djadomraz Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Разместват се елементите по сайтовете. Не може навсякъде да помпя CTRL + скрола на мишката. Факт е, че тая резолюция е един ненужен рекламен трик заради това така нашумяло Full HD и хората, които си мислят, че дори и на 7" екран "FULL HD си е FULL HD". Наскоро търсех монитор 24 инча с резолюция 1920x1200. Еми няма за по-малко от 900лв. 24 инча с Full HD резолюция е 400лв, а има и по-евтини. Може, аз как го правя. Досега едно нещо не ми се е разместило. Браузърите напоследък станаха толкова добри че трябват доста умения да го прецакаш това със css-a. Другото е - включваш от windows large font (120%) и повечето програми са с доста приличен вид. 1920x1200 е 16:10 а не 16x9 и са чувствително по-скъпи не знам и аз защо. Освен това обикновено са и IPS та нормално ще са над 800лв. 24" има един IPS от DELL но пластмасите са с дразнещо евтин вид. Не че мен ме спря това, но е грозен до безобразие. ПС: Тая тема я подхващаме за 5ти път. Кога ще ми дойдете с теди (или сам) до офиса да ти покажа как е при мен и да поспорим на живо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Аз специално съм на мнение, че фул хд-то е нужно само за телевизори. Няма/според мен/ реално приложение при мониторите, поне не и при тези, които се ползват за сериозна работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Там ли е умната кафеварка, или тя си е за домашно ползване? Туй е за поста на Дядо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Може, аз как го правя. Досега едно нещо не ми се е разместило. Браузърите напоследък станаха толкова добри че трябват доста умения да го прецакаш това със css-a. Другото е - включваш от windows large font (120%) и повечето програми са с доста приличен вид. 1920x1200 е 16:10 а не 16x9 и са чувствително по-скъпи не знам и аз защо. Освен това обикновено са и IPS та нормално ще са над 800лв. 24" има един IPS от DELL но пластмасите са с дразнещо евтин вид. Не че мен ме спря това, но е грозен до безобразие. ПС: Тая тема я подхващаме за 5ти път. Кога ще ми дойдете с теди (или сам) до офиса да ти покажа как е при мен и да поспорим на живо. Ами аз предполагам как е при теб, но имам реални работни наблюдения над 22" монитор Full HD и 24" Full HD. Първо бях с един 22" LG Full HD дето само за филми става. Идвам на работа в 10, гледам си текста, сайтовете и т.н. - в 1 очите ми сълзят. Смениха ми го с 24" ASUS в последствие (не защото съм мрънкал или нещо от сорта, а за било по-голямо) и разликата от по-големия пиксел се усети веднага, но не много, защото пък ASUS-а имаше супер режещи цветове. Очите ми сълзяха в 4 часа, а не в 1. Или поне докато свикна. Като свикнах се разминавах само с главоболие от време на време. Сега ни взеха по 2 броя 24" DELL P2411 и е много по-добре. Цветовете са по-меки и видимото поле е по-голямо от това на 24" ASUS поне с 6-7 милиметра по хоризонтала. Докато работех на LG-то 22", постоянно ме боляха очите. Всеки ден. Като излязох в отпуска по Коледа, не станах от компютъра в къщи - 20" 1680х1050. Очите не ме заболяха нито един път за сума ти дни. Аз специално съм на мнение, че фул хд-то е нужно само за телевизори. Няма/според мен/ реално приложение при мониторите, поне не и при тези, които се ползват за сериозна работа. И аз това казвам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Излиза че е до монитор не до разделителна способност. Та кога ще ми дойдеш в офиса да погледнеш как е на 30" при безумните 2560х1600 и да приключим спора с разделителната способност -------------- mIRCata - коя кафеварка? Тук е всичко, ако не е тук е съвсем близо Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 mIRCata - коя кафеварка? Тук е всичко, ако не е тук е съвсем близо Онази с асансьора за чашите :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 В района е Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Tцъ тцъ тцъ... Беден речник, бедна логика, обидни лозунги и обобщения, нищожна фактология, заучени епитети без грам творчество... от дребна душица... Psihara, ако си толкова хърбав, колкото си и умствено ограничен, направо ще те блъсна и ще те забравя за 2 минути. Даже няма да те чакам да ми обръщаш и другата си пъпчива бузка. О, мила моя! Използваш един и същ нищожен речник за всеки конфликт и се мислиш за интересна? Може би трътинга ти издиша. Спокойно, любов има за всички. А, да. Да наречеш някого дебел не е обида. Но щом предпочиташ: Дама в средна до застаряла възраст с наднормено тегло. Besser? П.п. Не, че нещо..., ама в очертаващият се дуел с лайномети, аз залагам кутийка с клечки за уши и две цигари (Давидов - Класик) за Трити. П.п.2 Някой друг? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Аз залагам един стек с тоалетна хартия за Трити. Определено ще е нужна след края на състезанието... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Слушат ли ви главите? Бачкането в събота е анти хуманно. Ще заведа дело в Хага ебаси или където там се водят тия щуротии :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Та кога ще ми дойдеш в офиса да погледнеш как е на 30" при безумните 2560х1600 и да приключим спора с разделителната способност Кой е тоя спор дето ще го разрешим като видя монитора Аз се блазня от Apple Cinema 27 екрана. Ама не ми се дават толкова пари за нещо ненужно. П.п. Не, че нещо..., ама в очертаващият се дуел с лайномети, аз залагам кутийка с клечки за уши и две цигари (Давидов - Класик) за Трити. П.п.2 Някой друг? Аз ще заложа на Иван щото ми е партийка. Ще заложа топче сдъвкана принтерна хартия и 40см LAN кабел Cat5 с един липсващ накрайник. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Аз ще заложа на Трити, защото лелките са много лоши създания по принцип. Имах една даскалка по физика, стара мома, тя беше много злобна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Аз залагам за ХайВАНЧО щот на Тръти не и чета постовете. Излишно изтъркване на очите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 UTP или FTP? Накрайник ще му сложа, не е проблем, тамън няма да си режа от парчето кабел, а ми трябва пач кабел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 UTP или FTP? Накрайник ще му сложа, не е проблем, тамън няма да си режа от парчето кабел, а ми трябва пач кабел. FTP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Аз: - Завъдили сме си някакво животно. Жена ми и балдъзата в хор: - Какво?! Аз: - Не му знам породата, ама яде тоалетна хартия!.... Баси путките пикливи, вчера сутринта сложих НОВО топче тоалетна хартия. Преди 20мин отидох да сера, наложи се да сложа ОТНОВО! Ше ги накарам с вестници вече да си бършат путките,аааааааааааааа!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Претръпнах. Жена ми е същата. Намотава си 8 ката хартия при всяко бърсане. Заплашил съм я че ако продължава да прави така ще сложа 2 ролки - за нея белана от най-евтината и да си я разхищава на воля а не хубавата 5пластова... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Аре някой да ми куотне поста, защото Дядо ме е игнорнал и блокирал: ДЯДО, ОБИЧАМ ТЕ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 ДЯДО, ОБИЧАМ ТЕ! ? Ред. Ваньо, като си се предал предварително и залагаш срещу себе си..., какво си се занабирал като глист на буца? Ред.2 Дейба! Мразя събиранията с родата... ама този път не мога да се изнижа по терлици, щото жената ще зареди голямокалибрената гаубица. А, както хич не и се отдава мърморенето... remove - remove... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Аз: - Завъдили сме си някакво животно. Жена ми и балдъзата в хор: - Какво?! Аз: - Не му знам породата, ама яде тоалетна хартия!.... Баси путките пикливи, вчера сутринта сложих НОВО топче тоалетна хартия. Преди 20мин отидох да сера, наложи се да сложа ОТНОВО! Ше ги накарам с вестници вече да си бършат путките,аааааааааааааа!! Щото ги е шубе да не пробият с пръстче хартията. Не че няма да им е хубаво ама да не си изцапат пръстчето с аки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Аре бе! Едната от трите путки вкъщи е туркиня, тя замива ануса. Ама путката я търка с хартия! баси! Изнервих се, пускам първите пет пакости в лекционния курс по гадология. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Щото ги е шубе да не пробият с пръстче хартията. Не че няма да им е хубаво ама да не си изцапат пръстчето с аки. Ако си бръснат дупето по-гладко, няма да има проблем с късането на хартията. И аз да си избърша брадата с тоалетна хартия, и аз ще я скъсам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Ако си бръснат дупето по-гладко, няма да има проблем с късането на хартията. И аз да си избърша брадата с тоалетна хартия, и аз ще я скъсам. Ела вълчо, яж ме... или не усещаш как отново се навираш между шамарите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 ДЯДО, ОБИЧАМ ТЕ! И аз бе Ваньо. Ако си бръснат дупето по-гладко, няма да има проблем с късането на хартията. И аз да си избърша брадата с тоалетна хартия, и аз ще я скъсам. Ъъъъъъ страх ме е да попитам ама това от собствен опит ли го знаеш? Т.е. ти бръснеш ли си дупето? ПС: Сега сигурно ще ме е страх да погледна отговора... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Ела вълчо, яж ме... или не усещаш как отново се навираш между шамарите? Ъъъъъъ страх ме е да попитам ама това от собствен опит ли го знаеш? Т.е. ти бръснеш ли си дупето? ПС: Сега сигурно ще ме е страх да погледна отговора... Абе вие луди ли сте. Аналогията съм я направил след точката! Причинителя на късането и в двата случая е един и същи. Областта от тялото не играе никаква роля. Логика. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.