Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

На Ваньо заплатата му зависи от това колко концентриран е във всеки един момент. :)

BTW, 90% от хората заплатите им също зависят от това... Което иде да рече - Никии...., не си сам, иде бодра смяна :))

П.с. А аз се кефя (мазохизъм) как нааканата ни държавица отново си изу гащите и си нацапа с вазелин дупето, пред руската мафия....

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/08/02/1132646_vanyo_tanov_lukoil_moje_da_produlji_da_proizvejda/

Ако имах под ръка атомни бомби, в момента бих ги използвал.

Иди на Руския пазар - мисля, че преди време някакъв предлагаше...ако ги е продал, в Димитровград със сигурност ще има. :lol:

Ако тръгнем да разсъждаваме, по пътя на логиката нещата лесно могат да бъдат обяснени. Преди н'ам колко си страници бях писал в пост, че по онова време двете страни бяха в бясна надпревара кой ще бъде пръв....във всичко - кой ще има повече самолети, танкове, кой ще направи първи най-голямата и мощна ядрена/водородна бомба и т.н. По същия начин стояха нещата и в надпреварата за Космоса. Руснаците успяха да пуснат спътника и след това да завъртят Гагарин около Земята (че и да го върнат жив), така че поне тук ги изпревариха.

Да вметна, че общо взето с нищо не са ги изпреварили:

1957: First intercontinental ballistic missile, the R-7 Semyorka

1957: First satellite, Sputnik 1

1957: First animal in Earth orbit, the dog Laika on Sputnik 2

1959: First rocket ignition in Earth orbit, first man-made object to escape Earth's gravity, Luna 1

1959: First data communications, or telemetry, to and from outer space, Luna 1.

1959: First man-made object to pass near the Moon, first man-made object in Heliocentric orbit, Luna 1

1959: First probe to impact the Moon, Luna 2

1959: First images of the moon's far side, Luna 3

1960: First animals to safely return from Earth orbit, the dogs Belka and Strelka on Sputnik 5.

1961: First probe launched to Venus, Venera 1

1961: First person in space (International definition) and in Earth orbit, Yuri Gagarin on Vostok 1, Vostok programme

1961: First person to spend over 24 hours in space Gherman Titov, Vostok 2 (also first person to sleep in space).

1962: First dual manned spaceflight, Vostok 3 and Vostok 4

1962: First probe launched to Mars, Mars 1

1963: First woman in space, Valentina Tereshkova, Vostok 6

1964: First multi-person crew (3), Voskhod 1

1965: First extra-vehicular activity (EVA), by Aleksei Leonov, Voskhod 2

1965: First probe to hit another planet of the Solar system (Venus), Venera 3

1966: First probe to make a soft landing on and transmit from the surface of the moon, Luna 9

1966: First probe in lunar orbit, Luna 10

1967: First unmanned rendezvous and docking, Cosmos 186/Cosmos 188. (Until 2006, this had remained the only major space achievement that the US had not duplicated.)

1969: First docking between two manned craft in Earth orbit and exchange of crews, Soyuz 4 and Soyuz 5

1970: First soil samples automatically extracted and returned to Earth from another celestial body, Luna 16

1970: First robotic space rover, Lunokhod 1 on the Moon.

1970: First data received from the surface of another planet of the Solar system (Venus), Venera 7

1971: First space station, Salyut 1

1971: First probe to reach surface and make soft landing on Mars, Mars 2

1975: First probe to orbit Venus, to make soft landing on Venus, first photos from surface of Venus, Venera 9

1980: First Hispanic and Black person in space, Arnaldo Tamayo Méndez on Soyuz 38

1984: First woman to walk in space, Svetlana Savitskaya (Salyut 7 space station)

1986: First crew to visit two separate space stations (Mir and Salyut 7)

1986: First probes to deploy robotic balloons into Venus atmosphere and to return pictures of a comet during close flyby Vega 1, Vega 2

1986: First permanently manned space station, Mir, 1986–2001, with permanent presence on board (1989–1999)

1987: First crew to spend over one year in space, Vladimir Titov and Musa Manarov on board of Soyuz TM-4 - Mir

Тия дни се поразрових доста и останах приятно очарован от снимките на Русниците на луната от мисиите им Луна и Зонд спрямо тия от "Аполо" по същотото време..

Още повече в началото на тази година Руснака пак го надена 3 ката на колегите от Наса, с невероятните снимки на планетата земя от Elektro-L!

П.с. А аз се кефя (мазохизъм) как нааканата ни държавица отново си изу гащите и си нацапа с вазелин дупето, пред руската мафия....

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/08/02/1132646_vanyo_tanov_lukoil_moje_da_produlji_da_proizvejda/

Лукойл утре идват слагат парите на масата и купуват държавата, така че как Б.Б. по-точно може да ги спре

Лукойл утре идват слагат парите на масата и купуват държавата, така че как Б.Б. по-точно може да ги спре

Да ама за чий чеп сме им? Само зарар от нас...

Нещо си се объркАл. Немат толкова пари... да покрият пасивите при придобиване. (в смисъл толкова сме забатачени)

Апък знаете ли кое било най-нещастното животно? Не е диво прасе.

А прилеп с разстройство :laughing:

Галче, прилепите не страдат от разстройство. За сметка на това много често си патят от бяс, а сега прилепите по целия свят, включително у нас, са застрашени от неприятно гъбично заболяване, наречено "синдром на белия нос". И има опасност да загубим милиони прилепи по цял свят, което си е поредната екологична катастрофа.

Апък знаете ли кое било най-нещастното животно? Не е диво прасе, а прилеп с разстройство.

Или Галя с психично разстройство (когато те хване депресията от лошите клиенти). :P

За "животното" - нямам предвид само теб...човекът по принцип си е едно животно, още Дарвин го е казал. :)

А защо хинтът беше "диво прасе", че нещо не схванах?

Танасе, то това да ни е. Всяка екосистема ще загине, ако я караме така. Такива красиви животни е имало, които поради ламтежи за застрояване са изчезнали и са мигрирали трайно от жълтата към червената книга. Такива растения... Няма да се учудя скоро да застроят с хотели и между рилските езера. То това на нищо не прилича. Цялото черноморие скоро ще заприлича на мегаполис. Краде се пясък от морето, за да се строи. Изобщо може да ти се дореве като видиш стари снимки на курортите ни и сегашната действителност. Знам, че тук говориш за болест, която не съм чувала, не знам дали сме отговорни за появата и, но според мен и изброените по-горе и по-долу неща са фактор за тъпото ни съществуване (което лека-полека става още по-тъпо). Имаме условия на живот, но на каква цена?!

Общото безхаберие на човечеството е голямо. Винаги съм си мислила, че ние сме си виновни, че вече има само два сезона, че понякога и температурите са толкова близки (пък уж различен сезон), че понякога пък амплитудите са огромни за части от денонощието. И за още куп неща (градушки по никое време и с размер на футболна топка, рекордите лятото от 378786 градуса на сянка и т.н.)

Нищо чудно да ни затръшка пак холера, тиф, чума и т.н. Мммм, един оптимизъм лъха от постовете ми...

Трябва да започна да си събирам отпадъците разделно :bgrin: Много се разфилософствах и е време да излизам.

Пламене, аз съм лемур, сурикат или нещо подобно. С влажни, тъжни очички, готови да заплачат всеки момент. И това с клиентите не е депресия, а велико учудване как може да има толкова прости хораааааааааа, неосъзнати, изобщо без никаква клиентска култура?!?!? Но той Айнщайн си го е казал : "Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен". Какво повече да добавя... :angry1

Хинтът е "Прилеп с разстройство". А за дивото прасе, защото преди време имаше популярен виц, че то било най-нещастното животно, защото не стига, че жена му била дива, ами и свиня :laughing: Сега новата вариация е това с прилепа. Ама не обичам да си обяснявам вицовете. Не съм ти се обидила, нали знаеш?! Обичаш ме прекалено, че да ме засегнеш :tongue Скромна, ама дрънкам...

Човека ще си отиде скоро време ние просто не се вписваме в природата и нямаме място тук.

По скоро сме като един вирус от който земята крайно време вече трябва да се отърве.

Човек, снощи казах за подписа ти (тук във форума) на майка ми. Много, ама много се смя. Дори мисли, че сме малко повече от 30 г. назад :laughing:

Хинтът е "Прилеп с разстройство". А за дивото прасе, защото преди време имаше популярен виц, че то било най-нещастното животно, защото не стига, че жена му била дива, ами и свиня :laughing: Сега новата вариация е това с прилепа. Ама не обичам да си обяснявам вицовете. Не съм ти се обидила, нали знаеш?! Обичаш ме прекалено, че да ме засегнеш :tongue Скромна, ама дрънкам...

Имах предвид "хинта" преди инвизибъл "хинта", а вица за дивата свиня май не бях го чувал преди. И изобщо не мога да си помисля, че си ми се обидила, понеже толкова те обичам, че чак ме е страх от Жоро. :woot

Е как няма!? Основно правило в бизнеса и политиката е - Почеши ме ти, та да те почеша и аз. Естествено, по някога страните така се "увличат" в чесането, че се случва и някой да се провикне - Чаламбааа..., ама това е от една друга приказка... Много неща които са се случили и се случват, никога няма да бъдат оповестени или за тях ще бъде упоменато чрез т.н. "Контролирано изтичане на информация" (основен метод за дезинформиране). Което както знаем, не е казване на истината, но не е и лъжене, а чиста проба манипулация. Жалко е само, че масата хора приемат всичко казано от "Официалните източници" за чиста монета и му вярват безрезервно...

Айде стига глупости вече де. Колко пъти трябва да ви се обяснява, че преди всичко става въпрос за наука и доказани научни експерименти. Тук повечето така са свикнали с пишкомерното си ежедневие, че дори не могат да допуснат съществуването на една друга реалност, която се опира единствено на сериозна наука и доказани многократно експерименти, където всяка пишка се измерва по признати еталони, а не в шепите на измерващия. Айде вземете си го набийте поне веднъж в главата - някои от заложените тогава ескперименти продължават и до ден днешен, при това може да се изпълнят дори в ученическа лаборатория по физика. Разбира се, както вече многократно повторих и пак ще го повторя - напълно допускам въпросните експерименти да са били заложени от малки зелени човечета. :lol:

Айде стига глупости вече де. Колко пъти трябва да ви се обяснява, че преди всичко става въпрос за наука и доказани научни експерименти. Тук повечето така са свикнали с пишкомерното си ежедневие, че дори не могат да допуснат съществуването на една друга реалност, която се опира единствено на сериозна наука и доказани многократно експерименти, където всяка пишка се измерва по признати еталони, а не в шепите на измерващия. Айде вземете си го набийте поне веднъж в главата - някои от заложените тогава ескперименти продължават и до ден днешен, при това може да се изпълнят дори в ученическа лаборатория по физика. Разбира се, както вече многократно повторих и пак ще го повторя - напълно допускам въпросните експерименти да са били заложени от малки зелени човечета. :lol:

А, ти от къде доби впечатлението, че с това си мнение, визирам някое от твоите изказвания? А..., и съвсем странично... Ти би ли отрекъл правотата на цитираното от теб мое твърдение?

Явно съм пропуснал да го спомена, но ще взема да го потретя:

П.с. Забележи, че първото ми мнение по тази тема започваше с:

-Абе, сигурно са ходили до там, но...

Въпросът който повдигам е - Кому е нужно да се разпространява, откровено фалшифицирана информация по въпросите свързани с нещо, което според болшинството хора и водещи (в областта си)учени е безспорен факт?

Както и да е, спирам с коментарите по този въпрос, понеже май стигнахме до момента с шопа, а повярвай ми, не съм аз в тази роля!

Няма нищо лошо в това, човек да има непоколебима вяра в нещо, подкрепям и уважавам - едни вярват в абсолютната истинност на информацията предназначена за масова консумация, други в зелени човечета..., а трети в Могъщият Зелен Арклесезур и първото пришествие на Великата Носна кърпа... Няма лошо. BTW, нали не ти е хрумвало, че тези ми съмнения относно истиноста на онези снимки, ей така, инцидентно, са ме поразили само мен, а не, примерно, още няколко стотин хиляди човека по всички краища на света?

Аз не виждам нищо фалшифицирано в официалния архив на НАСА относно Аполо мисиите и резултатите от проведените експерименти. От там нататък кой какво пускал по телевизията слабо ме вълнува, защото глупости не обичам да гледам.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...