Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Момчиле, тук изобщо не си прав. Аз пък докато имам здрави крайници няма да се кача на автоматик. Който не може да кара - да се радва на автоматиците, аз обичам да контролирам автомобила си.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Защото са супер досадни, освен ако нямаш и paddle shift-ове.

Пример - караш зад някого и чакаш момент да го изпревариш ... Е иди го убеди глупавият автоматик да не включва на висока предавка, и като решиш да настъпиш пак да слиза надолу ...

А на Хонда /поне на новите сивици/ е отвратителна автоматичната скоростна кутия, това сменя предавки като новобранец тепърва седящ зад волана ...

@vinyl_master - той връща но не задържа, а след малко си отива пак нагоре ... и като сменя като упоменатата хонда и ти ебава мамата....Единственото решение беше с paddle shift-овете, ама пък става досадно, нали е автоматик ...

Не схвана проблема. Тя е умна и си слиза на ниска предавка като натиснеш газта, но е дразнещо това подскачане нагоре надолу когато на колата и хрумне.

@woox Нети трябват много крака, свикава се точно на третия път.

@kotora Да и аз имах предвид точно на маневри си го правя това, или на светофар с голям наклон..5 секунди преди да светне зелено съм на полусъединител със натисната крачкна спирачка, светне ли зелено, пускам спирачката и колата не тръгва назад а напред и то много леко и мазно. Все пак карам и дизел, има малка разлика тая хватка при бензина, но ощо взето е еднакво.

Доколкото за автоматика, според мен си е въпрос на вкус и битие. Има дни в които се моля за автоматик сериозно, има си плюсове..лесно ми изтърпва левия крак в задръстване :P

PS Туй нещо май му се вкаше kick down и не знам автоматик да няма с такова нещо - чукане на педала и да връща предавка назад..ако не се лъжа

PSS (Throttle kickdown - Most automatic transmissions include some means of forcing a downshift into the lowest possible gear ratio if the throttle pedal is fully depressed. In many older designs, kickdown is accomplished by mechanically actuating a valve inside the transmission. Most modern designs use a solenoid-operated valve that is triggered by a switch on the throttle linkage or by the engine control unit (ECU) in response to an abrupt increase in engine power.)

@ARPAnet еееми може би се има напредвид, че с връщането на скороста ти почваш да ускоряваш по-бързо (следователно изпреварваш който трябва) и дигайки скороста и предавката в един момент требе да се качи :)

Не знам, точно тия новите, може и да са ги оакали нещо :D...Нали вървяха некви реклами с тия скоростни кутии, който се "учили" от щофьора, демек се нагаждат според неговия стил на каране, да не сте е земали от някой спортяга :D

Защо по дяволите продължават да не са разпрстранени автоматичните трансмисии, особено пък за жени, които нямат чак такива умения за управление на автомобил с ръчна трансмисия?

Защото е статистически доказано, че близо 90% от "самокатастрофите" с последващи резултати от рода на "кола във витрината на магазин", "кола в друга паркирала кола", "кола в спалнята ти" и т.н., са предизвикани от жени с автоматик, объркали педала на спирачката с този на газта. :bgrin:

П.П. Още на момента мога да ти дам поне 10 линка към клипчета, показващи такива жени с автоматици как влизат във витрини, къщи, удрят с висока скорост паркирани коли, докато те самите се опитват да паркират и др.

Защото са супер досадни, освен ако нямаш и paddle shift-ове.

Пример - караш зад някого и чакаш момент да го изпревариш ... Е иди го убеди глупавият автоматик да не включва на висока предавка, и като решиш да настъпиш пак да слиза надолу ...

А на Хонда /поне на новите сивици/ е отвратителна автоматичната скоростна кутия, това сменя предавки като новобранец тепърва седящ зад волана ...

Говорим за нови технологии при автоматиците, включително CVT, при които нещата са коренно различни. Смяната на предавките при типтроника на Ауди става за някакви мизерни части от секундата - много по-бързо от натискането само на съединителя дори да си Брус Лий. Да не говорим, че в случая става въпрос за 8 предавки. Същото важи и за повечето CVT трансмисии, които в автоматичен режим дават много по-добър разход. Да ръчкаш педали и ръчка едно след друго в зверски трафик и това ежедневно - priceless. :lol:

Защото е статистически доказано, че близо 90% от "самокатастрофите" с последващи резултати от рода на "кола във витрината на магазин", "кола в друга паркирала кола", "кола в спалнята ти" и т.н., са предизвикани от жени с автоматик, объркали педала на спирачката с този на газта. :bgrin:

И кой наивник твърди, че ако трансмисията беше ръчна, със сигурност нямаше да объркат педалите?

Хахах, неее повярвай ми, тия хора на каквото и да са качат, пак ще завършат така, или се става шофьор или не. А доколкото знам, мисля, че сега ако искараш книжка на автоматик се вписваше на гърба на самата книжка, и дефакто само автомаик може да караш :)

Гадине, кво точно искаше да обсъдим?

Ракията, ципуракито и виното в Пловдивска околия!

И кой наивник твърди, че ако трансмисията беше ръчна, със сигурност нямаше да объркат педалите?

Със сигурност нямаше да тръгнат ако ги объркат, а и със сигурност няма да са вече на 3-та като влизат през витрината...

Говорим за нови технологии при автоматиците, включително CVT, при които нещата са коренно различни. Смяната на предавките при типтроника на Ауди става за някакви мизерни части от секундата - много по-бързо от натискането само на съединителя дори да си Брус Лий. Да не говорим, че в случая става въпрос за 8 предавки. Същото важи и за повечето CVT трансмисии, които в автоматичен режим дават много по-добър разход. Да ръчкаш педали и ръчка едно след друго в зверски трафик и това ежедневно - priceless. :lol:

А според теб за какво говоря ? :)

Автоматика на Хонда, 8мата генерация на Сивик след фейслифта. Гаден, досаден триптроник, правещ се на умничък.

А за огромните задръствания, когато толкова ме домързи да сменям м/у първа и втора, просто си оставам на втора ... :))

Да не говорим, че при автоматика липсва каквото и да е усещане когато искаш да се покатериш някъде или изобщо да се преместиш съвсем лекичко ...

Щото е от евтините автоматици, затова. CVT е много по-приятно да се кара. Закове на определени обороти ти настъпвай колкото искаш.

Има и едни други хубави автоматици, които също са приятни за каране, само че ги слагат на коли чиято цена хич ама изобщо не ми харесва :pirate

Всеки има правото да се самоизтезава както си иска. В тези ежедневни задръствания тип спиране-тргване на всеки метър, не бих карал кола с ръчна за нищо на света. Ръчния режим на CVT-то ми позволява да набримчя двигателя до червения сектор на оборотите когато си поискам, при това за части от секундата, та за какво спорим не ми е ясно.

Със сигурност нямаше да тръгнат ако ги объркат, а и със сигурност няма да са вече на 3-та като влизат през витрината...

Аааа тооочно това можеше да пропуснат да направят но пък със сигурност щяха да се забият другаде. Тези които правят подобни неща са от най-големите майстори.

Гледах преди време филмче за най-лошите шофьори - този на първо място който го бяха класирали не беше за това че се завъртя на снега, нито затова че като тръгна се заби в мантинелата, нито че като даде на заден за заби в мантинелата от другата страна ами затова че след като се е завъртял, ударил е и 2те мантинели при следващото тръгване успя да се завърти още веднъж, да удари втора кола и да се качи ВЪРХУ мантинелата :) (по спомени карам но беше невероятно майсторство и упорство да довърши джипката възможно най-бързо и качествено)

Това е едно от нещата, които винаги ме е карало да се чудя. Защо по дяволите продължават да не са разпрстранени автоматичните трансмисии, особено пък за жени, които нямат чак такива умения за управление на автомобил с ръчна трансмисия? Мога да тръгвам от всякакви позиции без ръчна и в каквито и да било условия, но никога повече няма да се върна да карам автомобил със стандартна ръчна трансмисия - това е лично неуважение, невежество спрямо съвременните технологии и откровен мазохизъм. :bgrin:

Kaк ли пък не. Предпочитам си "H" шифтъра. Не живея в САЩ, че да има чак такива свински задръствания.

8 скорости...викаш...ама как си ги говориш айляшката при все, че колко бяха...70% от колите в БГ са талиги втора ръка. Дори Тсучия не включва по-бързо от DSG ама пък тва не е спряло Ламбо да предлагат и чиста ръчка(шапка им свалям, за което).

Момчиле, ако теб те изтезава, за други е удоволствие. Така че не ни вменявай твоите виждания праволинейно. Като подмина 40-45 някой ден може и да се замисля за нещо с 8 скорости, което или ще е в сериозен немски автомобил, или в Лексус (ако изобщо доживеем такива дни естествено). Дотогава ще се наслаждавам на удоволствието от ръчната 6 степенна скоростна кутия.

та за какво спорим не ми е ясно.

Спориш с хора, свикнали да мислят че автомонтьор, който да ти отремонтира автоматика на 25 годишния Мерцедес, докаран от Германия няма... защото те пък (автомонтьорите) такива коли, не са виждали и си карат по инерция от това което са правили през 85та...

Това го слушах колко пъти - мани автоматика - много скъпо, не се ремонтира, нямаш усещане, харчи много... дрън дрън... ако си състезател и мислиш да караш на писта или като моите апапи по каньоните в калифорния - съгласен съм - така е. Да караш в града - ще ме извинява Виден обаче е в голяма грешка за автоматиците.

Има и друго - автоматик като на Мицубиши колт НЕ Е автоматик - това е някакво нещастно подобие, което се мъчи да сменя скоростите вместо теб и го прави относително добре ако си жена, но е зле.

Има го и момента, че кола с автоматик на 10 години който не е ремонтиран до момента е трагедия...

от автоматика по хубава екстра няма

а новите "безстепенни" превключват много много по бързо от всеки форумен рейсър който не може да приеме истината че една автоматична кутия на ауди/бмв е в пъти по добра от него и шофьорските му умения и преценки.

ма те са глупави хората затва правят поршета , рс6-ци , м5-ци , нисани разни..... и т.н. само и единствено с автомат....

Това го слушах колко пъти - мани автоматика - много скъпо, не се ремонтира, нямаш усещане, харчи много... дрън дрън... ако си състезател и мислиш да караш на писта или като моите апапи по каньоните в калифорния - съгласен съм - така е. Да караш в града - ще ме извинява Виден обаче е в голяма грешка за автоматиците.

Ники, бидейки световен еталон за мързел, абсолютно съм убеден, че тебе и автоматика те натоварва прекалено много! Аз избягвам да коментирам автоматиците, но моето мнение и най-вече предпочитание няма да се промени. Както знаем, всеки може да си избира автомобила и трансмисията.

от автоматика по хубава екстра няма

а новите "безстепенни" превключват много много по бързо от всеки форумен рейсър който не може да приеме истината че една автоматична кутия на ауди/бмв е в пъти по добра от него и шофьорските му умения и преценки.

ма те са глупави хората затва правят поршета , рс6-ци , м5-ци , нисани разни..... и т.н. само и единствено с автомат....

Именно! Да се изтъкват "спортните" качества на ръчката е смешно, в сравнение с точно тези трансмисии, при които спортния дух на автомобила придобива съвсем други измерения. В същото време, когато попаднеш в задръстване, не се налага да ръчкаш като гламав, което пък абсолютно би обезсмислило всичкия лукс в подобен автомобил.

Аз пък не разбирам защо като се спомене ръчна скоростна кутия и веднага се асоциира с "ръчки", "спорт", "рали", "рейсинг" и прочее дивотии? Случайно да ви е хрумвало, че някой може просто да го кефи?

Излагаш се.....ръчкането на 6 скорости е всичко друго но не и кеф.

Защото ти си ми казал така ли? Пак ще повторя - всеки може да избира.

електричка FTW.

ни съединител ти требе, ни скоростна кутия независимо, ни лостчета, ни роботчета.

па и пред дискотечницата мое да рутиш мадами с неотразимото "въри дъ тъ возъ на тролея, ма!".

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...