Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

T.e. последно казваш, че може средностатистическия нашенец може и да е тъп кат' галош един вид ама и американците средностатистически не са кой знае колко умни и те. Щото аз не съм се опитвал да те убеждавам, че онези са някакви гении, но за да има "очи" някой да каже за друг, че е тъп, следва самият той да е по-умен или поне да се чувства така. А самочувствие без покритие е кофти нещо...

Та за какво спорим последно? Или ей тъй споделяш че МакДоналдс не ти харесва и ЗА ТЕБ това заведение олицетворява америка? Ако е последното само има шанс за теб като си разшириш леко кръгозора.

И не съм казал, че там е перфектно и е само градинки и цветя. Видях и "цигански квартал" със същите колиби със стени от шперплат и сателитни антени на покрива. Това, заради което те дъвча е първия абзац.

А и хляба е много по-вкусен със семки. Иди в билла и си вземи от малките питки със сусам. Или пък в пикадили от онези черните със слънчогледово и тиквено семе - НИЩО общо с "бял ръчен". Верно 2 малки питки струват колкото килограм от другия хляб, но за какво говорим изобщо.

ПС: Едно нещо съм съгласен - големите компании и вериги хранителни магазини правят храната по-пластмасова. Пример - кисело мляко на Данон - изобщо не е кисело. Колко е мляко и колко нишесте не знам, но определено не е българско кисело мляко и няма никакви живи бактерии вътре, защото за да ми стане кисело съм го чакал 1 месец след края на срока му на годност и пак ти е същия блудкаж - пил съм неведнъж такова - нищо ми няма, нито на млякото му има нещо, чак след около 2 месеца и половина се "наду". Сегашното мляко на Верея по БДС е маалко по-добро но и то става по-хубаво като му мине срока на годност.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Още ли си драпате ташаците на тая тема?

Аз пък ще си ги подрапам на друга. Добро утро.

Ако трябва да перефразирам за България...

Не съвсем...Не вярвам в процентно съдържание умните да са повече от там, честно ти казвам.И за образователната ни система нямам добро мнение. Даже не е много честно да се нарича така, ако питате мен. Да ти кажа ли, образът на средностатистическият българин какво представлява в моите очи-човек с ниско IQ, никакви ценности, манипулиран от правителството, от рекламите, купуващ и употребяващ ненужни количества продукти, които са най-големия боклук на Запада, защото са най-евтини, живеещ на кредит, овца, постоянно следена, тъпчеща се с дюнери и пици на парче и в общият случай-с наднормено тегло... Да кажем, че съм направил гротеска на най-лошото и не съм прав, как ще ме убедиш, че средностатистическият българин заслужава заплата над 500 лв? :)

.....Да кажем, че съм направил гротеска на най-лошото и не съм прав, как ще ме убедиш, че средностатистическият американец има IQ над 95-97? :)

..... :D

по дефиниция на термина "IQ" и то точно след изследване на представителна извадка от северноамерикански граждани средностатистически IQ неслучайно е точно 100. така че: да, по-високо е от 95-97 с вероятност +-15% за над 80% от пробите в извадката и с точност +-30% за над 95%.

When modern IQ tests are constructed, the mean (average) score within an age group is set to 100 and the standard deviation (SD) to 15.[1] Today almost all IQ tests adhere to the assignment of 15 IQ points to each standard deviation, but this has not been the case historically. Approximately 95% of the population have scores within two SDs of the mean, i.e., an IQ between 70 and 130.

-------------------------------------------------------------------------------------

ПС: Едно нещо съм съгласен - големите компании и вериги хранителни магазини правят храната по-пластмасова. Пример - кисело мляко на Данон - изобщо не е кисело. Колко е мляко и колко нишесте не знам, но определено не е българско кисело мляко и няма никакви живи бактерии вътре, защото за да ми стане кисело съм го чакал 1 месец след края на срока му на годност и пак ти е същия блудкаж - пил съм неведнъж такова - нищо ми няма, нито на млякото му има нещо, чак след около 2 месеца и половина се "наду". Сегашното мляко на Верея по БДС е маалко по-добро но и то става по-хубаво като му мине срока на годност.

киселото мляко на данон не е кисело, щото всичко живо в него се трепе съвсем нарочно, тъй като "не е хигиенично" да се ядът живи неща. ауууу гадост и гнус!

отделно го има нежеланието да се пускат на свобода живи образци на скъпоценни ГМО разработки (бифидус даноникус, щото е некъв трейдмарк, примерно), които да бъдат копнати от конкуренцията. затова млякото преминава последователно през една камара допълнителни обработки (пастьоризацията е една от най-меките) така че от бактериите да останат само трупчета и евентуално "полезните" им съставки и продукти. очаквай повече подробности от раптора докът ми изнася поредна лекция колко "не съм прав, но за сметка на това тъп и прос", щото явно тва му е работата.

В САЩ, сигурно поне едно 10% са имигранти.

Не Ангеле - 100% са. Без няколко хиляди оцелели и вече претопени наследници на местното население...

Не Ангеле - 100% са. Без няколко хиляди оцелели и вече претопени наследници на местното население...

Не говоря за 3-4 поколения назад. Говоря за сегашното поколение. За хората, които в момента са там. Тези, които в близките 20-25 години са отишли за сефте.

Нямам намерение да правя проучване за родословията на Американците и какъв процент имат поне 3 поколения в САЩ.

...

За мен Макдоналдс не олицетворява САЩ, Макдоналдс отразява консуматорската култура и тип общество. Аз лично ползвам IBM ThinkPad, като тая фирма не е българска или европейска, нито азиатска, африканска или австралийска. Обаче като изключим това много неща не харесвам от Америка, като почнем както вече казах от пропагандата и месенето във вътрешните работи на чужди държави. Дори Русия не си позволява не се меси за щяло и нещяло.

Среностатистическият нашенец нямам статистика да преценя.

Между другото, не, няма да отида в Била и да си купя хляб със семки точно сега. Непонятно ми е как ще си направя сандвич с луканка, зеле, домат, краставица и т.н, а хлябът да е със семки(сусама пък ни най-малко не го понасям, че го слагат на някои места). Иначе, ако ям нещо сладко, хляба със семки е ОК :)

А за храната-стигнахме до съгласие поне по тая точка :)

А покритието за оценката на интелигетността, която давам/в известна степен манипулирана и изкривена несъзнателно/ не бих го разкрил съвсем тук. Да кажем, че спрямо моето IQ, средното изглежда смешно :D /мдааммн, идиот съм, извинявам се.../

Още ли си драпате ташаците на тая тема?

Аз пък ще си ги подрапам на друга. Добро утро.

Да.

по дефиниция на термина "IQ" и то точно след изследване на представителна извадка от северноамерикански граждани средностатистически IQ неслучайно е точно 100. така че: да, по-високо е от 95-97 с вероятност +-15% за над 80% от пробите в извадката и с точност +-30% за над 95%.

киселото мляко на данон не е кисело....

Дали IQ e извадка за американските граждани или за хората по света? Защото до неотдавна гледах/четох/, че средното IQ в САЩ по статистики е 96-98, т.е няма как твоето да е съвсем вярно?

Да ти кажа, разни анкетки, къде питат произволен гражданин къде е Австрия и къде Австралия, като са разменили табелките с наименованията на различните държави и от 10 човека 1 нямаше да посочи вярното ме хвърлят в размисъл-това поредната манипулация е или те са наистина прости?

Не говоря за 3-4 поколения назад. Говоря за сегашното поколение. За хората, които в момента са там. Тези, които в близките 20-25 години са отишли за сефте.

Нямам намерение да правя проучване за родословията на Американците и какъв процент имат поне 3 поколения в САЩ.

Американци няма, има емигранти, затворници и наследниците им, и отдавна избито коренно население.

.....

Дали IQ e извадка за американските граждани или за хората по света? Защото до неотдавна гледах/четох/, че средното IQ в САЩ по статистики е 96-98, т.е няма как твоето да е съвсем вярно?

Да ти кажа, разни анкетки, къде питат произволен гражданин къде е Австрия и къде Австралия, като са разменили табелките с наименованията на различните държави и от 10 човека 1 нямаше да посочи вярното ме хвърлят в размисъл-това поредната манипулация е или те са наистина прости?

.....

идеята да се определя коефициент IQ е на американски психолози с цел да се оцени евентуалната бъдеща печалба от наема на труда на даден човек. и след като са американски граждани, сред какви хора мислиш че са направили първоначалните си тестове и са определили началното ниво? а после тестовете са доразвити и адаптирани по континенти/раси/нации, но първоначалната идея е запазена. прави се извадка с отговори на въпроси от минимум 400-500 човека. осредняват се резултатите и тези които се повтарят в над 95% от дадените отговори се определят с ниво 100, след което се определя отклонението спрямо тази "норма".

напълно нормално е средното IQ да е между 95 и 105 . това е търсен резултат, а ако заявената ти интелигентност имаше основание, щеше вече да си го разбрал.

колкото за тъпите отговори на интервюта: някои от нас помнят разследванията за влошените отношения с ДР Замунда на "Ку-ку", както и паниката сред столичани, че водорода в предоставяната им питейна вода е достигнал смайващите 66% - пак в същото предаване. "остротата" на отговора зависи от начина на задаване на въпросите, но обикновено хората се подвеждат именно от превишената си самооценка.

Тоз левент jjjjjjjkkkkkkkkk успя да надвие вуукс/воокс/уукс/уокс, дедо и раптора по спамеризъм. Шапка му свалям! :laughing:

Тоз левент jjjjjjjkkkkkkkkk успя да надвие вуукс/воокс/уукс/уокс, дедо и раптора по спамеризъм. Шапка му свалям! :laughing:

Бах маа му! Мен защо ме слагаш в тоя списък?!?!? biggrin1.gif

И па не написа ника на Аньо правилно. Пише се:

Гейоукс.

Хъ..., аз ако съм на негово място..., само заради такивата приказки ще спра да ти услужвам с червила и чорапки!

Верно бе..., що ли те слага и теб в тоя списък....???

Нека кажем, че съм виждал на какво си способен с 30++++++++++++++++++++++ поста в топ20, 25, от които поздрави :D ЖИВ СПАМЕРИЗЪМ!!!!!!!!!! гладен съм... пак...

EDIT!!!

Хъ..., аз ако съм на негово място..., само заради такивата приказки ще спра да ти услужвам с червила и чорапки!

:tongue :tongue :tongue

...

Tи май не разбра, че аз съм наясно за стандартното отклонение от средното ниво от 100? Идеята е, че средното ниво от 100, което се определя едва ли в текущият момент се определя само от "американските граждани", а това ниво статистически се определя от тестове, проведени и на места, различни от САЩ.

Но ти определено не си наясно, че опитите за измерване на интелигентността и идеята за това далеч НЕ ПРОИЗХОЖДА от САЩ.

Настоявам, че определя на базата на средната интелигентност на американците, както ти намекна, ако не съм разбрал неправилно. Средното ниво на интелигентност на базата на хора и държави на земята, където са проведени тестове е 100, но средното ниво на интелигентност в САЩ е 98. Това е факт. Виждаш ли, че твоето няма как да е вярно. Не казвам, че няма и много по-интелигентни от това ниво, казвам чисто статистически погледнато как седят нещата.

п.п Има различни скали на IQ, както и различни тестове, като всеки резултат може да се оценява само по неговата скала, това трябва да се има предвид.

Stanford–Binet например...

Хаха, паника от това, че водорода във водата достигнал 66 процента :D Някои хора май са спали в часовете по Химия...

Нека кажем, че съм виждал на какво си способен с 30++++++++++++++++++++++ поста в топ20, 25, от които поздрави :D ЖИВ СПАМЕРИЗЪМ!!!!!!!!!! гладен съм... пак...

Признавам си, че се е случвало! Ама не чак в такива цифри де... laughing.gif

За 9 години не е нещо фрапиращо. Иначе виж някои други имена с тия цифри за колко време са ги извъртяли...laughing.gif

(па и себе си погледни biggrin1.gif)

Абе 11k мнения не стават току-така...

Нищо не е тва. Аз имам близо 39000, а съм се регнал края на 05-та във форума на списанието clubs1.

Имаше няколко хиляди флууд(не са повече от 3, 4 хиляди).

Tи май не разбра, че аз съм наясно за стандартното отклонение от средното ниво от 100? Идеята е, че средното ниво от 100, което се определя едва ли в текущият момент се определя само от "американските граждани", а това ниво статистически се определя от тестове, проведени и на места, различни от САЩ.

Но ти определено не си наясно, че опитите за измерване на интелигентността и идеята за това далеч НЕ ПРОИЗХОЖДА от САЩ.

Настоявам, че определя на базата на средната интелигентност на американците, както ти намекна, ако не съм разбрал неправилно. Средното ниво на интелигентност на базата на хора и държави на земята, където са проведени тестове е 100, но средното ниво на интелигентност в САЩ е 98. Това е факт. Виждаш ли, че твоето няма как да е вярно. Не казвам, че няма и много по-интелигентни от това ниво, казвам чисто статистически погледнато как седят нещата.

п.п Има различни скали на IQ, както и различни тестове, като всеки резултат може да се оценява само по неговата скала, това трябва да се има предвид.

Stanford–Binet например...

Хаха, паника от това, че водорода във водата достигнал 66 процента :D Някои хора май са спали в часовете по Химия...

браво. ти откри гугъл?! време беше, но не беше нужно да повтаряш същото, което съм написал и аз преди това.

и все пак не можеш приемеш за факт разлика от 3 пункта, ако неопределеността при отчитането е над 5. независимо по коя скала. същото се отнася и за физични величини.

цитирания от теб "факт" за 98 средно IQ от тестове в USA, вероятно взето от тук или друго подобно отново не те поставя в добра позиция за личното ти превъзходство спрямо дебелите тъпи американци, след като там България е с приблизителен резултат от 93. И не забравяй че резултатите в подобни изследвания са приблизителни, интерполирани и апроксимирани, които се приемат за точни за целите на статистиката, но всъщност не са

Не, онова за Стамфорт-Бинет не беше за онзи пост, извинявам се. Оплел съм се, докато пиша.

Аз лично съм чувал легенди, че в България средното IQ някога е било към 102...Не мога да съдя за достоверност, но ако го приемем за чиста монета...Изглежда че правителството и скапаните условия добре си свършват работата и българското население изглупява...

Да, наясно съм за статистическата грешка, но аз обичам да спекулирам...Хаха...ама че дума..апроксимирани...Немаш ли си хубава българска дума-усреднен, приблизителен.

Просто както казаха, спамя на воля и не харесвам хАмериканците... :P

п.п Що иде до мен, все си мисля, че съм над 93 :P

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...