RaptoR Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Забрави да посочиш себе си като едно чудо на шофьорите, което спира да си говори по телефона насред пътното платно в натоварен трафик. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Като не можете да карате, хората са ви виновни. Особено пък Иван да не говори за каране, че има пенсионери дето карат по-добре от него Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Прави разлика м/у по-бързо и по-добре. Карането бързо е почти винаги признак на лошо шофиране. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Бързо е какво за теб? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Прави разлика м/у по-бързо и по-добре. Карането бързо е почти винаги признак на лошо шофиране. А така. И аз това казвам. като карам с 50-60 в града "не съм можел да шофирам". Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Забрави да посочиш себе си като едно чудо на шофьорите, което спира да си говори по телефона насред пътното платно в натоварен трафик. да, ужасно е да спреш възможно най-вдясно на платното и да подадеш сигнал с аварийните светлини, че не можеш да преместиш автомобила си точно сега, ама веднага и в момента, за да мине НВ раптор. между другото, като си завиваш към блока поглеждай все пак и към пешеходците, които така нахално искат да преминат на отсрещния тротоар, вместо да се увличаш в разговори по телефона, въпреки че е през хендсфрий. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 да, ужасно е да спреш възможно най-вдясно на платното и да подадеш сигнал с аварийните светлини, че не можеш да преместиш автомобила си точно сега, ама веднага и в момента, за да мине НВ раптор. между другото, като си завиваш към блока поглеждай все пак и към пешеходците, които така нахално искат да преминат на отсрещния тротоар, вместо да се увличаш в разговори по телефона, въпреки че е през хендсфрий. Ако продължаваш да си мислиш, че спирането ти там с аварийни е нещо нормално и правилно, особено след като се похвали как си плямпал нагло 10 минути и нагоре, няма какво да те коментираме като шофьор... Случая няма да го повтарям, но факта, че продължаваш да си мислиш, че едва ли не нищо не си сбъркал е достатъчен. Между другото за такива като тебе направиха множество паркоместа там. Като си завивам към блока винаги внимавам за пешеходци около себе си, предимно защото повечето са като диви кози и редовно са опасни преди всичко за себе си. Разговори по телефона толкова близо до нас не помня да съм провеждал... Между другото ти ако си и такъв пешеходец, какъвто и шофьор, всичко е ясно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Само междудругото ... Аз съм на страната на Мобо в тоя спор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Ама той Виден е прав по дефолт бе. Вградено е в кернела на вселената... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Само междудругото ... Аз съм на страната на Мобо в тоя спор. Ама той Виден е прав по дефолт бе. Вградено е в кернела на вселената... Двама силни капацитети със стаж на пътя!!! Особено единия!!! Уникално просто! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 К'во общо има стажа? Има закон и мобо не го е нарушил. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 К'во общо има стажа? Има закон и мобо не го е нарушил. С ръка на сърцето ще те нарека глупак ако си наясно с обстоятелствата и сериозно го мислиш това... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Тоя сПОР вече беше воден (дран) ... нема смисъл. На Раптора е НЕСТЛЕ. Той е прав, дори седнал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Прави разлика м/у по-бързо и по-добре. Карането бързо е почти винаги признак на лошо шофиране. Влаченето с 80 по междуградски му викам лошо шофиране. Прекалено бавно ускоряваш в градски условия, което не го правиш само ти, но на практика хората дето са бавни зад волана ебават мамата на движението. Има бързо каране в границите на правилника има и влачене пак в същите тия граници. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 И мен ме дразнат тия с таралясниците, които карат с по 120-130 по пътища, които не позволяват повече от 80, но не им казвам, че шофират лошо, нали? Ти си карай, както можеш, аз си карам, както мога. Като не ти харесва - не се качваш при мен. Всички са спокойни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Аз не се и качвам при тебе, но ти претендираш че можеш да караш и даже правиш забележки на другите шофьори, а ти самия не си добър шофьор. Няма перфектни шофьори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Кое точно ме прави лош такъв? Това, че ти си ужасен и ме сравняваш с теб? Няма проблем. Нека съм лош. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 В момента демонстрираш истинската причина двжението по пътищата да е толкова лошо. Ти се сети сам каква е, че да не се нацупиш нещо ако я кажа аз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 спор за ОНОВА мое спиране няма. само обиди, а всеки четящ може да види откъде идват и накъде отиват. @Raptor: за пешеходството - изчаках да мине подходящ период от време и не вярвам да помниш:там още имаше Сани, а не Лекси. Не бях аз, а жена на средна възраст със светла коса, която ти накара да спре по средата на платното докато го пресичаше (според G-Earth: N 42.141084° E 24.757930°), за да минеш преди нея завивайки тържествено наляво с двайсетина км/ч от ул. Хан Аспарух към блоковете, докато разпалено обясняваше на глас нещо на затворени прозорци със закачен синьозъбест хендсфрий на лявото ухо, сам в металиковото возило с гущера на предния капак. или е бил друг 30+ мъжки екземпляр на homo sapiens в това возило - ако е така се извинявам още тук. фактът че и без подробности си готов да реагираш с обиди на прост съвет не говори добре нито за възпитанието, нито за интелектът , камо ли за пътното ти поведение. аз просто съм те сложил в списъка за игнориране да правиш компания на едно растение (както ме помоли учтиво преди време, т.е. е възможно и така да се държиш), а на пътя те третирам като всеки друг Х(асковлия) и спазвам дистанция. спорове не водя - нема сми. Ще се постарая и повече да не ти отцъквам постингите, за да гледам кви ги дробиш. а за да ти олекне съвсем на душата, ще ти споделя че в събота ме побутна камион по задния десен калник, но акта за ПТПто е съставен на мен за неправилно изпреварване. ето лош шофьор съм - кефи се. п.п.: Хасковлиите са посочени само защото аз най-често на тях не успявам да отгатна предстоящите им маневри и желания. Няма намеци или обиди за произходи или нещо такова, а ги ползвам като единица-мярка за непредсказуемост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 own3d! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Руса, с големи цици и служебна кола...на радиото да говорех щеше да ме разбере, да мине напред, да се разминем и да НЯМА задръстване на бензиностанцията. Седи, гледа с тъпия овчи поглед и вдига рамене. Много ме изнерви и реших да заобиколя...но да спра да се опитвам да се размина с нея. После па един друг беше решил, че ако изчака 10 секунди от зеленото, светофарЯ ще му пусне мента....еми ей заради такива миндили правя огромни глупости Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Руса, със големи цици и... На доле не се чете Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Мобстън, аз не ползвам хендсфрий от повече от година, никога не съм имал такова с блутуут, никога такова за едно ухо. Имам в колата Алпин, който се връзва чрез блутуут с телефона и се превръща в хендсфрий. По ушите ми никога не е имало нищо на територията на град Пловдив, защото слушалките не съм ги ползвал никога из града. Дано си сигурен поне, че за моята кола става въпрос. Сигурното е обаче, че не съм бил аз на волана. Никой не те кара да ми четеш постовете, нито да ми отговаряш. Относно онзи случай и ти знаеш добре, че беше в нарушение, но естествено едва ли ще го признаеш някога. Силно ти пожелавам да не изпълниш тоя театър някъде в центъра на София, защото ако се падне някой врат зад тебе, ще ядеш и бой. Специално за Ванчо пиша последно по този случай: Лично аз смятам, че няма нормален човек, който да си мисли, че паркирането насред платното за завиващи надясно на 15-на метра преди онова кръстовище е позволено. Затова, Ванчо, според закона поне, а и според моята логика в онзи момент, наш Мобстън извършва т.нар. престой. А какво е престой според ЗДП? Ето това: Чл. 93(1) Пътно превозно средство е в престой, когато е спряно за ограничено време, необходимо за качване и слизане на пътници или за извършване на товарно-разтоварни работи в присъствието на водача. Никъде не пише плямпане по телефона... Следвайки тази логика, аз спирам зад колата му с мисълта, че вероятно чака някой да се качи. Да ама не. След секунди подсвирнах леко, за да види Мобстъна, че все пак това платно за движение се ползва и не е негово (като в оня виц) и хората искат да минат. И след като ме видя, че съм отзад и не помръдна - напротив, обърна се и продължи да си говори = наглост, а аз видях, че си прави лаф по телефона и нищо повече, много ясно, че му теглих едни като на всеки подобен на пътя. И тъй като държиш да видиш, че Мобстън не просто пречеше на всички, но и наруши ЗДП, ето: Чл. 98 (1) Престоят и паркирането са забранени: 1. на място, където превозното средство създава опасност или е пречка за движението, или закрива от другите участници в движението пътен знак или сигнал 7. на платното за движение, където разстоянието между пътното превозно средство и пътната маркировка, забранена за пресичане, е по-малко от 3 метра или с пътен знак е забранено изпреварването --------------------------------- Весо, оптиваш са да говориш на Ванчо за нещо, което се нарича съобразителност и адекватна преценка на пътната обстановка. Това човек или го има, или го няма. Има дори някои жени, които са по-добре от много мъже в това отношение... То е нещо, което не може да се научи от инструктора. ЕДИТ: Мобстън, нямам навика да злобея над чужди проблеми, ако ти имаш такива наклонности, не ми ги приписвай. В тоя ред на мисли произшествието ти не ме касае. Единствено мога да кажа - добре, че няма контузени. Гледам много обидчив си станал бре, като Трити... Така и не разбрах само къде съм те обидил, но няма значение... Между другото прочетох онзи ти пост преди плахо да го едитнеш. Както виждаш не се правя на обиден по въпроса, а ти не би трябвало да се обаждаш на тема обиди... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtaiga Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Вижте каква готина диджейка. eto ti oshte dve inache ima dosta parvata e Vyolet vtorata Ana Genetic Uploaded with ImageShack.us Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.