w00x Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Като начало ми убягва дефиницията що е то DJ - не е ли човека който пуска музиката, смесва я и дотам? DJ-а не е изпълнител, въпреки че онези "цикли" за които разправяше сигурно си ги смесват сами без да има нужда от изпълнител, но за мен онова не е музика или песен а просто зациклен звук... Втория добър въпрос е - колко DJ-и има на света и колко от тях са звезди? Т.е. какви са перспективите за да желаеш да бъдеш такъв. Освен това онази "кака" ми го каза преди 20тина години а тогава имаше само първите 2 вида но сега се сетих като го спомена. Добрия DJ може да направи изцяло нова песен от 2-3-4 песни в момента на миксирането. Песен, която публиката никога преди не е слушала в този и вид. Може да и направи ремикс също така. пак на място. На втория добър въпрос не мога да ти отговоря, но не са малко. А и преди 20 години е имало суперзвезди диджеи. Просто клубната сцена не е била толкова силна, колкото е сега. От Екскалибур даже сложиха моя сет за представяне на събитието си на Фейсбук страницата. https://www.facebook.com/pages/Bowling-Bar-EXCALIBUR-Plovdiv/160389553360 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Видене, ти какви си ги вършил вчера? Гледам стопляш доста бавно, да не би да си в състояние "иии тая котка колко силно тупурка нейната мама"? Работата не е до стопляне, а кой как ще разбере написаното. Прочети го 2-3 пъти да провериш, че е така. Вчера нищо не съм правил, освен да се ядосвам, днес същата работа. А сега е време да пия една бира. Ъ..., то на надрусаното добиче и лайнян пръст да му покажеш, и то хайвана ще се радва като бебе на нянка... Така, че ако наистина искаш да носиш радост и щастие на клубната публика..., по добре стани наркодилър... нали се сещаш - бонбонки, билетчета, едно-друго... Престани да ръсиш откровени тъпотии, моля ти се. --------------------------------------------------------- Малко да се разсеете: http://www.youtube.com/watch?v=C_0IoNmqfL8&feature=player_embedded Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Престани да ръсиш откровени тъпотии, моля ти се. Ти вместо да ми се молиш, що не идеш да си видиш кранчето, нещо гумичките да не са спекли пак, едно друг... ръчката... нъл са сеш.. (мноо мръсна уста имам, ша знайш) Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 ... Не го разбирам ама аз и вашата музика не разбирам как има хора да им харесва та явно грешката е по четност. На мен това с DJ-стването ми се струва досадна работа и ремиксването също ми е леко досадно - винаги ми е било неприятно като ми пускат песен но "размазана" по някакъв начин - много рядко да има някоя такава по радиото да ми хареса, обикновено ме дразни и сменям станцията. Верно ако се уредиш през ден ден да си на сватба ще изкарваш добри кинти (забравил съм вече на нашата колко кихнахме за DJ-a, но май беше над 500 кинта) И като го каза се зачудих защо на онзи момък тода му е била мечта да е DJ - какъв е кефа да ходи всяка вечер в задимено заведение на такава дандания отделно че трябва да е там постоянно за да пуска музиката. За звездите се сетих за нещо, което мой познат програмист ми разказа - преди време той е искал да става пианист и майка му го е попитала дали се чувства достатъчно гениален за да стане известен, защото другите алтернативи са да си намери работа в някой оркестър или в още по-лошия случай като музикант в някое заведение което е абсолютно безперспективно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Не го разбирам ама аз и вашата музика не разбирам как има хора да им харесва та явно грешката е по четност.... Не ги разбираш ти тези работи щот си дърт и проЗ и освен това си бухлясал от много дремане на клавиатурата и за това не ти се натискат копчета! Ако искаш да знаеш, никак не е трудно да станеш DJ звезда... единственото което ти е необходимо да можеш да чуваш какво ти говорят звездите, от време на време да ти се случва да акаш жаби и да имаш проблеми с взимането на десен завой докато си ходиш по тротоара... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Тихо! Дядо се заяжда Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Има няколко типа DJ. Мобилни диджеи - такива дето обикалят по сватби и частни партита с техниката си клубни диджеи - такива дето са на щат в някой бар или заведение звезди диджеи - такива, които обикалят цял свят и свирят пред големи публики Ти като чуеш DJ си представяш първите 2 типа, но не се замисляш за последния.... Ама от тия неща дето ги каза, нищо общо почти няма с истинския DJ, тея дето ги споменаваш не са нищо повече от популярни лица и пускачи на музика... Малко са тия който могат да си заслужат титлата DJ: Larry Levan, François Kevorkian, Ben Liebrand, Frankie Knuckles (Има и кръстена улица в NY на него), Jesse Saunders, Tony Humphries, Jim Burgess, Walter Gibbons, Louie Vega, Jeff Mills, Ron Hardy, Derrick May, Steve Hurley, Farley Jackmaster Funk, Larry Heard, Kevin Saunderson...и хайде да спра до тук... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Тихо! Дядо се заяжда Ти представяш ли си?!?!?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Тихо! Дядо се заяжда Не се заяждам изобщо. Приказвам си с w00x защото ми стана любопитно и само споделям какво мисля, не съм казал че съм прав,даже напротив - казах че не разбирам и чакам да ми обясни къде точно е кефа и какво не разбирам Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Щом взе за селско-сватбарски диджеи да говориш, ясна е работата.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Щом взе за селско-сватбарски диджеи да говориш, ясна е работата.... А не са ли диджеи? И каква е разликата между тях и мобилните диджеи за които говореше w00x. Ти за DJ само онези от Cacao Beach ли признаваш? Защото преди 20 години нямаше такива а тогава каката ми спомена че нейния познат мечтаел да стане DJ и на мен ми се стори ултра тъпо Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 А не са ли диджеи? И каква е разликата между тях и мобилните диджеи за които говореше w00x. Ти за DJ само онези от Cacao Beach ли признаваш? Защото преди 20 години нямаше такива а тогава каката ми спомена че нейния познат мечтаел да стане DJ и на мен ми се стори ултра тъпо Направо ти се кефя, да знаеш! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Със същия успех бих могъл да кажа "к'во толкова се пъчите програмистите - наизустявате два-три програмни езика и само циклите едно и също" Не, дядо, може и да не съм прав, обясни ми :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Аз налазих едно гръцко....вие си слушайте фрутилупа Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Със същия успех бих могъл да кажа "к'во толкова се пъчите програмистите - наизустявате два-три програмни езика и само циклите едно и също" Не, дядо, може и да не съм прав, обясни ми :] Точно в десятката. Всеки се чуди на другия, защо това нещо си го кефело. А всеки си има вкус, обяснение за него няма. Всички го знаем. Чувала съм, че било хубаво ако превърнеш хобито си (или нещото, което много обичаш да правиш) в професия. Нещо като 2 в 1. Ходиш на работа за забавление, доставя ти удоволствие, че и пари получаваш. Ама ще споделя как е наистина, когато (ако) ми се отдаде тази възможност. Преди малко едно приятелче ми даде възможно най-точното обяснение, що е то собствената съпруга. Собствената жена била като китайският вентилатор, след като си я вземеш удома първо спира да духа, после спира и да върти и най-накрая започвала само да бучи и да 'аби тока... Много се смях Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 А не са ли диджеи? И каква е разликата между тях и мобилните диджеи за които говореше w00x. Ти за DJ само онези от Cacao Beach ли признаваш? Защото преди 20 години нямаше такива а тогава каката ми спомена че нейния познат мечтаел да стане DJ и на мен ми се стори ултра тъпо Даам, преди 20 години имаше къде по революционни DJ, що се отнася за музика и самото и създаване, в пъти по кадърни от бушенството сега И Woox, тия твойте номер 2 и 3 са препокриват, тия звезди DJ освен, че обикалят и пускат музика, са и клубни DJ, вика им се Резидент и всички си имат клубчета... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 И Woox, тия твойте номер 2 и 3 са препокриват, тия звезди DJ освен, че обикалят и пускат музика, са и клубни DJ, вика им се Резидент и всички си имат клубчета... Диджеите дето пускат едно и също всяка вечер по дискотеките не обикалят на участия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Не ми се подхващаше пак тази тема, обаче изказването на това природно недоразумение направо счупи тъпомера със засилка от Джумаята. Ето какво е казал Главния милиционер на републиката: Фамилията на Кирил Рашков не е толерирана от ГЕРБ, тя няма закупени имоти през последните две години, обяви пред журналисти вътрешният министър Цветан Цветанов по повод конфликта в Катуница. Значи не се чудя на това как някой може да е толкова безнадеждно антиостър. Изумява ме обаче възможността подобни елементи да се изкачват безпроблемно до върховете на държавното управление и соътветно овчата търпимост на обществото. Едит: Лелеее, чак сега видях, че всъщност началника му го е засенчил (как пък можах да допусна обратното). "На този, който иска да създава напрежение, аз отговарям с пътища“, допълни министър-председателят по повод протестите в страната след убийството на 19-годишния Ангел в Катуница. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Оле, има ли тема в тоя форум, в която да не се говори за мангалите?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Оле, има ли тема в тоя форум, в която да не се говори за мангалите?! Боко и Цеко кога станаха мангали, та не съм разбрал? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Балахахахаххаха Пешо снимката с Хуя кърти Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 "На този, който иска да създава напрежение, аз отговарям с пътища“, допълни министър-председателят по повод протестите в страната след убийството на 19-годишния Ангел в Катуница. Ъъъъъъъъ к'во??? Нещо не схванах ... какви пътища, какви 5 лева? Балахахахаххаха Пешо снимката с Хуя кърти Коя снимка? Със същия успех бих могъл да кажа "к'во толкова се пъчите програмистите - наизустявате два-три програмни езика и само циклите едно и също" Не, дядо, може и да не съм прав, обясни ми :] На това горното мога да отговоря подробно. За пъчене определено не познавам някой колега да го прави. Иначе да, имам самочувствието, че това което мога не се удава на много хора и въпреки високите заплати които се дават, а те са доста над средното ниво пак няма хора. Но си е занаят един вид. А гледайки произведенията на колеги с претенции за голяма работа ако знаеш колко ми се вдига самочувствието и ми напира желание да намеря по-дебело дърво и да ги почна ... Докато за DJ-ите не мога да схвана какъв е кефа да си такъв (освен финансовия аспект и то май е ако се уредиш). Докато при програмирането веднага ти отговарям - когато направиш нещо по-сложно и то вземе че тръгне радостта е като да си сглобиш нещо с първия конструктор и това нещо да има моторче и да се движи... и не само че това което си направил се движи ами и не се разпада а ти си само 8 годишен и се кефиш като такъв на цялата работа. Ей така е при програмирането. Поне при мен. Само че напоследък всичко ми се струва тривиално защото съм го правил поне емнайсе пъти освен това виждам къде са си оставили ръцете този и онзи и мрънкам по случая (сефте) като някой път го оправям друг път им мрънкам да си го оправят и така... но като намеря нещо интересно което да го направя и да ми хареса компенсира всичко останало. Доволен ли си от отговора? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordeath Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Ъъъъъъъъ к'во??? Нещо не схванах ... какви пътища, какви 5 лева? За тези пътища. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Ъъъъъъъъ к'во??? Нещо не схванах ... какви пътища, какви 5 лева? Е как да го схванеш, то милиционерската "мисъл" е ултранеортодоксална. Иска явно да каже, че на напрежението сред обществото, породено от държавната закрила на бандитизма и безхаберието към обикновените граждани, колоритната мутра ще отговаря с рязане на лентички на пътни отрязъци. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordeath Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 А може би и след края на света Бойко ще прави пътища,той пък що не се хване на работа в пътното? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.