Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Ама верно "Интересни времена" е най-готината книга от света на диска :)

Ааа...не. Зависи кое те влече и в кво настроение си. Малки богове е най-философската. Иначе най-интересна за мен е "Да направиш пари"/малко икономика/ и след това "Дребнио волен народ". Имам слабост към Нак МакФийгъл, кво да се прави tounge.gif

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Ааа...не. Зависи кое те влече и в кво настроение си. Малки богове е най-философската. Иначе най-интересна за мен е "Да направиш пари"/малко икономика/ и след това "Дребнио волен народ". Имам слабост към Нак МакФийгъл, кво да се прави tounge.gif

Oпаричване? Тази ако е последната - още не съм я прочел.

За дребния народ май не беше от света на диска или се бъркам?

Oпаричване? Тази ако е последната - още не съм я прочел.

За дребния народ май не беше от света на диска или се бъркам?

Може и така да се преведе. От същата поредица е :)

Пешо...
Дедо, надявам се правиш разликата между немска марка и произведено в Германия. Защото аз говорех за второто. Ама както винаги си повече по писането, отколкото по четенето.

Една носталгия ме налегна.. Мисля си как една голяма част от най-първите съфорумници вече ги няма (някои ги баннаха), а с половината от тях "се познавахме", на другата половина следях постовете :( Сега 10-има души пишат в 10-ина теми...

Може и така да се преведе. От същата поредица е :)

така е преведено и е от серията за пощальона.

ама тери одъртя вече и го мързи да разнообразява със свежи образи, та маа със старите докът може.

п.п. гадо, казвай си квот' си щеш бре. нали уж все още се намира тук-там някаква свобода на словото.

Сега 10-има души пишат в 10-ина теми...

...а всички останали пишат в търговския раздел. :bgrin:

Що се отнася до производството 'по света и у нас', като един от най-големите потребители на китайската индустриална мисъл, мога да кажа, че от евтиниите има голяма част абсолютни боклуци, друга част в същата ценова група са доста добре изработени за цената си, а има и трета част (за която споменахте по-горе), продуктите от която са изработени по поръчка на чужди фирми или от самите фирми, които имат филиали в Китай. Именно по тази причина днес например получих няколко прекрасно изработени моделчета от Англия, с етикетчета Made in China. От Щатите миналата година си закупих един марков студиен микрофон, който отново носеше същото 'мейд ин', без да се различава и на йота от същия микрофон 'мейд ин' Джапан, Мексико и т.н. Когато спецификациите на фирмата производител се спазват, разлика не би трябвало да има в никой от филиалите й по света.

Пешо правя, но как ще коментираш, че в заводите в Германия има повече гастарбайтери отколкото германци? Голяма част от нещата не се правят на място...

Не казвам че е по-добре да си купиш китайски автомобил отколкото немски, то и аз предпочитам нещо да е правено в Германия или Финландия примерно но от частите вътре доста са от Китай. И мисълта ми беше че ако Китайците решат могат за 1 ден да обърнат световната икономика с краката нагоре. Никоя друга държава не е способна да направи това което те могат.

Скоро бях чел някъде (ако си спомня къде ще го постна), че китайските Фолксвагени били доста по - качествени от произведените в Германия. Това може и да е част на офанзивата на VW в Китай, в която според техните думи са преборили кризата и са станали вече номер 1 в света, преборвайки Тойота.

Пешо правя, но как ще коментираш, че в заводите в Германия има повече гастарбайтери отколкото германци? Голяма част от нещата не се правят на място...

Не казвам че е по-добре да си купиш китайски автомобил отколкото немски, то и аз предпочитам нещо да е правено в Германия или Финландия примерно но от частите вътре доста са от Китай. И мисълта ми беше че ако Китайците решат могат за 1 ден да обърнат световната икономика с краката нагоре. Никоя друга държава не е способна да направи това което те могат.

Можеш ли да посочиш източник, където пише, че еди коя си част от този Мерцедес и пройзведена в Китай...не бъркай нещата с резервните части...те може да са от къде ли не...

Можеш ли да посочиш източник, където пише, че еди коя си част от този Мерцедес и пройзведена в Китай...не бъркай нещата с резервните части...те може да са от къде ли не...

Ама те Мерцедес вече си имат официално завод в Китай.

Ама те Мерцедес вече си имат официално завод в Китай.

Да имат къде ли не, но цената не е еднаква навсякаде, тия който са от Германия са по скъпи от тия в Турция или Китай...защо ли?

Имах предвид тия модели Мерцедеси, които са за немския пазар, дали имат части със щампа made in china?

Ами защото се избягват мита и такси. Прочети това.

"Цените на тези модели са достъпни и конкурентни, защото те се произвеждат тук в Китай", обяснява Yang Jian. "Така се избягат много такси, благодарение на което Audi, BMW и Mercedes-Benz калкулират по-ниски цени от тези на конкурентите Lexus, Infiniti, Jaguar и Land Rover".

п.п. гадо, казвай си квот' си щеш бре. нали уж все още се намира тук-там някаква свобода на словото.

Ooooo, шъ знайш точно теб freelancer-a те слИдим и цензурираме. И нарушаваме твоето право да се изакаш в нашата тоалетна.... Извинявай, виновни сме - и нахални, и комплексирани, и алкохолици и т.н (нали ти казах, че ти прочетох изаканото, което едитна после понеже си голЕм смелчага).

Ами защото се избягват мита и такси. Прочети това.

"Цените на тези модели са достъпни и конкурентни, защото те се произвеждат тук в Китай", обяснява Yang Jian. "Така се избягат много такси, благодарение на което Audi, BMW и Mercedes-Benz калкулират по-ниски цени от тези на конкурентите Lexus, Infiniti, Jaguar и Land Rover".

Както се заговори по-горе Китайците имат над 30 вида качество, и в този ред на мисли, качеството навсякаде струва пари, тези Мерцедеси и БМВ'та качеството им рефлектира на цената, повервай ми, далче не се оправдава само с такси..

Аз не мисля, че е така. Това са много големи фирми които се налагат на много голям и богат пазар. Според мен, там не биха правили компромис на качеството, а напротив, дори според мен предлагат и неща, които не биха предложили в Европа.

че от евтиниите има голяма част абсолютни боклуци, друга част в същата ценова група са доста добре изработени за цената си, а има и трета част (за която споменахте по-горе), продуктите от която са изработени по поръчка на чужди фирми или от самите фирми, които имат филиали в Китай

Офис-раницата ми/добре де - раница за лаптоп/ е правена в Китайско, от Husky.Невероятно добра раница, издържа какви ли не гаври.

Бахти!

Оказва се, че Глобул нямат отдел който да се занимава с жалби и оплаквания, в отдел "Обслужване на клиенти" нямат човек който да се занимава с оплаквания, нямат форма за жалби и оплаквания (за сметка на това имат за - похвали, мнения, препоръки) също така, Глобул нямат регионални офиси... (ще се повторя) Бахти, няма такава фирма! Някакъв от чукоглавите им оператори ми препоръча оплакването си да го напиша под формата на мнение или препоръка :wacko: :blink: Не, че с удоволствие не бих им препоръчал да ходят да си е**т пу****a майчина или да ходят да си заврат по един току що откършен клон в гъзовете (с влакнестата част напред) и след това да го развъртят мощно, както и редица още, интересни препоръки (прекалено нецензурни и по тази причина тук бих ги постнал само под формата на звездички). Също така бих дал мнението си, че са по-скоро мегагнусни травестити с разпрани до ушите задници, от колкото тъпи, осрани дришльовци и са пълни хал-хабери (нещо твърде характерно за вкуса който предава византийската жилка в цялата тази помия). Също така бих могъл да ги похваля и за това, какви педали и хоремагски шафрантии са... - Истински магьосници... Ама няма! Аз си искам формата за оплаквания за да мога да се оплача какви долни мекерета, резултат от пиянското, анално посегателство на бащите върху майките им са тези мишоци...

П.п. Съвсем сериозно мисля да запозная с проблема един адвокат (хиените и крокодилите се чупят да бягат като го мернат, а акулите в морето идват да се отъркват в краката му), който направи бая парици от дела срещу подобни, "непробиваеми" фирми...

П.п.2 ...мноо мразим, га ма праат на маймун, и се пробват да ма цакат с топла бира!

Да имат къде ли не, но цената не е еднаква навсякаде, тия който са от Германия са по скъпи от тия в Турция или Китай...защо ли?

Имах предвид тия модели Мерцедеси, които са за немския пазар, дали имат части със щампа made in china?

Колко завода за електроника има в Германия?

ПС: Галине, я сподели за какво става дума че взе да ми става интересно.

ПС2: Току що чух

, чийто текст спокойно може да се конкурира с повечето чалги и наистина приляга на мисленето на половината "руси кукли" (и не само руси). И най-страшното е че го издържах стоически щото ме мързеше да сменям радиостанцията...

Колко завода за електроника има в Германия?

ПС: Галине, я сподели за какво става дума че взе да ми става интересно.

ПС2: Току що чух

, чийто текст спокойно може да се конкурира с повечето чалги и наистина приляга на мисленето на половината "руси кукли" (и не само руси). И най-страшното е че го издържах стоически щото ме мързеше да сменям радиостанцията...

Веднага ти казвам два, с който си препокриват всичките нужди едните с електрониката по колите а другата за автоматиката в заводите им: Бош и Сименс..Мога да ти изброя и още много, все пак се занимавам професилно с КИП и А и мога да ти искарам бая немски производители на мега качествена техника..

Можеш да организираш движение Occupy Bulforum, насочено срещу гнета на цензурата и комплексираните модератори-диктатори. :lol:

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...