w00x Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Ако визираш и Трансформър, защото вече си споменал Аватар, да, не можеш. И не говоря за CAM, където лице и гъз не се различават. Говоря за приличен TS релийз (в най-лошия случай). Ти видял ли си какви TS-та започнаха да изкарват? Снимани с HD камера. Пиратите се усъвършенстват И веднага ти давам пресен случай - Каубои и извънземни го гледах на кино, Възходът на планетата на маймуните го гледах вкъщи на някво HD TS. И двата ми харесаха еднакво. Единици са филмите с големи ефекти, които са задължителни за кино. Той TS-а може и с HD да е сниман, но звука няма как да се получи. Чувам ги все едно са в съседната стая. И не защото по принцип свалям такива релийси, а защото при R5 се използва звука от най-добрия TS. Бях свалил едно R5 на скоро, но просто изчаках BRRip заради звука. Не знам за вас, но за мен звука е една много основна част от филмите и игрите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Не им се връзвай. С психара и чистачите (явно) не може да се спори на тази тема. За тях е или кино, или нищо - независимо колко голяма боза гледат. Фанатици. Немалко филми съм изгледал на кино, за да си направя равносметката, че поне половината мога да ги изгледам вкъщи (ПОНЯКОГА И НА TS) и по този начин да си спестя пари и нерви. Предпочитам да съм тъп, прост фанатик, но да гледам качествени филми. Хора, които "гледат" филми на TS или още по-зле САМ, не би трябвало да коментират качествата на филма, защото не могад да усетят и на 50% емоцията, която се създава. Освен това с всеки закупен билет спонсорираш кино индустрията, заради такива "фанитици" като мен ефектите във филмите станаха все по-добри и вече 3D-то е толкова разпространено, защото публиката е все по-взискателна Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Вкусове - всякакви. Да кажеш, че някой не разбира от музика, кино или храна е тъпо. То за т'ва има всякаква музика и всякакви филми. Но идеята на все по-големите екрани, по-мощните колони и по-новите технологии е да засили усещането от даден филм.... което няма как да стане на ТС или Р5. Щом вече любовните драми ги правят 3Д - направете си сметка. Някои хора предпочитат актьорската игра, други предпочитат ефектите, трети предпочитат да са лузъри и да гледат филмите веднага след излизане вкъщи. Т'ва е. Всъщност - искам да кажа нещо коренно различно: Това се отнася само до филмите, които вървят в момента по кината. Да гледаш стар филм вкъщи - прави го, както искаш. Но нов филм? По този начин ограбваш индустрията. Ако хората все още ходеха по кината, в Пловдив щеше да има поне едно хубаво кино. Но няма, защото хората са свикнали да свалят филми. Е - не бива. В България киното е скъпо, защото не им излиза сметките на кинаджиите. Това е истината. Ако направят Замунда и Арена платени - всичко ще се оправи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Ами капитан Америка спокойно можеше и да си го гледам у нас. Нито 3Д, нито ефектите му са кой знае какво, че да си заслужи парите. Историята пък хич. Трансформърс 3д ми хареса (ефектите бяха добре направени), капитана не. И все още предпочитам 2d. Та в единия случай индустрията ме ограби мен. Защото не мога да направя рекламация и да си искам парите. Т.е мога, но няма да ме огрее. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Ами капитан Америка спокойно можеше и да си го гледам у нас. Нито 3Д, нито ефектите му са кой знае какво, че да си заслужи парите. Историята пък хич. Трансформърс 3д ми хареса (ефектите бяха добре направени), капитана не. И все още предпочитам 2d. Та в единия случай индустрията ме ограби мен. Защото не мога да направя рекламация и да си искам парите. Т.е мога, но няма да ме огрее. Гледай трейлъри, чети ревюта. Никой не те е ограбил. Ти сам си отишъл да си дадеш парите. Хотела е двузвезден, не виждам защо изобщо се оплаквате. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 чети ревюта. Никой не те е ограбил. Ти сам си отишъл да си дадеш парите. И какво ми гарантира, че този правил ревюто има моя вкус и му харесват същите неща? Това, че на друг му е харесал, не ме задължава мен да го харесам. Но ако реша да си тръгна първите 5 минути щот филма излиза тъпотия, какво се случва ако си поискам парите? Както бих направил, ако да речем си купя двд плеър и в нас след един ден установя, че не става и се върна в магазина? Да ти кажа - парите за плеъра ще ми ги върнат, за билета не => ограбили са ме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 И какво ми гарантира, че този правил ревюто има моя вкус и му харесват същите неща? Това, че на друг му е харесал, не ме задължава мен да го харесам. Но ако реша да си тръгна първите 5 минути щот филма излиза тъпотия, какво се случва ако си поискам парите? Както бих направил, ако да речем си купя двд плеър и в нас след един ден установя, че не става и се върна в магазина? Да ти кажа - парите за плеъра ще ми ги върнат, за билета не => ограбили са ме. А ако си на театър и не ти хареса, ако си на изложба и не ти хареса и т.н. Така е с всяко изкуство. Все пак може да пробваш дали няма да ти върнат парите Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Той TS-а може и с HD да е сниман, но звука няма как да се получи. Чувам ги все едно са в съседната стая. И не защото по принцип свалям такива релийси, а защото при R5 се използва звука от най-добрия TS. Бях свалил едно R5 на скоро, но просто изчаках BRRip заради звука. Не знам за вас, но за мен звука е една много основна част от филмите и игрите. Ако филма е като "Супер 8"...и пред мен да го снимат - сейм шит. Добре, че не отидох на кино да го гледам. Бързи и яростни - юбер алес :D Вкусове - всякакви. Да кажеш, че някой не разбира от музика, кино или храна е тъпо. То за т'ва има всякаква музика и всякакви филми. Но идеята на все по-големите екрани, по-мощните колони и по-новите технологии е да засили усещането от даден филм.... което няма как да стане на ТС или Р5. Щом вече любовните драми ги правят 3Д - направете си сметка. Някои хора предпочитат актьорската игра, други предпочитат ефектите, трети предпочитат да са лузъри и да гледат филмите веднага след излизане вкъщи. Т'ва е. Всъщност - искам да кажа нещо коренно различно: Това се отнася само до филмите, които вървят в момента по кината. Да гледаш стар филм вкъщи - прави го, както искаш. Но нов филм? По този начин ограбваш индустрията. Ако хората все още ходеха по кината, в Пловдив щеше да има поне едно хубаво кино. Но няма, защото хората са свикнали да свалят филми. Е - не бива. В България киното е скъпо, защото не им излиза сметките на кинаджиите. Това е истината. Ако направят Замунда и Арена платени - всичко ще се оправи. Aко направят Арена и Замунда платени - спирам си нета на следващия ден Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 И какво ми гарантира, че този правил ревюто има моя вкус и му харесват същите неща? Това, че на друг му е харесал, не ме задължава мен да го харесам. Но ако реша да си тръгна първите 5 минути щот филма излиза тъпотия, какво се случва ако си поискам парите? Както бих направил, ако да речем си купя двд плеър и в нас след един ден установя, че не става и се върна в магазина? Да ти кажа - парите за плеъра ще ми ги върнат, за билета не => ограбили са ме. Затова съм написал "чети ревюта", а не "погледни ревюта". Ще прочетеш какво е написал човека и ще прецениш за себе си. Преценка нямаш ли? То за всеки продукт е така. Каква е гаранцията, че тоя дето прави ревюто има същия вкус като теб. Но четеш ревюта преди да купиш нещо или да идеш някъде на екскурзия в чужбина, нали? Има различни условия за връщане на различни продукти. Като им върнеш плейъра, те ще го продадат на друг. Като върнеш билета по средата на прожекцията, на кой ще го продадат? Иди си купи кашкавал, изяж го половината и го върни, да видим дали и там те ограбват или са в правото си. Дори в държави, в които връщането е общоприето - никой няма да ти върне пари за билет за кино. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Aко направят Арена и Замунда платени - спирам си нета на следващия ден СТЕФЧО ПРЕЗИДЕНТ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 А ако си на театър и не ти хареса, ако си на изложба и не ти хареса и т.н. Така е с всяко изкуство. Дори в държави, в които връщането е общоприето - никой няма да ти върне пари за билет за кино. Те това е проблема. И затова ще процъфтяват торентите и пиратстването на този вид "стока". Затова съм написал "чети ревюта", а не "погледни ревюта". Ще прочетеш какво е написал човека и ще прецениш за себе си. Преценка нямаш ли? Но четеш ревюта преди да купиш нещо или да идеш някъде на екскурзия в чужбина, нали? Има различни условия за връщане на различни продукти. Като им върнеш плейъра, те ще го продадат на друг. Като върнеш билета по средата на прожекцията, на кой ще го продадат? Иди си купи кашкавал, изяж го половината и го върни, да видим дали и там те ограбват или са в правото си. Пак ти казвам, че ревюта и т.н са доста субективни. Ако за теб е хубаво, че има дискотека на 100 метра от хотела, на мен може да ми е проблем думкането от нея. Като не ти хареса хотела вдигаш си чукалата и ти връщат парите. Даже и при нас е доста често случващо се, където сме по-назад с тези практики. Колкото до преценката - не е като да не се е случвало на брошурите/описанието да е едно, а като идеш на място да е друго. Колкото до билета - на кой ще го продадат след мен си е техен проблем. Да са предложили качествен продукт, че хората да не напускат залата, ами да седят и да се кефят. Защо аз да плащам за чужда некадърност? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 СТЕФЧО ПРЕЗИДЕНТ! Ще ти дам голям кабинет в белия дом...тва де тука в Софето Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Мирка, тук Ангел и Ваньо са прави обаче. Никой не те е карал да даваш пари за каквото и да е, а ти доброволно, само по свое собствено желание, го правиш. Може да не се влияеш от ревюта, коментари и реклами. Нали? А качеството е относително понятие. Да станеш и да си излезеш, защото филмът е боза, също е твое решение. А дали е боза, както каза Ваньо, това си го решава всеки за себе си. Иначе си прав, че едва ли не, с комерсиална цел, вече се филмира желанието и представата на сценариста за с*ане, е*ане, пик*не и бог знае какво. Ама никой не те кара насила да го гледаш... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Не им се връзвай. С психара и чистачите (явно) не може да се спори на тази тема.С тях май не може да се спори на никоя тема, но това е друга тема. Свят голям - хора всякакви. Предпочитам...Да, само, че елегантно пропускаш тънкия момент с огромното богатство на различни вкусове. Или ти, викаш, си над тия неща? лузъри #!/bin/bash M=$(мнението на Психара) OM=$(мнението на всички останали) X=$(всички останали) if [[ $M != $ОМ ]]; then X=$(лузър) fi Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Да, само, че елегантно пропускаш тънкия момент с огромното богатство на различни вкусове. Или ти, викаш, си над тия неща? Щом ти можеш да прецениш, че деден филм няма да ти хареса без да си го гледал, ЕВАЛА. Аз понеже не мога ходя първо, да го гледам, за предпочитане на кино и чак тогава давам мнение, С тях май не може да се спори на никоя тема, но това е друга тема. Свят голям - хора всякакви. Не че с теб може... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Пак ти казвам, че ревюта и т.н са доста субективни. Ако за теб е хубаво, че има дискотека на 100 метра от хотела, на мен може да ми е проблем думкането от нея. Като не ти хареса хотела вдигаш си чукалата и ти връщат парите. Даже и при нас е доста често случващо се, където сме по-назад с тези практики. Колкото до преценката - не е като да не се е случвало на брошурите/описанието да е едно, а като идеш на място да е друго. Колкото до билета - на кой ще го продадат след мен си е техен проблем. Да са предложили качествен продукт, че хората да не напускат залата, ами да седят и да се кефят. Защо аз да плащам за чужда некадърност? Аз пак ти казвам, че ревютата за всеки продукт трябва да се четат, а не да се поглеждат. Като има дискотека на 100 метра, човека писал ревюто го споменава в ревюто. Аз чета, гледам - 100 метра дискотека, кърпи за басейна няма. Преценявам - никакъв проблем и отивам. Ти четеш същото и не си доволен - не отиваш. Ревюто е мнението на един човек за един продукт. Въпрос на твоята преценка е да решиш до колко нещата, които се споменават в ревюто могат да ти навредят. Това, че на него не му харесва, не означава, че и на теб не трябва да ти хареса. Преди 2 години бях на екскурзия в чужбина. Четох за хотела, видях от какво се оплакват хората - реших, че мен това изобщо не ме бърка. Отидох - останах доволен. За филмите е същото. "Филма е хубав... актьорската игра... ефектите.... 3Д-то......". Ти решаваш дали да го гледаш на кино или у вас. И дали да го гледаш изобщо. Няма как някой да ти върне парите за нещо, което не може да продаде после на друг човек. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 След като ни разясни как даваш мнението си за филм, ще ни осветлиш ли как оформяш мнението си за човек? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Same old sh*t! *facefloor* Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Мирка, тук Ангел и Ваньо са прави обаче. Никой не те е карал да даваш пари за каквото и да е, а ти доброволно, само по свое собствено желание, го правиш. Може да не се влияеш от ревюта, коментари и реклами. Нали? А качеството е относително понятие. Да станеш и да си излезеш, защото филмът е боза, също е твое решение. А дали е боза, както каза Ваньо, това си го решава всеки за себе си. Иначе си прав, че едва ли не, с комерсиална цел, вече се филмира желанието и представата на сценариста за с*ане, е*ане, пик*не и бог знае какво. Ама никой не те кара насила да го гледаш... Галя, като влезеш в магазина да си купиш телевизор, никой не те кара да даваш пари, ти доброволно, само по свое собствено желание го правиш. Ама като излезе, че не влиза в секцията с 10см отиваш и го връщаш. Ако решиш. Иначе може и да си резнеш секцията да влезе, или да го заковеш с пирони за тавана - пак си е твое решение. Никой не те е карал на сила и не ти е виновен, че си вземеш по-голям телевизор, или триъгълен или там какъвто си харесала, като в последствие установяваш, че не става. Но като решиш да го върнеш - можеш. Аз мога да реша да остана и да го гледам, но ако реша да не го правя - горя. Там е тънкия момент. Ангеле пак ти казвам - това какво пише на едно място не го прави автоматично правилно и вярно. Ами ако след ревюто на хотела, бат Бойко е прекарал магистрала през басейна, а дискотеката е макдоналдс, ти като идеш ще останеш, защото на ревюто е пишело, че е хубаво, или ще си тръгнеш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Ангеле пак ти казвам - това какво пише на едно място не го прави автоматично правилно и вярно. Ами ако след ревюто на хотела, бат Бойко е прекарал магистрала през басейна, а дискотеката е макдоналдс, ти като идеш ще останеш, защото на ревюто е пишело, че е хубаво, или ще си тръгнеш? Ама ти отказваш да прочетеш. Има десетки ревюта за един и същи продукт в интернет. Може да прочетеш всичките. А те в крайна сметка имат и дати. Филма няма как да го променят от момента на ревюто до тогава, когато ти ще го гледаш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Редовния коментар на обикновен филм е : "Филмът не си заслужаваше 5-те лева " . Просто се е изкривил начина на мислене - " Защо аз ще дам 5 лева да гледам този филм на кино , като мога да си го гледам в нас" . Тези сметки се получават от беднотията на народа , а не че не му се ходи на кино . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Нищо общо няма с беднотията. Кат взимах 200 лева пак ходех на 5 лева на кино. Ся взимам няколко пъти повече и пак ходя на 5 лева на кино. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Дали ще дам 5лв за кафе и кола, бира или кино не е ли все едно? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Psihara^^ ходил си да , но много по рядко предполагам w00x като идеш с приятели на кино , защото предполагам ,че почти никгоа не ходиш сам не си ли взимаш пак кафе/кола/пуканки преди/повреме/след филма ? И ако се съберете една по - голяма компания само с киното ли се ограничавате ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Като изкарвах 150 лева - ходех в пъти по-често, отколкото сега. Предпочитам да дам парите за четири филма и да си купя книга. Единствените филми, които си купувам са български, и то от идеалистични мотиви. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.