Grimjaur Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 Аз съм първичен човек.Пък и в рода на майка ми(дюлгерски)рендето се смята за салтанат.Там предпочитат да работят с чук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopche Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 Минава ми през главата, че така нареченият "информационен поток" от медиите (извън политиката, която ми е ултра забавна, клюките и снимките на голи мадами) може сериозно да увреди психическото здраве на хората. Болни от рак без лекарства, пребити до смърт деца, взривове в заводи, сдухове - мамка му, не може това да е всичко! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 мамка му, не може това да е всичко! Права си, има още, ама ни спестяват най-лошото.Аз например мога да ви кажа много неща относно разследването по убийството на сестрите Белнейски, ама няма.Щото така са ми наредили. Edit:Извинявай моме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 Прав си, има още, ама ни спестяват най-лошото.Аз например мога да ви кажа много неща относно разследването по убийството на сестрите Белнейски, ама няма.Щото така са ми наредили. кофти е да се пази тайна ,и то такава която ти Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 Между другото копче е права :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopche Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 Прав си, има още, ама ни спестяват най-лошото. Според мен, истината е, че лошите новини "ловят", а накрая в подредбата положителните неща се губят по трасето. Примерно - залагам си копчешката глава, че сума народ си изключва телевизора, когато има представяне на новата програма на "Киномания"; за сметка на това - всички домакини бършат сълзи с поредната трагедия, която се мултиплицира по вестници, информационни агенции, телевизия и радио. Вярно, въпрос на интереси. Но и количествените натрупвания водят до качествени изменения. Колкото повече ти се натрапва една тематика и емоция, толкова повече спираш да се замисляш за другите неща. И ставаш потиснато копеле. Впрочем - журналистите са ултра мързеливи и толкова са повярвали в мита за тях самите като "институция", че ако не им навреш прессъобщението в носа, няма да забележат, че нещо се случва наоколо. Обикновено мислят ден за ден (събитие за събитие) и им липсва идейност за нови неща. А когато някъде там в периферията се появят алтернативни дискусии - излизат с довода "ми то никой не се интересува". Мда. edit: :smile: няма проблеми, бате! :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 Според мен, истината е, че лошите новини "ловят", а накрая в подредбата положителните неща се губят по трасето. Примерно - залагам си копчешката глава, че сума народ си изключва телевизора, когато има представяне на новата програма на "Киномания"; за сметка на това - всички домакини бършат сълзи с поредната трагедия, която се мултиплицира по вестници, информационни агенции, телевизия и радио. Вярно, въпрос на интереси. Но и количествените натрупвания водят до качествени изменения. Колкото повече ти се натрапва една тематика и емоция, толкова повече спираш да се замисляш за другите неща. И ставаш потиснато копеле. Впрочем - журналистите са ултра мързеливи и толкова са повярвали в мита за тях самите като "институция", че ако не им навреш прессъобщението в носа, няма да забележат, че нещо се случва наоколо. Обикновено мислят ден за ден (събитие за събитие) и им липсва идейност за нови неща. А когато някъде там в периферията се появят алтернативни дискусии - излизат с довода "ми то никой не се интересува". Мда. :smile: Копче, макар и за кратко, съм се занимавал с журналистика (вестник) и да ти кажа - зависим си от редакторите, които са зависими от шефовете си. Шефовете искат от редакторите приходи, редакторите искат от журналистите интересни статии и новини, а вероятно си чувала сентенцията "най-добрата новина е лошата новина"... Ти хубаво ще напишеш качествен, позитивно настроен материал, но редакторите или ще ти го сбутат в девета глуха, или ще ти го орежат до неознаваемост, или просто няма да го публикуват. А все пак парите, които получаваш зависят от публикуемостта и "качеството" на материалите ти. И понеже и журналистите трябва да се хранят с нещо друго, освен високи идеали - накрая пишат това, което се търси. Също като с музиката :]За съжаление обаче, общественото мнение се изгражда върху полученото като информация от медиите, медиите са по-силно оръжие от полиция, училища и много други организации и все пак - медиите са си една индустрия, не просто средство за масово осведомяване... Поради което отново парите са сложени над човека... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopche Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 The`ScorpioN, аз точно редакторите имах предвид, макар че и репортерите до голяма степен носят отговорност за работата си - в края на краищата, най-важното е да правиш материали по тема, която ти е интересна. --- Бетонна плоча се срути на строеж в Банско Екип на благоевградската инспекция по труда пътува за Банско Мерки срещу бяс препоръча Общинската епизоотична комисия в Шумен Двама души са загинали при престрелка в Южна Калифорния Ракета ”Касам” се взриви на територията на Израел Корабът ”Калипсо” на Жак-Ив Кусто ще бъде реставриран Македония е постигнала голям прогрес, заяви Розмари ДиК... Френската полиция задържа петима души във връзка с вандализирането на картината на Моне Египет подписа споразумение за сътрудничество с НАТО Владимир Путин определи Франция като приоритетен партньор Най-четените новини до 19:59 Взрив в Казанлък (ОБЗОР) Бетонна плоча се срути на строеж в Банско 15-ти ден ефективни учителски протести (ОБЗОР) Протестиращите учители подкрепиха горските работници Мненията днес: Румен Крумов: Увеличението на тарифите на такситата не е достатъчно за шофьорите Енцислав Харманджиев: Нито един частен пощенски оператор не може да обезпечи предоставянето на универсална услуга без мрежата на ”Български пощи” Стефан Пенов: Борбата със сектите е възможна чрез въвеждане на задължителен предмет религия Колко са организираните престъпни групировки? Мария Капон: Министър-председателят е изправен пред национален избор + инфарктът на един добре облечен финансист, нарочен за убийство от болните братя Маргини, които иначе не са мафиоти Справка със заглавната страница на агенция "Фокус" към 8 ч. п.с. - Да не ви пускам сценарните редове на сутрешния блок на БНТ... направо ще ви се прииска да се самоубиете от 7 без 15 сутринта... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 кофти е сутрин докато си пия кафето да чета само някакви новини който изобщо не ме карат да се усмихвам , много уважавам усмихнато искрени хора, и такива новини , но сутрин като почна да чета по сайтовете, най-много ми прави впечатление че винаги , ако не през ден има по няколко тежки катастрофи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 Аз за това си пия сутрешното кафе наслаждавайки се на живота и на прекрасния свят, предпочитайки да градя впечатленията и гледния си хоризонт върху личните си наблюдения и философия, отколкото да създам един комплекс от предразсъдъци, гледна дупка и наложени ми от медиите мнения... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 п.с. - Да не ви пускам сценарните редове на сутрешния блок на БНТ... направо ще ви се прииска да се самоубиете от 7 без 15 сутринта... На всеки станал в 7 без 15 през есенно-зимния период му се иска да се самоубие! На мен и във вечерния период ми се иска да се самоубия, сега например. Много нерви, не е надобре! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 Абе Гримьора и Гудо не бяха ли модери на ТЯиТой?Нали ги излрахве с мнозинство,какво стана Link to comment Share on other sites More sharing options...
karaman Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 днеска се запознах с още едно ченге. което ще убия Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 Вече втора седмица си блъскам главата над едно невероятно откритие, което даде свеж полъх в живота ми на другия край на света. Оказа се, че братята чилийци произвеждат едно питие, водещо им се национално, което е на практика перфектно дестилирана мускатова ракия и най-важното се намира във всеки магазаин за алкохол в Канада. Ако щете вярвайте, но питието се нарича "Писко" и е точно това - мускатова ракия. По-скъпо идва от водките, но нищо не може да се сравни с отпиването на глътка мускатова, извадена от камерата на хладилника, замезвайки с шопска салата. Та още не мога да си обясня този феномен, какво аджеба е общото между нас и чилийците. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 Нали ги излрахве с мнозинство,какво стана Мнозинство на потребителите,да.Но не и на модераторите и администраторите.И доколкото си спомням, тогава анкетата беше затворена, а авторът й - наказан Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 Вече втора седмица си блъскам главата над едно невероятно откритие, което даде свеж полъх в живота ми на другия край на света. Оказа се, че братята чилийци произвеждат едно питие, водещо им се национално, което е на практика перфектно дестилирана мускатова ракия и най-важното се намира във всеки магазаин за алкохол в Канада. Ако щете вярвайте, но питието се нарича "Писко" и е точно това - мускатова ракия. По-скъпо идва от водките, но нищо не може да се сравни с отпиването на глътка мускатова, извадена от камерата на хладилника, замезвайки с шопска салата.Та още не мога да си обясня този феномен, какво аджеба е общото между нас и чилийците. То е очевадно бе Момчиле. Ракията явно е общото между нашите братски народи Само името не са и разбрали правилно ама не е болка за умиране Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 То е очевадно бе Момчиле. Ракията явно е общото между нашите братски народи Само името не са и разбрали правилно ама не е болка за умиране Аха, така да се каже открих Южна Америка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karaman Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 много е яко да си пиян предната нощ, на следващият ден да си свеж като краставичка и да не помниш нищо, освен, че шефа ти е позволил да позакъснеееш Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 нищо не съм пил а тиквата нещо не ме слуша, Link to comment Share on other sites More sharing options...
SouLReAVeR Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 Как мога да направя описание на нещо, което да е свързано към даден линк при кликане в/у него(като в подписа на Pitt bull за б-конект картите) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 [ url=http:/lalala.com ] Text text text [ / url ] Само обираш паузите от текста в скобите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 Как мога да направя описание на нещо, което да е свързано към даден линк при кликане в/у него(като в подписа на Pitt bull за б-конект картите) ? ако имаш Скайп , дай ще ти кажа, има едно бутонче Insert link и аз имам подобни въпроси относно постовете , но по късно ще попитам Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopche Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 През главата ми минава новият Radiohead Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 Абе Гримьора и Гудо не бяха ли модери на ТЯиТой?Нали ги излрахве с мнозинство,какво стана И да е имало избори - те са незаконни!!!! Точка 30 от Правилата на Форума! Пък и ние не сме били номинирани, а Кийлъра е един деен участник тук. ако имаш Скайп , дай ще ти кажа, има едно бутонче Insert link и аз имам подобни въпроси относно постовете , но по късно ще попитам никакво питане - има си тема за новобранци, там си е описано всичко. Ако не може да я намерите - вижте някой моя отговор във затворена тема Минава ми през главата, че и PiTT BuLL и SouLReAVeR имат натрупани солиден брой постове, а не знаят елементарни нещица... май не са чели Правилата и специалните темички.... хмммм Пожелавам Ви приятен обяд, на останалите - нехранещи се - да Ви е сладко кафенцето или там каквото пиете. Останете със здраве! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 И да е имало избори - те са незаконни!!!! Точка 30 от Правилата на Форума! Че аз какво казах по-горе, бе гяволе рунтав? Да ти е сладко Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.