Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Carl Cox.Якоооо. :punk

П.П.Отивам да си отворя една студеееееена биричка наречена Туборг.Ха наздраве Рапторе. :beer:

И на останалите с пресъхнали гърла. :bgrin:

Зависи колко точно ми пречи и колко мрънка жена ми по случая ;) Ако не ми пречи особено и ако жена ми не ми мрънка можеше и до идната пролет да откара :lol:

Или до следващия ремонт.....Нее, честно. :bowdown: Неспасяем си... :lol:

С таблета се браузва много яко, особенно с плъзгачите за скрол си е направо перфектно.

Т'ва пък ми напомня да взема да си купя един дроид... защото с тая нокия освен да правя пари на мтел, за друго не става.

С таблета се браузва много яко, особенно с плъзгачите за скрол си е направо перфектно.

Т'ва пък ми напомня да взема да си купя един дроид... защото с тая нокия освен да правя пари на мтел, за друго не става.

Плъзгачи за скрол??? Егати архаичния таблет. На таблетите се скролва като дърпаш с пръста страницата нагоре-надолу

Плъзгачи за скрол??? Егати архаичния таблет. На таблетите се скролва като дърпаш с пръста страницата нагоре-надолу

И аз това щях да кажа, ама като знам как се изразява стенлито си помислих, че най-вероятно има предвид нещо, което ние простосмъртните не можем да схванем. :lol:

И аз това щях да кажа, ама като знам как се изразява стенлито си помислих, че най-вероятно има предвид нещо, което ние простосмъртните не можем да схванем. :lol:

Така е но не четеш. Той спомена и че е нокия...

Иначе на телефона си мечтая да имам колелце като едни от първите гсм-и на сони (преди да станат сони-ериксон и бяха само сони). Едно такова колелце отстрани би ми свършило перфектна работа в dialer-a че и в още доста приложения.

Преливам от идеи за това кое как да се направи много по-удобно - като се почне от осветление, мине се през бюра и столове и се стигне до телефони. А последния, който ме бъзикаше че съм щял да си направя хола като коледна елха и съм прекалявал с глупостите след като ми беше на гости ми поднесе официални извинения и каза че верно е станало много приятно... вече 3ма познати ми искат схема на бюрото...

Т'ва бяха две отделни мисли... хахах, на таблета лентите за скрол им викат плъзгачи.

Иначе... сетих се, че трябва си купя дроид (телефон) точно заради плъзгането... ама щото работя тука и явно си спестявам редове, както винаги става.

Дали някой ще ме разпознае?

От 5-тата минута нататък странните звуци са от огъването на метал под вода. Имаше адско течение което постоянно си сменяше посоката.

http://www.youtube.com/watch?v=Br8ELPXRCWQ&feature=share

Добре бе, майна...не те ли хваща шубето понякога, когато слушаш тия звуци - аз дето съм си седнал удобно в стола, като каза от какво се чува така, се чувствам все едно гледам някоя серия на "Петък 13-ти", а на тебе на гърба ти скърца и си толкова спокоен - ами ако някоя бутилка има фабричен дефект в метала и както си скърца така уж "безопасно", вземе на 100 метра да даде фира - к'во правваш тогаз? :blowup:(трябва да сложим и една емотиконка за имплозия).

Пфу, тия среднощни телефонни разговори тотално ми обърнаха режима... :bgrin:

Ама за приятелка си заслужава винаги.

То скърцането явно е постоянно и се свиква въпреки че и аз бих напълнил гащите, но се замислих и за друго - не ти ли става студено? С какъвто и костюм да си няма начин да те предпази напълно от студа и да е достатъчно гъвкав че да плуваш с него.

Добро утро, парясници....Дайте идея за курви, за ергенското парти :) Че тия, дето аз ги познавам, само като чуха и се отказаха....

И поздрав

http://www.youtube.com/watch?v=NYNE2sRuvMU&feature=mh_lolz&list=FL0qUnGC9Q9-E

Добро утро, парясници....Дайте идея за курви, за ергенското парти :) Че тия, дето аз ги познавам, само като чуха и се отказаха....

И поздрав

http://www.youtube.com/watch?v=NYNE2sRuvMU&feature=mh_lolz&list=FL0qUnGC9Q9-E

Тоа па...! За какво са ти курви на запой!? Да си някой тинейджър, да сядам да ти обяснявам, че жените развалят запоя.... А, ако просто ти се мърсува..., ми седни, нАрежи се, пък после ако още ти се занимава с глупости си викни някоя, та да и разрохкаш лехата... Стига вече с тези хамериканизми!

Добре бе, майна...не те ли хваща шубето понякога, когато слушаш тия звуци - аз дето съм си седнал удобно в стола, като каза от какво се чува така, се чувствам все едно гледам някоя серия на "Петък 13-ти", а на тебе на гърба ти скърца и си толкова спокоен - ами ако някоя бутилка има фабричен дефект в метала и както си скърца така уж "безопасно", вземе на 100 метра да даде фира - к'во правваш тогаз? :blowup:(трябва да сложим и една емотиконка за имплозия).

Не знам защо мислиш, че скърцат бутилките. Потъналият кораб който се вижда в клипа издава тези звуци. Бутилките няма как да скърцат :). Ако се случи нещо с тях няма да успея да разбера. На по 220 bar-a ги пълним. Има някои и по на 300. Нали се сещаш ако се случи нещо какъв ще е ефекта. Иначе на всеки 5 години се носят да минават водна проба и оглед дали са наред. По принцип и газовите бутилки за колите трябва да минават, но никой не го прави. Чакам сега да минат 5 години от както метана стана масов за да видим какви поразии ще нанесат. Метановите бутилки ако не се лъжа ги пълнят до малко под 200 bar-a.

За първи път чух да скърца метал под водата. Беше си страшно. От силата на скърцането може да се добие малка представа какво беше завихрянето на водата. Хвърляше ни на всякакви посоки. Беше много странно защото всеки път беше в различна посока и то само на моменти. Неприятно ме изненада когато бях в кораба. Тъкмо щях да излизам през един тесен "прозорец" с доста остри ръбове. Трябва да мина много внимателно за да не се разрежа. Точно бях на няма и метър когато изведнъж се появи течение и ме изхвърли в посока към "прозореца". Разперих ръце за да се хвана за метала от страни и така чаках докато се успокои.

То скърцането явно е постоянно и се свиква въпреки че и аз бих напълнил гащите, но се замислих и за друго - не ти ли става студено? С какъвто и костюм да си няма начин да те предпази напълно от студа и да е достатъчно гъвкав че да плуваш с него.

Не е постоянно. За първи път ми се случи. Иначе със студа се свиква. Специално този клип е от Египет. Декември месец температурата на водата е около 25 градуса като почти няма разлика когато се слиза надолу. Доста е приятна. Иначе в нашето море си е доста студено на моменти. Миналата година няма да забравя лятото как започнах да се потя под вода. Няма по странно усещане. Причината беше, че слизахме на един кораб на 40 метра. Температурата долу беше 7-8 градуса. Аз си сложих дебелия костюм и прекарахме около 40 минути долу. При изплуването обаче трябва да правим доста почивки между 9-тия и 3-тия метър. Там температурата на вода беше 31 градуса. Няма по странно чувство от това да си под вода и да се потиш от жегата. Иначе си има костюми за всякакви температури на водата. Ако е много студено се използва костюм който е изключително тънък. Направен е от материал подобен на чантите от Метро. Триламинат се води. Изключително мек е и грам не ти ограничава движенията. Под него обаче трябва да си облечеш дрехи които да те предпазят от студа. Води се бельо. Прилича на дрехите които обличат скиорите, но е с много висока плътност. Да уточня, че в този модел костюми не влиза вода и тялото остава сухо. Ръцете също са сухи. Единственото място което има досег с водата са една малка част от скулите на лицето.

За да добиеш представа ето няколко линка:

http://www.dirdirect.com/Ursuit-Heavy-Light-Drysuit.html - сух костюм

http://www.dirdirect.com/Ursuit-X-TEX-Heavy-Finnfill-Undersuit-XTEXH.html - бельо за под костюма

http://www.direxplorers.com/dir-trip-reports/7091-more-ice-diving.html - има няколко интересни снимки

Караме на метан. Метановите бутилки минават мисля на 2г. на преглед задължително. Ако не е минала на преглед, на метан-станцията отказват да я пълнят!

А дали е на 2г. не съм сигурен, защото колата (и бутилката) още не е станала на толкова, след закупуването мина на преглед, и преди месец също я минахме, защото отказаха да я заредят. Така че може и да е на <2 години.

Караме на метан. Метановите бутилки минават мисля на 2г. на преглед задължително. Ако не е минала на преглед, на метан-станцията отказват да я пълнят!

А дали е на 2г. не съм сигурен, защото колата (и бутилката) още не е станала на толкова, след закупуването мина на преглед, и преди месец също я минахме, защото отказаха да я заредят. Така че може и да е на

Проверката и отказ за зареждане важи и за газовите бутилки, но масово не се спазва. Аз честно казано не познавам някой да е минал водна проба на газовата си бутилка. Масово има хора които минават преглед само по документи. Въпрос на време е. Видя как преди няколко месеца се взриви една бутилка на бул. Пещерско шосе. При това беше в метан станция за която би трябвало да има дори по стриктен контрол. Големият парадокс е, че водна проба на бутилка не е никак скъпа. Защо хората не ги правят не мога да си обясня.

Не знам. Вече 2 пъти на 2 станции ни отказаха, предполагам все пак контрола над метана е по-висок, за газовите бутилки дали отказват не знам. Баща ми кара на газ, трябва да го питам.

Бутилки се взривяват по различни причини, тогава онова не беше ли бутилка от самата станция, а не на автомобил?

Мен лично не ме е страх повече от колкото с газ. Не чувам толкова често за взривени бутилки, рискът е по-голям при лоша поддръжка, съвест на собствениците и т.н. Нашата е относително нова.

Такситата доколкото знам карат предимно на метан. Има и доста други хора, каращи с метан. Не съм чул за инцидент скоро. Но цената кърти, няма по-евтино и масово засега. За под 20 лв отивам до морето.

Не знам защо мислиш, че скърцат бутилките...

Ами щото не съм много в час... :laughing:...понеже нали каза, че скърцащите звуци били от огъването на метал и предположих, че корабът няма как да скърца, понеже отдавна си е долу и всичко се е уталожило вече, а най-вероятно нещо друго метално го прави, в случая бутилката - когато при спускането се повишава напрежението около нея.

П.П. ...а и съм гледал доста филми за подводници, дето като се спускаха надолу, стените им пак така пукаха. :woot

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...