова и използвах толкова нелеп пример.... Такива сте вие буквалистите. Не разбирате и после се оправдавате с другите.

Аз не знам ти защо не четеш какво пиша аз. Думата кракване не съм я споменавал, ти реши да я ползваш. Лицензионният файл е нужен веднъж на 30 дни, за да си продължаваш безпроблемното ползване. Програмата ПОСТОЯННО ЪПДЕЙТВА VIRUS DATABASE, което е единственото важно в случая. Боли ме фара за версията. Като излезе нова, изчаква се да стане достъпна и при желание се слага. И новата, и старата версия ползват същата VIRUS DATABASE, разликите между тях са почти никакви за масовия потребител. Сега вече рабра ли какво казвам? Ти си ползвай разни безплатни трески, които са обикновено оряски на оригинала и служат за зарибявка.

АviraFree работи като пълна версия/според самият разработчик/, като прибавим един рекламен прозорец при обновяване. Хайде, моля ти се...

Замислял ли си се, че AvastPro може и да ползва същите дефиниции като Avast Free :lol:

А обновяването на версията на програмата понякога дава някои минорни положителни промени...

И да не забравим, с безплатните версии го няма филма с лицензионният файл веднъж на 30дни. Докажи ми реално, не с празни приказки, че AvastPro може да засече гадинка, която Avast Free не може. Дай ми 3 такива примера и ще си поговорим пак. :) Нали знаеш, че аз много не разбирам и искам примерчета?... :ph34r:

След много суперлативи от ползватели съм тествал и NOD32 - и тя се издъни обаче.

НОД-а от самото начало не ми хареса. И само слушам тъпите реклами как не пропускал, как нам си какво, даже на един мой клиент, момците дето му продаваха компютри го омагьосаха и му я продадоха даже. Още тогава му казах че не ме кефи той не ме послуша. 3 месеца по-късно от счетоводстото хванаха вирус, при все че имаха официално закупена и постоянно обновявана антивирусна програма. Пратих им много поздрави на всичките и друг път пак да вярват на реклами. А патиците от счетоводството дори не бяха разбрали какво са направили и се кълняха че нито са отваряли нещо от някоя поща, нито са качвали нещо от дискети или дискове... готиния момент беше че аз вече нямах грижата да се занимавам с чистенето на тези компютри.

За avast: някой изобщо гледал ли е какво има повече в про версията?

http://www.avast.com/en-eu/free-antivirus-download

тъй като гледам е един firewall. Айде няма нужда да ми анализира трафика и да бърка където не му е работата. Нито да се прави на прокси и да ми чете и анализира пощата преди да я сваля.

ПС: Сещам се за теди който също не ползва антивирусна и не е хващал вируси от години (то и аз).

АviraFree работи като пълна версия/според самият разработчик/, като прибавим един рекламен прозорец при обновяване. Хайде, моля ти се...

Замислял ли си се, че AvastPro може и да ползва същите дефиниции като Avast Free :lol:

А обновяването на версията на програмата понякога дава някои минорни положителни промени...

И да не забравим, с безплатните версии го няма филма с лицензионният файл веднъж на 30дни. Докажи ми реално, не с празни приказки, че AvastPro може да засече гадинка, която Avast Free не може. Дай ми 3 такива примера и ще си поговорим пак. :)

Рекламен прозорец... Много ги обичам. Абе ползвай си я със здраве, не съм те карал да я сменяш.

За версиите на АВАСТ - много, ама много е просто. Ако нямаше разлика между Фрий и Про, нямаше да ги има просто. И нямаше за едната да се искат пари, а за другата не. Има редица опции, които със сигурност ги няма в безплатната. Нямам никакво намерение в момента да си правя експерименти и да сравнявам - напълно излишно е.

НОД-а от самото начало не ми хареса.

Ники, не знам дали е пропуснал вирус или не. Твърдяха , че е бетон в това отношение. Затова и реших да тествам, че и в офиса. И той ми докара блокажи и крашове. Останах много изненадан, честно казано... Но фактите са си факти - започна да пречи, вместо да помага...

За avast: някой изобщо гледал ли е какво има повече в про версията?

тъй като гледам е един firewall. Айде няма нужда да ми анализира трафика и да бърка където не му е работата. Нито да се прави на прокси и да ми чете и анализира пощата преди да я сваля.

Аз не съм виждал да прави такова нещо. Явно МОЖЕ да го прави, ако ти пожелаеш.

Видене, от както ми хвалеше Maxton разбрах, че си нямаш и идея от софтуер. С последните мнения само го потвърди ;).

Аз продължавам да си го ползвам безаварийно и нямам проблеми. За втори държа Хром, който също се представя добре. Факт. Единствените проблеми, които браузърите имат са свързани с флаш, с предимно с флаш игри. Ти не можеш да ми кажеш какво лошо му има на MAXTHON, освен общи приказки, така че... wink.gif

От тоя лаф само мога да предположа, че ползваш Касперски. Ако кажеш, че ползваш и Мозила, няма какво да говорим. laughing.gif

Аз не претендирам, че разбирам от софтуеър, това е работа на програмистите. Аз съм предимно потребител. За повече от 15 години съм разбрал кое работи стабилно и кое не. Мен това ме интересува.

Рекламен прозорец... Много ги обичам. Абе ползвай си я със здраве, не съм те карал да я сменяш.

За версиите на АВАСТ - много, ама много е просто. Ако нямаше разлика между Фрий и Про, нямаше да ги има просто. И нямаше за едната да се искат пари, а за другата не. Има редица опции, които със сигурност ги няма в безплатната. Нямам никакво намерение в момента да си правя експерименти и да сравнявам - напълно излишно е.

....

Аз продължавам да си го ползвам безаварийно и нямам проблеми. За втори държа Хром, който също се представя добре. Факт. Единствените проблеми, които браузърите имат са свързани с флаш, с предимно с флаш игри. Ти не можеш да ми кажеш какво лошо му има на MAXTHON, освен общи приказки, така че... wink.gif

От тоя лаф само мога да предположа, че ползваш Касперски. Ако кажеш, че ползваш и Мозила, няма какво да говорим. laughing.gif

Аз не претендирам, че разбирам от софтуеър, това е работа на програмистите. Аз съм предимно потребител. За повече от 15 години съм разбрал кое работи стабилно и кое не. Мен това ме интересува.

Рекламният прозореч много лесно се маха ;)

Значи, една безплатна антивирусна ползва дефиницията, която и платената версия, но ти винаги ще предпочетеш пиратството? Не съм съгласен, братле, не съм съгласен..И да, в безплатните версии липсва специфични неща, които на редовият потребител, който просто иска засичане при опит за достъп до зловреден файл, НЕ ИМ трябват.

Много ме радва това-Ако е безплатно не е добро, за това трябва да си кракна платеното или да се тарикатя. Ама по същата логика хората слагат и Flex Type-защото може би "килизира" ПО-добре от вграденият кирилизатор(ама друг път!) и защото е платена?

Още по-интересно ми е за какво някой човек би ползвал повече от един интернет браузер, безсмислено е накичването на 1000, като можеш да си изберееш 1. Мога да ти кажа, че Хрома е бозав, например. Аз съм си харесал Опера и друг браузер не ползвам. Харесвам да имам малко програми, които вършат качествено много неща.

Аз имам причини да ползвам два браузъра. Едната е, че ги ползвам едновременно, другата е, че на всеки съм дал определени задачи. Хром не съм видял да има нещо бозаво, но за сметка на това Опера така и не може да събере клиенти сума ти години. biggrin1.gif

Като цяло не съм видял досега браузър, който да не се дъни с флаш по някое време. С годините свикнах да псувам флаша, тъй като явно оттам идват проблемите...

Ако си толкова мераклия да видиш разликите между платената Про и безплатната версия на АВАСТ, тествай ги и двете и ги сравни. Аз при положение, че мога да ползвам Про, няма да си сложа никога Фрий. То е близко до акъла.

В момента имам 8 Shields включени. Разбира се любимата ми опция от основните е Silent/Gaming mode, която прави програмата незабележима. Ти сравни при Фрий как е. Avast user interface не може да не е различен при двете.

Чудя се дали има смисъл от Avast Internet Security пакета...

Да, да. Сложи го и си припомни първия Norton Internet Security който от Пентиум2 превръщаше машината в Пентиум 0.7 :lol:

Подозирах нещо такова.... biggrin1.gif

Аз имам причини да ползвам два браузъра. Едната е, че ги ползвам едновременно, другата е, че на всеки съм дал определени задачи. Хром не съм видял да има нещо бозаво, но за сметка на това Опера така и не може да събере клиенти сума ти години. biggrin1.gif

Като цяло не съм видял досега браузър, който да не се дъни с флаш по някое време. С годините свикнах да псувам флаша, тъй като явно оттам идват проблемите...

Ако си толкова мераклия да видиш разликите между платената Про и безплатната версия на АВАСТ, тествай ги и двете и ги сравни. Аз при положение, че мога да ползвам Про, няма да си сложа никога Фрий. То е близко до акъла.

В момента имам 8 Shields включени. Разбира се любимата ми опция от основните е Silent/Gaming mode, която прави програмата незабележима. Ти сравни при Фрий как е. Avast user interface не може да не е различен при двете.

Чудя се дали има смисъл от Avast Internet Security пакета...

Free-същите щитове и има тих/игрален режим ;)

Някои които минават с подобно мислене си кичат и пиратстван TuneUp и Flex Type ;)

Не можеш да ми приложиш аргументи, че Pro засича повече от Free, както ми пробутваше до сега и изместваш центъра на въпроса...

А не можеш ли на 1 браузер да дадеш всички задачи? То с 2-та браузера е като с 2 OS едновременно, не можеш да ползваш и 2-те адекватно, а ако можеш, често става бавно... :laughing: Или ти си с мултитаскинг, четеш в прозорците и на 2-та браузера едновременно... :lol: Да ти кажа, 90% от клиентите ги подучих на Opera, още като са почнали да ползват компютър съм им сложил Opera и сега само нея искат ;)

Free-същите щитове и има тих/игрален режим ;)

Някои които минават с подобно мислене си кичат и пиратстван TuneUp и Flex Type ;)

Ти си ползвал Флекс Тайп? И си го плащал?!?!? WTF?!?!?

Не можеш да ми приложиш аргументи, че Pro засича повече от Free, както ми пробутваше до сега и изместваш центъра на въпроса...

НИКЪДЕ не съм твърдял подобно нещо. Нещо сам си пробутваш някакви неща ми се струва. Казах, че има разлики и че нямам намерение да ти ги търся. Дерзай ако си мераклия.

А не можеш ли на 1 браузер да дадеш всички задачи? То с 2-та браузера е като с 2 OS едновременно, не можеш да ползваш и 2-те адекватно, а ако можеш, често става бавно... :laughing: Или ти си с мултитаскинг, четеш в прозорците и на 2-та браузера едновременно... :lol: Да ти кажа, 90% от клиентите ги подучих на Opera, още като са почнали да ползват компютър съм им сложил Opera и сега само нея искат ;)

Не, не може. И да ползвам ги абсолютно адекватно и достатъчно скоростно. Ти ако си още на Вирус ХР, както приказваше, няма какво да си говорим.

Добре че не съм ти клиент, да ме насадиш с Опера. tounge.gif

Ти си ползвал Флекс Тайп? И си го плащал?!?!? WTF?!?!?

НИКЪДЕ не съм твърдял подобно нещо. Нещо сам си пробутваш някакви неща ми се струва. Казах, че има разлики и че нямам намерение да ти ги търся. Дерзай ако си мераклия.

Не, не може. И да ползвам ги абсолютно адекватно и достатъчно скоростно. Ти ако си още на Вирус ХР, както приказваше, няма какво да си говорим.

Добре че не съм ти клиент, да ме насадиш с Опера. tounge.gif

Аз не ползвам Flex Type ;) Класифицирам го като вирус... :laughing:

А след като Free лови колкото Pro, за какво ти е Pro, oсвен ако нямаш по-специални изисквания?

Интересно как ползваш 2 браузера адекватно и четеш в прозореца и на 2-та, ама нейсе... :lol:

Да, на WindowsXP съм, няколко пъти реших да пробвам 7 и все някак куцо ми изглеждаха нещата... B)

Да, и между другото, от Opera са супер доволни. На по-стари машинки върви по-бързо от конкурентите... :P

Ако ми беше клиент от както имаш компютър, досега да си фанатичен Opera фен... :punk

п.п Всеки си налага модел на работа..Opera според мен е оптимален избор за по-стари и по-нови системи едновременно.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...