Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Ти правиш ли разлика между седмица и две седмици?

Просто 2 седмици не се застояваше. И явно хората имат изкривени дефиниции за "мек", защото за мен, вчерашен хляб (Български) е стар хляб. Американския, на 4-тия, 5-тия ден го печах на тостера.

Правя един филм за Асоциацията на сляпо-глухите в България и искам да ви кажа колко щастливи трябва да сме ние, които можем да виждаме и чуваме заобикалящата ни среда. Много щастливи...

Да. Че 3 седмици не се развалят. Хамбургера тоже. Кое нормално кюфте на стайна температура ще издържи 3 седмици?

Пържените картофки, не сандвича. Аз помня повече от теб. ЗАСРАМИ СЕ!

Ти ядеш ли изцяло органични продукти и сирене за по 15-20лв/кг или си взимаш от сиренето за 7-8лв? Същото и с кашкавал, и различните видове салами.

Именно. Като онази моята позната, дето ми разправяше колко гадна била храната в Лондон и в същия момент в джоба имали жълти стотинки и са яли по най-евтините дупки. Все едно някой да съди за ресторантите в Пловдив, след като е ял 3 дена във Водолаза (ако изобщо оцелее след това).

Ама тука и съвсем да се закопаме, пак ще обясняваме, как всички са по-тъпи от нас, ама ние им ядем гомната на всичките и живеем в пъти по-зле.

Явно, обаче си имаме утеха - НИЕ СМЕ НАЙ-УМНИТЕ!!! Просто страхотно... немам думи!

А ИМЕННО! Ей за това се чепкам и аз

Тя не е взимала сладникавият. Но трудно е намирала нормален хляб. Това и ми каза.

Има МНОГО видове хлябове. И не е само "бял", "типов" и "карина". Преди години като бях в Австрия влезнах в едно магазинче което направо преобърна представите ми за хляб. А ужким Българите ядем хляб. Ядем друг път - тъпчим се с евтини боклуци.

Между другото хляба там беше по-скъп от филетата. И МНОГО ПО-ВКУСЕН МАМКА МУ!

Е сега, колко човека трябва да го кажат. Като се почне от разни научни и научнопопулярни филми, разни учени и тестове до предавания като Миторазбивачите по Дискавъри..Все нещо вярно ще има ;)

А познатата ми няма сметка да ме лъже..Между другото, възмущаваше се, че кафето им там не е особено хубаво, ама...

Вие ке ме изядете бе, момци... :D

Филми значи... викам да престана да споря с теб, то с телевизор спор не може да има...

Кафето - пак е взимала евтинкото струва ми се. Има и хубаво кафе. Само че не отиваш в произволно място и не казваш "1 кафе" щото ти сипват филтърно, нито това кафе което ти се "полага" да си сипваш при закуска в хотела, но си има хубаво еспресо, просто си плащаш. Както в all-inclusive-a тази година на Дюни - всичкото кафе беше смотано. Верно безплатно ама едно рядко такова. Имаше и хубаво - в скай бара срещу 2лв ли колко беше - лаваца от капсули - просто перфектно кафе.

Никой не го е написал с 2.

Именно, а се пише с 2 н :) Запетайките и пълния член може и да ги мрязя, но за почти всички думи съм сигурен кое е правилното изписване

А такааааа. Оказа се, че ИМЕННИК е няк'ва пита, която се пише с 2 н-та. ИМЕНИК е личността. Но, щото много се бърка, сега гледам в правописния речник на БАН, е позволено и 2-те.

Рожденик се пише с 1 н.

Жив и здрав. Иване, тоя речник на БАНан :unsure: много са почнали през просто да го карат с тия "улицизми" за олесняване на населението.

Ей, Дедо, замирисваш на американофил нещо...Точно с хамбургер или кюфте от него, не помня точно, бяха правили експеримент...

Онази позната си държеше що годе на качеството и не искаше евтини продукти. Ти май не можеш да разбереш-Тя е ТЪРСИЛА хубаво кафе, а не е купувала евтино. Тя е ТЪРСИЛА хубав хляб или възможно по-хубав, а не е купувала сладникав или боклучав. Но е ОПИТВАЛА и е видяла някои неща.

Както вече и друг човек ОБОРИ твърдения като твоите и застана относително на моя позиция, не са особено "хубави" нещата.

Хляба, или поне нашият, по подразбиране е мая, брашно, сол, захар. Магазинският е с консервант и набухвател. Не разбирам какво разнообразие от продукти очакваш, при условие, че си има точно 1 стериотип за производството на хляб??? И каква ЦЕНА очакваш за брашно, мая, захар, сол, моля те, обясни ми. Колко струва да се изпече 1 от 100-те хляба във фурната, колко струва брашното за него-600грама брашно, солта ти е 30стотинки килограм на дребно, захарта е по-скъпа, но се слага минимално количество.

Eдин научнопопулярен филм не е нещо сериозно, може би е така, но нима смяташ, че храната от Макдоналдс с кюфте, което не плесенясва за седмици, е хубава? Моля те, не ставай смешен.

Аз обичам много да пия хубаво капучино и с радост бих дал примерно 2 лева за едно, но държа на качеството.

Кажи ми, средностатистическият американец по-умен ли е от българина? Аз смятам, че ако искаме, ние българите никак не сме прости. Проблема е в друга част на манталитета ни, но не ми се обсъжда и не ми се говорят приказки във въздуха.

Ей, Дедо, замирисваш на американофил нещо...Точно с хамбургер или кюфте от него, не помня точно, бяха правили експеримент...

Онази позната си държеше що годе на качеството и не искаше евтини продукти. Ти май не можеш да разбереш-Тя е ТЪРСИЛА хубаво кафе, а не е купувала евтино. Тя е ТЪРСИЛА хубав хляб или възможно по-хубав, а не е купувала сладникав или боклучав. Но е ОПИТВАЛА и е видяла някои неща.

Аз пък съм ял хубав хляб в САЩ. Айде де? Кво правим ся? Твоята позната не я знам какво е правила в САЩ, но има местности, където има само Wal-mart. Там хубав хляб няма да намери. В супермаркетите в които аз пазарувах имаше пекарни (отделно от готовия хляб, който се продаваше на рафта) и си печаха много хубав хляб/кексове/понички/торти/пасти. Страхотни кексове даже. Тук такива не съм ял. И дори не бяха скъпи.

И какво стана сега? Който търси - намира и не е проблема в САЩ, а в това, че хората там също търсят по-евтин продукт.

Понякога ми иде така да грабна сопата и върти, върти, върти..Докат не се счупи сопата. И след това вече направо с мегатоновете...

Американския, на 4-тия, 5-тия ден го печах на тостера.

... и си печаха много хубав хляб/кексове/понички/торти/пасти.

Не че нещо разбирам много, но в минало време няма форма "печах" (респ. "печаха")... Това някакъв пловдивски глагол ли е?

Иначе искам да честитя имения ден на всички именици!

Да сте живи и здрави. :)

А такааааа. Оказа се, че ИМЕННИК е няк'ва пита, която се пише с 2 н-та. ИМЕНИК е личността. Но, щото много се бърка, сега гледам в правописния речник на БАН, е позволено и 2-те.

Рожденик се пише с 1 н.

Също така и сборник с имена, примерно. Ти обаче се разбърза да пишеш днес типично в твой стил преди да си проверил... biggrin1.gif

1. С двойно "н" се пишат прилагателни имена, образувани от основната форма

за мъжки род с наставка -нен. Във формите за ж. р., ср. р. и мн. ч. изпада

-е- от наставката -нен:

военен- военна, военно, военни

(военнопленник)

временен- временна, временно, временни

именен- именна, именно, именни

каменен- каменна, каменно, каменни

постоянен - постоянна, постоянно, постоянни

съвременен - съвременна, съвременно, съвременни

странен - странна, странно, странни

(странноприемница)

2. С единично "н" са прилагателни имена, образувани от форми за мъжки род

с наставка -ен:

свещен - свещена, свещено, свещени

обикновен - обикнове на,обикнове но,обикнове ни

съвършен - съвършена, съвършено, съвършени

рожден - рождена, рождено, рождени

Забележка:

С единично"н" се пишат прилагателното име фин(фина, фино, фини) и

съществителните имена въстаник, изгнаник, леност, посланик.

Едно време само богатите са били дебели. Сега вървим към обратното...

Много, много правилна мисъл! beer.gif

-----------------------------------------------------------------------------------

Ники, наздраве! Пий нещо съществено не само като качество, но и като количество днес! laughing.gif

Aз за това съм атеист...Без повече коментар...

Не виждам какво ви притеснява:

Лимузината „Линкълн MKZ Хибрид" - модел 2012 г., ако не първата, то със сигурност е сред първите в България. На световния пазар се продава отскоро. В САЩ стартовата цена н автомобила е 35 000 долара. Колата се смята за най-екологичния автомобил в Америка.

Колата нито е кой знае колко скъпа, нито е нещо фрапиращо. За сметка на това е хибрид и е екологична. Погледнете за сравнение лимузините на нашите хубавци в Пловдив, начело с Николай.

Да го туря на всичко....една Даянка...тъничка :D

Стефче, колко БМВ-та изпи по тия кръчми?!?!? laughing.giflaughing.giflaughing.gif

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...