DON_CHEFO Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 На доле не се чете беше готина мастия...няма две мнения Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 беше готина мастия...няма две мнения Стефчо, ти що не й наду чалга през прозореца със слънчева усмивка да ти грейне катинара? Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Специално за Ванчо пиша последно по този случай: Лично аз смятам, че няма нормален човек, който да си мисли, че паркирането насред платното за завиващи надясно на 15-на метра преди онова кръстовище е позволено. Затова, Ванчо, според закона поне, а и според моята логика в онзи момент, наш Мобстън извършва т.нар. престой. А какво е престой според ЗДП? Ето това: Никъде не пише плямпане по телефона... Следвайки тази логика, аз спирам зад колата му с мисълта, че вероятно чака някой да се качи. Да ама не. След секунди подсвирнах леко, за да види Мобстъна, че все пак това платно за движение се ползва и не е негово (като в оня виц) и хората искат да минат. И след като ме видя, че съм отзад и не помръдна - напротив, обърна се и продължи да си говори = наглост, а аз видях, че си прави лаф по телефона и нищо повече, много ясно, че му теглих едни като на всеки подобен на пътя. Защо ми се струва , че усилено прескачащ факта , че е бил с включени аварийни светлини ? Какво пише в закона относно спряна кола с включени аварийни светлини ? Интересен факт е , че си забелязал говоренето му по телефона а не си обърнал внимание на аварийните , които смятам се виждат на повече от 2м. зад колата му . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Защо ми се струва , че усилено прескачащ факта , че е бил с включени аварийни светлини ? Какво пише в закона относно спряна кола с включени аварийни светлини ? Интересен факт е , че си забелязал говоренето му по телефона а не си обърнал внимание на аварийните , които смятам се виждат на повече от 2м. зад колата му . Като изключим конкретния случай, що всички си мислят, че като праснат едни аварийни и изведнъж целия правилник и закон спират да важат?!?!? Спира след знак забранено спирането, пуска аварийните и няма проблем. Спира на спирка, пуска аварийните и няма проблем. Спира на завой, пуска аварийните и няма проблем. Спира в насрещното, пуска аварийните и няма проблем - паяка няма да го вдигне. ом е на аварийни на никого не се пречи, може да спираш ако искаш на покрива на някоя къща, нали има аварийни. Ще почнат и хора да блъскат, ама като е с аварийни да му е мислил пешеходеца - то се вижда, че мига. Само не ми излизайте с номера, че са пуснати, щот може да има проблем с колата. 99.9999999% от случаите - няма. То и ако има проблем, трябва да сложи и триъгълник. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Защо ми се струва , че усилено прескачащ факта , че е бил с включени аварийни светлини ? Какво пише в закона относно спряна кола с включени аварийни светлини ? Интересен факт е , че си забелязал говоренето му по телефона а не си обърнал внимание на аварийните , които смятам се виждат на повече от 2м. зад колата му . А ти защо си мислиш, че спрях зад него да чакам в началото?!?!?!?!? В закона пише това относно повреди: Чл. 97 (2) На път в населено място водачът на недвуколесно пътно превозно средство, спряно на платното за движение поради повреда, е длъжен незабавно да го измести на място, където е разрешено паркирането или извън платното за движение. (3) В случаите по ал. 1 и 2, когато изместването е невъзможно, водачът е длъжен да обозначи повреденото превозно средство с предупредителен светлоотразителен триъгълник или по друг подходящ начин, така че то да бъде забелязано навреме от водачите на приближаващите се пътни превозни средства. (4) Предупредитителният светлоотразителен триъгълник се поставя на разстояние не по-малко от 30 метра от повреденото пътно превозно средство, в пътната лента, заета от него, и срещу посоката на движение на заобикалящите го пътни превозни средства. На автомагистрали и пътища с разрешена скорост на движение над 100 км/ч предупредителният светлоотразителен триъгълник се поставя на разстояние не по-малко от 100 метра. (5) Като допълнителен сигнал за обозначаване на повредено пътно превозно средство може да се използва включването на авариен сигнал или габаритни светлини. (6) Правилата по ал. 4 и 5 се прилагат и за пътните превозни средства, които са спрели за оказване на помощ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Като изключим конкретния случай, що всички си мислят, че като праснат едни аварийни и изведнъж целия правилник и закон спират да важат?!?!? Спира след знак забранено спирането, пуска аварийните и няма проблем. Спира на спирка, пуска аварийните и няма проблем. Спира на завой, пуска аварийните и няма проблем. Спира в насрещното, пуска аварийните и няма проблем - паяка няма да го вдигне. ом е на аварийни на никого не се пречи, може да спираш ако искаш на покрива на някоя къща, нали има аварийни. Ще почнат и хора да блъскат, ама като е с аварийни да му е мислил пешеходеца - то се вижда, че мига. Зависи от случая . Виждал съм как на централна гара на колелото паяк вдигна кола на аварийни с бележка на нея "Нямам бензин" или нещо от сорта . Точно като я натовариха спря такси и слезна жена между 45-50г. с туба 5л. пълна с бензин . След това незнам какво е станало. Има дебили , които си спират дето им е кеф и чукат мохабет . На всеки се е налагало да спре на аварийни за 1-2мин да вземе някой или да си свърши нещо набързо . ЕДИТ: Само не ми излизайте с номера, че са пуснати, щот може да има проблем с колата. 99.9999999% от случаите - няма. То и ако има проблем, трябва да сложи и триъгълник. Като имах проблеми с колата чат пат гаснеше като изключвах от скорост . Случвало ми се е и на кръстовище.Докато запаля се е случвало да минат 2 сфетофара . Мислиш ли , че ми е било до триъгълник само аварийните пусках . ЕДИТ2:RaptoR ако знаех нямаше да питам Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Зависи от случая . Виждал съм как на централна гара на колелото паяк вдигна кола на аварийни с бележка на нея "Нямам бензин" или нещо от сорта . Точно като я натовариха спря такси и слезна жена между 45-50г. с туба 5л. пълна с бензин . След това незнам какво е станало. Има дебили , които си спират дето им е кеф и чукат мохабет . На всеки се е налагало да спре на аварийни за 1-2мин да вземе някой или да си свърши нещо набързо . За бензина е в случаите с реален проблем. Говоря за останалите. На всеки се е налагало, да. Но това не го прави правилно. Представи си ситуацията пред дюнерите на чет. пазара - всички са за малко, ама като се съберат 5-6 такива " за малко" и какво става там с движението. Те в Тракия срещу форума пред Аладин няколко пъти вече засичам как ги лекуват - минават на бързо с фишовете и събират 10-на глоби за 15 минути. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 ЕДИТ: Като имах проблеми с колата чат пат гаснеше като изключвах от скорост . Случвало ми се е и на кръстовище.Докато запаля се е случвало да минат 2 сфетофара . Мислиш ли , че ми е било до триъгълник само аварийните пусках . Пич, много ясно си личи, когато човек има технически проблем и е закъсал и кога е друга работата. Пределно ясно си личи. Все пак нито сме слепи, нито малоумни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 За бензина е в случаите с реален проблем. Говоря за останалите. На всеки се е налагало, да. Но това не го прави правилно. Представи си ситуацията пред дюнерите на чет. пазара - всички са за малко, ама като се съберат 5-6 такива " за малко" и какво става там с движението. Те в Тракия срещу форума пред Аладин няколко пъти вече засичам как ги лекуват - минават на бързо с фишовете и събират 10-на глоби за 15 минути. Там не са за 1-2мин , а за повече . Като съм ходил на тези места съм спирал или в уличката на Четвъртък пазара или на паркинга зад форума . Никога не ме е мързяло да спра правилно и да повърва 10метра или 5-10мин. RaptoR "пич" в онзи случай mobo беше ли с включени аварийни или не ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 RaptoR "пич" в онзи случай mobo беше ли с включени аварийни или не ? Беше, което не виждам какво значение има, след като впоследствие се хвалеше как си лафил 10 минути по телефона т.е. не е извършвал престой, нито е имал повреда. Ако не си наясно със случая - по-добре не се обаждай. Както каза Миро аварийните не могат да се ползват за щяло и нещяло. Но тъй като всеки го прави под път и над път, не може да се установи защо точно са пуснати, докато човек не приближи. В смисъл ако ти спреш насред платното в забранената зона, пуснеш аварийни и слезеш да си переш чорапите (примерно), аварийните не те оправдават. Поне така ми се струва на мене. Чл. 74а. Аварийният сигнал може да бъде включван за предупреждаване на останалите участници в движението за различни опасности, когато моторното превозно средство е спряло поради повреда или има участие в пътнотранспортно произшествие и не може да бъде отстранено веднага и се явява препятствие за другите участници в движението. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 В смисъл ако ти спреш насред платното в забранената зона, пуснеш аварийни и слезеш да си переш чорапите (примерно), аварийните не те оправдават. Поне така ми се струва на мене. Освен ако колата не работи със сок от прани чорапи, и той (сок-а) е свършил, та човека зарежда. :lol: Тогава може Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Виждам , че си бил разсеян и не си преценял правилно ситуацията и условията , които са те заобикаляли . Добре , че си срещнал тогава джигит с ляв мигач престрояващ се в дясно или проста майка , която пуска количката на платното поглежда на дясно и след това като стъпе и тя на пътя да погледне на ляво , защото не се знае какъв щеше да е резултата . Какъв е извода деца ? Извода е да оставяме проблемите си в момента , в който седнем зад волана защото не се знае дали ще излезем сами от колата накрая или ще я режат за да ни изкарат ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 eto ti oshte dve inache ima dosta parvata e Vyolet vtorata Ana Genetic Uploaded with ImageShack.us Да ама тия сигурно бичат хаусче. То така или иначе е за женички. Виж я онази какво пуска... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Виждам , че си бил разсеян и не си преценял правилно ситуацията и условията , които са те заобикаляли . Добре , че си срещнал тогава джигит с ляв мигач престрояващ се в дясно или проста майка , която пуска количката на платното поглежда на дясно и след това като стъпе и тя на пътя да погледне на ляво , защото не се знае какъв щеше да е резултата . Какъв е извода деца ? Извода е да оставяме проблемите си в момента , в който седнем зад волана защото не се знае дали ще излезем сами от колата накрая или ще я режат за да ни изкарат ... ?!?!?!?!?!? Ти сериозно ли го написа това ?!?!?!?!? Явно нищо не знаеш за случая, затова по-добре си трай и не се излагай! Аз влизам повече от 200м преди кръстовището в платното за завиващи надясно, като влизам в зона с тротоар отдясно и плътна колона автомобили отляво. Настигайки спрелия на аварийни естествено спирам да го изчакам (въпреки че бързам за болница), предполагайки че ги е пуснал по основателни причини. Впоследствие разбирам, че се лигави. Явно не мога да направя друго, освен да го прескоча или да наруша правилата, пресичайки двойната непрекъсната линия вляво от мене, за да го заобиколя. Сега стана ли ти ясно? Защото ако не е, явно нямаш работа зад волан на автомобил. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Стана ми ясно , че от 200м си гледал аварийте на автомобила преди теб и въпреки това си се забил зад него за да покажеш колко си твърдоглав . След като си видял кола на аварийна , която не се движи през спокойно е можело да я заобиколиш . Явно ти е трудно да приемеш мнение различно от твоето или поне да го осмислиш . Защо като има мнение противоположно на твоето винаги го обръщаш от дискусионен тон в заповеднически ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 (Пешо, позволявам си да ползвам твоя публикация ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 п.п.: Хасковлиите са посочени само защото аз най-често на тях не успявам да отгатна предстоящите им маневри и желания. Няма намеци или обиди за произходи или нещо такова, а ги ползвам като единица-мярка за непредсказуемост. Никой, никога не успял със стопроцентова точност да предугади какво точно къкри в канчето на аскюллия, седнал зад волана на произволно МПС или талига! Всъщност, тази задача се оказва неочаквано трудна и за самите аскюллии на които им предстои да извършват маневра... Научен екип от ЦЕРН твърди, че относително точна формула за изчисляването на спин-а на произволен хасковлия намиращ се на пътното платно ще бъде открита едва след около 50 години, дори като се има предвид и развитието на технологиите които ще извършват тези изчисления. Да ама тия сигурно бичат хаусче. То така или иначе е за женички. Виж я онази какво пуска... Няма значение..., същата ушна кал, ама на друга клечка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 (Пешо, позволявам си да ползвам твоя публикация ) Колко си оригинален само Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Няма значение..., същата ушна кал, ама на друга клечка. Пак не си разбрал.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Пак не си разбрал.... Чакай, бе, това беше моя реплика. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 спин-а на произволен хасковлия Според мен повечето аскюлиЙ са анти-червени :Р Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtaiga Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Да ама тия сигурно бичат хаусче. То така или иначе е за женички. Виж я онази какво пуска... ami potarsi vyolet v youtube ili ana genetic ne e housche vyolet e sashto hardcore a ana genetic leko hardstyle onazi i na jivo ia gledah april na bassleader Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 ami potarsi vyolet v youtube ili ana genetic ne e housche vyolet e sashto hardcore a ana genetic leko hardstyle onazi i na jivo ia gledah april na bassleader Ахам. Явно готините мадами дето пускат облечени, пускат Hardstyle. Направо ти се чудя как го слушаш това... Аз не мога. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtaiga Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 i az v nachaloto ne mojeh no kato pochnah da gledam razni partita ot samata atmosfera vze da mi haresva gotini madami hora svetlinki i taka postepenno obrashtah poveche vnimanie na samata muzika i samo tova slusham veche 7-8godini kak da ne ti haresa http://www.youtube.com/watch?v=NM6HI3qY6rs&feature=relmfu http://www.youtube.com/watch?v=z0_h5aHVEwA&feature=relmfu http://www.youtube.com/watch?v=Ua-xiJYXKwU Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted August 17, 2011 Share Posted August 17, 2011 По въпроса за шоферите. Перничанин и Пазрджишки циганин равни нямат. Сега малко по сериозно, спират ме в София за говорене по телефон (слушалката нещо се бъгна точно в тоя момент) полицая ми каза "пич пусни си аварийките и отбивай в ляво". И какво ще рече лош шофьор - всеки кара колкото са възможностите на колата и неговите - един може да кара с 20 и да е по-опасен за движението от друг дето кара със 100. Само последните 10 дена съм минал над 3к км. и на какво съм се нагледал не ми се говори. Последно, но не по значение, карач се става с каране (при определени индивиди обаче нищо не може да помогне). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.