djadomraz Posted July 23, 2011 Share Posted July 23, 2011 2. До вчера не си и мислех, че някой ще се хване да направи полифонично изпълнение на нещо, но като хората - с всичките му паузи, ритарданди и др. щрихи. Оказа се, че ентусиасти не липсват и ето част от "Токата и фуга" (Бах), изпълнена от 2 броя 5.25" FDD + 2 броя 3.5" FDD. Едно време на 1-2 лагера последна година преди да завършим 5-6 човека от скука творяхме подобни дивотии с асемблер и спикъра на правец 8... верно че това с флопитата направо кърти мивки но като му е скучно на човек и има много свободно време прави какви ли не чудеса Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 23, 2011 Share Posted July 23, 2011 ...творяхме подобни дивотии с асемблер и спикъра на правец 8..... Като има спийкър, работата е лесна...зорът е с резонанс да го направиш. В ютюба има подобни клипчета и с хард дискове, но определено не "свирят" толкова добре като флопитата. Те и флопитата издишат в горния диапазон на тоновете, но като цяло е доста впечатляващо. П.П. А иначе що се отнася до ваденето на моно и поли звуци от Правец 8 по всякакъв начин...от Асемблер до Бейсик - по тази тема мога да ти говоря с часове, защото това беше дипломната ми работа в IV-ти курс. Даже пак по онова време имам статия в "Наука и Техника" нам'кой'си брой, където правя разбор и анализ на подобни програми и как аджеба да изкараш полифоничен звук от компютър, който принципно не е способен да го направи. П.П.2 - П.П.-то май трябваше да го напиша в темата за хвалбите, ама се отказах да го сложа там поради давност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 23, 2011 Share Posted July 23, 2011 Като има спийкър, работата е лесна... Дали? Имаше само 1 команда - да подмести мембраната от едната крайност в другата. Айде с бъзикане на мембраната на спикъра се опитай да направиш мелодия Всъщност гледам запознат си, но не беше тривиална задача определено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted July 23, 2011 Share Posted July 23, 2011 От прозорчето влиза лек хлад, а аз се наслаждавам на акустичните китари с меко басово звучене през усилвателчето, докато търкам усърдно кубинки и си препявам с носталгична нотка. http://www.youtube.com/watch?v=2eFilWW3-FI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 Айде с бъзикане на мембраната на спикъра се опитай да направиш мелодия... Бъзикни я 440 пъти в секунда и веднага ще получиш ла от първа. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- А иначе ми минава през главата, че дедо пак е ял люто и тоя път яко е задръстил хубавата си българо-немска тоалетна. А щом е стигнал дотам, че чак я подарява...положението явно е неспасяемо. :lol: Българо-немска е. И вие се бъзикате с моята тоалетна обаче един път да сте яли по-люто и после като си охладите термо-ядрената реакция друго ще заговорите. Такъв рахат просто няма казвам ви! Подарявам ей такова гърне: Има нужда да се почисти. Последно работеше. Говори на немски обаче. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 Пууу, колко е изпростял народа...Едно време /па и сега/ дрискаше в крайпътните храсталаци, а сега - говорещ кенеф...Ей, да идва по-бързо края на света, че да измрат кифльоците. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 Пууу, колко е изпростял народа...Едно време /па и сега/ дрискаше в крайпътните храсталаци, а сега - говорещ кенеф...Ей, да идва по-бързо края на света, че да измрат кифльоците. Може би на някои хора им е приятно да спазват добра лична хигиена. Има дори и такива които се къпят и в дни различни от неделя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 Ванка, нищо против добрата лична хигиена. Но 80-те вида тоалетна хартия, подмивалки, скубалки на косми от гъза и ароматизатори на сфинктера в един кенеф според мен са си чиста лигавшина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 Едно време /па и сега/ дрискаше в крайпътните храсталаци, а сега - говорещ кенеф... +1 за дрискането на открито - няма нищо по-хубаво от това вятъра да ти повява висящите топки - чак ми става патетично! Въпреки че си има и скрита романтика в говорещия на немски кенеф - представи си, тъкмо си го бомбандирал, и гърнето се обажда "Ja, ja, WUNDERBAR" и на заден фон започва да звучи реч на Хитлер! Идилия! Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 Не мога да свържа крайпътните храсталаци с добра хигиена. Ако човек е на зор има бензиностанции доста на често. Иначе с водичка си е в пъти по - добре отколкото с хартия. Пък и за всеки влак си има пътници. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 +1 за дрискането на открито - няма нищо по-хубаво от това вятъра да ти повява висящите топки - чак ми става патетично! Въпреки че си има и скрита романтика в говорещия на немски кенеф - представи си, тъкмо си го бомбандирал, и гърнето се обажда "Ja, ja, WUNDERBAR" и на заден фон започва да звучи реч на Хитлер! Идилия! найн майн фройнд... трябва точно след като го бомбандираш да започне да хленчи на полски и да се моли да спреш и кенефа може и да е мейд ин ръша по тая линия, и онези тоя фетиш им действа. А като пръднеш на немски с лек евр. акцент може да почне да се шашка... това ест. ако тази тоалетна не е забранена от правозащитните организации. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 Да, а ако го обърнем на нашенски вариант - ти го насираш, а то почва да ти вика на чист пернишки:"Уеуе, копиуе, пусни още некой сръбски кючек". Стига глупости..Тясната специализация води до смърт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 Не мога да свържа крайпътните храсталаци с добра хигиена. Ако човек е на зор има бензиностанции доста на често. Иначе с водичка си е в пъти по - добре отколкото с хартия. Пък и за всеки влак си има пътници. Съгласен, обаче наполовина. Хигиената да се издрискаш няма общо с това къде точно го правиш. Поддържам, че навън из храсталаците винаги (е, рядко се е случвало) съм си свършвал работата най-добре и обилно и ми е олеквало. Отделен въпрос е къде ще се измиеш и т.н. Ако е само с вода, ръцете ти стават целите в ла*на, ти пак се измий, но първо махни остатъците от гз, особено ако човек има някакъв заченък на запек . Btw има теория, че правилното клечене не е на нашенските кенефи, а в по-природна поза. Японците имат подобни кенефи. Има нещо общо с правилното действие на червата. Склонен съм да се съглася според експириънса ми. Това сега е точно за гражданя с дебели гъзя дето викат. Колкото до говорещи кенефи, много ясно, че е лигавщина, но какво пък, то се вижда че е детско кенефче. Ако тръгнем да разконспирираме лигавски продукти от живота ни, няма да ни стигне мястото на сървъра да пишем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 Някои хора може да изпитват леко удовлетворение когато си свършат работата, да чуят мек приятелски глас да им отправя похвали из отзад. На мен лично ми звучи леко извратено. Обаче ако се преработи, ще може да се върнеш към ранните си детски времена, когато мама те е слагала на гърнето и с усмивка ти е изричала "айде мама чиш" и "има ли дзак". Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 Аре бе.. то е за малки деца - радват се на всичко шаренко което издава и звуци. Друга тема е че нашия го ползваше това за играчка не по предназначение. Пускаше "водата" въртеше рулото с хартията. Пускаше вътре разни играчки за да пее, вдигаше и сваляше капака и т.н. Изобщо забавление по всякакви начини, но не и по предназначение ПС: Гледайте си работата по другия параграф - друго си е да си подмиете задника със хладка водичка след някоя по-"жежка" манджа. Безценно е! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 Дедо, аз затова след лютото ям сладолед. Ти се прави на резак и се замивай Но шегата настрана. Няколко пъти за простотията си серяхме директно в реката и гледахме как лайната отплуват. Е тва е кеф вече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 Майна, не е въпроса в подмиването а във водното охлаждане Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 Пф...ми то се губи тръпката от лютото...Остава и като ти вадят зъб да искаш упойка..Или да пиеш топъл джин... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 Хахахаха с почести, заря и фойерверки... както си му е редът! Аз тея дни бях след Асеновград... към онея селца до военните полигони, там имат много хубави балкански чешмички с бетонови корита, където може да се киснеш лятото, перфектно замества ваната и разхлажда. Бяхме се накиснали там докато разцъквахме карти, няма по-хубаво нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 Ако е само с вода, ръцете ти стават целите в ла*на, ти пак се измий, но първо махни остатъците от гз, особено ако човек има някакъв заченък на запек . Btw има теория, че правилното клечене не е на нашенските кенефи, а в по-природна поза. Японците имат подобни кенефи. Има нещо общо с правилното действие на червата. Склонен съм да се съглася според експириънса ми. Това сега е точно за гражданя с дебели гъзя дето викат. Човешкото тяло е направено да се изхожда в клекнала позиция. Тоалетните са били измислени едва преди няколко века във Франция. Именно заради тях в момента има доста хора които боледуват от хемороиди и подобни. Факт е, че в държави в които все още масово използват клякала липсват доста от разпространените в западният свят болести. Устройството и на правото черво е такова, че когато човек клекне, то се изправя и е най - леко и най - пълноценно изхождането. Иначе не знам какво общо има ръката и водата. Двете няма нужда да се смесват. Въпроса е струята да е достатъчно силна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 Ванка, съъъвсем малка поправка към твоя пост - измислени са в Англия. Иначе за останалото си прав. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 Върти ми се из главата за Франция. Не можело краля да кляка както поданиците си. Сега се зачетох в една статия. Идеята да се сяда на тоалетната се оказа с хилядолетна история. Едва ли ще може да се определи на кой му е хрумнало. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 Аз имах предвид кенефа с казанче. Иначе първите кенефи и канализация бяха, ако не ме лъже паметта, в Мохенджо Даро. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 Пичове..., не е важно къде и как го изтръскваш, важното е да го изсулиш с кеф и после да получиш усещането, че си разтоварил един бетонен бордюр... Останалото са лиготии. Вашите дядовци като, че ли не са си бърсали задниците с шума, овча вълна или там каквото е имало под ръка! И за всеобщо учудване май никак не са страдали от тази толкова ниска хигиена на срането, а? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 сЕри където и както щеш. Аз съм се уредил вече ПС: Пшеничената бира е гадна. Или поне в момента хич не ми допада. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.