Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Имаме уникална природа

Каквато има и във всички останали страни. Странно ми е когато много хора си мисля, че само в България има природа и никъде другаде по света. За тяхно съжаление не е така. Във всяка една страна има уникални места и какво да се види.

Е хубаво, к'во, да седиш и да чакаш, като пенсионерка на опашка за карти за градския транспорт, за да излезне новия епизод...

Аз правя нещо друга. Никога не гледам епизодите в момента на излизането им. Винаги изчаквам да приключи целият сезон и наведнъж го гледам. Никога не си нарушавам това правило. Доста по - приятно е. Прави ми впечатление, че по - този начин се прави много по - добра връзка между епизодите и се забелязват някои дребни детайли които на хора които гледат епизод по епизод не могат да ги забележат. Няма как нещо дребно да го помниш при положение, че не е било важно и си го гледал преди 5 месеца да речем. Друго си е да си го видял преди няколко часа или максимум 1 ден.

От полицията какво умно може да излезе... Нищо не им пречи на куките по 2 часа сутрин и по 2 вечер, на 4-5 натоварени кръстовища да сложат регулировчик, който да гледа какво става и уж да регулира потока, а не да си веят палките и да чоплят семки.

Не съм съгласен с регулировчиците. В 99% от случаите когато съм ги засичал са предизвиквали по - големи задръствания. Най - ефективно е да процедират както на кръстовището на Руски и 6-ти Септември. Застават след кръстовището и глобяват тези които правят гениалните изпълнения. Видиш ли голямо задръстване на кръгово кръстовище значи има замесен регулировчик :).

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

А сега де. Защо тъй съм се объркала? Хм. Абе то Митко, Мирка, все в г*з :laughing: Като има пак 70 % намаления, заповядай (може би ще е догодина) :laughing:

Язовец, точно така си е. С много повече зор се изкарват тройки, отколкото като прескочиш границата на 4-ката и се бориш за по-висока оценка.

Абе все в гъз, ама да не е в твоя..... :lol:

Днес голям пиче, уж 30 градуса пък имам чувството, че е поне 35...

Каквато има и във всички останали страни. Странно ми е когато много хора си мисля, че само в България има природа и никъде другаде по света. За тяхно съжаление не е така. Във всяка една страна има уникални места и какво да се види. .

По-добре не спори. Никъде не съм казала, че в другите страни няма какво да се види. Обаче си обичам България, всяко кътче, което съм обиколила, ми харесва. Обаче замърсяваме, изоставяме, села с по един или без жители. Жалко е. За това ме е яд. У нас няма 2 кв.км., на които да няма нещо красиво. Говоря за природа. Не за бъдещите мегаполиси. Ти си живей извън България, ние ще си живеем в нея.

Кой каквото да ми говори, няма друго като родината. Не трябва да си забравяме родния край, корените. Тук не говорим за качество на живот, а за страната, в която живеем. Аз си я харесвам, на който не му харесва, знае КПП-тата... :sayjin Баси разсъжденията праскате, честно...

На който не му харесва, знае КПП-тата... :sayjin

Голяма гордост, че са българи струи от такива като тебе :angry1

Кой каквото да ми говори, няма друго като родината. Не трябва да си забравяме родния край, корените. Тук не говорим за качество на живот, а за страната, в която живеем. Аз си я харесвам, на който не му харесва, знае КПП-тата... :sayjin Баси разсъжденията праскате, честно...

Че и аз не скачам от радост, че съм се родил в тая кочина. Ама...ей го на...ся ше трябва да се мъчим тука да борим кризата с охолие :D

Бялата лАстовица на далаверката ще кацнe и на нашата нива (blush)

И кое по-точно трябва да ме накара да съм горд? Не почвайте да ми четете лекции по история...плийс ;)

От т'ва , че ЛукОйл ти се рекламират в национален ефир, мин. заплата ти е 270лв и най-големите пера в бюджета на едно семейство са 1) храна, 2) лекарства, 3) ток, вода, наем, заем.

@gal4enceto-Кое по точно те кара да се чувстваш горда?

Аз не се оплаквам че съм роден тук пък и никой не ме е питал къде искам да съм се родил,просто казвам,че държавата ни е кочина и ще става по голяма.

ПП.ако питаш DON_CHEFO той иска да бъде роден те тука 800px-Maranello02.jpg

ПП.ако питаш DON_CHEFO той иска да бъде роден те тука ...

Не да е роден а просто да му е шеф

Нищо няма да ти чета. Не се чувствам достатъчно подготвена, че чак лекции да изнасям. Ако ми обясниш чувството на любов (примерно) или което и да е чувство, рационално някак аргументи да вкараш, тогава ще мога и аз да ти обясня защо обичам страната си, страната НИ. Да се потретвам ли за КПП-тата... :blink:

Никой не избира къде да се роди, но всеки избира къде да живее. Не мисля, че сте вързани тук, че да мрънкате. И аз (колкото и тривиално да прозвучи) не обичам държавата като структура, защото ни спъва и поваля по лице на всяка крачка, но обичам страната си. Не заради история, не заради народа, не заради конкретен човек, не заради политиците ни, не мога да го обясня, просто обичам да живея тук. Тук съм си у дома. Знаете думата носталгия, нали?! Всеки, който малко или много е бил извън страната, в която е роден, изпитва това чувство. Не мисля, че е срамно.

Живот и здраве, ще поживеем и ще видим, но засега доброволно не бих се изнесла. Дори да ми е по-трудно да пребивавам тук. Горда съм, че съм българка. Не смятам, че в сравнение с някой друг народ или нечия чужда природа, сме по-долни или по-тъпи, по-неможещи. Може би повече ни мързи, за друго не знам. Не мисля, че трябва да се срамувам от качествата си, само защото съм българка, нито да ме е срам от външност (в сравнение с полякини, чехкини, н'ам-си-там-к'ви), интелект, вродени заложби. Самото чувство на осъзнатост за принадлежност към даден народ, към нация, на обич към българското, на милеене за нашата си страна (независимо дали е направила нещо смислено за нас) е необяснимо. Идва ти отвътре. Или го нямаш, или го имаш. Ще дам глупав пример с чувството за хумор. Не можеш да го "изнасилиш", или го имаш, или не. Няма средно положение. Или се радваш, че си българин, или отивай да сменяш паспорта си. Да плямпаме кое колко ни пречи е най-лесната работа. Имам още хиляди неща да кажа, много редове, които мога да изпиша, но смятам, че май няма смисъл, защото не мисля, че някой от вас двамата ще вникне или ще се замисли върху думите ми. Каквото е, това е и толкова.

Пийнете по една ракия, пък дано ви дойде акълът. Макар че има една приказка за акъл и менз*с...

Ский новините от днеска. Интересни цифрички показаха.

И да ти кажа...тва с КПП-тата не стана само щото...не ме огря късмета със зелената карта ;). Не, че не се пробвах.

Не да е роден а просто да му е шеф

нямам такива цели...само няколко модела искам...лошото е, че единия вече го продадоха за 16 ли бяха милиона долара :( :(. 250 GTO от 63-та :)

Нищо няма да ти чета. Не се чувствам достатъчно подготвена, че чак лекции да изнасям. Ако ми обясниш чувството на любов (примерно) или което и да е чувство, рационално някак аргументи да вкараш, тогава ще мога и аз да ти обясня защо обичам страната си, страната НИ. Да се потретвам ли за КПП-тата... :blink:

Никой не избира къде да се роди, но всеки избира къде да живее. Не мисля, че сте вързани тук, че да мрънкате. И аз (колкото и тривиално да прозвучи) не обичам държавата като структура, защото ни спъва и поваля по лице на всяка крачка, но обичам страната си. Не заради история, не заради народа, не заради конкретен човек, не заради политиците ни, не мога да го обясня, просто обичам да живея тук. Тук съм си у дома. Знаете думата носталгия, нали?! Всеки, който малко или много е бил извън страната, в която е роден, изпитва това чувство. Не мисля, че е срамно.

Живот и здраве, ще поживеем и ще видим, но засега доброволно не бих се изнесла. Дори да ми е по-трудно да пребивавам тук. Горда съм, че съм българка. Не смятам, че в сравнение с някой друг народ или нечия чужда природа, сме по-долни или по-тъпи, по-неможещи. Може би повече ни мързи, за друго не знам. Не мисля, че трябва да се срамувам от качествата си, само защото съм българка, нито да ме е срам от външност (в сравнение с полякини, чехкини, н'ам-си-там-к'ви), интелект, вродени заложби. Самото чувство на осъзнатост за принадлежност към даден народ, към нация, на обич към българското, на милеене за нашата си страна (независимо дали е направила нещо смислено за нас) е необяснимо. Идва ти отвътре. Или го нямаш, или го имаш. Ще дам глупав пример с чувството за хумор. Не можеш да го "изнасилиш", или го имаш, или не. Няма средно положение. Или се радваш, че си българин, или отивай да сменяш паспорта си. Да плямпаме кое колко ни пречи е най-лесната работа. Имам още хиляди неща да кажа, много редове, които мога да изпиша, но смятам, че май няма смисъл, защото не мисля, че някой от вас двамата ще вникне или ще се замисли върху думите ми. Каквото е, това е и толкова.

Пийнете по една ракия, пък дано ви дойде акълът. Макар че има една приказка за акъл и менз*с...

Не се знае дали поста ще се появи но все пак :

Тва всичко го мислиш абсолютно сериозно или просто се правиш на националистка или 3тата опция е че всъщност не ти стига смелост просто да зарежеш всичко и да си пробваш късмета навън.... няк'си съм забелязъл че всички върли националисти като тебе просто нямат идея какво всъщност е по света и си гледат в тяхната купичка щото така е по-лесно. Изказването ти за полякините , чехкините и т.н. го потвъждава на 100% че си кон с капаци - кажи сега .... ние сме най-работливи , ние сме най-красиви , ние сме най-умни и т.н...... да те светна - НЕ НЕ Е ТАКА , никога не сме били работливи и жените ни определено не са най-красивите в Европа , най-лесно можеш да го осъзнаеш като поогледаш какви целулитени чудовища се движат по улиците ... няк'си е ненормално на 15 години да имаш целулит и по капачките на колената а паласките ти небрежно да се веят като платна на ветроходна яхта , за съжаление масата в момента е точно такава.

И само ей така между другото не се хаби да ми отговаряш с поредният националистичен пост с който най-вероятно ще се опиташ да ми покажеш как всъщност греша и как няма вродено чувство на незнам си кво щото надали ще ми повлияе , аз също обичам страната си но не и в това състояние , колкото и да си влюбен в природата и бла бла бла бла в момента живота на 50% от Българите е агония на която скоро не и се вижда краят..... :ph34r:

Не смятам, че в сравнение с някой друг народ или нечия чужда природа, сме по-долни или по-тъпи, по-неможещи. Може би повече ни мързи, за друго не знам.

Идиотите и серсемите навсякъде са в изобилие. Виж за мързела е много вярно. Както и за дисциплината.

И Галя не може да си затваряме очите за истината. НЕ ТРЯБВА. Не е само до милеене за родината а като цяло за съзнание и организираност. Всеки смята че "трябва да се направи" или "някой да го оправи" но никой не си мърда пръста за много неща освен да се оплаква колко е зле и тежко. Хайде сега погледни другата крайност - японците и виж разликата.

За кочината обаче не съм съгласен. Помня какво беше около пл. Съединение и по бул. Руски преди 10 години - пълно с боклуци по улиците, хартийки навсякъде, угарки и някоя и друга чашка от кафе. А сега се чисти при това редовно, улиците се мият ПРЕЗ НОЩТА и т.н.

Първо трябва да може да върже два девиатора само с отвертка и фазомер в ръцете!!!laughing.giflaughing.giflaughing.gif

Ъ..., че той т'ва ако не го може...., да го бера и в Енджинерина, тогава!

Говори си каквото искаш. Дреме ми...

То това ни е основно проблемът. Че само мрънкаме. И аз мрънкам, всички сме така. Някак си такава ни е цялата система.

А основното, за което говорех не беше това за държавата, а че си обичам родината. Не мисля, че е нещо лошо, независимо от пречките и трудностите. Да си обичаш родния край, близките, всичко, което те свързва с името на държавата, написано на личната ти карта. И не, не си затварям очите. А обичам, въпреки тези неща, които съм изброила, които и вие изброихте. Лайте си, аз ще си я обичам.

Не се знае дали поста ще се появи но все пак :

Появи се бе, Васко! laughing.gif

Ъ..., че той т'ва ако не го може...., да го бера и в Енджинерина, тогава!

Не може! Бъзикам го от две години по въпроса. Табла прави по чертежи, но два девиатора не може да върже, ако не са му нарисувани! Сладур на батко!

Галче, точно твоите перхидролени разсъждения къртят мивки отвсякъде. Значи който е хванал вече КПП-то излиза, че не обича родината си и се срамува от нея. По същата тази перхидролена "логика" трябва да стоиш цял живот плътно без никакво мърдане до хората/нещата, които обичаш. Защо тогава не живееш с родителите си или просто не ги обичаш може би? :Facepalm:

А то пък един живот има тука.

Страната ни прилича на една кочина.

Че и аз не скачам от радост, че съм се родил в тая кочина. Ама...ей го на...ся ше трябва да се мъчим тука да борим кризата с охолие :D

И кое по-точно трябва да ме накара да съм горд? Не почвайте да ми четете лекции по история...плийс ;)

На тия Хинтелигентни разсъждения, какво да отговоря, Момчиле? Че трябва да ме е срам ли? Че трябва да си подновя задграничния ли? Който е останал знае как да се справя с трудностите, но не си е оставил близките, за да забегне за пари... Уважавам повече хората, които се борят, но в България, отколкото тези, които се борят извън нея. В крайна сметка едва ли ходиш на работа, развяващ националния флаг, за да прославяш родината ни. Всеки си е тръгнал, за да спаси собствения си задник. Аз (примерно) не съм, защото съм привързана физически към България, към моите близки, към чувството да съм тук и да се радвам, че не съм избягала... Както се пееше в една песен. А за перхидролените разсъждения - забавник :laughing: По въпроса за родителите - живея достатъчно близо до тях, така че да не си пречим, но и така, че като си залипсваме, да се видим. Не съм на хиляди километри.

Между другото, в контекста на разговора, така изкарани цитатите ми се различават от замисъла им. Имаше предистория това изказване. А именно, че като не ви харесва, не мрънкайте. Или захващате лопатите и започвате да променяте, или се махате. С мрънкане няма да стигнем до никъде. Както и да е. Всеки е свободен да си прави каквото иска. Аз няма да остъпя от тезата, че е хубаво да си обичаме родината.

Аз няма да остъпя от тезата, че е хубаво да си обичаме родината.

:Facepalm:

Галче, продължаваш да си караш перхидролената песен, без да се замисляш. Опитах се да ти обясня, че човек може да си обича родината, дори и да е на другия край на света. При това да я обича повече от този, който не е мърдал никъде и определя патриотизма само като физическа локация на местопребиваването. Ама явно за теб това е доста трудна концепция, която сигурно е следствие на изродената образователна система, благодарение на която никой не е чувал за "Хъшове" на Иван Вазов, но пък за сметка на това е заливан ежедневно от медиите с простотията на разни псевдопатриоти като учиндолския пич.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...