Antares Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Насе, хабиш се. За него сигурно е едно и също да си купиш цървули за из града, ски-обувки и трекинг обувки... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Насе, хабиш се. За него сигурно е едно и също да си купиш цървули за из града, ски-обувки и трекинг обувки... Ако аз съм "него", ще те помоля да ми кажеш как по-точно стигна до това заключение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Визирах Властелина на винилите, но и теб. Да ми приравниш купуване на ски обувки с купуване на обувки е траги-комедия. Щото не знам дали можеш да ми разграничиш толкова видове походки, колкото стилове в ските има. Или различни нива на умението да ходиш. Въпросните обувки ги купих от петия магазин, в който влезнах, след като бях пробвал сигурно 7 различни модела. За това, за което ще я ползвам ми трябваше определена твърдост на пластмасата и да е с четири щраймера. С мен беше човек, който е на ски от адски много време и ми беше дал достатъчно насоки на какви условия точно трябва да отговаря обувката. Това, което зависи от мен вече е дали ми е удобна. Не винаги информацията, която ще ти изплюе гугъл е най-меродавна Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Въпросните обувки ги купих от петия магазин, в който влезнах, след като бях пробвал сигурно 7 различни модела. За това, за което ще я ползвам ми трябваше определена твърдост на пластмасата и да е с четири щраймера. С мен беше човек, който е на ски от адски много време и ми беше дал достатъчно насоки на какви условия точно трябва да отговаря обувката. Това, което зависи от мен вече е дали ми е удобна. И какво стана сега. И ти си "чел ревюта". Ама не в интернет. Абе Петре.. И стига с тоя Google. Ползвам Lycos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Не, не съм чел ревюта. Консултирал съм се с приятел. Съществуват източници на информация и извън интернет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Не, не съм чел ревюта. Консултирал съм се с приятел. Съществуват източници на информация и извън интернет. И кво? Ако нямам приятел, който да има такъв телефон/телевизор/автомобил/MP3 плейър/екипировка, или не разбира от дадена материя, да тъна в невидение и да купувам боклуци на сляпо, защото са ми харесали в магазина и защото ме е срам да отворя интернет и да видя? И как да стане тва? Ти имаш приятел, който може да ти помогне с избора. Аз в случая съм нямал приятел, който да ми помогне в избора и съм погледнал какво мислят хората, какви са резултатите от тестовете и съм преценил. Кажи ми моля те каква е разликата между това да питаш приятел и това да погледнеш в интернет ако нямаш кой да попиташ. Ако обичаш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 С риск да ядосам някой, ето това ми минава през главата и корема в компанията на биричка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 че питаш приятел а не някъв ник .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 че питаш приятел а не някъв ник .... Благодаря ти за очевидното заключение. Каква е разликата реално? Не може ли същия тоя приятел да напише ревю или мнение във форум? Тогава какво става? Мнението му изведнъж губи тежестта си? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 С риск да ядосам някой, ето това ми минава през главата и корема в компанията на биричка. Слабо, непрофесионално и чисто разхищение на матр'яла! Кога най-сетне ще се научите бе, хора, да не съсипвате мръвката!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Деня в който прочета някво ревю за да си купя няква t-shirt'ка или пък маратонки...ще си отрежа вените.... Мдааа...не ме ли грабне от първия път...Ако ще Версачи да е я мислил докато е чукал сестрата на Армани...все тая Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Аха, случайния човек от рандъм форума ще ме познава, ще знае какви са нуждите, целите ми? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Аха, случайния човек от рандъм форума ще ме познава, ще знае какви са нуждите, целите ми? Не, но винаги съществува опцията да се опознаете по-от близо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Аха, случайния човек от рандъм форума ще ме познава, ще знае какви са нуждите, целите ми? :D :D :D Егати аргумента. Питах какво става ако нямаш приятел запознат с материята? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Благодаря ти за очевидното заключение. Каква е разликата реално? Не може ли същия тоя приятел да напише ревю или мнение във форум? Тогава какво става? Мнението му изведнъж губи тежестта си? А като се обадиш на приятел за съвет/мнение кво му викаш ? Брат напиши едно ревю тука в булфорума че съм си харесал едно ХТЦ.... няма ли да е по-лесно да поговорите примерно или викаш говоренето е за лузърите .... ти можеш да четеш :D :D :D Егати аргумента. Питах какво става ако нямаш приятел запознат с материята? Значи нямаш достатъчно приятели/познати.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Ако нямаш приятел, запознат с материала, отиваш в магазина, питаш продавача и искаш каталози и материали на 6-7 производителя, за да можеш да сравниш. Друг пример - питах много хора как се инкрустира метал в дърво - във всеки форум имаше еннайсет мнения по въпроса и всеки твърдеше, че той е прав. Най-накрая тъст ми ми показа - да, не е единствено мнение, но е това, което исках - т.е. да отговаря на моите изисквания. И вуксе, ако не знаеш какво искаш/търсиш/ и интернет не помага. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 А като се обадиш на приятел за съвет/мнение кво му викаш ? Брат напиши едно ревю тука в булфорума че съм си харесал едно ХТЦ.... няма ли да е по-лесно да поговорите примерно или викаш говоренето е за лузърите .... ти можеш да четеш Значи нямаш достатъчно приятели/познати.... Защо трябва да пише ревю не разбрах? Нали съм му се обадил по телефона? А ти като имаш много приятели и познати, я ми кажи колко от тях имат 15 модела монитори в един ценови диапазон и могат да ти дадат мнение за всеки един от тях, за да можеш да прецениш кой да купиш? И колко от тях са измерили представянето на тея монитори при различни условия и са замерили кой има по-добро цветопредаване? Колко от приятелите ти са измерили цветопредаването на единствения си монитор с професионална техника? Сега замести "монитор" в горното изречение с "телефон". Ако нямаш приятел, запознат с материала, отиваш в магазина, питаш продавача и искаш каталози и материали на 6-7 производителя, за да можеш да сравниш. Друг пример - питах много хора как се инкрустира метал в дърво - във всеки форум имаше еннайсет мнения по въпроса и всеки твърдеше, че той е прав. Най-накрая тъст ми ми показа - да, не е единствено мнение, но е това, което исках - т.е. да отговаря на моите изисквания. И вуксе, ако не знаеш какво искаш/търсиш/ и интернет не помага. Събирането на каталози от магазина или гледането на същите статистики в Интернет не е ли едно и също нещо? Първо правиш проучване и после отиваш да гледаш на място моделите на които си се спрял. Ами ти затова си имаш глава на раменете и можеш да прецениш тия емнайсе мнения дали ти вършат работа или не. Това, че ако не знаеш какво търсиш и интернет не помага кой го отрича? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Принципно си прав ама ти убягва факта че аз разбирам от всичко и съвети почти не ползвам. Пък и чесно казано ми е все тая дали "нещото" което искам да купя е тествано с професионална техника и е възможно най-добро което може да се вземе , щото реално ако нещата са в един ценови диапазон значи има закво да е така и едва ли разликата ще е огромна. Отивам в магазина , гледам и ако ми хареса купувам .... не ми се е случвало до сега в реалният ми живот да съжалявам за нещо щото съм можел да взема нещо по-добро на същата цена. В крайна сметка техниката би трябвало да ми е роб а не аз на нея , та общо взето нещо като не ти харесва винаги има начин да го подмениш без особено големи финансови загуби (говоря за техника , не някви неща за по 20К лв). Давам ти пример веднага. Преди няколко месеца се чудих ексбокс или пс3 .... прочетох 2-3 ревюта нищо обективно всяка конзола си има фенове а уж би трябвало да са еднакви (един клас , подобни цени) гледах видеота пак нищо , никва идея коя да взема до момента в който реших че трябва да отида и да поиграя и на двете , щото реално аз ще играя на нея а не пича писал ревюто , та айде кажи ми сега защо трябва да ме интересува мнението му ако на мен ми харесва а на него примерно не ? Да си знам вътрешно че не съм се минал ? Или гледам телевизори , по ревютата пише че самсунг е по-хубав от сони , е хубаво обаче на мен сонито ми харесва повече как "предава" НА ЖИВО , кажи ми за къв х*й трябва да ме боли за мнението и ревюто на някой си байчо от нета след като тоя телевизор после ще ми стои в нас ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Слабо, непрофесионално и чисто разхищение на матр'яла! Кога най-сетне ще се научите бе, хора, да не съсипвате мръвката!? Що бе? Всички бяхме доволни от резултата, пък и то като цяло не беше замислена така схемата, та трябваше да импровизираме в гората. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Давам ти пример веднага. Преди няколко месеца се чудих ексбокс или пс3 .... прочетох 2-3 ревюта нищо обективно всяка конзола си има фенове а уж би трябвало да са еднакви (един клас , подобни цени) гледах видеота пак нищо , никва идея коя да взема до момента в който реших че трябва да отида и да поиграя и на двете , щото реално аз ще играя на нея а не пича писал ревюто , та айде кажи ми сега защо трябва да ме интересува мнението му ако на мен ми харесва а на него примерно не ? Да си знам вътрешно че не съм се минал ? Примера ти не е правилен, защото това са 2 различни продукта без разновидности. Това не са 2 модела монитори. Това са 2 игрови конзоли с различни възможности. За конзола никога не бих прочел ревю освен ако не искам да разбера каква функционалност предлага. Бих прочел ревю ако бяха Mbox, Xbox, Sbox, Rbox, Tbox, Ubox и всичките пускаха едни и същи игри, предлагаха едно и също нещо, но бяха на различен производител и с различни цени. А това, че щом са на еднакви цени, значи са еднакви - не е правилно. Там от където започна спора - iPhone 4 срещу iPhone 4S, в едно ревю щеше да се види единствено дали си заслужават допълнителните пари за новия модел. Нищо друго, защото знаеш какво представлява операционната система, знаеш какво предлага и хардуера на стария модел. Това е 1 единствено устройство. Ако си искал да го купиш на всяка цена, ще го купиш. Реално няма между какво да се чудиш. Сравнението ти с конзолите е като чуденка между единствен модел на iPhone и единствен модел на телефон с Android (ако беше само един единствен модел, както е при iPhone). Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 5 марки телевизори еднакви ценови клас приблизително еднакви възможности кой ще вземеш , който е с най-добро ревю или който ти хареса повече на живо ? ps: Има ли бирария в Пловдив в която аз да си наливам бирата и да не е толкова противна като тая в гранда ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 5 марки телевизори еднакви ценови клас приблизително еднакви възможности кой ще вземеш , който е с най-добро ревю или който ти хареса повече на живо ? Ще прегледам тестове в различни сайтове. Ще погледна ревюта за всеки един от тях. Ще видя кои са недостатъците на всеки един модел. Ще преценя дали тези недостатъци на мен са ми проблем. Ще отсея видимо по-слабите модели от тия 5 и ще ида да видя в магазина на живо тези, които са останали след пресявката. А ти нали осъзнаваш, че има различни ревизии на един и същи модел техника? Понякога единия е страхотен, а другия е пълен кенеф дето само по номер на модела и корпус си прилича с другия. В магазина виждаш едно, в кашона дето го прибираш у вас виждаш друго. И дефектите се проявяват при различни условия в началото, но с течение на времето, по-слабия компонент се разваля и качеството, което ти предоставя продукта деградира. С малко проучване в Интернет, можеш да разбереш ако има такива различни ревизии и да знаеш къде да гледаш и какво да гледаш. Сервизни менюта, маркировки по етикетите на продукта и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 За 600лв, квито и да са обувки без значение за къв спорт са, най-малкото имат гаранция, другото ако ги купуваш от нета и да предприемем, че не си чел никви ревюта, всяка себеуважаваща се компания има политика за връщане на стоката... Петре ма ти в 2 поредни поста каза две абсолютно различни неща, хем четеш ревюта, хем нечетеш, и повярвай ми много добре правя разлика от екипировка и casual, не само вие ходите по планините и пещерите..дет се вика и аз карам КОЛЕЛООО Забравих за кво дойдох ..Който него е гледал http://www.youtube.com/watch?v=TWyLOKjlAKA Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Що бе? Всички бяхме доволни от резултата, пък и то като цяло не беше замислена така схемата, та трябваше да импровизираме в гората. Е как няма да сте доволин, като изобщо и идея си нямате от къде извира нафтата и какво, аджеба, е истинският шиш!? Първо и задължително условие - Никога не използвай за шиша мръвка нарязана на дребно (тя става само за готвене)! Второ задължително условие - никога не нанизвай мръвките рехаво (с място между тях)! Трето - редувай чист мускул с тлъсто, набивай ги плътно, а зеленчуците са само за декорация и се слагат тук-там! Пекат се на тиха жар, като гледам на снимката..., май само това условие е спазено. П.п. Във форума има преживели свидетели, които могат да ти споделят какво представляват шишовете отговарящи на условията които съм споделил Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Колко от приятелите ти са измерили цветопредаването на единствения си монитор с професионална техника? Събирането на каталози от магазина или гледането на същите статистики в Интернет не е ли едно и също нещо? На първия въпрос - 6 човека. На втория - не, не е. http://www.gore-tex.com/remote/Satellite/content/how-does-it-work-waterproof Ето така работи според интернет. А според личния опит/ на приятел, продавач/, знаеш, че не е точно така, че има определени условия, че тая мембрана само спомага, но не пази и пр. и пр. Според изискванията на CE и UIAA една каска трябва да издържа еди колко си, при еди какви си условия. Но твой приятел я слага на стенда и я тества. И да, тази каска издържа това натоварване, но се вижда, че се огъва навътре и главата поема удар. И още много такива примери. Ама Пешо е прав - що ли се хабя... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.