Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Казах ти, че на тоя малък екран, стоковия Android няма да е приятно преживяване.

Абе колкото и да е малък ми върши работа.И сега с 2.2 направо лети,а преди беше мъка...чак angry birds сечеше :(

Ама както казах вече има малки бъгове с тъч скрийна и за това ще чакам.До другата седмица трябва да са го пуснали :)

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Абе колкото и да е малък ми върши работа.И сега с 2.2 направо лети,а преди беше мъка...чак angry birds сечеше :(

Ама както казах вече има малки бъгове с тъч скрийна и за това ще чакам.До другата седмица трябва да са го пуснали :)

Екрана сам по себе си върши работа. Казвам, че чистия Android не е оптимизиран за такъв екран и е зле. На Rachael интерфейса имаш по 1 уиджет на екран. Предвидено за малкия размер. Наблъскай всичките уиджети, които ти позволява да сложиш Android-а на един екран и ми е много интересно какво по-точно ще видиш от тях.

Е те са го портнали.Ти да не мислиш че слагам нормален Android.То първо няма официален после има една камара ненужни работи.

Че то дисплея на микровълновата е по-голям :lol:

Да но не е multi-touch :lol:

-----------------------

http://store.apple.com/us/product/H1991ZM/A/Parrot_AR_Drone?fnode=MTY1NDA3NA&mco=MjM0MDMzOTQ

Ебаси зарибявката... нямах си друга работа да се ровя в apple store и намерих.... хеликоптерче... което се контролира през ipad (или iphone) и на екрана виждаш през камерата на хеликоптерчето... нееееееееееееееееееееее защо ми трябваше да го намирам....

Днес попаднах на един интересен факт, който е от сферата на водолазите като Ванката, но има интересна реперкусия към наскорошния спор относно стъпването на човеци на Луната:

The challenger deep is located near the southwestern extremity of the Mariana Trench and was first explored in 1960 by Swiss scientist Jacques Piccard & US Navy Lt. Donald Walsh in bathyscaph "Trieste", a US Navy owned submersible manned vessel (Designed by Jacques Piccard's father Auguste) which set a record by diving to a depth of 10, 900 meters (35,810 feet).

Каква е връзката с ходенето на Луната? Ами тези двамата пича са единствените люде, които някога са "стъпвали" там, докато на Луната са ходили шест пъти повече хора. Та това потапяне в Марианската падина е станало преди повече от 50 години и от тогава никой не го е повтарял. Иначе японците редовно пращат разни роботчета да щъкат в най-дълбоката дупка на земята. :)

Тоя па, пак задълба в теория на коспиративното изсиране на метеното и намиране на крадеца на изчезналата тоалетна Артия. А някой обърна ли внимание на анкетата в тракера? колко хора са дали верен отговор?lol.gif И мастурбацията брои ли се за секс?ghost.gif

Тоя па, пак задълба в теория на коспиративното изсиране на метеното и намиране на крадеца на изчезналата тоалетна Артия.

Къде видя пък конспирация ти бе? Просто подскокоросвам Ванката, някой ден може да стане третия мераклия, потопил се в тази дупка. :lol:

Тц, няма смисъл, малко е тегаво дори за тежководолази. Все едно космонавт да излезе в откритият Космос сапо по лек полетен скафандър.

Днес попаднах на един интересен факт, който е от сферата на водолазите като Ванката, но има интересна реперкусия към наскорошния спор относно стъпването на човеци на Луната:

Каква е връзката с ходенето на Луната? Ами тези двамата пича са единствените люде, които някога са "стъпвали" там, докато на Луната са ходили шест пъти повече хора. Та това потапяне в Марианската падина е станало преди повече от 50 години и от тогава никой не го е повтарял. Иначе японците редовно пращат разни роботчета да щъкат в най-дълбоката дупка на земята. :)

Наскоро четох в детайли за това спускане. Съвсем скоро ще стане масово спускането до там. Една от компаниите на Ричард Брансън разработва подводница за разходки до Марианската падина. Ако не се лъжа лично той смяташе да я управлява при първото спускане. Преди време бях гледал филм за последното спускане до там. Имаше животни които живеят там. Налягането е ~1100 атмосфери.

Къде видя пък конспирация ти бе? Просто подскокоросвам Ванката, някой ден може да стане третия мераклия, потопил се в тази дупка. :lol:

За съжаление няма да е за момента. Пък и честно казано не е забавно да си затворен в "консерва". Друго си е да си във водата директно.

Тц, няма смисъл, малко е тегаво дори за тежководолази. Все едно космонавт да излезе в откритият Космос сапо по лек полетен скафандър.

Тежководолазите работят на до 300-350 метра, обикновено е доста по плитко. Почти всичките са под 100. Изключително рядко надолу. При тях обаче няма нищо общо с гмуркането. Те слизат под вода да сглобяват тръби, да правят заварки и т.н. Живеят в барокамера с месеци. Има си екип който да следи и да контролира всичко. Една част от тях дори не могат да плуват :lol:. Преди няколко години имаше екип който пробно слезе до 534 метра с цел работа. Иначе рекордното спускане е на 701 метра, но в барокамера.

f3026df72f.jpg

.... Имаше животни които живеят там. Налягането е ~1100 атмосфери.

Нали се сещаш, че когато и вътреклетъчното ти налягане е 1100 бара, то тогава нямаш никакъв проблем с околното такова. Би се получил проблем ако примерно, една от тези гадинки, много рязко се изкачи километър-два нагоре... В края на краищата, разликата между атмосферното налягане на ниво морска повърхност и открития космос е малко, по-малко от един бар...., а предполагам знаеш какви биха били последствията дори от такава малка разлика върху, примерно, живо човешко същество? В случая налягането няма чак такова значение, както примерно върху металите, полимерите и пр. по-интересното е, че там долу има една доста развита и сложна екосистема, която зависи единствено и само от относителната си близост до планетарната мантия и химическите вещества които си пробиват път през кората. Общо взето, там съществуват форми на живот, които нямат почти нищо общо с останалото животинско и растително царство...

Абе Гадине ти оглядаш ли се още за машина? Просто сега се усетих - пък в няколко обекта видях едни моделчета които съм си загледал на В. Априлов, но все пак да попитам. Мисля края на този месец да обзаведа един бек-ъп.

Ваньо ако четеш ... дано пътя е бил лек, а вятъра нежно те погалва и простудява по бузките (сам си избери кои) на моренцето, я след малко си отварям "материала" и ще дегостирам преди началството да се е върнало от Слънчевия. И весело прекарване тая вечер.

Брях, брях, наш Галин какви сложни думи употребява - вътреклетъчно налягане...планетарна мантия...животинско царство (начело с цар Лъв)...аз ти казвам, че си си сбъркал професията, ама ти не слушаш...B)

Даскал по Физика във "Френската" злоупотребяваш с господстващо положение над хейтърчетата и награждаващ отличниЧКИТЕ?

Абе Гадине ти оглядаш ли се още за машина?

Честно казано, не.

Брях, брях, наш Галин какви сложни думи употребява - вътреклетъчно налягане...планетарна мантия...животинско царство (начело с цар Лъв)...аз ти казвам, че си си сбъркал професията, ама ти не слушаш...B)

Винаги съм си мислил, че трябваше да защитя докторантура по хореография, или пък да стана... гинеколог, да речем... :unsure:

П.с. Що ли пък, точно гинеколог ?

Винаги съм си мислил, че трябваше да защитя докторантура по хореография, или пък да стана... гинеколог, да речем... :unsure:

П.с. Що ли пък, точно гинеколог ?

Хореографията е до време, като одъртееш не става...и гинекологията е до време, отначало ти е интересно, ама като почнат да идват и бабичките - вече ти става меко казано безинтересно, а пък други работи започват да не ти стават ; сега покрай модата куклички да се превръщат в изроди - пластичен хирург си е най-гот...и най-много кинти падат.

Е "почти нищо общо" е малко пресилено...

Те или са бактерии, или са археи, или са еукариоти, а сигурно си имат и вируси*. :devil Не можем да очакваме, че са нещо по-различно от въглеродо-водородния шовинизъм (CHON), въпреки, че на негова база не пречи да има киселинен, амонячен и дори РНК живот, обаче няма как да има "не-CHON" живот, примерно силициево-въглеродни (глинен) или силанови.

*Което ме подсеща нещо. Винаги съм се питала защо съществуват РНК вируси. Тук нямам предвид ретровирусите изобщо. Мисля си, че за да има на нашата планета РНК вируси, то вероятно има някъде и РНК живот, който е гостоприемник за тях...

Хореографията е до време, като одъртееш не става...

Що бре? Виж обаче колко готино звучи - Доктор по хореография... Почти като - Директор на водопад, ама по-престижно...
...и гинекологията е до време, отначало ти е интересно, ама като почнат да идват и бабичките - вече ти става меко казано безинтересно, а пък други работи започват да не ти стават ; сега покрай модата куклички да се превръщат в изроди - пластичен хирург си е най-гот...и най-много кинти падат.

Ама то и аз малко след като написах гинеколог... и вече се чудих що, аджеба, пък, точно гинеколог? Тва е бахти и ужаса, по цял ден вагини, вагини, вагини..., че после се очаква като се прибереш удома и да си изпълниш и съпружеските задължения (нарочно казвам задължения), щото и там те чака вагина за обслужване. Това живот ли е бе, мамицата му и живот!?

*Което ме подсеща нещо. Винаги съм се питала защо съществуват РНК вируси. Тук нямам предвид ретровирусите изобщо. Мисля си, че за да има на нашата планета РНК вируси, то вероятно има някъде и РНК живот, който е гостоприемник за тях...

Да, на същата тази планета.

Абе, Трити, искаш ли да си поговорим за епизоотиите? Или за обща хистология...Днес ми е такъв ден, че от вчера обяснявам кво е тва Ку треска. И все някви учени и знаещи хора ми попадат.Ко ше кажеш? Хем аз да си припомня кво съм учил в гимназията и като кандидат-студент biggrin1.gif Е, и като любител-бактериолог-БОВ.

Искаш да търсиш проблеми там, където другите търсят удоволствия???

Може и заради това да е (нали съм смотан техничар, та имам едно, такова, предубедено мнение...), а може би защото имам дълги, чувствителни пръсти и гъвкави китки. Но както казах по-горе, това не е живот за палавник като мене... :rolleyes:

Абе, Трити, искаш ли да си поговорим за епизоотиите? Или за обща хистология...Днес ми е такъв ден, че от вчера обяснявам кво е тва Ку треска. И все някви учени и знаещи хора ми попадат.Ко ше кажеш? Хем аз да си припомня кво съм учил в гимназията и като кандидат-студент biggrin1.gif Е, и като любител-бактериолог-БОВ.

Айде бе, Танасе, открехни, та да не си легнем и тази вечер, пак толкова прости...

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...