Antares Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Е хубаво, к'во, да седиш и да чакаш, като пенсионерка на опашка за карти за градския транспорт, за да излезне новия епизод... Не знам, това packet switched гледане на филм хич не го разбирам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Гадине, концептуално не го разбирам това. Всеки ден, или периодично, да екзекутираш час от живота си в гледането на едно парче от някаква история. История, която я свърши, я не. Или пък да седиш и да гледаш епизод след епизод. Смисъла, къде е, какъв е? Някога, когато (както се казва) солипсизъма беше млад, хората са си съчинявали и разказвали покрай огнището приказки... Разкази за далечни царства, приказни герои, огнедишащи дракони, великани с нездравословни хранителни навици, гръмко пърдящи джуджета и феи... Сега, когато интелектуалния мускул е атрофирал до голяма степен (а, тази тенденция се засилва все повече), хората предпочитат да се зарибяват с конвейерно щамповани сериалчета, които дълбоко са впили корени в историите за Иванушка Глупакът или за девойката със зацапания пубис (адски изтъркани и нямащи нищо общо с действителността). Това е свързано с вечният човешки стремеж да се бяга от реалността и да се прахосва времето безцелно. Нещо в което по принцип няма нищо лошо (не можем да надскочим себе си), стига да не се прави чрез такива долнопробни средства като сегашните. Казвам долнопробни, защото основно се експлоатира един, друг човешки стремеж, а именно, винаги да се опитваме да намъкнем нечии чужди обувки или също толкова нездравият човешки интерес към извратеностите и гротеските (във всичките им форми). Точно поради такива "развлекателни" отпадъци, смятам не новинарските части на телевизиите за абсолютно деморализиращи и саботиращи личностното развитие, нека не забравяме, че обществото се съставлява от група личности, а ако те не са такива, тогава имаме на лице стадо или в добрия случай - тълпа. Лично за мене много по-голяма развлекателна стойност имат програми като - Нешънъл джиографик, Енимал планет, Дискавъри..., отколкото развлекателните такива. П.п. От моята камбанария поне, нещата изглеждат по този начин... Шаран! Има и по-свестни сериали. Не говоря за сапунки и неща с по емнайсестотин серии. Погледни примерно кретените от IT Crowd. То верно всеки сезон има по има-няма 10 серии и са 3-4 сезона до момента, но си е готин. СтарТрек пък си е супер като за времето си, StarGate също (ако обичаш фантастика де) Шаран си ти, щом не си разбрал, че добрите истории се разказват на един дъх, а не се точат с години. И да, бях почитател на фантастиката, дори до момента по-голямата част от развлекателните четива в личната ми библиотека са фантастики. Не обиждай жанра обаче, когато слагаш в него недоразумения като Стар трек или Стар гейт (говоря за сериала, а не за филма Стар гейт) за този втория има две отделни книги, които нямат нищо общо с т.н. сериал... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Малко съм объркан. Едното се ражда мъж и става жена. Другото се ражда жена, става мъж и ражда http://www.imdb.com/title/tt0995832/ Единственият сериал, който съм си направил труда да изгледам от-до. Изглежда добре. Ще го видя вечерта. Ти гледал ли си Dexter? Уникален сериал е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Dexter Boston Legal Californication Entourage С чисто сърце - не съжалявам за изгубеното време. Съжалявам за стотици тъпи филми, които съм гледал... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 А това, че нося розови чорапи, а ти ми се присмиваш, говори добре за стила ми на обличане и зле за твоя. Не може всички да се киприм с "Адибос". Някои трябва и да изглеждат добре. Що не идеш да се гръмнеш бе онлайн гений , осъзнаваш ли колко трябва да си прост да ми обясняваш нещо което съм видял с очите си ти кво още малко ще почнеш да ми казваш и кво да пиша и говоря да не ти подразня розовата онлайн душица ... не осъзнаваш ли че вече премина през прекалено много форумни фази , няк'си мълчеше преди години , после изведнъж започна да спориш с всеки за всичко включително и за неща които не са ти ясни и най-вероятно никога няма да са ти ясни щото гугъл и ютуб не дават всичката информация за света , сега на къде отиваме ? От леко смешен и забавен към жалък в опитите си да кажеш последната дума във всеки спор ? ?!? :angry1 Въпреки това ти пак се опитваш да ме определиш какъв човек съм по форумните ми писания , как се обличам още малко ще ме определиш и къв живот живея не мислиш ли че наистина е леееко смешно ? И ей така да те запитам според кой стила ти на обличане е добър а моя не ? Според Рики Мартин , Бритни Спиърс или Азис ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Мини сериалите на HBO са феноменални... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Що не идеш да се гръмнеш бе онлайн гений , осъзнаваш ли колко трябва да си прост да ми обясняваш нещо което съм видял с очите си ти кво още малко ще почнеш да ми казваш и кво да пиша и говоря да не ти подразня розовата онлайн душица ... не осъзнаваш ли че вече премина през прекалено много форумни фази , няк'си мълчеше преди години , после изведнъж започна да спориш с всеки за всичко включително и за неща които не са ти ясни и най-вероятно никога няма да са ти ясни щото гугъл и ютуб не дават всичката информация за света , сега на къде отиваме ? От леко смешен и забавен към жалък в опитите си да кажеш последната дума във всеки спор ? ?!? :angry1 Въпреки това ти пак се опитваш да ме определиш какъв човек съм по форумните ми писания , как се обличам още малко ще ме определиш и къв живот живея не мислиш ли че наистина е леееко смешно ? И ей така да те запитам според кой стила ти на обличане е добър а моя не ? Според Рики Мартин , Бритни Спиърс или Азис ? Не си интересен вече. Даже не си и наивно забавен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Щото е прав ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Щото е прав ли? Ти пък не може да не се обадиш.... Изобщо нямам намерение да обсъждам дали е прав, за кое е прав и до колко е прав, защото ще бъде на сила. Просто не ми е интересно да му чета писаниците. Дори това, което беше адресирал към мен го прочетох по диагонала. Така или иначе то е едно и също, което се повтаря. Хомо... розово.... не знаеш... не разбираш.... Google.... "ютуб.... адибос.... разбирам... всичко.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Не си интересен вече. Даже не си и наивно забавен. Ай стига бе .... точно пък на тебе щом не съм ти интересен май е време да изпадна в неутешима депресия , ти май наистина си повярва.......смешник Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Ква беше тая пръча смрад навсякъде ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 В Тракия беше непоносима..... все едно има свинарник зад Форума..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Аз не съм усетил нищо но пък стоя на затворени прозорци заради климатиците Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 И миналата и по миналата година беше така. В полето има сериозен земевладелец, който си покрива целите посеви с оборска тор. Просто предишни години духаше към Родопите, та смърдеше в Агрия и КЦМ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 смешник Ти май се отнесе и почна да си говориш по твоему.... 2. Не е разрешено използването на псувни, обидни думи, преки характеристики или самоцелни саркастични забележки, особено когато целят разпалване или подклаждане на конфликт. Има си правила и колкото и да са ми розови чорапите, аз не съм ги нарушил. За разлика от теб. Като са ти слаби нервите и не можеш да общуваш с хора, има различни начини да се разтушиш преди да започнеш да плякаш по клавиатурата обиди към непознати хора, или не дай Боже, да общуваш в реалния свят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 кво друго да кажеш недай си боже да ме обидиш и да те баннат от форума....бам и 90% от социалният ти живот изчезва... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Да те обидя ли? Защо да те обиждам? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tai Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Поздрав за всички, решили да останат тук въпреки всичко! Пожелавам си никога да не ми се наложи да избягам, по каквито и да е причини! Имаме уникална природа, имаме всичко, за което една страна може да мечтае. Но не го уважаваме. А и ако някой, който сме избрали да ни управлява, се сети, че държавата - това е народът и, е тогава цена няма да имаме. http://www.youtube.com/watch?v=ym9hf6QsfV0 В това изказване съм съгласна много с теб! Оценявайте това, което имате. Когато го загубите тогава се отварят очите ни. България си има много богатства. Бих искала да си живея отново в България. Природата ни е уникална, липсва ми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Сотбисе, гледал съм...Няколко серии...Измислено и нереално е. Сериен убиец в защита на доброто - да бе, да. Иначе и "Пасифик" гледах донякъде, но и той ми изтъпя. Просто "Generation Kill" е наистина адски правдиво разказана история, която не се точи като лига по мустака на дърт педераст. Добро утро, кучки. http://www.youtube.com/watch?v=tC81kZL901M&feature=BFa&list=FLi78cmUxQp8aMu3AyEFi3ww&index=61p:// Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 И миналата и по миналата година беше така. В полето има сериозен земевладелец, който си покрива целите посеви с оборска тор. Просто предишни години духаше към Родопите, та смърдеше в Агрия и КЦМ... Може би мааалко бъркаш относно земевладелеца и оборския характер на тора. Това е миризмата на активната утайка от пречиствателната станция на Пловдив, която е покрай ягодовско шосе. И депо има някъде в района на Ягодово, ама не го знам къде е точно. Иначе използването на органичен тор от човешки фекалии се прилага от години в Германия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 А, напълно възможно. Цитирах казано от бивша колежка от Крумово. Ако Злобил още не е баннат може да потвърди/отрече. Не знам, сигурно и на други хора се е случвало, но както живота си течеше бавно и спокойно, изведнъж прескочи с няколко предавки и... баси, всеки ден има по някакво събитие. Всеки ден се случва нещо, адски много неща, прехвърчат, прелитат и аз се опитвам просто да поддържам скоростта :] От около месец насам живота ми буквално се обръща с краката нагоре, като промените са основно към по-добро. Социалния ми живот преживява такъв бум, че чак ми е трудно да се адаптирам. Сигурно за два-три дни ми се събират повече социални контакти, отколкото съм имал преди в рамките на месец... Шашаво ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Нещо странно става с ютубето. Като изтрия клиповете, които са на началната ми страница (recomended, upoaded by, favorited by и liked) и като дам рефреш, отново се появяват. При вас как е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Triti Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Всяко живо същество се стреми към нещо, gado. Обикновено тези неща не са кой знае какви, изчерпват се с три нарицателни - манджа, секс и сън. И ако манджата и сънят са що-годе солапсистични занимания, то сексът определено не е. И тука нямам предвид самоонождане или други нарцистични автозанимания. (мжд. все искам да питам какво е злобарка, ама нямате секция 18+, затова не питам още.) Тука неминуемо си задаваме тежкия философски въпрос "абе това чики*та секс ли е?!", обаче не бързайте да скачате сега с брадвите, друга ми е идеята. Общуването, като желание, е в такъв разрез с постулатите на солапсизма, че самото му наличие (на общуването) прави всеки уважаващ се солапсист да изглежда като чиста проба шизофреник - хем твърди едно, хем прави точно обратното. И това, което се опитваш да обясниш с разказаните приказки, отдавна са го обяснили, нарекли са го "медия". На база нуждата ни да общуваме, да изградим по-висши средства за целта, примерно този форОм. Съгласна съм, че така за започнали тогава, доста преди да произведат първия москвич 12-ка - приказки край огнището, после са започнали да драскат по стените на пещерата, онагледявайки историите си, а после са измислили азбука, с която да предават мисли и картинки ведно. Все в тази посока са се движели нещата, докато да измислят филмите. "Kινηματογράφος" - буквално преведено "писание, легенда в движение". И така от красивите истории сме направили изкуство - киното, а от грозните - новините. Не можеш да направиш извод, че отделянето на внимание на изкуството е безцелно прахосано време... т.е. можеш, но е показателно такова мнение. Дали си прочел една хубава книга, разгледал една живописна картина или изгледал един филм - произведение на изкуството, все е нужда на човека към изкуство изобщо. Пък дали читателят, зрителят се поставя в нечии чужди обувки е ужасно субективно. Добрите разказвачи, още от пещерно време, са се опитвали възможно най-достоверно и ангажиращо вниманието, и сетивата ни, да пресъздадат една история. Пък за медията, която в момента играе ролята на разказвач, ако измислиш по-горнопробно средство (медия), ще си ужасно полезен на човечеството. И последно, но не на последно място, има филми по всички възможни тематики, нещо повече - има и такива, според скромното ми мнение, чисто като тематика са с по-добри сериали. Кино, в което намират смисъл в това да ти разкажат по-подробно една история, дори такава за "Планетата Земя" (2006) , от която история съм сигурна, че изброените от теб медии се учат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Тръти, злобарката е вид чикия, наподобяваща по темп четиритактовата с припадък, като разликата е, че злобарката се прави по-бавно. За най-бавна се смята хайдушката с подсвиркване, като при нея си давааш айляк и мое да свариш две качета боб, доде се самоонодиш. Като ти чета писанията, как ще квалифицираш стремежа на хората да дращят в кенефа - "клозетно изкуство"? Ми то тогава шарките по кенеф-папира са строго индивидуално абстрактно изкуство... Не си прави труда да ни учиш кое е добро и кое - не. Ние сами ще преценим за себе си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.