Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Когато парите са ти повече от акъла това се получава.

Ти какво сега? Искаш да ми кажеш, че ако имаш 3920183291083 пари би си купил Subaru Impreza вместо Porsche? Subaru-то отвътре е като по-скъп Opel.

subaru-impreza-2009-25-gt-interior-img_4.jpg

Нищо, което да ти подскаже, че се возиш в кола за над 70-80 000 лв.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Демек, от тук нататък к'вото и да кажеш - да го имам по дефолт за лъжа? Как да съм сигурен, че горното ти твърдение е истина :lol:

наскоро в някое списание пак бяха въртели сметката, при която излизаше че разликата между сумата от цените на всички чаркове при покупка поотделно спрямо крайната цена в дилърските центрове на почти всеки модел автомобил средно е към 5-7 пъти. без да смятат труда по сглобяването.

а едно време Лотус продаваха китове за ентусиасти и всеки можеше да си сглоби в гаража истинска спортна кола на 1/3 от цената. няма и 20 години по-късно автомобилните компании вече продават абонаменти за доставка на авточасти, към които като бонус прилагат един сглобен комплект с 80% отстъпка за покупка накуп.

всъщност 5-6 годишните кайени са малко по-скъпи. най-ниските оферти са с интересни сини транзитни номера или други набутки. примерно не знаеш дали не е била служебна за некой разкарвач на скъпи компаньонки и дали тези странни петна не са спомени от моментния кеф на некой 3торазряден член на саудитска шейхова фамилия.

дали тези странни петна не са спомени от моментния кеф на некой 3торазряден член на саудитска шейхова фамилия.

Ха! Да му мисли тоя, дет ще се вози отзад. Аз съм отпредзенце. :)

Имате ли идея колко струва подръжката на такава кола? Аз имам, смяна масла и филтри, пригответе 1000 лева, 16" гуми ниско профилни между 1000 и 2500, накладки с дискове 2 броя 1000 лв, и тн.

Говоря за кола доста по-нисък клас от изброените, добре че е служебна иначе да съм я засилил в някое дърво да и взема каското и да си купя по нормален за подръжка автомобил.

Не. Да заговорим за коли и футбол, казармата е овехтяла тема. Оставихме я у миналото хилядолетие :D

Футбола също го оставихме там, поне българския като такъв.

Българския да, отдавна вече споровете Левски-ЦСКА, Ботев-Локо не са толкова ожесточени, колкото Юнайтед-Ливърпул-Арсенал, или Милан-Юве-Интер или не дай боже - Барса-Реал... Но футбол все още съществува, казарма - не :lol:

В грешка си. Има футбол, има и армия. Има частни футболни клубове, има и наемна армия. Там е тънката разлика laughing.gif

Вчера се сдухах много стабилно, защото на всяко кръстовище през което минах имаше Кайен или 7-ма серия или МЛ или нещо от този род. И си викам "не може само аз да съм беден в таз държава, мамка му дейба".

И проверих кое колко струва...

Кайен, 260 коня, фул екстра, 2004-та - 29 до 30 хиляди лева. 2005-та S - 35 000 лева.

740/730 спорт - фул екстра, 2004-та - 25-30 хиляди лева.

Х5, 3.0Д - 40 000. Q7 - същата хава.

Всички тези афтомобили са по-ефтини от произволна чисто нова кола.

Ай стига бре...не ми казвай, че би карал тва тромаво туловище, че и 30 бона ще платиш за него. Да те водим за 10 да си вземеш кола, с която горните ще ги гледаш само в задното огледало....е ама няма да е 2004 баси :( И ще ти останат още 20 пак за 730 ама преди 2004-та :D :D

И аз гледах Porsche Boxter за 12 000лв, ама като трябва да смениш някоя част..?

тва ако не е въртяно през таван....може да ти докара кефа на някое кръгово...евентуално :)

Това не са Фиати или Ситроени, примерно. Че аз на Октавията 8 години нищо не съм сменил освен консумативи. Представям си какво ще е с Ауди или БМВ. devil.gif

По-важен е друг въпрос - как се храни такова нещо tounge.gif

недей :blush: :)

Проучих и другата част от нещата. ГО за тези зверове е 350 лева. Данъка варира м/у 300 и 450 лева.

И какво се получава: за 600 лева (в тази цена са вкл. Каско, ГО и Данък) на месец за 48 месеца (при 5000 лева първ. вноска) можеш да караш 200++ коня автомобил от най-високия клас на дадена марка. (става въпрос за 6 годишни автомобили)

малко ме съмнява И Каското да е включено, ама па ако има далаверка, кажи и ние да я ползваме, па ше почерпим :)

Не, бе, Видене! Чисто новия Кайен струва 167 000 лева фул екстра. Аз очаквах, че такъв на 6 години ще е... 90 000. За което отново си трябват много финанси. А то се оказа, че е 30 000...

За 45 000 евра ще караш Ф355ца....бал съм го у Жипа :D

И най-малката част на такава кола, знаеш ли колко пари струва.

Машинка за задния прозорец на Бентли - 2000лв.

Гума - 1000лв/бр.

Ремонт на амортисьор след качване върху тротоара с по-висока скорост - 20 000лв.

Аз си харесах тая.

http://www.cars.bg/u413309

Направо отивам да я купувам и от другата седмица съм мега гъзар.

има и друг вариант....Скъпи дядо Коледа :D :D :D :D

Идеята е друга, драги колеги!

Ама и аз съм прост, че не си хванах мисълта от самото начало:

Снощи видях на 1 кръстовище 3-ма от тези Кайени и още поне 5 седмици по улиците. И си казах: Само аз ли съм беден в тази държава? Защото си мислех, че това са 100к+ афтомобили, а те се оказаха 30к...

Не, просто само ти си нямаш идея за автомобили като стане реч. А, тия коли освен държавни, местни такси, гуми и гориво, ползват и др. консумативи като : Филтри, масло, ремъци, тампони. Тяхната цена не е като на 4 цилинров прав двигател произведен от VW примерно и с обем 1.6л.

Отделен е въпроса като си купиш Дачия "каквото и да е" за 15 хил лева дали си купуваш нещо имащо общо с Мерцедес, Ауди, БМВ за 12 хил лв и си калкулираш 3те хил остатък за що-годе предвидими разходи по поддръжка.

Маслото все си е масло, пък на кфото щеш го слагай :))

Но тръгнеш ли за оригинални части /а дали има различни за тези марки ? 0.о/ все е скъпо, пък кфото щеш да караш.

Пример с мойта алфа - 800+ лева за едно от гърнетата ми... :)) Ако си го купя от алфа

Алф...какво? Няма майтап, по-жалко нещо от Джапан фест-а на Калояново е само може би клуб Алфисти. Хора подаващи си тубите с маслото, и обясняващи как само ако не беше счупена, щеше да ги счупи всичките. Ужасно нещо. Без лоши чувства, действително са били такива винаги лафовете като съм ходил по тия сбирки.

А едно е да сипеш 4л масло, друго е 8 литра 10в60 примерно. И вместо 4 свещи, да са 8бр. И вместо тампона да ти е 40лв , да е 140лв единия - примерно. Не е като да не е фактор поддръжката. Ако ще се кара "нищо й няма, нали върви", вече тоя мироглед е друго нещо.

alfa gtv ;) И на 4 цилиндровият ми двигател свещите са 8 ... а както съм си харесал V6 ще станат 12 ;)

Дали 140 лв или ще са по ~10 тампона на гума за задното окачване ... :) И гумите не са 14ки, и ремъците и те не са евтини, нито пък гори 6 на сто ;)

А на алфа фест не съм ходил, но пък и на другите не съм, та не знам колко са жалки там.... ;)

Не е евтино, подръжката на кола с оригинални части никога не е евтина, а за Q7-ци и подобните им, не знам дали има китайски, но все пак би било смешно, нали ? :)))

А за мен поне въпроса напоследък е - втора употреба която да се занимавам да поддържам или чисто нова и да не я мисля докато е в гаранция...

Абе пред нас спира една Алфа... невероятно красива e. Не си струва парите (50-55к някъде са), но е красива... МНОГО красива а двуместния вариант кефи още повече

23_b.jpg

А за мен поне въпроса напоследък е - втора употреба която да се занимавам да поддържам или чисто нова и да не я мисля докато е в гаранция...

Новото си е ново. Не го мислиш изобщо - сипваш бензин и дотам и гледаш да не я застъргваш никъде защото боли да го гледаш това (не че няма да го оправят, просто ти е гадно на теб че не си внимавал). Верно бръснат те на сухо после в сервиза с поддръжката, но дадеш ли маса кинти за колата тези за поддръжката няма да ти направят впечатление. Виж каското боли като го плащаш... дотук аз съм си "купил" 3 корси с каското...

....то и 30 бона за най-слабия Кайен не се струва...ама на...карат ги майна и гледат лошо като бъдат препляскани на някой светофар хаахах :D

Тоя модел (159) във всичките си модификации е ЖЕЛЕЗЕН. Дизайна е УНИКАЛЕН. И са с някакви мотори 2.Х дизел - класика. Бих взел на жена ми такава след време. За сметка на това има една от най-новите, която е такова дърво, че Кайрон мяза повече на кола. laughing.gif

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...