Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Да де, то първо американците бяха виновни за кризата с обезценяването на долара, сега ЕС и Гърция и трябва да са виновни...

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Видене,

Момчиле, на път съм да спра да чета твои постове с определено съдържание. Този път изобщо няма да си правя труда да обяснявам защо съм казал нещо и какво съм имал предвид. beer.gif

Видене, по някои теми реагираш като малко дете, на което са отмъкнали играчката. Ако само за момент си представим българите на мястото на гърците, как мислиш щяха да се развият нещата при същата схема, приложена от политическата класа?.....

Виж ся..., не е луд този който яде баницата, а този който сяда и започва да си приказва с нея...., пък този дето я дава - определено е имал някакъв интерес.... В този смисъл българи, пакистанци, арменци или каквато и да беше друга паплач, все щеше да постъпи по същия начин и лайната все щяха да са толкова миризливи.

П.с. Което обаче, съвсем не прави гърците по-малко паразити и търтеи!

П.с.2 Добре бе, Видене.... що днес още от сабаламта се чувствам като емблемата на "Петрол",а снощи уж всичко си беше културно, кротко и в рамките на добрият тон? Забравих да направя шит чек, ама довечера пак ще е от същото, та утре да имам яснота относно "лабораторните" резултати

Ситуацията в Гърция не се е случила от година-две насам. Та те са в ЕС от 1981г! Като още от влизането си са се договорили за специално отношение. Най-вече финансово. Данъците в Гърция до преди 2 години бяха смях в залата. Не знам дали знаете, но там до края на 2009г. си вземаха месец декември 12-а, 13-а и 14-а заплата всички, а някои и 15-а, и дори 16-а! Миналата година декември месец взеха само 12-а и 13-а и ореваха орталъка. Между другото миналата година пролетта започнаха лееееко така да усещат някакви по-сериозни мерки относно техните авоари. Примерно започнаха да плащат данъци, които целият свят си плаща от време оно. До преди това имаха такива бонуси, че ние само можем да мечтаем за тях. Примерно безплатни детски градини! При това много по-добре уредени от нашите. Безплатно здравеопазване - разбирайте съвсем безплатно, без безумни здравни каси, клинични пътеки, които са някакви имагинерни понятия и най-вече без ежемесечни здравни осигуровки. Излъгах малко в последното - имаха такива, но само държавните служители и то символична сума - 20 евра на месец. А заплатите в държавния сектор, а и който и да е друг, си бяха фрапиращо високи още от влизането им в ЕС. Само малко имаше катаклизми, когато въведоха еврото, но за 3 месеца си качиха заплатите 4 пъти.

И всичките тези неща под носа и дори одобрението на ЕС. Нещо повече - на гърците винаги се е гледало като на някакви разглезени хлапета и им се е угаждало - имам предвид от останалите членки на ЕС. Ако се запитаме какво произвежда Гърция толкова, има да се мъчим да открием.

Ама се отплеснах пак. Исках само да напиша, че те така са свикнали - по този начин да живеят на гърба на останалите и ще вдигат стачки, и ще са недоволни. Защото почти всеки грък смята, че целият свят му е длъжен.

Тръти, произвеждат туризъм. Един бая основен дял в производството на зехтин. Доста голяма част от гмо-доматите, дето са на НАШИЯ пазар, са гръцки. И прочие.

П.с.2 Добре бе, Видене.... що днес още от сабаламта се чувствам като емблемата на "Петрол",а снощи уж всичко си беше културно, кротко и в рамките на добрият тон? Забравих да направя шит чек, ама довечера пак ще е от същото, та утре да имам яснота относно "лабораторните" резултати

Аз също не съм направил тоя чек още. biggrin1.gif

Да не забравяме, че се наляхме с тазгодишен мавруд, че и с розе го смесихме. Въпреки, че човекът ме предупреди изрично, че това вино не е за давене... Аз тази сутрин видях, че съм отнесъл и половин литър к+м... Пълен букет... tounge.gif

Да се напиеш с вино е гадно... по-гадно е отколкото с друг алкохол... най-гадно е да го смесиш с нещо газирано и откога се надявам някой бабаит да се навие да му забъркам един коктейл ама нещо изчезнаха :)

Аз също не съм направил тоя чек още. biggrin1.gif

Да не забравяме, че се наляхме с тазгодишен мавруд, че и с розе го смесихме. Въпреки, че човекът ме предупреди изрично, че това вино не е за давене... Аз тази сутрин видях, че съм отнесъл и половин литър к+м... Пълен букет... tounge.gif

Пичове явно проблема е бил в прзеца дето го хапнахте :lol: :lol: При мен нямаше проблем

Видене, тая вечер ще ти наснимам стъпка по стъпка как се прави "панирана" сланина. То е като овкусената сланина, ама е за директна консумация. Или максимум за след 3-4 дни.

Да се напиеш с вино е гадно... по-гадно е отколкото с друг алкохол... най-гадно е да го смесиш с нещо газирано и откога се надявам някой бабаит да се навие да му забъркам един коктейл ама нещо изчезнаха :)

Какъв коктейл?

Какъв коктейл?

Не питай..., и не му се закачай на въдичката! Става дума за драйфане, по-скоро за смес на която един от вторичните ефекти е познат под името - Ефекта Кракатао..., а първичните ефекти дават на човека проникновенна и ясна представа какво би било да попадне в епицентъра на ядрен холокост... и да оцелее....

Какъв коктейл?

От маркови питиета само :) Нищо под 40-50 кинта... освен шампанското. Но трябва да се пие в строго определен ред :lol:

Галин си мисли, че ако някой изпие това което съм намислил после и промивка на стомаха няма да го спаси...

Наистина една случайна среща и споделен момент с един от най-големите и най-мимолетните природни явления. Искам да съм свидетел на едно такова чудо :)

Вскяа птичка се опитва да копира птичката до нея, това действие допринася за този зашеметяващ ефект!

Видене, друг път ще ти наснимам целия процес, че ме хванаха бесовете нещо. Ще получиш само крайния резултат.

Приказки от 1001 нощ...

Трити, с този пост направо изби всичката риба в Бяло и Егейско море. Обърка само броя на заплатите - стигали са и до 18-20. :lol:

Трити, с този пост направо изби всичката риба в Бяло и Егейско море. Обърка само броя на заплатите - стигали са и до 18-20. :lol:

В интерес на истината, това за което говориш ти се е случвало само с военните им. Но пък същите тези храбри стратиоти са получавали и по едно агне - аванта и държавата плаща сметката на банкета който си е организирал всеки сам (в произволно заведение и барабар с цялата рода толупи, трътки и малки тУмбаци - до трето коляно). Само дето сега не мога да се сетя за кой празник беше това (или за христугината им..., или за Димитровден...). Отделно какви интересни ефекти се наблюдаваха в организацията и финансирането на земеделието им... А т.н. им програма - Млад земеделец какво безобразие и откровено дебелоочие беше. Но хората не са виновни... Така ги бяха научили от ЕО - ЕС и сега същата тази общност повторно ще им плаща едни грешни пари и сметката за всичкото това плюскане. На мен пък ми е много интересно, тези милиарди които сега едва ли не насила ще им ги натикат в лепкавите ръчички... като се прибавят към онези предните 100-200 милиарда, кой, кога и как ще ги връща. И изобщо германците и франсетата с какъв акъл се качват на тоз възлест чеп!?

И какво трябва да се пие? И по колко.

Почваш с 1 чаша червено шампанско, после малко бяло вино, после малко червено вино, после малко коняк, след това някое 12 годишно малцово уиски примерно, после малко ракия, след това изпиваш още 1-2 чаши от шампанското, щото него друг няма да има кой да го пие... и после ако си жив може и нещо друго по избор :lol:

И изобщо германците и франсетата с какъв акъл се качват на тоз възлест чеп!?

То качването отдавна се е осъществило и основния проблем е, че няма слизане а само въртене по спиралата. Проблемът за германците (и в по-малка степен за французите) е, че това силно евро изобщо не им отърва на сметките, затова играят сериозно в посока на трайното му обезценяване, обаче тази игра е изключително тънка, защото нещата много лесно могат да излязат извън контрол при сегашната ситуация.

Видене, така изглежда омазано. Оставя се да просъхне докато обмазката стане като коричка на хляб и се мята на скара. Може директно след омазването да го пекнеш.

IMG0327A.jpg

IMG0321A.jpg

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...