Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Виж първо дали ДНС-а го намира и кое IP ти дава после провери с друг браузър и така

За това май ще трябва да говоря със системния администратор на хотела :unsure:

Напиши в браузъра това:

213.226.6.10

,Ентер и виж дали ще се отвори нещо.

Може админа на хотела да мрази мтел.

The connection has timed out >.<

Май админа мрази мтел :D

Успях да изчета около 60 страници от темата. Нямах възможност да наваксам от май месец още.

По - назад си говорихте колко скъпи ви били хобитата.

Цената на хелият е 10 стотинки на литър. Всеки път имам различно количество с мен, но не е невъзможно да имам по 6000+ литра в бутилките. Отделно сумите за лодка, гориво и т.н.

Ето и 2 от бъдещите ми покупки:

DR5

dry suit

Планувал съм в един бъдещ момент да си взема и това:

Megalodon CCR - 1 от всеки 10 произведени довежда до смъртен случай. Доста сложна машинка е и повече инциденти са заради грешка на водолаза, но статистиката все пак си остава 1/10.

Не мога да си представя какво точно си търсил в Google за да попаднеш на този домейн.

..

Не мога да си представя какво точно си търсил в Google за да попаднеш на този домейн.

Например "web proxy" и този домейн е на 2 или 3 място. Всъщност небезизвестен сайт.

1 от всеки 10 произведени довежда до смъртен случай. Доста сложна машинка е и повече инциденти са заради грешка на водолаза, но статистиката все пак си остава 1/10.

A стига бе. Ванка, това чудо бие отвсякъде статистиката на фаталните случаи при base jumping, където беше 1/60 май. Как може да се ползва нещо такова при подобна статистика? :confused :ph34r:

Как може да се ползва нещо такова при подобна статистика? :confused :ph34r:

Иван действа на сигурно - изчаква десетият да си купи и купува след него. :lol:

A стига бе. Ванка, това чудо бие отвсякъде статистиката на фаталните случаи при base jumping, където беше 1/60 май. Как може да се ползва нещо такова при подобна статистика? :confused :ph34r:

Използва се. От този тип оборудване това е най - доброто. Другите не са толкова надеждни :lol:. Грешките стават със смеската която ти пуска. Реално имаш компютър който управлява устройството и ти му задаваш в реално време каква смеска искаш да дишаш. Примерно добавя кислород ако види, че намалее процентното съдържание в сместа. Има доста случаи обаче да заседне клапан който пуска кислорода. Под високо налягане голямото количество кислород е фатално. Миналата година имаше една жена която загина на 200 метра точно с този модел. Блокирал клапана и пуснал 100% кислород в смеската. Спореше се дали е вдишала 1 или 2 пъти преди да изгуби съзнание. При гмуркане с "нормални" бутилки също има много инциденти. Ако носиш по 4-5 вида различни смески може да се случи да объркаш някоя. Всяка грешка е фатална. Това обаче говорим за типа гмуркания с които аз се занимавам. 99% от водолазите практикуват друг тип които може да се каже, че са безопасни. Ако нещо стане сравнително бързо могат да излязат на повърхността. Аз обаче не мога.

Използва се. От този тип оборудване това е най - доброто. Другите не са толкова надеждни :lol:. Грешките стават със смеската която ти пуска. Реално имаш компютър който управлява устройството и ти му задаваш в реално време каква смеска искаш да дишаш. Примерно добавя кислород ако види, че намалее процентното съдържание в сместа. Има доста случаи обаче да заседне клапан който пуска кислорода. Под високо налягане голямото количество кислород е фатално. Миналата година имаше една жена която загина на 200 метра точно с този модел. Блокирал клапана и пуснал 100% кислород в смеската. Спореше се дали е вдишала 1 или 2 пъти преди да изгуби съзнание. При гмуркане с "нормални" бутилки също има много инциденти. Ако носиш по 4-5 вида различни смески може да се случи да объркаш някоя. Всяка грешка е фатална. Това обаче говорим за типа гмуркания с които аз се занимавам. 99% от водолазите практикуват друг тип които може да се каже, че са безопасни. Ако нещо стане сравнително бързо могат да излязат на повърхността. Аз обаче не мога.

Баси, изобщо не мога да видя някакъв оптимистичен вариант на reward/risk съотношението на това съоръжение и използването му. Явно с одъртяването и мисленето ми се променя. :lol:

Има няколко преимущества. Спестява доста пари от газове. Всичко което дишаш не отива във водата под форма на мехурчета. Връща се обратно и чрез химическа реакция се отделя въглеродният двуокис. След това ако се налага се допълва смеската с някакъв газ за да стане желаната такава. Така с минимално количество хелий могат да се правят много гмуркания. Другият плюс е времето което можеш да прекараш под вода. Мога да изкарам в пъти повече спрямо с нормални бутилки. Вярно е, че мога да се накича с доста бутилки по мен, но не е много удобно. До 4 бутилки не чувствам дискомфорт. Друго преимущество е, че заради електрониката може през цялото време да ти поддържа едно и също парциално налягане на кислорода. Така доста се скъсява времето при изплуване. Липсата на мехурчета може да бъде предимство в някои ситуации.

Ето ти едно четиво в което не лошо е обяснено за този вид гмуркания:

http://en.wikipedia.org/wiki/Technical_diving

Днес, поради избора на автобус до Калофер (маршрутка) ми се провали карането до хижа "Рай". Като гледам, че и в Пловдив и в София е било бедствено, май не псувам чак толкова вече :lol:

Друг вариант има вече.Хващаш влака до Карлово и след това хващаш рейс до Калофер.Тъпото е ,че почти винаги трябва да чакаш едно 20 минути докато тръгне рейса.

Иначе ако ти се ходи до Рай пеш,сестра ми ще ходят след 2 седмици.

Яко загорял, добре отпочинал, накретенял, с нови сили за нови бойни подвизи. :) Даже вече се почна с глупостите :)

Както каза tedy. Web proxy. Наивно е да мислиш, че съм намерил сайта случайно след като отговаря на заданието точно. Ако в домейна има думата proxy, филтрите го спират. Затова домейна е такъв.

Както каза tedy. Web proxy. Наивно е да мислиш, че съм намерил сайта случайно след като отговаря на заданието точно. Ако в домейна има думата proxy, филтрите го спират. Затова домейна е такъв.

Всъщност netrootbg предполагам закачливо е предположил нещо на база последната дума в домейна :bgrin: . Сайтът излиза на 1 място при търсене за "my ass".

Въже, примка, дърво и всичко да се свърши баси. 2500 кинта 14 дни в Мексико в 5 звезден хотел + 2 дни в Мадрид(Ол Инклузив) + самолетни билети и всякъв вид превоз от и до летищата. Е, това естествено е на човек. :)

Въже, примка, дърво и всичко да се свърши баси. 2500 кинта 14 дни в Мексико в 5 звезден хотел + 2 дни в Мадрид(Ол Инклузив) + самолетни билети и всякъв вид превоз от и до летищата. Е, това естествено е на човек. :)

Оферта е.

Оферта е.

Точно щото е оферта...сега гледам снимки и си мисля колко пари съм профукал в ремонти и ми иде да псувам, да псувам и т.н

..............................................................

Много се извинявам. Сега видях ситния шрифт. Цените са в ЕВРО :D :D. Адреналина ми е дошъл в повечко :D

Точно щото е оферта...сега гледам снимки и си мисля колко пари съм профукал в ремонти и ми иде да псувам, да псувам и т.н

Аз затова карам на баща ми колата. За да не псувам, псувам.

Много се извинявам. Сега видях ситния шрифт. Цените са в ЕВРО :D :D. Адреналина ми е дошъл в повечко :D

И за "Лева" може да се намери.

Гледах преди няколко дни, 7 дни в Бали - 1300лв без самолета.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...