Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Не, той сам си се оправя. Говоря за Големият Иван ;).

Като почнеш да си кръщаваш пениса и да се обръщаш към него като към трето лице, имаш проблем. Ама не с размера.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Като почнеш да си кръщаваш пениса и да се обръщаш към него като към трето лице, имаш проблем. Ама не с размера.

Пишейки такива постове имаш проблем. И да - и с размера.

Ти имаш нужда да ти се разяснят всички фрази и изрази в българския език.

Тц тц. Много си хаплив бе. Негонения...

Edit:

Наистина е светло лилаво. В първият момент на синьо ми заприлича. Трябва да започнем да ги въртим редовно докато накрая не достигнем до най - добрият цвят: Moderators или #FF33CC]Moderators

Това верно ще ви гила най-много!

Говоря за Големият Иван ;).

Вече си кръщаваш шкембето?

И за чий чеп ти са нужни гащи-посранки, като хората отдавна са пуснали на пазара колани за повдигане и пристягане на паласки!?

Това верно ще ви гила най-много!

Вече си кръщаваш шкембето?

И за чий чеп ти са нужни гащи-посранки, като хората отдавна са пуснали на пазара колани за повдигане и пристягане на паласки!?

bowdown.gif

Хех! :))

Вие наистина ли се взирате толкова кой какво бил облякъл?!

Днес съм в супер добро настроение, за което малък принос има поздравът на vinyl_master. Чудесен избор! Мерси.

Искам да напиша ся едно ферманче и съм се засилила от вратата.

8 години живях на места, където обществото ме караше да нося абая и чадри. И беше немислимо някоя жена да се покаже пред външния свят, необлечена според изискванията на шериата. И изобщо не ставаше дума за мода, въпрос на оцеляване във враждебна среда беше. Та и аз съм ходила облечена като нинджа цели 5 години - повече от половината ми пуберитет. От опит добих идеята, че е ужасно някой да налага обезателни норми кой какво да облече и съответно да не облича. Било то дали го налагат религиозни догми или естетически правила. Всеки има право да изглежда както намери за добре, дори това да включва ходене с шалвари или чадри, дори това да включва забодено перо в задника.

Всички "естети", които прочетох тук, сте за Етиопия, малко да поживеете там и да ви научат, че облеклото на даден човек е изражение на духовни потребности и състояния; и последното, с което би трябвало да се съобразява, са околните.

omo-ethiopia45.jpg

omo-ethiopia48.jpg

omo-ethiopia52.jpg

omo-ethiopia31.jpg

Толкоз по фермана.

Ся малко лично към някои.

Галче, не е нужно да се вра из облеклото на хората, за да усетя дали излъчват нечистоплътна миризма. Някои хора имаме добро обоняние.

Мидекс, за ето такъв модел говоря, само че си представи 3 цепки под джобовете, по дължина на външния шев.

poturimalandrino2.jpg

Godfather, мога да нарисувам достоверно само гнездо, за съжаление, но мога да обясня. Сядаш, оставяш единия крак на пода, а другия сгъваш и стъпва на седалката, на която си седнал.

че облеклото на даден човек е изражение на духовни потребности и състояния; и последното, с което би трябвало да се съобразява, са околните.

Чудесно. Но в нашата реалност облеклото, особено по този начин е изражение на липсата на духовни потребности и състояния. И всички тия ...ммм...същества, се обличат така, именно защото се съобразяват с околните. За себе си и поне още един човек от форума съм абсолютно сигурен, че не се съобразяваме с околните, по отношение на външния ни вид.

Ако искаш, можем да задълбаем в темата за духовните потребности и състояния на съвременното българско общество.

Grimjaur, нямам нищо против да задълбаем в която си искаме тема. ;)

Проблемът, който ми се струва че точно в тази е осезаем, е разликата в темите изобщо. Искам да кажа, че всяко "цивилизовано" общество има морални, естетични и църковни норми, с които принуждава хората да се съобразяват. В това число не влизат само облеклото и склонността на различните (травестити и мюсюлмани) да показват принадлежността си открито; в това число влизат също плащането на данъци, правилата за движение по пътищата и законови рамки как да се държиш обезателно в това общество.

Казусът, който пък аз коментирам, е дали същите "цивилизовани" общества трябва да налагат по-горните норми толкова обезателно и на всяка цена.

:)

Трити...като оставим фолклора и традициите настрана, какво изразява тази етиопка с облеклото си?

Ред. Отговорът на въпроса ти се крие в "Неизбежния бял" на Джек Лондон.

ethiopian-fashion-show-by-eschipul-402-m.jpg

Сядаш, оставяш единия крак на пода, а другия сгъваш и стъпва на седалката, на която си седнал.

И ако пръднеш в тази поза може и да се наакаш жестоко.

Както по-горе написах:

че всяко "цивилизовано" общество има морални, естетични и църковни норми

Това колкото е по-цивилизовано, толкова по-строги норми (догми) притежава.

Иначе, Grimjaur, точно тази етиопка вероятно е доволна от това, че ще получи пари, за да представи модната линия на някой дизайнер. На работа е просто...

Колкото е по-цивилизовано, какво?! laughing.gif Дай ми универсален еталон за високоцивилизовано общество, със строги морални норми...Англичаните? Американците? Западната цивилизация? Източната? Цивилизациите в Новия свят?

На работа било лесно викаш? А на война, в училище, в домакинството?

О и понеже заговорихме за Етиопия...Знаеш ли какво е кат ?

Ами арабите - Риад, се сещам като фрапиращ пример за обезателни норми. С нравствена полиция и закони, които позволяват да си пребиват с камъни жените.

Но и американци, англичани, японци и т.н. си имат не по-малко строги норми, е превъзмогнали са облеклото де, което е хубава идея.

На работа не казвам, че е лесно, казвам, че въпросната етиопка изразява линията на някой дизайнер - нещо, което ми се струва, че ме попита.

Воина, училище, домакинство... имам мнение, но ще е вид ферман.

А за растението - знам, но му казват "кот".

Така. Шериатът постановява смърт чрез пребиване с камъни за прелюбодейците. Но, от наша гледна точка, това е варварство. Е според нас, те високоцивилизовани ли са?

Когато съдим за цивилизацията на другите винаги можем да кажем кое ни се струва варварско. Според тях е религиозно кощунство, че ядем свинско и жените ходят съблечени.

Искам да кажа, че когато говорим за някакви такива понятия, като "правилно", "красиво", "грозно", "вкусно", "тъпо" и т.н. ни трябва някакъв изгоден репер, с който да сравняваме, а такъв не знам дали съществува изобщо. Универсалност за цивилизация няма, както и за правилно, неправилно, грозно, ужасно...

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...