Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Умишлено ли не четеш какво пиша или просто го въртиш както ти изнася?

Не, просто твърдях, че не можеш да прилагаш всичката строгост на закона само към една определена група. Също така твърдях, че много и най-различни закони и правила в държавата масово и драстично не се спазват, за което доказателствата се виждат и от космоса. Например ситуацията по пътищата може би е следствие на масовото спазване на ЗДП, а ЕК си съчинява разни доклади за да не заспят в работно време. Ти почна да твърдиш друго, но единствения ти аргумент беше, че съм искал да ти обяснявам как да живееш.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Курчовци, пак минахте на лични обиди...О, я да го... Аз утре отивам на поредния простест, вие се драпайте по форумите.

Честито! Дано да ти е безпроблемна бременността. Българче ще е, нали? Че да не паднеш жертва... Доста са се разпалили момчетата. Не смея да се обадя.

Имам само да добавя, че аз много рядко деля хората. Има си цигани и цигани, турци и турци, българи и българи. Когато си е мизерен по душа човекът, няма значение етносът му. Всички сме хора (не искам да звуча като човек, незащитаващ българското). Аз (да чукна на дърво) от циганите, които познавам, нищо лошо не съм видяла. Лошото е, че ги носим на ръце, с нашите пари им се плащат социалните, от нашия джоб им излизат еднократните и многократните помощи. Ама (според мен) ние сме си ги научили да нямат респект. Трябва да си върнем позициите, защото са в България и не може да се държат като в Цингания, беззаконието за тях трябва да се обърне срещу тях. Как точно, нямам рецепта. По принцип не съм за идеала, че целта оправдава средствата, предпочитам размахването на пръст, отколкото кръвопролитията, но когато са нужни драконовски мерки, трябва да се използват, макар и като краен вариант. Щом не се учат от друго, освен от сопата, то да ги "потупаме" по братски, за да може всяка жаба да си знае гьола.

Като не става по друг начин, това е. Русо, черно, няма цвят в тия мисли.

По-горе съм си обяснила какво имам предвид и защо и това е вариант, когато положението е неспасяемо.

Недай боже, ако ти си родител и някой от онзи етнос ти прегази детето, няма ли да искаш жив да го видиш на клада?! Няма ли да искаш справедливо наказание? Безнаказаността ги е направила такива, каквито са. А понякога се налага наказанието да е по-сурово от престъплението, за да знаеш какъв си и къде се намираш.

Аха, и само да допълня. Тук не генерализирам как всички цигани или българи са гадна сган, не, казвам, че какъвто и да си, законът трябва да те поставя на място. В конкретен случай говоря. Както и ако българин ми направи мръсно, ще искам наказание конкретно за него. Не обобщавам, че всички ХХХ хора са гадни.

Честито! Дано да ти е безпроблемна бременността. Българче ще е, нали? Че да не паднеш жертва... Доста са се разпалили момчетата. Не смея да се обадя.

Не ми се мисли направо какво е да отнемат живота на детето ти пред очите ти и управляващите да не си помръднат пръста...

...

Ако ти се чете - хвърли едно око на другата тема и ще схванеш защо реагирах така.

Пояснявам леко ако не ти се чете - защото това което го говориш серсемите ще го разберат като да запалят 10 къщи в столипиново а от това ще излезнат само "хубави" работи и ще спечелят конкретни хора но не и целокупното Българско население

Не обобщавам, че всички ХХХ хора са гадни.

Знам. И разбрах много добре какво имаш предвид, само че горното което цитирах ей тъй пльоснато и то след предходното изречение точно в настоящия момент е абсолютно грешно и хората от протестите ще те разберат тотално погрешно.

Погледни другата тема - попрочети леко какво е писал EvilDeamon и какво съм му отговарял за да разбереш за какво става дума и лапетиите колко им е акъла

Днес бях на преглед и ми казаха, че ще си имаме бебенце до 24.05.2012! :heart: Дано всичко да е наред! :)

Честито! Лека и безпроблемна бременност и много радости и поводи за гордост да ви носи в последствие.

Не ми се мисли направо какво е да отнемат живота на детето ти пред очите ти и управляващите да не си помръднат пръста...

Такива работи не се мислят! Народа го е казал - Прави каквото трябва, пък да става каквото ще - Опитай се да ме разбереш правилно.

Не, просто твърдях, че не можеш да прилагаш всичката строгост на закона само към една определена група. Също така твърдях, че много и най-различни закони и правила в държавата масово и драстично не се спазват, за което доказателствата се виждат и от космоса. Например ситуацията по пътищата може би е следствие на масовото спазване на ЗДП, а ЕК си съчинява разни доклади за да не заспят в работно време. Ти почна да твърдиш друго, но единствения ти аргумент беше, че съм искал да ти обяснявам как да живееш.

Напротив - може. Опитвам се да ти обясня някои точно определени неща, ти пак си пееш твойта безконечна песен.Това, което казваш е вярно, само дето няма нищо общо с конкретния казус. Какво общо имат пътищата и катаджиите с циганите? Колко цигани имат автомобили? Това са ДРУГИ проблеми, които са налице, но не да предмет на последните събития. За последно обяснявам като за американци какво е важното и откъде тръгва напрежението:

1. Народът плаща електричество, което непрестанно поскъпва по чуждо нареждане. При първата неплатена сметка тока спира, текат лихви, дори починали се издирват за сметки. Циганите не плащат нищо и ползват може би повече ток от всички останали (всички занем за уличното отопление). Тези загуби на доставчиците неминуемо са за сметка на плащащите по един или друг начин. Никой не ги прекъсва по никакъв начин и никой не смее да стъпи да въвежда ред без полицейски ескорт.

2. Народът плаща вода, която поскъпва ежегодно. При достигане на определена сума водата се спира. Сумата се изземва или от заплата, или от пенсия, облага се с лихви. Циганите ползват вода нерегламентирано, неконтролирано и естествено - безплатно. Сметка отново няма кой да потърси. Но тя пак се поема от тия, които плащат.

2. Народът плаща суми за данъци, такси и глоби спрямо декларациите си (които нарастват в пъти в последно време), като ако не го направи вървят лихви, завеждат се изпълнителни дела и парите се събират - с лихвите. От заплати, пенсии и прочее. Не си спомням да съм видял някой от цигански произход да подаде данъчна декларация... Може и да има такива, примерно общо 100 души. Респективно никой от малцинството не плаща данъци - НИКАКВИ данъци. Нито данък сгради, нито убийствената вече такса смет, нито какво и да било от сорта. Държавата НЕ ПОЛУЧАВА нищо от това малцинство, но за сметка на това го издържа.

3. Народът плаща огромни суми за медицински осигуровки, като всички знаем на какво ниво е общата медицина в страната. Като цяло медицинското обслужване също се предоставя равнопоставено на всички, но разбира се циганското малцинство НЕ ВКАРВА НИТО ЛЕВ в системата. За сметка на това нагло и арогантно изисква всякакво медицинско обслужване, като изтъква, че докторите СА ДЛЪЖНИ да го предоставят, защото това им била работата...

4. Народът получава не нищожни, а смешни социални помощи, детски надбавки, майчинство и др. поради простата причина, че едно малцинство получава почти всички бюджетни ресурси по тази графа, БЕЗ ДА ДАВА НИЩО на същия този бюджет. Тук цифри няма да цитирам, защото ще побеснея. Подигравка с хората... Едно нормално семейство се страхува да създаде поколение, защото нещата са докарани дотам, че не знае дали ще може да си го позволи... За сметка на това едно малцинство практикува размножаването като спорт, като получава всички облаги от това, които Държавата осигурява, БЕЗ ДА ДОПРИНАСЯ с каквото и да било за тази държава. Съответно отгоре на всичко същото това малцинство на практика НЯМА РАЗХОДИ, освен за ядене и пиене.

5. Смятам, че на тема престъпността в циганското малцинство е излишно да коментираме. Отгоре на това няма уважение към Държава, полиция и въобще каквато и да било власт, постоянно се парадира с нагло поведение, цялото подрастващо циганско поколение е необразовано и се занимава с престъпност и т.н и т.н.

Момчиле, ЕТО ТЕЗИ ОСНОВНИ НЕЩА създават напрежение, и концентрират недоволството на всички именно срещу циганите (турското/помашкото население няма НИЩО ОБЩО в случая и е признак на маолумие да се намесва в тези конфликти). Дълги години безнаказано това малцинство живее на гърба на нацията. На хората им омръзна. Отдавна им е омръзнало! И е време да се поразтресе тая държава, че да се сетят нЕкои видни ръководители, че тоя народ е там, диша и страда. Вместо постоянно да му обират парите, които и без това няма. Вероятно няма нация на този свят, която толкова дълго да толерира подобно положение и едва ли някъде по света има толкова облагодетелствано чисто паразитно малцинство. Търпението свърши. Това е съвсем в реда на нещата. Толкова от мене по въпроса.

Ако искаш отделно да коментираме пътищата, съдебната система, медицината, мафията и други такива неща - нямам нищо против. Но те НЯМАТ НИЩО ОБЩО с ескалиращото напрежение и антициганските настроения. Те са други проблеми на страната.

Не съм казвал, че ми казваш как да живея, а че се опитваш да обясняваш на нас как живеем ние в България, сякаш не сме забелязали. Има леко огромна разлика.

Днес бях на преглед и ми казаха, че ще си имаме бебенце до 24.05.2012! :heart: Дано всичко да е наред! :)

Честито! Да си жива и здрава и успех през следващите месеци.

Опитах се да следя и двете теми по повода. Не успях. Не мога да съм по цял ден на ПС. Както и да е.

Аз пиша като сравнително грамотен и образован човек, който се надява мислите му да бъдат схванати по същия начин, от подобен тип хора. Как може да бъде изкривено дадено изявление, как може да бъде изманипулирано, как може да се промиват мозъци, това всички го знаем. Нито искам да надъхвам някой, нито нищо. Това ми е мнението. Отчаяният резултат се нуждае понякога от отчаяни мерки.

Тя темата е дълга и широка, нито ще открием топлата вода, нито ще решим проблема. Всеки си казва мнението. Мисля, че достатъчно добре съм се изразила, така че никой да не го разбере погрешно. Просто ни пожелавам, дай Боже, такива неща да не се случват отново. И дано виновниците за неуредиците в държавата ни някога да си понесат наказанието. Пред закона (пак казвам) няма етноси, няма куци, сакати, няма Б.Б., няма Ц.Ц., няма Г.Г. Всички сме равни, само че в България някои са по-равни от другите. Е, те това ни е голям проблем.

Желая ви лека нощ. Аз се надявам да имам спокоен ден утре. И на вас го пожелавам.

Видене, за нещата които си изброил съм абсолютно съгласен. Единственото за което не съм съгласен е да тръгнат да палят къщи в циганските махали и да линчуват хора там. Обясних вече причините, да не се повтарям.

Не обичам цигани, не обичам и циганските им номера и нямаш представа колко ми е писнало от историите покрай тях и сметките както и парите които потъват покрай тях в болниците за "спешното им лечение" въпреки че осигуровки никога не са плащали.

Писнало ми е и Пловдив да се превръща в цигански град - преди години тяхното процентно съотношение беше доста по-малко, сега махалите са се разрастнали многократно.

Писнало ми е да се сблъсквам с бюрокрация за всичко а узаконяване на постройка просто е ходене по мъките и както беше споменал - едно дърво да отсечеш в двора си глобата е солена, нищо че дървото може да е изсъхнало, докато те могат спокойно да си построят незаконно къща и след това службите удобно се правят на ни чули ни видели и да махат безпомощно с ръце, че нищо не могат да направят. Не са единствените, само че при тях е толкова масово и нагло, че няма накъде.

Добрия въпрос е - защо трябваше да се случи това с момчето от Катуница че да почнем да протестираме? Само че нещо в грешна посока тръгнаха протестите за мое съжаление.

Видене, за нещата които си изброил съм абсолютно съгласен. Единственото за което не съм съгласен е да тръгнат да палят къщи в циганските махали и да линчуват хора там. Обясних вече причините, да не се повтарям.

Че кой казва подобно нещо??? Никакви палежи, никакви линчове. 100 пъти повторих, че има държавни органи, които трябва да въдвовярват ред, когато сее наложи и силово. Вие не знаете ли какво е силово прилагане на закона бе, Ники?

Как може да бъде изкривено дадено изявление, как може да бъде изманипулирано, как може да се промиват мозъци, това всички го знаем.

Не изманипулирано, не промити мозъци. Погледни какви ги писаха момчетата в другата тема преди 2-3 страници и ще схванеш колко са надъхани да спукат някоя циганска глава и да подпалят някоя къща..

Знам какво имаш предвид, само че ти гарантирам че те ще те разберат 100% грешно и ще се втурнат с боен вик към най-близката махала.

А после Доган ще обере лаврите като закрилник на малцинствата и ще вкара 3 пъти повече депутати в парламента.

Че кой казва подобно нещо??? Никакви палежи, никакви линчове. 100 пъти повторих, че има държавни органи, които трябва да въдвовярват ред, когато сее наложи и силово. Вие не знаете ли какво е силово прилагане на закона бе, Ники?

Знам Видене, и именно това искам да стане. Само че за целта момците трябва да престанат с юнашките опити да се изакат отгоре на ситуацията и да тръгнат да протестират където трябва а не пред най-близката махала

Добрия въпрос е - защо трябваше да се случи това с момчето от Катуница че да почнем да протестираме? Само че нещо в грешна посока тръгнаха протестите за мое съжаление.

Защото сме в сезона на избори.

Не обичам цигани, не обичам и циганските им номера и нямаш представа колко ми е писнало от историите покрай тях и сметките както и парите които потъват покрай тях в болниците за "спешното им лечение" въпреки че осигуровки никога не са плащали.

Писнало ми е и Пловдив да се превръща в цигански град - преди години тяхното процентно съотношение беше доста по-малко, сега махалите са се разрастнали многократно.

Писнало ми е да се сблъсквам с бюрокрация за всичко а узаконяване на постройка просто е ходене по мъките и както беше споменал - едно дърво да отсечеш в двора си глобата е солена, нищо че дървото може да е изсъхнало, докато те могат спокойно да си построят незаконно къща и след това службите удобно се правят на ни чули ни видели и да махат безпомощно с ръце, че нищо не могат да направят. Не са единствените, само че при тях е толкова масово и нагло, че няма накъде.

+ 1

Ако искаш отделно да коментираме пътищата, съдебната система, медицината, мафията и други такива неща - нямам нищо против. Но те НЯМАТ НИЩО ОБЩО с ескалиращото напрежение и антициганските настроения. Те са други проблеми на страната.

Ясно, щом твърдиш, че няма нищо общо между проблеми, при които връзката е очевадно-брутална, няма какво повече да говорим. За мен лично има брутална връзка между всеобщото неспазване на законите, чувството за безнаказаност, безхаберието на държавата и масовата корупция с циганската престъпност? Въпросната престъпност се развива в тази среда като плодни мухи в джибри, но явно на много малко хора им стиска да видят връзката.

Хем е така хем не е съвсем. Как може ЕВН да ме съди мен за това че не съм си платил сметка докато ромите не само че не ги съди ами им опрощава стари задължения и независимо че имат неплатени сметки им пускат тока а ако аз пропусна да си платя на 5тия ден ми го спират. Защото съм българин а не ром. Това вече е различно отношение към малцинствата и то не в техен ущърб.

Ясно, щом твърдиш, че няма нищо общо между проблеми, при които връзката е очевадно-брутална, няма какво повече да говорим. За мен лично има брутална връзка между всеобщото неспазване на законите, чувството за безнаказаност, безхаберието на държавата и масовата корупция с циганската престъпност? Въпросната престъпност се развива в тази среда като плодни мухи в джибри, но явно на много малко хора им стиска да видят връзката.

Момчиле, брат, станал си силно предсказуем, вече знам какво ще ми напишеш отсреща. Нищо не разбираш или не искаш да разбереш от ЦИГАНСКИЯ проблем в България. Аз по-дборе не мога да го обясня. Интерпретирай го както си искаш - твое право е. beer.gif

Хехе, накрая някаква добра новина покрай скандалите. Желая ти лека бременност, Ели! И т'ва май е за другата тема ;]

Мерси на всички за пожеланията!

Пешо, не смея да се похваля още, че вчера получих цистит и се стреснах доста, но вече съм по-добре и дано всичко е наред само! :)

Хехе, накрая някаква добра новина покрай скандалите. Желая ти лека бременност, Ели! И т'ва май е за другата тема ;]

+1 и честито от мен.

И да четеш по-малко bg-mamma или поне да не се връзваш на всички щуротии, които пишат там ами се обръщай към твоя лекар за съвет, че там е пълно с паникьорки и всякакви бабини деветини :)

Момчиле, брат, станал си силно предсказуем, вече знам какво ще ми напишеш отсреща. Нищо не разбираш или не искаш да разбереш от ЦИГАНСКИЯ проблем в България. Аз по-дборе не мога да го обясня. Интерпретирай го както си искаш - твое право е. beer.gif

Може и да си прав и сигурно след двадесет и пет години прекарани в Изгрев съм изгубил представата за циганския проблем. Карай да върви.

Хем е така хем не е съвсем. Как може ЕВН да ме съди мен за това че не съм си платил сметка докато ромите не само че не ги съди ами им опрощава стари задължения и независимо че имат неплатени сметки им пускат тока а ако аз пропусна да си платя на 5тия ден ми го спират. Защото съм българин а не ром. Това вече е различно отношение към малцинствата и то не в техен ущърб.

Дедо, причината е същата, поради която не вкарват в затвора онзи, дето краде с шепите от държавната каца. Проблемът с циганите си има своето ясно и точно място в пъзела. Защото по този начин се осигурява един друг съществен елемент, който неизвестно защо всички забравят, независимо, че уж идват избори. Манипулирания вот.

Не съм го забравил и този. Днес като си говорих с колегите коментирахме че все преди избори се правят някакви ремонти, нещо все се случва "интересно" а минат ли изборите и затишие... странна работа...

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...