Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Хисар не е село а много приятно малко градче. Много малко му трябва да ми напре желанието да се преместя там. Един МОЛ примерно :)

ПС: И храната в Национала е измежду най-вкусните които съм ял в живота си. Верно ли са го затворили нещо?

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

*Не използването на главна буква в местоимението "Вие" не е с цел да дразня или унижавам някого, за мое улеснение е.

Щото съзирате обида във всичко, в обръщението "модераторю", във въображаеми обиди към Галчето и Дядомраз...

Де да знам... стрелян заек съм вече. ;)

Отново обаче не коментираш пълната липса на звезди (на всички снимки, дори и в така любимият ти първоизточник). Като човек поназнайващ нещо за физиката, би трябвало да ти е пределно ясно, че при липса на атмосфера, небето буквално трябва да е зарит със звезди.

При настройки на апаратите им от f/5 и скорсот от 1/250сек. съм склонен да повярвам, че няма как да има звезди. Още повече при наличиие на слънце като светлинен източник.

Пак ще отворя архива със снимките ми и ще пусна една в градски условия със звезди, далеч с различни настройки от тези който са ползвани на Аполо. В противен случей едвали бих хванал звезди на моята снимка: f/2.8, 16сек, с по-високо ISO-200

60398_1502539876266_1017290857_31454564_1345902_n.jpg

На следващата снимка съм се осветил с едно светодиодно фенерче и съм свалил светлосилата на апарата на ISO-80, като другите настройки са същите, при което звездите изчезват видимо:

206ifwm.jpg

Следователно, ако се осветя с един по-можен прожектор и докарам до настройки на затвора 1/250 от секундата, на фона ми няма да има нищо освен черно небе/космос, кой каквото иска да му вика..Имането и нямането на атмосфера в случея не е важно...важен е експонирания обект къде е и кво има за фон...

С 1600 ISO, f/1.8 и скорост от 30 секунди без абослютен никакъв източник на светлина (Без Луна) на около, 20 км южно от Пловдив, стават такива снимки (звезди Бол) :)

230412_1869010277797_1017290857_32106472_8167305_n.jpg

Хисар не е село а много приятно малко градче. Много малко му трябва да ми напре желанието да се преместя там. Един МОЛ примерно :)

ПС: И храната в Национала е измежду най-вкусните които съм ял в живота си. Верно ли са го затворили нещо?

Хаха, мерси. Странно е да чуя комплимент за родния ми град, точно пък от теб. Приятно е, спокойно е. За Мол не знам дали ще отворят. Съмнявам се.

"Национал"-ът не знам дали са го затворили, рядко си идвам, пък и все по нещо ново изниква. Я строеж, я затворен магазин, не съм наясно с нещата.

Трити, сигурна съм, че както аз, така и Николай не се е обидил на нещо, казано от теб. Спокс :tongue

Коста, в Хисар какъв дъжд се изсипа. Сега е леко хладно, приятно. Супер :beer: Бирата я думкат Жоро и баща ми. Не аз :bgrin:

Вчера гледах повторението на епизода на бтв дето го. Та там световни учени си казват, че:

1.Отражателната способност на Луната не е по-голяма от тази на скалите на Земята.

2.На всеки 11 години има пик в слънчевата активност. През 69та е имало такъв пик, а това във връзка с това, че Луната, за разлика от Земята, няма какво да я предпазва от слънчевата радиация. И изобщо не е ясно как аджеба тези астронавти, ако са били на Луната са оцелели и ако не се бъркам са още живи.

3.Фотоапаратите са или с обикновена фотографска лента, не е била някаква специална. При инструктажите и тренировките преди "отлитането" за Луната многократно им е казвано на 3 та актьори, че не трябва да се насочва фотоапарата директно към Слънцето, защото радиацията директно поврежда лентата, но въпреки това, ние виждаме страхотни снимки на Слънцето, а след това на още други страхотни снимки. При снимки от Чернобил се вижда как радиацията влошава качеството на снимите, те стават зърнести. А снимките от Луната, въпреки слънчевата радиация са перфектни.

4.Във филма са представени недвусмислени доказателства за лъжа от страна на НАСА относно една от следващите мисии на Аполо (18, ако не се лъжа). Координатите, които са дали за кацането си НАСА са били в неосветена част на Луната, а е абсолютно невъзможно човек да кацне при абсолютен мрак.

5.Причината за да не продължаваме да пращаме хора на Луната и поради която руснаците са се отказали да пратят свои хора там, макар и по-късно е, че до сега не е измислен начин, по-който да бъдат защитени космонавтите от радиацията.

6.Според мен причината, поради която руснаците не обвиняват САЩ в лъжа, когато вече са рзбрали истината,са чисто политически, за запазване на поносими отношения.

Та, всички точки, освен 6, са факти и който е изгледал филмчето, не знам какъв оптимист трябва да е за да вярва, че човек изобщо е стъпвал на Луната, а камоли през 1969 г.

Опитах Каменица с лимон, вкусна е, повече е сладка отколкото горчива, но добър вкус се е получил като заместител на фанта портокал примерно. Ако ви се пие бира, взимайте пшенично, но ако ви се пие нещо освежаващо лимонената каменица е перфектна и има само 2.1%/ алкохол, лично аз вече я предпочитам пред безалкохолното и соковете. Галя опитай я, тая каменица лимон, мисля, че ще ти хареса.

Бахму майката , тия от БГ пощите за никъв х♚й не стават ..... като се пробвах да си взема ексбокс на старо от ибей така и не дойде 3 ПЪТИ.... сега при почти всеки опит да си поръчам игри пратката "изчезва" по пътя .... ми мога ли да им еба майката ненаситна на тия дребни крадливи душици , не стига че ги обзаведох половината с боксове ми ся и игрите ми крадът..... пожелавам им да измрат от адска и мъчителна смърт всичките дребни душици в БГ ПОЩИ , тва как може да посегнеш на игра струваща 3 паунда и която чакам от сумати време !!!!! :angry1 :angry1 :angry1 :angry1 Нищо чудно скоро да ни извадят от ибей то половината юзъри вече не искат да пращат до БГ.

И един виц по случая :

Едно бедно детенце сираче много искало да си има шапка , ръкавички и шал за през зимата понеже всички други деца имали а то не.

И така малкото бедно сираче всяка година пишело писмо на дядо коледа с молба "Мили дядо коледа , МОЛЯ ТЕ подари ми едни топли ръкавички , шапка и шалче" и така няколко години подред. Лелката приемаща писмата на гишето естествено била махленската клюкарка и четяла всяко писмо и така на 3тата година и станало много мъчно за малкото детенце събрала всички служители на пощата и им разказала историята .... събрали всичките служители стотинки и купили на дететенцето една топла шапка и един топъл шал.... не им стигнали парите и за ръкавички. На следващата година пак по Коледно време малкото дететенце пак писало на Дядо коледа. Лелката на гишето видяла писмото и решила че е пълно с благодарности , събрала целият епик на пощата да ги зарадва и да им прочете писмото.... "Мили дядо коледа , благодаря ти за топлата шапка и топлия шал , много са хубави само не получих топлите ръкавички но не се притеснявай мили дядо коледа аз знам че ти не си виновен , сигурно ПЕДЕРАСИТЕ от пощата са ги откраднали"....

Щото съзирате обида във всичко, в обръщението "модераторю", във въображаеми обиди към Галчето и Дядомраз...

трити, ти малоумна ли си или се правиш на такава, когато не ти изнася нещо?

gal4enceto, Умрем някой нещо да ми обясни - това ми е любимата част от всякое общуване - обяснението. И след като предлагаш така любезно, моля искам да се възползвам от едно просторно обяснение от твоя страна. Ти лично как си представяш активната страна в секса по време на полет в совалка? Или иначе казано: Ако ти трябва да изчукаш някой зноен (несъмнено) пич в не приземила се совалка, как точно би го сторила? Моля те да си ненужно обстоятелствена, защото фантазията на хората рядко съвпада с личната такава.

Цялото обръщение към Галчето е язвително и подхождаш снизходително към нея. Ако нещо не разбираш, удебелил съм ти го, за да ти стане ясно.

djadomraz, за теб защо така все пиша по два пъти едно и също нещо?

Тук изкарваш дедо ти мраз слабоумен, че не разбира нищо от първия път и всеки път е нужно да му се обяснява наново.

На това твоето му викат пасивна агресия. В голям процент от километричните ти постове, част, от които ми допадат, си личат нуждата от внимание, доказване колко повече си от другите и леки психични отклонения. Ако спреш с прекомерно високата си на моменти реч и държанието си на фръцла, ще видиш добро отношение.

Баси...

Edit: И докато предишния ми пост беше шега, то този е сериозен... ама явно все още не ги различаваш.

...

Майна ти за "recorded delivery" не си ли чувал? Като купуваш нещо даваш "request total from seller" и пишеш - искам да ми го пратите "recorded delivery" или ако са англичани "Royal Mail Signed-For"... има си тракинг и всичко и после ако не дойде си искаш от онзи парите обратно.

Ако ако случайно дойде отиваш в пощата и им еб***ш мамата от проверки как така е получено и от кого.

...не стига че ги обзаведох половината с боксове ми ся и игрите ми крадът...

Успокой се, Васко...и те са хора - за какво им са само конзоли без игри...просто си ги събират малко по малко. :P

gado, не забравяй че шлемът, в който си поставил червените стрелки, е сферичен и така не може просто да се сравняват посоки на сенките. Надявам се, си го взел предвид.

Конкретно за тази снимка.

Да взето е предвид. Не само това, ами и хора със доста сериозно оборудване са ги пускали през компютрите си... и да го бера, ми... пак сенките се получавали под прав ъгъл една спрямо друга... Което убедително говори, че е имало и втори източник на светлина. Но пък НАСА отрича подобно нещо, а щом те отричат..., значи въпросът е нищожен и се изтрива от дневният ред!

При настройки на апаратите им от f/5 и скорсот от 1/250сек. съм склонен да повярвам, че няма как да има звезди. Още повече при наличиие на слънце като светлинен източник.

Пак ще отворя архива със снимките ми и ще пусна една в градски условия със звезди, далеч с различни настройки от тези който са ползвани на Аполо. В противен случей едвали бих хванал звезди на моята снимка: f/2.8, 16сек, с по-високо ISO-200

Румене, едното няма много общо с другото! Провери из нета, тези Хаселбах (ли бяха) какво точно представляват и какви са им възможностите. Освен това огромната част от снимките са правени при светлина идваща от към гърба на снимащият. При пълна липса на атмосфера сенките започват да се открояват много рязко (като изрязани с нож), отделните детайли, също изпъкват много отчетливо, просто няма какво да поглъща и разсейва светлината. Може и да съм дилетант, но знам, че няма начин в естествени условия обект осветен от отразена светлина да е еднакво или дори по-осветен от този който се осветява пряко! Дори лазера (сноп кохерентна светлина) при отразяване (дори и с най-съвършените призми) губи част от интензитета си, а какво остава за естествената светлина? Освен това ти си снимал не просто в земни условия, а в урбанистична среда, където както е известно има много силно т.н. светлинно замърсяване. Според теб, защо всички големи телескопи и обсерватории са изнесени далеч, извън градовете и са накачорени по върховете на баири и планини?

Аз само не мога да разбера защо НАСА, или който там фалшифицира ходенето до Луната, ще го направи толкова зле, че дори нормалните хора да го видят, толкова ли са зле, че да го направят толкова зле?

...

Тук изкарваш дедо ти мраз слабоумен, че не разбира нищо от първия път и всеки път е нужно да му се обяснява наново....

Не мисля. Дядо ти мраз е известен, че е разсеян по-често от обикновено, и това изобщо не означава слабоумие ако трябва нещо да му се каже 2 пъти :punk .

Kolkoto do останалите коментари също не съм съгласен. Явно не схващаш тънкия хумор в изказванията на Трити. не че я защитавам, но наистина не мисля, че трябва да се държат всички като ощипани. Мисля, че ясно се вижда, че тя не иска да напада или обижда никого. Просто някои хора се нервираха от дългите ѝ постове, като едва ли не иска да е център на внимание и докато е време "да ѝ свият сармите". Мисля, че оттам идват недоразуменията. И от това, че едно време форумът беше затворено общество, и споменът за това е жив във всеки от тогава.

Аз само не мога да разбера защо НАСА, или който там фалшифицира ходенето до Луната, ще го направи толкова зле, че дори нормалните хора да го видят, толкова ли са зле, че да го направят толкова зле?

И аз съм се питал. Може би защото навремето на живо са "предавали", има пуснат снимков материал, и някак не върви след това да правят маймонджулъци и да променят материала, друг въпрос е защо предварително не са се подготвили, ама как да се подготвят, още по-рано от това са имали даже по-малко технологии за това.

Специално за сенките и т.н. наистина недоумявам, ми да сложат поне източника на 500 метра и горе долу да симулират безкрайност :) .. А не с такива фрапантни недоглеждания.

За отразената светлина - ако за осветяване на недиректна повърхност се "събере" светлина от по-голяма повърхност и се насочи от другата страна, може да стане. Само дето не виждам смисъл да е правено специално дори за снимките.

Майна ти за "recorded delivery" не си ли чувал? Като купуваш нещо даваш "request total from seller" и пишеш - искам да ми го пратите "recorded delivery" или ако са англичани "Royal Mail Signed-For"... има си тракинг и всичко и после ако не дойде си искаш от онзи парите обратно.

Ако ако случайно дойде отиваш в пощата и им еб***ш мамата от проверки как така е получено и от кого.

Естествено че съм чувал , да не пазарувам за първи път от интернет..... просто въпреки това нещата ми се "губят" , аз парите си ги взимам от продавача - не е тва проблема , въпроса е принципен.... ма баш на тебе ли да ти обяснявам когато мнооого искаш нещо и го чакаш да кажем 3 дни и изведнъж - кор нищо не пристига. Мен не ме грее дали ги крадът , дали се губят и т.н. въпроса е че нямам нужното време за да "разследвам" кое къде е отишло.... ето например днеска ми пристигнаха 2 игри в безобразно състояние ... пакета ако го тъпча 10-15 минути с всичка сила 100% ще изглежда в по-добро състояние , естествено дисковете и кутийките са абсолютно унищожени !

.

РеРед: Аре, чао. Обявявам информационно затъмнение. Заминавам за София и докато не си намеря квартира или замъкна компира във временната - ще ви освободя от баналното си присъствие.

Успех с търсенето и успех с "новия" живот у големото село.

Как приятно разхлади тоз дъждец....Мммм сега като му дръпна една ракийка...

T.6 e направо трепач, още се хиляlol.gif

Не мога да си обясня, след като човек никога не е стъпвал на Луната, що им трябваше на хамериканците да инсценират провала с Аполо 13???

А, дали са го инсценирали? И дали и редицата им другите провали са инсценирани... или просто оказват посокато, откъде точно смърди кучето? Замисли се само, по времето на т.н. стъпване на Луната, кой е бил президент на САЩ и каква е била международната политическа обстановка... и дали случайно американското правителство не се е нуждаело отчаяно от нещо което да отвлече вниманието от лайната в които са били затънали до шия?

Странно как така, всеки път когато вътрешно икономически и политически се омажат нещата и изведнъж се случва някакво събитие, което да оправдае астрономическите харчове и на гребена на вълната се качва военно промишленият им комплекс, което от своя страна автоматично вади от ръкава картата с чуството на патриотизъм... и нещата се нареждат (или поне до следващият път когато се наложи да се прави фокуса с патриотичните чувства)

А на бас, че ако в момента на бай Барак не му гореше такъв огън под черния задник, американците със сигурност щяха да са започнали да изнасят "демокрация" за някоя от другите арабските държави (щото не им стиска да се ебават с Иран или С. Корея)!

Не мога да си обясня, след като човек никога не е стъпвал на Луната, що им трябваше на хамериканците да инсценират провала с Аполо 13???

Как защо, много ясно - как иначе щяха да направят филма и да получат роли Том Хангс, Ед Харис, Кевин Бейкън и останалите? :laughing:

Целият проблем по онова време е бил кой да е по-по-най и да е първи за нещо си...

Не мисля. Дядо ти мраз е известен, че е разсеян по-често от обикновено, и това изобщо не означава слабоумие ако трябва нещо да му се каже 2 пъти :punk .

Kolkoto do останалите коментари също не съм съгласен. Явно не схващаш тънкия хумор в изказванията на Трити. не че я защитавам, но наистина не мисля, че трябва да се държат всички като ощипани. Мисля, че ясно се вижда, че тя не иска да напада или обижда никого.

Надушвам форумна двойка. Едва ли не - Не че я защитавам, ама зверски ме кефи. Поне си го кажи в прав текст, че така изглежда ***** (тук сложи подходяща дума, която да не е обида :rolleyes: ). Да се застраховам аз, че някой няма да се нацупи.

Иначе не съм се обидила. Ангел обясни, че Трити наистина малко смотано го беше написала. Да се чуди човек дали е сарказъм или шега от сърце. Така че стига обяснения вече, хора. Животът продължава!

Правата, които имам навсякъде, уважаеми Killerincho, са ми гарантирани от Конституцията на Република България и дори от правилата на този форум. Имам право да изразя собственото си мнение и когато то е съставено съгласно останалите правила, то не би трябвало да бъде модерирано, нито като потребител да получавам обидно отношение от управата на този форум. Вписването ми в този форум не би трябвало да е никаква ваша грижа, не видях никъде из правилата на поверения ви форум, че модераторите внимават дали някой ще се впише като поведение в пейзажа. И наистина е новост за мен, че модераторите тук следят за вписването в пейзажа. ;)

Отново си в огромна грешка. Иди прочети правилата. Това е частен форум и майната и на Конституцията. Ние като частен форум имаме право да прилагаме наши правила и това всъщност правим. Докато не нарушаваме закона, наше право е да решим кой, как и защо ще пише във форума. Държавата не плаща за хостинга, за домейна нито пък за сървърите на Bulforum.com, плащат Админите, които са и собствениците на форума. Те са ни дали на нас правата да решим кое как ще се случва тук, това е положението. Правиш си форум, плащаш му разходите и прави там каквото си искаш. Тук права нямаш, няма и да имаш, ако ще конституцията на Великия Съветски Съюз да го казва. Всеки с правата си върви напред, жалко че само във форума се сеща. Ама и тука не става така. Тия дето плащат разходите на тоя форум и те са хора, и те права искат. И тея дето си отделят от личното време да го поддържат тоя форум и те разправят че хора били, и те права искат. Ама ся, тях кой ги ебава в тая жега.

Като ти обясних по-горе, че сме комплексари, идеята беше да ти обясня защо сме толкова терористично настроени модераторите. И към тебе и по принцип това е проблема, комплексарчета сме. Ще повторя, за да съм сигурен тоя път - щото сме КОМПЛЕКСАРИ ! А дано това обяснение да е по-ясно и да разбереш защо се държим така.

Пешо, какво пак стана бе мойто момче, къде тръгна да бягаш по тъча. Въртя, въртя и сега какво ? Няма ме за известно време. Еми кой ще се бори с нас, скапаните модератори и кой ще се опълвяа и ще защитава онеправданите ??? Оставяш толкова много хора сами срещу нас. А всички на тебе разчитаха...

Абе нямате ли чувството, че тука сме като една голяма компания, събрала се на дълга маса? Едни си лафят за процесите в Галактиката и световните политически проблеми, други в същото време се надвикват кой какво бил казал преди време и си изясняват отношенията, трети пък се опитват насред цялата галимация да се вместят с някоя неутрална тема, която бързо отива в небитието, поради това, че никой не ги чува....:beerchug

Edit: Ебаси каква мълния падна преди малко...чак ми спря нета за минута, а такъв мощен и продължителен гръм беше, че се почувствах направо в началото на филма "Война на световете". :wacko:

Едит2: Господ ви дава знак да спрете най-после! :))

Еми кой ще се бори с нас, скапаните модератори и кой ще се опълвяа и ще защитава онеправданите ??? Оставяш толкова много хора сами срещу нас. А всички на тебе разчитаха...

Мхъхъм..., аз? :blush:

П.с. Както е тръгнало... и утре ще се страда... Мале, тур' тука тая глАва... и да се свършва веке с туй прасЕ!

Мхъхъм..., аз? :blush:

П.с. Както е тръгнало... и утре ще се страда... Мале, тур' тука тая глАва... и да се свършва веке с туй прасЕ!

Тебе събота вечер ще те преборим. Много сме силни сме. Таман с двамата чистачи мое да ударим половин тон живо тегло :)

Абе нямате ли чувството, че тука сме като една голяма компания, събрала се на дълга маса? Едни си лафят за процесите в Галактиката и световните политически проблеми, други в същото време се надвикват кой какво бил казал преди време и си изясняват отношенията, трети пък се опитват насред цялата галимация да се вместят с някоя неутрална тема, която бързо отива в небитието, поради това, че никой не ги чува....:beerchug

Пламене, аз точно за това говорех преди няколко поста, но ... глас в пустиня :laughing:

Таман с двамата чистачи мое да ударим половин тон живо тегло :)

Чисто говеждо, нали? :lol: :lol: :lol:

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...