Grimjaur Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Използвай градския транспорт или си купи москвич с теглич(има и рима) и ролбари(нали така се казват тези красиви решетки на джипитата отпред). Колкото и да е странно, аз мисля така да си тунинговам рендето + реплика на ТКТ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Пешо бе, тва не е ли за друга тема? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Нямам книжка, не за друго, ами не съм окрякала до нея с финансите. Иначе съм решавала листовки доста успешно с един познат. Карала съм малко, но те хората казват, че това е добре, за да придобиеш навици, на които те е научил инструкторът, а не грешни и стари такива. И за мен е късно да се променям, поне в отношението си към теб. Еми не знам, Мирка. Права отсечка 100 метра, без никаква кола на пътя... Сигурно трябва да ме пратят в някой карцер да изгния... Ти добре ли си?! Ей, като започнете така да ми се правите на света вода ненапита и не знам... Никой тука не е карал кола без книжка... Ама никой. Сигурна съм. Вие сте най-честните хора на света и със сигурност за първи път сте се качили на шофьорското място в първия ви час по кормуване. Нали?! Аз не съм карал кола преди да взема книжка, но това не ми пречи в момента да правя един куп нарушения всеки Божи ден... Няма лошо да се научиш...Карай на село...колкото повече - толкова повече . Галя ти верно ли не можеш да се усетиш когато някой си прави майтап? Колко насериозно мислиш го каза Мирката? Колкото аз когато ми се връзваш? ПС: Изобщо съществува ли човек, който не е карал без книжка поне преди да я вземе. То маса хора карат без книжка дори след като са им я взели... че много ясно...нали, за да карам БЕЗ книжка или трябва да зуля колата на баща ми, или той да ми е я даде. С първото не ми се рискуваше, а за второто - човекa не е толкова луд. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 не мога. толко съм нагълтал че ако не издишам ша отлетя. то всъщност ако и издишам има такава опасност. напоследък рина сериозни купчини със сериозни .... акита, та дори и несериозните ми идват сериозно в повече. и да се разберем, уж* човек или уж интелигентен ме наричаш? * уж - клас [неутрално] - предназначено да подсили фабулата** --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- **Всяка прилика с реални лица и събития е случайна. Написалият горното, не поема никаква отговорност за всякакви автосугестивни отъждествявания. Задължително прочетете листовката със скорост минимум 72 оборота в минута!*** ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ***Написалият листовката, всъщност съвсем не беше длъжен да го прави, обаче, щото нали..., та да не стават недоразумения. Бел. авт. Можех и по-подробна да я направя..., ма мноо ма мързи, та ше прощаваш... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 обожавах до преди 2-3 години да шофирам ся ми е най омразното нещо на света от Тракия до Смирненски в час пик направо фащам къра от глупаци. Или одъртяваш или караш повече. От преди да си взема авенсиса мислех да се сдобия с някой стар джип и да отнеса някой минаващ толкова на червено, че аз вече да съм на зелено от 2-3 секунди. А авенсиса е на 3 години вече... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Галчето има проблеми с шегуването......на психологическа основа за съжаление.......... Ма и тва да се прайш на форумна жертва и мъченик сигурно е трудно дейба. а тва за качването без книжка е нормално всеки го е правил а тия които не са го правили и са взели книжка само за 24/32 часа уроци са умопомрачително зле....макар да не съм карал курсове по 2-3 медеца мечтая да станат пак по толкова и всички гадни тролове по пътищата да изчезнат завинаги. обожавах до преди 2-3 години да шофирам ся ми е най омразното нещо на света от Тракия до Смирненски в час пик направо фащам къра от глупаци. ооо да...един спрял в най-дясната лента или пък на десен завой да седи и да чака да се вреже в най-лява лента при свободна най-дясна....как да не правиш глупости по пътя? ужас е тва каране, като сложим дупки и неравности и картинката става боМбон Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Аз също никога не съм карал без книжка. Не виждам какво учудващо има в това... ------------------------- Днес една веселба - отиваме с жената да мина прегледи с двете коли, след което да й сложа зимните гуми. Тя минава преди мен преглед и я пращам към сервиза за гумите, като при моето пристигане при нея вече всичко й е готово. Понеже откъмто 2 седмици насам ми се види, че гумите са меки (но си правех пас нарочно), реших да пусна малко въздух в тях преди да тръгна. Обърнете внимание, тук става интересно - 4 зимни гуми Барум (подариха ми ги с колата, не съм ги купувал) на 7 зими, това лято и вече новата 8-ма зима () - 3-те на 1.5 атмосфери, предна дясна на 1.1 И се чудя вчера като се връщах от Банкя защо разхода ми беше над 6.... В момента се двоумя между Мишелин Алпин и еквивалента на Гуд Иър... Много ми се кара с Гуд Иър, мамка му, много си ги тача... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 ....тия които не са го правили и са взели книжка само за 24/32 часа уроци са умопомрачително зле.... Не съм съгласен! Рисковите ситуации са по кръстовища, трафик, пешеходци и т.н. Там без книжка никак не е препоръчително да кара човек. Какво ще научи някой, който кара на прави участъци без жив човек по пътя? Да тръгва и да спира и да сменя скоростите. Че това се научава на 1-2-рия час... Аз лично, преди курсовете съм карал само на едно малко полигонче, колкото да видя какво е да управляваш кола. По тази тема - днес една на Васил Априлов и 6-ти септември, така хубаво се беше престроила за ляв завой, че беше спряла чак на средната лента на движещите се направо. Аз спрях пред нея и й свирнах, а тя свирна също и супер учудено и въпросително ме изгледа... След, което засече пътя и на един рейс в дясната лента, за да мине... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Аз също никога не съм карал без книжка. Не виждам какво учудващо има в това... Карането без книжка и несядането зад волана дори на полигон са различни неща. подариха ми ги с колата, не съм ги купувал) на 7 зими, това лято и вече новата 8-ма зима Аз над 4 години не рискувам да карам с едни гуми. Даже мисля сегашните летни да ги разкарам като ги сваля а са на максимум 20,000км за 3 години. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Карането без книжка и несядането зад волана дори на полигон са различни неща. Аз над 4 години не рискувам да карам с едни гуми. Даже мисля сегашните летни да ги разкарам като ги сваля а са на максимум 20,000км за 3 години. И кое им е различното?!?!? Как ще вземеш книжка ако не си сядал зад волан да те питам тогава? Така е, свинщината при мене е тотална. Но се случи предимно от зверска немарливост. До края на седмицата ще съм с нови гуми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Карат в града без книжка хора с отнета книжка или такива които още не са взели. Да се пробваш на полигон е друго. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Полигони отдавна няма. А каква е логиката, че нали съм тъп параноик и не вдявам. (и на полигон трябва да си с инструктор или придружител в колата) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 * уж - клас [неутрално] - предназначено да подсили фабулата** --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- **Всяка прилика с реални лица и събития е случайна. Написалият горното, не поема никаква отговорност за всякакви автосугестивни отъждествявания. Задължително прочетете листовката със скорост минимум 72 оборота в минута!*** ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ***Написалият листовката, всъщност съвсем не беше длъжен да го прави, обаче, щото нали..., та да не стават недоразумения. Бел. авт. Можех и по-подробна да я направя..., ма мноо ма мързи, та ше прощаваш... знаех си че ще ме разбереш. знам и че можеш по-добре, ама те е домързяло. и да не забравиш да се обадиш в БАН да си поправят тълковните речници, щото при тях тъз чъстица служи предимно за: 1. За подсилване на недоверие в чуждо твърдение. 2. За израз на недоверие в чуждо твърдение. 3. За изразяване на съмнение в качествата или разочарование поради разминаване с очакване. 4,За изразяване на предпазливост, несигурност. 5. За предпазливо присъединяване към чуждо твърдение. нали щото понеже да сме акуратни с таковата. тъй де. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Полигони отдавна няма. А каква е логиката, че нали съм тъп параноик и не вдявам. (и на полигон трябва да си с инструктор или придружител в колата) Че кой нормален ще си даде ключовете за колата на човек без книжка и няма да седне до него да го гледа? Щото да имаш кола и да нямаш книжка е леко странно съгласи се... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Ники, бих се зарадвал да разбера, че си пийнал порядъчно от еликсирите, които имаш, но WTF? Кой има кола преди да има книжка? А да се предостави такава на неправоспособен е престъление не само по закон. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Ники, бих се зарадвал да разбера, че си пийнал порядъчно от еликсирите, които имаш, но WTF? Кой има кола преди да има книжка? А да се предостави такава на неправоспособен е престъление не само по закон. Чък Норис :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 нали щото понеже да сме акуратни с таковата. тъй де. Щото , нали, да сме акуратни..., таковата, де... Смятаме, че в класа на частиците имат място само онези лексеми, които се отнасят се до семантиката на думата или изказването. Т.е. конотативните думи, засягащи модално или емоционално-експресивно пълнозначната дума (респ. изказването). Например: бе, ма, мари, а де, уж, май, едва ли, даже, пък, дори, сиреч, например, именно, нали, хайде, дано, я, бре, хич, не, да, ли, зер, ето и т.н. В семантично отношение те са неденотативни, без предметно-логическо съдържание, но с ясно изразена прагматичност. Една част от тях са израз на определно емоционално, експресивно или волево отношение на говорещото лице. Такива са: бе, ма, хей, мари, гиди, бре, си (в случаи като някой си, някакъв си), ха, я, ле, че, хе и др. Те са функционално-семантично свързани с пълнозначна дума от контекста. Например: Гиди диване с диването му! Иване бре, къде си оставил мотиката? Ха вземи си едно залъче! Да дойдеш веднага тук, гиди дърта магарице! Станке мари, верно ли си дала дума на Стояна? Стоя на накаква си гара и чакам да се съмне, че да стигна до селото. Спи си и не му пука за нищо. Хич да не си ми споменал за него! А кажи, че не съм бил прав! Друга част се отнасят до семантиката на цялото изказване и отношението към означената пропозиция. Такива частици са: да, не, нали, ли, аха (=да, за съгласие), уж, май, едва ли, сиреч, например, именно, хайде, данеби, едва ли не и др. Те модифицират модалността на изказването, внасяйки семантичен елемент на съгласие, съмнение, отрицание, утвърждение, подкана, уточнение, въпрос и под. Например: Ще ми обещаеш, нали? А уж беше най-добрият! Хайде да ставаме, че окъсняхме! Не каза и дума за учението си. Някои хора, например нашите кумове, са свикнали да получават всичко наготово. Сега едва ли вече е възможно да се поправи стореното. Именно той е в основата на разногласията. Ивайло пък не снемаше очи от войската. В този дух може да се каже, че частиците са лексикални единици, конотативно свързани със семантиката на отделна дума в изказването или със семантиката на цялото изказване. Затова и приемаме, че има два вида частици: 1. Модифициращи лексикалната семантика на отделна дума в изказването 2. Модифициращи семантиката на изказването като цяло И в двата случая става въпрос за лексеми с ярка стилистична или модална функция, които са от първостепенна важност за оформяне смисъла на конкретното изказване. При някои от тях се наблюдава полисемия (условно казано, като имаме предвид характера на лексикалното значение на тези думи) – т.е. взависмост от лексикалното обкръжение и интонацията една и съща частица може да изразява различни емоционални нюанси: изненада, гняв, радост, съмнение и др. А конкретно за частицата ДА е нялице явна омонимия, която е отбелязана и във всички тълковни речници: ДА е модална частица , но има и важна структурна роля като формообразуващ елемент в някои граматични форми – напр. повелително наклонение, съставно глаголно сказуемо, аналитични глаголни форми. Освен това изпълнява и определена синтактична съюзна функция в изказването. Сравни: Да, обичам те. ~ Да стане момчето от последния ред! ~ Искам да се срещна с него. ~ Трябва да поговорим. ~ Да, да, има да чакаш! . Смятаме, че именно изтъкнатите по-горе два класа думи от речника формират обема на частиците като отделна част на речта. Те са в много случаи сходни по семантика и роля в изказването с модални наречия като вероятно, сигурно, навярно, може би, несъмнено. Обикновено се изтъква, че наречията имат собствена синтактична функция, което е вярно за по-голямата част от наречията. Например за наречия като тук, насам, вляво, едва, бързешком, първом, сега, утре и т.н. Но посочените по-горе модални наречия също както и частиците нямат собствена синткатична функция, а участват в прагматиката на изказването. От гледна точка на изреченската струтура те са факултативни елементи. На всичкото отгоре, тези пущини частиците могат да се използват като интензифициращи и модифициращи... Ама това не е задължително да се взима предвид от учЕните, щото го е измислил някой си Балан (къв е пък тоя)... П.п. Ъъъ..., таковата, фани им кажи на онея от "БАН" да се сберат, та да ги карам малко към наше село... Сигурен съм, че след това ще си пренапишат речниците, ама тоя път как си требе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Кой има кола преди да има книжка? Такава, които ги возят. То по тая логика не трябва да си купувам самолет, щото не мога да го карам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Абе не знам кой има книжка и кой няма, но аз за първи път "карах"* кола на 4 години! * - колата беше Волга и я караше дядо ми на вилата, аз само придържах волана Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Чък Норис :D Не се подигравай с Чък Норис. Той с коли не се занимава. Мисля, че най-малкото нещо в гаража му е това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Абе не знам кой има книжка и кой няма, но аз за първи път "карах"* кола на 4 години! * - колата беше Волга и я караше дядо ми на вилата, аз само придържах волана Уби коча с лопатата! Че кой не го е правил това!?!? Аз лично на Мусо 408и държах волана на приблизително същата възраст. Туй не се брои, брат. ----------------------- Галицин, ти верно ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Галицин, ти верно ли? За кое, бре? За тренировката по надгугълирване ли говориш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Кво ли ще е да се опна на центърО с лоу райдър(задължително тъмно лилав със златна джанта) :D бах са в келеша долен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Уби коча с лопатата! Че кой не го е правил това!?!? Аз лично на Мусо 408и държах волана на приблизително същата възраст. Туй не се брои, брат. Хаха, знам, знам! Реално за първи карах сам кола преди да започна курсовете. Баща ми ме караше на един полигон до Гребната, който вече не съществува. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.