Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Неписано правило, като част от пейзажа. Wellcome to Bulforum. Имаше хора, които умееха да прибират "устатите" модератори в задния си джоб и (уви) вече ги няма. Говоря за Христу и Овърмана...

Да ти припомня какво точно ти беше мнението по случая с Христу ?? Или забрави какво си писал на лично ??? Евентуално да си спомняш какво се случи като го оставих да създава интриги из форума или по-удобно е да ги забравяме тия работи и да плюем по модераторите когато може. Овърмана ако не беше реагирал като ощипана мома, можеше да си пише още тука. Той сам реши да спре да пише.

...откровени обиди ...

Откровенни обиди ??? Къде ?

Да потърся ли назад по темите да видиш колко като тебе са минали през тоя форум и са писали такива фермани. Признавам, че сравнението с терористи е ново за мене. Фашисти, комплексари и т.н., но не и терористи. Обиждаш ни нас, но пък се оплакваш че те обиждаме ние. Или терорист не е обидно. Верно бе, то на мода сега. Абсолютно всеки "онеправдан", както си ти в момента, ни изкарва комплексари. Добре, веднъж завинаги го разебрете. Целия екип модератори, админи и каквито още там имат права, са, хайде всички заедно - КОМПЛЕКСАРИ !!! Обаче това което не можеш да схванеш, както и всички останали "онеправдани" е, че този форум съществува благодарение на нас, комплексарите. И ти нямаш никакви права тука. Права имам аз и колегите и ние решаваме кое е добре за форума и кое не. След като е оцелял над 10 години, мога да сметна, колкото и комплексарско да изглежда това, че общо взето решенията са били правилни. Дали си мъж, жена, лезбийка, гей или откровен педераст, за нас няма никакво значение. Значение има само и единствено, дали ще можеш да се впишеш в пейзажа, нещо което ти очевидно не можеш да направиш. Щото ние сме терористи, пък ти имаш права, нали...

Батка, тва е такава тъпотия, че повече няма накъде. "Отвори съзнанието си", "пророка Нострадамус", бахти тъпотиите :) Тва е правено за аудиторията на Вучков, ние сме малко по-нормални хора и викам да го отсвирим :)

Весо, личното съобщение си е лично съобщение. Нужно ли е цялата 'кореспонденция' да се обсъжда и извън? За Ицо - факт е, че беше забавно по негово време. Факт е и че модераторите доста си превишават правата. Помня, че ти самия преди време използваше доста груб език по адрес на Галя, нещо, което спокойно би докарало 20%, ако правилата на форума се спазваха по равно и обективно. Иначе самата Галя се радва като бебе на нянка, че не е на топа на устата и че бъзикат друг. Не знам, и аз съм се включвал в е*авките и към нея и към Трити, но ми се струва, че нещата отидоха доста отвъд границите на добрия тон. И не на последно място - все пак е представител на нежния пол, а освен дългите й постове не съм забелязал да провокира хората тук с нищо друго, освен с най-великото престъпление срещу човечеството - да мисли по-различно от стадото.

Весо, Галя - какви са тия удари под кръста (в спортен аспект), ще се засегна tounge.gif

Момчиле, викам да спрем с коментарите за Луната и да пием по бира beer.gif

Годфадър, става въпрос за материали, пуснати в публичното пространство - ако истината е че са кацнали, защо тогава публичните материали биха се различавали от оригиналните източници?! Говорим и за такива, "прожектирани" още live по онова време. За които обяснения липсват и до днес. Или пък ако всичките хора от видеото лъжат че камерите са били закачени за скафандрите или че нямало вторични източници на светлина, защо НАСА не го опровергае? Или отново има някаква облага да се носят такива слухове и тя да си мълчи.

За някои факти около тезата за подправеността аз лично се съмнявам и не разбрах съвсем ясно, следователно не приемам за такива, пораждащи съмнение, но за повечето други мисля че са съвсем обективни и пораждат дълбоко съмнение. Правилно казаха, че дори у всеки американец да има подобно съмнение, не биха го признали или обсъждали, въпрос на национална гордост, нещо като табу. Или поведението на Армстронг след като се е "върнал" на Земята. Има наистина много неща, които пораждат съмнения за конспирация, особено за мен, който почти винаги клоня към подобно обяснение :) .

Това, което мисля аз е, че за всичко си има причина. Примерно ако НАСА може би не я интересуват вече съмненията, породени в населението.

аз: блах-блах-блах. мрън-мрън

едит: всъщност няма значение. живейте си живота.

трити, те така си говорят, щото те обичат. ама пък са обвързани. и вместо да си гледат редовното клатене, за да не им люлее някой друг техните вейки го раздават агресивно, щото от детската градина значт че най-добрия начин за привличане на женско внимание е да й дръпнеш плитките!

Абе момченце, ще те бия вече. Думи от устата ми вадиш и слагаш (това прозвуча многозначително) :rolleyes:

Дадох пример, че всеки се е разбягал по морета, балкани и баири.

Жоро ти не го мисли. Аз имам нужда от противогаз в обратния случай. Има една много приятна и миризлива история за пътя ни към морето '09 година. Ще ти я кажа. Никога няма да го забравя това. Според мен колата още понамирисва оттогава :laughing:

Виж, Николай, самоцитирала съм се дори. Доста преди твоя пост. Чети, чети, чети...

Знаеш ли кое ми е забавно? Че пишеш философски. И аз обичам да се обяснявам, но не знаех, че има човек, който го обича повече от мен. И да се смея, не е от злоба, а просто заради начините на изказ на съфорумците. Големи са образи. Повярвай ми, знам какво е да ти държат тон тук, да се отнасят грубо, но след време (малко или много) нещата се променят. И да спориш, и да не спориш, тц. Мине ли време, ще те приемат, предполагам. Иначе момчетата са малко сексистки настроени, ама ако си го пропускаш между ушите, да не ти пука. Пишеш си и толкова. Докато ти изчета поста, мила, забравям началото. Както и да е. Ако се присетя нещо, ще си кажа. И аз не обичам да мълча.

Весо, личното съобщение си е лично съобщение. Нужно ли е цялата 'кореспонденция' да се обсъжда и извън? Иначе самата Галя се радва като бебе на нянка, че не е на топа на устата и че бъзикат друг. Не знам, и аз съм се включвал в е*авките и към нея и към Трити, но ми се струва, че нещата отидоха доста отвъд границите на добрия тон. И не на последно място - все пак е представител на нежния пол, а освен дългите й постове не съм забелязал да провокира хората тук с нищо друго, освен с най-великото престъпление срещу човечеството - да мисли по-различно от стадото.

За кореспонденцията съм съгласна донякъде.

Галя е щастлива, че не е*ават нея, ама то това не е за дълго, нали се сещаш?! Нещата с добрия тон дали ще се променят, как мислиш? По "мое време" не бяха много по-различни, имаше и по-големи обиди, ама сме си го простили вече. Аз съдя от моята черга. Доста остро се отговаря на провокациите тук, ама ако не свикнеш, няма да оцелееш :rolleyes:

Видене, не те удрям под кръста или където и да е. Но бих ударила с кеф Фетел :tongue Пък нека Бътчо да е такъв и онакъв. Аз си го харесвам.

трябва най-малкото първо да започнеш с оригиналния източник

http://www.hq.nasa.gov/office/pao/History/alsj/a11/AS11-40-5863-69.jpg - ето тази снимка е от там. За други хора не знам, но аз когато направя снимка срещу слънцето всичко в сянката е черно и се не види нищо. А тук виждаме слънцето и супер ясно астронавта, който трябва да е в сянката на модула, че и заврян в него. Обаче се вижда идеално - как е осветен не знам. Как всичко в сянката е осветено, също не знам.

Това е снимка директно взета от линка, който даде. :ph34r:

http://www.apolloarchive.com/apollo/gallery/AS11-40-5863-69_t.jpg - ето тази снимка е от там. За други хора не знам, но аз когато направя снимка срещу слънцето всичко в сянката е черно и се не види нищо. А тук виждаме слънцето и супер ясно астронавта, който трябва да е в сянката на модула, че и заврян в него. Обаче се вижда идеално - как е осветен не знам. Как всичко в сянката е осветено, също не знам.

Е, айде ся, нали в името на това хората все пак да видят нещо, са поретушнали, пообработили малко цветове тва онва по снимката, но нищо повече :bgrin: . Пък и тя оная камера хазелберг ли ква беше, не е кат твойта, нищо че е преди 40-50 години - тогава сегашните закони на фотографията не са важали. Нищо че дори още тогава са записали в упътването ѝ да не се снима срещу слънцето ;) .

http://www.hq.nasa.gov/office/pao/History/alsj/a11/AS11-40-5866.jpg пък за тази спорят как така на обувката има отражение на светлина, като човека е в сянка и слънцето е точно в обратната посока :laughing: Изключвам, че всичко останало от апарата продължава да се вижда, нищо, че е в сянката и не би трябвало да се вижда ;)

...всичко останало от апарата продължава да се вижда, нищо, че е в сянката и не би трябвало да се вижда ;)

Ами много просто, човекът просто е снимал със светкавица. :bgrin:

Баси....вие тука сте изперкали от агресия...отивам да си направя едно капучино....

П.П. А сега по новите правописни правила, влизащи от септември, това "вие" трябваше да го напиша "Вие"...нищо, че сте много агресори....ама пък септември е още далече...обаче узакониха 'копи/пейста' и 'постването'... йеааааа. :punk

Весо, личното съобщение си е лично съобщение. Нужно ли е цялата 'кореспонденция' да се обсъжда и извън? За Ицо - факт е, че беше забавно по негово време. Факт е и че модераторите доста си превишават правата. Помня, че ти самия преди време използваше доста груб език по адрес на Галя, нещо, което спокойно би докарало 20%, ако правилата на форума се спазваха по равно и обективно. Иначе самата Галя се радва като бебе на нянка, че не е на топа на устата и че бъзикат друг. Не знам, и аз съм се включвал в е*авките и към нея и към Трити, но ми се струва, че нещата отидоха доста отвъд границите на добрия тон. И не на последно място - все пак е представител на нежния пол, а освен дългите й постове не съм забелязал да провокира хората тук с нищо друго, освен с най-великото престъпление срещу човечеството - да мисли по-различно от стадото.

Аз не обсъждам нищо, но като ти се различават становищата , аз как да го приема според тебе ? Или имаш едно официално за пред хората, да не си помисли някой, че се подмазваш на модераторите и едно за пред модераторите, да не си помислят пък те, че си срещу тях ? Нещо не ми се връзват като цяло приказките ти, че си директен, честен и т.н. и че не ти пука за мнението на другите, но това което правиш на мене ми прилича на нещо съвсем друго.

Ами много просто, човекът просто е снимал със светкавица. :bgrin:

Да, ама НАСА официално твърди и продължава да го твърди, че единствения източник на светлина е било Слънцето. Никакво допълнително осветление не е било взето. Само Слънцето и нищо друго. Че камерите са тези дето са им направили в Норвегия ли беше, Швеция ли и не са слагали светкавици :ph34r:

Аз ли нещо не схващам, или НАСА щеше да е толкова по-лесно просто да каже, че са носели и други източници на светлина и толкоз по тоя въпрос ебаси!

Интересно в совалката на тъмно ли са летели през целия полет :bgrin: . Може да са изтръгнали някоя лампа от вътре, в името на добрите снимки :laughing: . Ама то и кабел не се вижда на снимките, та става малко подозрително :bgrin: .

A може да е било от отражението на шлема...нали имат отразителен слой против ослепяване при гледане към слънцето - той е точно като огледало. :))

A може да е било от отражението на шлема...нали имат отразителен слой против ослепяване при гледане към слънцето - той е точно като огледало. :))

Мда, това би обяснило мащабното осветление на целия модул на всички снимки, където се вижда и най-малкия детайл на всяко сенчесто местенце :D .

Освен това изчисленията нали са показали, че 'вторичният' източник е някъде настрани от снимащия.

Интересното е, че НАСА почти не коментира нищо от това. Само общи приказки от вида "това са алабала вуду.." и нищо конкретно.

Майната и на НАСА, на Луната и на конспирациите :D Тоя петък живот и здраве отивам към Родопите, хотелче, мотелче, пещеричка...ако изкяря и басейн - още по-добре. Дано времето е хубаво за поне 4 дни баси :)

П.П. А сега по новите правописни правила, влизащи от септември, това "вие" трябваше да го напиша "Вие"...нищо, че сте много агресори....ама пък септември е още далече...обаче узакониха 'копи/пейста' и 'постването'... йеааааа. :punk

Това къде го четеш?

Аз се чудя се пълния член кога ще го махнат най-накрая и да направят запетайките незадължителни :bgrin:

http://www.hq.nasa.gov/office/pao/History/alsj/a11/AS11-40-5863-69.jpg - ето тази снимка е от там. За други хора не знам, но аз когато направя снимка срещу слънцето всичко в сянката е черно и се не види нищо. А тук виждаме слънцето и супер ясно астронавта, който трябва да е в сянката на модула, че и заврян в него. Обаче се вижда идеално - как е осветен не знам. Как всичко в сянката е осветено, също не знам.

Към анализа на тези фотографии не може да се подхожда толкова елементарно, на базата на опита тук на земята, където първо има доста плътна атмосфера, оказваща съществено влияние върху всяка оптична система, и второ има далеч по-разнообразен пейзаж навсякъде, където се обърне човек (най-вече благодарение на флората, която изобилства на земята). Лунната повърхност е почти единствено и само прословутия лунен прах, който има доста сериозни отражателни качества, в които всеки простосмъртен може да се убеди по всяко време на пълнолуние, когато Луната е повече от два пъти по-ярка (което пък субективно я кара да изглежда и по-голяма) от половината й фаза. Този елементарен факт в съчетание с пълната липса на атмосфера, която да дисперсира светлината е всъщност причината сенчестите места и предметите там да не изглеждат съвсем по същия начин като на земята, а да са доста по-добре осветени и съответно да притежават този нереален вид. Та въпросът в крайна сметка е доколко човек е навътре със законите на физиката и най-вече е в състояние да ги прилага в комплексни и необичайни ситуации. Всичко друго е смучене на небивалици под влияние на алкохолни изпарения или нещо близко до тази постановка. :)

Обаче се вижда идеално - как е осветен не знам. Как всичко в сянката е осветено, също не знам.

Освен тази ясна картина в сянаката да се дължи на отразената светлина от Земята отзад, друго обяснение не виждам...

То вижте един малък спътник като Луната как добре "осветява" през нощта...

След като ги разбрах тези "нововъдения", се пляснах по челото. То бива идиотщина, ама тия наистина тотално са се побъркали. Разбрах и за думата "килър", която от септември става абсплютно легална и нормална за използване. Не е като да си нямаме думата "убиец", ама нали трябва да се симулира дейност. Пълни идиоти.

Това къде го четеш?

Аз се чудя се пълния член кога ще го махнат най-накрая и да направят запетайките незадължителни :bgrin:

Аз пък не съм съгласна. Трябва да си останат членовете :rolleyes: Такива измислици, мерси.

Ще започнем да пишем и "ште ходиа" след някоя година, ако продължаваме така да си променяме езика.

Запетайките няма да ги махнат, просто ти трябва да се научиш къде да ги слагаш.

Съгласна съм с Ангел (Sоthbiss). И ако килър е хубава дума или заемка, чуждица и т.н., е*аси и майката, и цялата рода. Като "Една гърла спечели конкурс". Имаме 100 думи за "момиче", но нееее, трябва да е гърла, иначе е старомодно.

Мда, това би обяснило мащабното осветление на целия модул на всички снимки, където се вижда и най-малкия детайл на всяко сенчесто местенце :D .

Освен това изчисленията нали са показали, че 'вторичният' източник е някъде настрани от снимащия.

Интересното е, че НАСА почти не коментира нищо от това. Само общи приказки от вида "това са алабала вуду.." и нищо конкретно.

"Вторичният източник" е втори астронавт, застанал встрани от първия - той осветява с отражението на шлема си (или с фенерче). :bgrin:

А и снимките определено са "мастерирани", за по-добра видимост на детайлите - това си е ясно.

Това къде го четеш?

Чета го...и слушам Владко Мурдаров какво хортува...

А за пълния член - иска ти се, ама няма...ама ти не унивай, сега има много медикаменти и методи за уголемяване, така че може да пробваш най-различни. :lol:

Стига бе, ако махнат това, а да не говорим за запетайките - знаеш ли колко смислови недоразумения ще изникнат. :woot

Да се помилва не да се обеси.

Т.е. върви разбери какво са искали да кажат... :blink:

Да се помилва не да се обеси.

Т.е. върви разбери какво са искали да кажат... :blink:

В тоя случай или слагаш едно тире, след като не ти дават да слагаш запетая, или караш на ези-тура (аз съм за обесването...има екшън). :devil

Ясно, но не е в това въпросът. Нито граматиката, нито родния ни език не са ги създали някакви измислени министри, културолози и тем подобно изсмукани от пръстите длъжности. Какви са те, по Дяволите, че да си измислят правила?! Целта е тоталната неграмотност на народа ли?! Тя и без това е факт. Да се улесни писането?! Че то не е толкова трудно, идеята е, че трябва малко да мислиш... Като гледаш руснаците или немците да са си променили езика, при положение, че не е като да са супер лесни... А, ма ха. Тъпотии под път и над път.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...