Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

За сега само през главата , след час през всяка точка от тялото. А наздраве :beer:

white_gold3.jpg

13002800_DSC01462.JPG

иии на път към Метро за няква свежа Рибка ,щото водка без риба не върви :lol:

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

zlobil-е, гад мръсна. Прищя ми се и на мен!!! Откога не съм хапвал рибка с кисели краставички и водка...

Да, ти щото всяка вечер си пиеш ракията с него и Возняк ли? О, или не, чакай, ти се заяждаш, извинявай.

И не, не е нужно да продължаваш да ни обясняваш, как с удоволствие би му облизал всеки чифт чорапи, вече знаем позицията ти по въпроса.

Да, заяждам се в отговор на друго заяждане. "I mean, the guy made some cool gadgets" е толкова тъпо че няма накъде повече. Защото идеите зад които е застанал и в които е инвестирал са толкова повече от "cool gadgets" че няма накъде. Cool gadget е на сони walkman-a. Махането на стрелките от клавиатурата, въвеждането на графичен интерфейс и работа с мишка, заставането зад таблетите и начина на работа с пръсти само е в голяма степен негова заслуга (и на цялата фирма задето му вървят по акъла), но таблети имаше и преди, само че ги ръчкахме с едни неудобни писалки. Ти да си виждал наскоро телефон с писалка? Що преди той да изхвърли писалките никой не се сети - щото много зор, натрупана инерция и трябваха топки за да се пренапише всичко а пък от друга страна хората бяха свикнали - що да си дават зор.

Помниш ли Windows Mobile 5 или пък Windows CE? Това още от времената преди нокия да подкарат симбиана на touch screen телефони.

Както и преди казах - инженерите са голяма сила, но трябва да има и някой мечтател, който да знае какво иска да стане, защото инженерите като всички други майстори имат склоността да правят нещата както са си свикнали и както им е най-лесно НА ТЯХ, а не на потребителя. Евентуално ако имат малко повече мозък правят нещо средно между това което да им е най-лесно хем и да е удобно, но дотам. Всеки инженер би избрал друг вариант а не най-трудния за него. Имам доста колеги, които не желаят да правят нещата по друг начин освен по този на който са свикнали а четенето го правят само при крайна необходимост.

Не подценявам никого, аз самият съм такъв майстор, но е тъпо това дето тоя пич го беше изпляскал: I mean, the guy made some cool gadgets. Всъщност не е просто тъпо - МНОГО тъпо и ограничено е подобно изказване.

Аууу..., дядката взе да рейджва, ся ша набоха, ше мине в берсерк мод и глейте ква салата ша напрай с голямата балтия...

Cool gadget е на сони walkman-a.

Еееее пък и ти. Точно на Сони уолкмена си е една малка революция в слушането на музика.

Аууу..., дядката взе да рейджва, ся ша набоха, ше мине в берсерк мод и глейте ква салата ша напрай с голямата балтия...

Само Галя трябва да извикаме да поеме всичко :laughing:.

Само за протокола, мишката не беше ли концепция на Xerox? Подобно на доста идеи, които са уж изобретени от Apple. Дядо, не ме разбирай погрешно, далеч съм от С.Д. хейтър, дори мога да кажа, че доста ми хареса една негова реч пред не помня кой университет, но от един маркетингов виртуоз да създаваме технологичен светец - малко пресилено е.

Стивън Хокинг също е голям мечтател, като според мен е дал на човечеството повече от Стив Джобс. Но никога не съм чул да му се обръща такова внимание, никога не е имало такава истерия покрай него.

Стивън Хокинг също е голям мечтател, като според мен е дал на човечеството повече от Стив Джобс. Но никога не съм чул да му се обръща такова внимание, никога не е имало такава истерия покрай него.

Истерията се създава от тълпата. А тълпата няма как да схване значението на Стивън Хоукинг. ;)

Само за протокола, мишката не беше ли концепция на Xerox? Подобно на доста идеи, които са уж изобретени от Apple. Дядо, не ме разбирай погрешно, далеч съм от С.Д. хейтър, дори мога да кажа, че доста ми хареса една негова реч пред не помня кой университет, но от един маркетингов виртуоз да създаваме технологичен светец - малко пресилено е.

Съгласен съм с теб. Не го смятам за светец нито съм му чак толкова голям фен (ако трябва да съм честен "другия Стив" ме е кефел много повече... то аз и на вид го докарвам кат'него напоследък), но някак като вземат да се пишат глупости като онова което беше сложил и се дразня (от недостиг на бира ще да е и май съм гладен нещо)...

Ами виж сега, като почнат да мистифицират персоната му прекомерно - за да балансирам - минавам в другата крайност. Нали трябва да внеса balance in the force :lol: Виж примерно, какво е казал един мой приятел, който, между другото, е доста по-навътре в IT-средите от мен, а и е писал софтуер за iOS:

Пък и в крайна сметка Steve Wozniak е основния създател на Apple I и Apple II. Steve Jobs е само един меркантилен brainwashing тип, който е натрупал огромно състояние на гърба на истинските гении...
Друг програмист:
Пък и четейки блога на Анди Херцфелт, не личи да се е отнасял твърде лоялно със своите си хора.

------------

Ред: Godfather, то е ясно. Въпросът за Стивън Хокинг беше чисто риторичен.

Cool gadget е на сони walkman-a. Махането на стрелките от клавиатурата, въвеждането на графичен интерфейс и работа с мишка, заставането зад таблетите и начина на работа с пръсти само е в голяма степен негова заслуга (и на цялата фирма задето му вървят по акъла), но таблети имаше и преди, само че ги ръчкахме с едни неудобни писалки. Ти да си виждал наскоро телефон с писалка? Що преди той да изхвърли писалките никой не се сети - щото много зор, натрупана инерция и трябваха топки за да се пренапише всичко а пък от друга страна хората бяха свикнали - що да си дават зор.

На Сони уолкмена е класи над iPod по качество на звука. Ако щеш вярвай. Не знам дали си ги чувал и двете.

iPod-а кара няколко часа само (и то по спецификация) в слушане на музика. Моя Sony MP3 кара 40 (!!!) часа непрестанно слушане на музика. 30 часа ако му се пусне активното шумоподтискане с вградените микрофони от външната страна на слушалките. iPod още няма такава функция. Само им увеличават мястото и размера на екрана.

А колкото до другото, ти го изкара, че Стив Джобс е изобретил резистивния тъч екран, което е нелепо. Просто технологията е по-скъпа и не е била толкова разпространена. Не съм запознат обаче дали за първи път се появява при iPhone, но съм почти сигурен, че отговора ще е НЕ.

Човека е имал визия. Изобретявал е, но дори и кончината му се маркетизира.

Човека е имал визия. Изобретявал е, но дори и кончината му се маркетизира.

Е чакай, де! Тя истинската свинщина още не е започнала....

П.п. Ники, графичният интерфейс, отново е дело на Ксерокс (барабар с мишката), ама хората не видяли потенциал в това нещо и го продали за доста символична сума... (мисля, 50 000$)

Е чакай, де! Тя истинската свинщина още не е започнала....

П.п. Ники, графичният интерфейс, отново е дело на Ксерокс (барабар с мишката), ама хората не видяли потенциал в това нещо и го продали за доста символична сума... (мисля, 50 000$)

T.e. ако не е бил той са щели да заебат идеята за неопределено време... пак стигаме че ако нямаш "топки" нищо не става.

...

w00x, нищо не схванах - разбрах какво каза, но защо ми се загуби. Аз казах че той не е изобретявал cool gadgets. Всъщност човека не е изобретател изобщо. Само, че е имал смелостта да застане зад идеи, които са били нови или не са били популярни преди той да го направи.

За падовете - не е основния проблем резистивния екран ами софтуера, защото ако си виждал устройство с WinCE щеше да знаеш колко прилича на другия windows и как някои неща да мислени за работа с мишка само че боденето по екрана мести мишката и цъка в общи линии.

Просто не е мислено да се работи с пръсти и това е. Проблема е в софтуера.

Същото като проблема със софтуера по времето на първите макове - затова е изхвърлил стрелките от клавиатурата - защото всичкия софтуер се е пишел да се щрака с копчета, избор на меню със стрелки и т.н. Не че е нямало вече графичен интерфейс но всички си карали по инерция както са свикнали - стрелки, избор, ретърн... за да ги накара да направят софтуера наново ама не просто да го портнат ами да го напишат като хората първите макове нямат стрелки...

Flash & the Arrow Keys

Jobs doesn’t like flash. It has a slow, clumsy, weird interface, and he’s elected to “cripple” his mobile devices to rid the industry of its dependence on it. In the next 90 days, as in the last 90 days, that decision will cost Apple money. Steve doesn’t care, and, if the stockholders do, they can get rid of Steve and go back to the way things were before his reappearance.

He did the same thing with the original Mac, although then, Flash was not the issue. Few will remember, but, when the Mac debuted in 1984, there were no arrow keys on the keyboard. That was a big deal. Almost every application then in existence depended on the arrow keys (then called cursor keys) for navigation. With that one stroke, Steve reduced the number of apps that could be easily ported to the Mac from tens of thousands to zero, ensuring that this new computer would have a long and painful childhood.

Steve’s button mania, which grew from his earlier parts-count mania, was already in full flower, and many have ascribed this crippling omission to some sort of self-destructive obsession. It was not. It was one of several strategies specifically designed to ensure that existing software would not run on this new machine because existing software, in Steve’s eyes, sucked (an opinion I share). The absence of those four keys ensured that any developer who wanted to have software appear on the Mac was going to have to start over and write software that conformed to the Mac interface, not the keyboard-oriented precursors to MS-DOS.

Steve’s fearless crippling of that original Mac saved that computer and saved the graphical user interface.

Между другото Стив Джобс е абсолютно прав по отношение на Флаш - може би една от най-големите софтуерни бози, сътворявани някога от хомо сапиенс.

Недей - w00x си мисли че без флаш е загубен. Има сайтове, които гледа и на тях флаш частта е жизнено важен компонент... на менютата...

Като кокошки кълвете. Един велик човек си отиде. Как не свалихте шапка и не млъкнахте в негова чест

Недей - w00x си мисли че без флаш е загубен. Има сайтове, които гледа и на тях флаш частта е жизнено важен компонент... на менютата...

Кой го боли к*ра за Флаша, който междувременно направи някои хора милиардери за няма и година..

Не може ли просто да помълчим и да сведем глави? За минута поне?

Казвам това за хората, които могат да определят и осъзнаят делото на един велик човек, който си отиде..

Уникалното при Стив Джобс е, че той е единственият CEO на технологична компания (а може би и на всякаква компания изобщо), който е успял да преобърне цели три пазарни сегмента с главата надолу, налагайки лидерски позиции на изцяло нови продукти. И това нещо в рамките на последните десетина години. Няма друг човек на тази планета, който може да се похвали с нещо подобно. Става въпрос за iPod, iPhone и iPad. Само за това нещо си заслужава дълбокото уважение и свалянето на шапки от всички. :bowdown:

Уникалното при Стив Джобс е, че той е единственият CEO на технологична компания (а може би и на всякаква компания изобщо), който е успял да преобърне цели три пазарни сегмента с главата надолу, налагайки лидерски позиции на изцяло нови продукти. И това нещо в рамките на последните десетина години. Няма друг човек на тази планета, който може да се похвали с нещо подобно. Става въпрос за iPod, iPhone и iPad. Само за това нещо си заслужава дълбокото уважение и свалянето на шапки от всички. :bowdown:

Да не забравяме и успехите на Пиксар. И това са примери всеки от които поотделно е уникален. Скоро няма да има втори като него. Може би никога.

Apple следва четиригодишен план за развитие, завещан от Стив Джобс. Знаейки за наближаващата смърт, CEO-то на компанията се съсредоточил през последната година в изготвяне на план за действие без него, твърди в. "Дейли Мейл". Стив Джобс е завещал на своите колеги идеи за по-нататъшно развитие на iPod, iPad, iPhone и лаптопите. В плана са конкретизирани обновления на продуктите през следващите четири години, пише TechNews.

Според MacRumors, Стив Джобс е организирал вътрешен университет в Apple. Няколко преподаватели от сферата на бизнеса ще обучават топ мениджърите на компанията как да я управляват правилно. Твърди се, че Джобс е участвал активно в изготвянето на програмите за обучение. Факторите за успех, според него, са отговорност, внимание към детайла, постоянен стремеж към съвършенство, простота и секретност.

Идея на Стив Джобс е и бъдещият централен офис на компанията в Купертино. Той лично е участвал на заседанията на градската управа във връзка с мащабния проект на сграда, сравнявана с космически кораб.

Аре стига offtopic, Ангеле, понякога прекаляваш с дървената философия.

Ангеле, не съм изчел нито едно ревю за тези обувки. Не съм правил маркетингово проучване на цените им. Не съм сравнявал техническите характеристики с други модели. Не съм чел какво пише за тях по форумите. Обух ги, паснаха ми, петата не ми шава и не ми притиска пръстите на краката, извадих картата и платих. Проблем?

Да ми кажеш да престана с офтопика след като на първото мнение исках да престана, а в мнението преди твоето написах, че преставам? Детинска постъпка Петър. Детинска постъпка.

Големец си ти. Купуваш обувки без да четеш ревю в интернет. Най-интересното е, че и аз правя същото. И аз купувам обувки без да чета ревюта в интернет. И дрехи също.

Деня в който прочета някво ревю за да си купя няква t-shirt'ка или пък маратонки...ще си отрежа вените....

Деня в който прочета някво ревю за да си купя няква t-shirt'ка или пък маратонки...ще си отрежа вените....

Не и когато давам 600+ лева за дадените обувки/яке/панталон. Зашото за тези пари производителят е гарантирал съдържанието на определени материали/качества. А също така се задължавам и да ги поддържам. Понякога си струва човек да попрочете. Но ако е за тениска от сергията на "Илиянци" даже труда не бих си дал да погледна етикета.

Ама това пък не ми пречи да си ровя по второто кило за парцалки - знам, че и да ги съдера, ми е все тая.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...