Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

...

П.п. Авторски права за кое, бре :confused

Сигурно иска да цоцне нЕкой дивидент с мотив, че ти му използваш логото за комерЦиални цели по разни Т-шърти, пък аз му експлоатирам Ентелектуалния труд посредством подписа на всеки мой пост :laughing:.

Ша зема да намалА още шрифта, та да станат забележими колкото дребните пояснения в договор на мобилен оператор.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Сигурно иска да цоцне нЕкой дивидент с мотив, че ти му използваш логото за комерЦиални цели по разни Т-шърти, пък аз му експлоатирам Ентелектуалния труд посредством подписа на всеки мой пост :laughing:.

Ша зема да намалА още шрифта, та да станат забележими колкото дребните пояснения в договор на мобилен оператор.

Ама аз съм му от фенклуба... и нося такива фланелки единствено с идеална цел...

П.п. Баси, то бива.., бива..., ама чак такава алчност и коравосърдечие... хич не бива!

...Викаш сега като се вдигне великия китайски народ и им нарита задниците на американските гадняри, ще почне да си продава износа на марсианците ....

Няма нужда от марсианците - само аз да продължа да купувам от тях, ще задържат положението поне още няколко години. :lol:

Няма нужда от марсианците - само аз да продължа да купувам от тях, ще задържат положението поне още няколко години. :lol:

Не забравяй обаче да включиш и Виден в групата по поемане на китайското производство, като главен идеолог на въпросната схема. :lol:

Имаше една книга на Тери Пратчет в която пишеше за една измислена страна ама като се замисля много прилича на китай. Та там обясняваха как готвят свински опашки, крачета, уши, пилешки нам си какво... и Ринсуинд се замисли защо никой аджеба не му идва на ум правилния въпрос, а именно "АБЕ КОЙ ИЗЯДЕ ПРАСЕТО?" Та с китайците леко така - още не са се усетили че друг яде прасето, а те правят кулинарни шедьоври от остатъците.

ПС: Плашеща сила са китайците и най-страшното е, че всички зависим от тях. Каквото и да погледнеш все е "made in china" освен доматите май... което поне е успокоително, защото ако не друго поне гладни няма да умрем тука...

:confused :confused Димитровград?

:lol: :lol: :lol: :lol:

Всъщност, дедо, страната се казва Ахатовата империя и си е точно копие на Китай. И не Ринсуинд измисля въпроса а Коен Варварина.

Добро утро, трътки.

Всъщност, дедо, страната се казва Ахатовата империя и си е точно копие на Китай. И не Ринсуинд измисля въпроса а Коен Варварина.

Добро утро, трътки.

Старост.. слероза.. :)

Абе помня само идеята понеже ми се стори много вярна

щом от пол'вин дума ме разбра, значи те гризе съвестта. индулгенции приемам и по банков път.

...... а и яко натискат в силиконовата долина)

Ти отново бъркаш, mobo (за втори път тази вечер!) А, истината е малко по-различна...

Преди много, много години

в една далечна галактика (демек - га бейми млади)... Имах сърдечна връзка (малии... кви сърца само имаше) с едно девойче, което учеше китайска филология. Сега, доколкото знам е някъде из необятен Китай и прави едни доста сериозни кинти. Та, от нея ги знам тези подробности, както и още редица интересни факти... А, това беше преди да се роди Гугъла... или в краен случай - когато беше още съвсем невръстно гугълче...

П.п. Авторски права за кое, бре :confused

щом така ще си говорим: СИЛИЦИЕВА е онъз долина. или ако ще е със звукоподражание карай докрай и плескай "Силикън вали" (тва дори става за заглавие на следващ кючек мегахит). щото така с тез неправилни термини направо подведе хората и смисъла се загуби и отиде да щрака с пръсти на юг.

а за лошия ти пример с педантичното поправяне, хич нема да те почвам. ей го и гримьора вече прихвана.

п.п. ма не се притеснявай и други гатанки ще има, та да видим там пък с какви истории като от "Беднякът-милионер" ще изскочиш :)

п.п. и мекишка тоалетна хартия!

ПС: Плашеща сила са китайците и най-страшното е, че всички зависим от тях. Каквото и да погледнеш все е "made in china" освен доматите май... което поне е успокоително, защото ако не друго поне гладни няма да умрем тука...

То това, че е направено в Китай нищо не означава. Сравни нещо реално НАПРАВЕНО в Китай, от-до (като китайските таблети и iPhone репликите) с нещо, което само се произвежда в Китай по чужд дизайн и под чужд качествен контрол, като всички останали продукти.

То това, че е направено в Китай нищо не означава. Сравни нещо реално НАПРАВЕНО в Китай, от-до (като китайските таблети и iPhone репликите) с нещо, което само се произвежда в Китай по чужд дизайн и под чужд качествен контрол, като всички останали продукти.

Малко неподготвен се изказваш...

Аз мога да те блъскам по главата с примери, от тук, та до хоризонта и обратно, за това как китайците могат да ти произведат нещо за 5ст. и как могат да ти произведат същото нещо за 5лв. (зависи как и за колко си го поръчваш)... И повярвай ми, има сериозна разлика в направата на тези, уж идентични изделия...

hint: Чисто китайските марки климатици. Осаката, която преди доста години монтирахме у вас (по онова време се обмитяваше на 130 евра) и абсолютно същият модел, на същият завод, но с друга търговска марка (която се обмитяваше на 90 евра). Външно..., никаква разлика - вътрешно..., нищо общо, на единия просто му личи как е икономисвано от всеки възможен възел и компонент...

П.п. Таа..., изобщо недей да си мислиш, че чисто китайското = боклук!

Абе той Ангел е компетентен по всички въпроси.* Не ви ли е направило впечатление вече :D

* Като изключим физиката, доплеровия ефект и червеното отместване, както един статус във FB ясно демонстрира :lol:

Тука "жа ма прущаъти", ама Ангел ТОЧНО СЪЩОТО КАЗВА. Има китайски боклуци, китайски по-боклуци и котролирано производство в Китай.

Тука "жа ма прущаъти", ама Ангел ТОЧНО СЪЩОТО КАЗВА. Има китайски боклуци, китайски по-боклуци и котролирано производство в Китай.

Аа.., тии.... мой си глеаш ралтата! Щото аз пък ти казвам, че има чисто китайски неща които по нищо не отстъпват на тези неща които са произведени под чужд контрол. Мани другото, ами мога да ти го потвърдя и с нагледни примери ;)

Аа.., тии.... мой си глеаш ралтата! Щото аз пък ти казвам, че има чисто китайски неща които по нищо не отстъпват на тези неща които са произведени под чужд контрол. Мани другото, ами мога да ти го потвърдя и с нагледни примери ;)

KMD laughing.gif

Имам много близък приятел, който е вносител на Онкио за България и е човек който се занимава вече 20 години с техника. Той твърди, че от дългогодишен опит има повече доверие на нещо произведено в Китай, от колкото в Европа. Тъй като според него, европейците са мързеливи и на тях не може да се има доверие.

Абе нека немците да са мързеливи... Винаги ще имам повече доверие на каквото и да е било "made in germany" пред "made in anywhere else"...

Пеше, и на теб ще ти кажа една народна приказка "Което си е истина - истина си е" laughing.giflaughing.giflaughing.gif

И в духа на всичко немско днес съм цял ден на рейв. И сладки спомени. Дъщеря ми обожава Маруша! Как да не съм горд! tounge.gif

Пешо, половината електроника в немските автомобили е правена в китай :) Голяма част от гумите също не се правят в Европа. Мерцедес имат заводи в Турция... В заводите в Мюнхен работят основно турци и кюрди... та като се замислиш - кое им е немското на немските коли и каква част от тях е правена там?

KMD laughing.gif

И в абсолютно същият дух - WTF?

Имам много близък приятел, който е вносител на Онкио за България и е човек който се занимава вече 20 години с техника. Той твърди, че от дългогодишен опит има повече доверие на нещо произведено в Китай, от колкото в Европа. Тъй като според него, европейците са мързеливи и на тях не може да се има доверие.

Не, че са мързеливи европейците, ами огромна част от това на което пише, че е произведено в Европа, всъщност е произведено в... (познай къде) Китай. И е само преетикирано, твърдение което отново мога да потвърдя нагледно! Преди да влезем в ЕС, в Пловдив се произвеждаха едни дървообработващи машини, на които още на място им нитоваха табелка на която пишеше - Made in Osterreich (демек - произведено в Австрия).

Таа..., нали!?

П.п. Естествено поръчката идваше от австрийска фирма...

П.п.2 И на mobo, имам да му казвам нещо, щот нали, ама няма, че днес нещо от Грабъл (а.к.а. Глобул) много ме нервираха*, та да не излезне, че се заяждам...

*(сега събирам жлъч и отрова за оплакването което ще пиша от бездарната им система и абсолютно кухите, малоумни и нискообразовани селяци, дето са ги турнали да се правят на оператори)

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...