Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Че защо лаптоп, после 2 броя батерии, с предполагаема цена 4-5000 лв (все пак знаем Премиере какво чудо е) :blink: ...

За тия неща си има измислени решения за наличния компютър - UPS, генератори, инвертори, допълнителни батерии за UPS за продължителна работа...

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

За тия неща си има измислени решения за наличния компютър - UPS, генератори, инвертори, допълнителни батерии за UPS за продължителна работа...

....и побългарени решения като използване на изтощения акумулатор от колата...:laughing:

Тук да знаеш к'ви мизерии, тока спира и докато се усетиш, че е спрял, го пускат пак (секунда и нещо или две секунди... да не кажете, че се бъркам с токов удар)... когато им хрумне от 8 до 12 сутринта.

Един път ми се извиниха с думата профилактика, проверка на техниката, трансформатори, мрежа, прочие... да лепнат едни известия, че от някакъв си час в тези и онези дни го правят и да се знае... аз да нямам кристални топки та кат ги хвана се усетя кога ще спира.

Ходих се разправям, ама те пък изкочиха с аргумента, че никой друг от този район не е подал оплакване и за това ме попитаха дали искам да мине някой техник да ми погледне ел. инсталацията, еми... усмихнах се и си излезнах.

Един вид ми казаха, събери група хора, които имат същият проблем и подайте жалба, обаче няма кой да се хване.

Еми, Теди, за какво им се плаща такса мрежа, нали?

Точно като историята с апи, плащаш да минаваш по "магистралите", то на черен път по-добре ще ти се стори.

Ей т'ва е powaaaaa, цяла нощ ми се спи, пия вода нищо... ей ся две не виждах, изпих две чашки айрян и отворих очи кат настъпано пиле, ба и жегата!

Между другото закупуването на UPS хич не е лоша идея. Работата е там, че си нямам хал хабер какъв да взема. И не знам по вашите квартали как е, но при мен (център - запад) вече трети ден гасне тока. Предишната вечер е изгаснал точно след като съм си легнал. Разбрах по това, че бях пуснал ~300GB информация да се прехвърля от единия хард на другия и на сутринта заварих един голям...

И не знам по вашите квартали как е, но при мен (център - запад) вече трети ден гасне тока.

Не знам как в център-запад, но в център-център от години си е :hump: мамата - не само че поне веднъж месечно гасне за много време (нямало е ток по цяла сутрин или следобед), но и токовите удари са ежедневие - откак ми се прецака UPS-а, компютърът ми е направил повече принудителни рестарти, отколкото аз съм го рестартирал откак е купен. :woot

Еми на Сакъзов поне по 3-4 пъти в месеца има спирания или на мен все така ми се струва. При положение, че съм по 4-5 часа буден там.

Между другото закупуването на UPS хич не е лоша идея. Работата е там, че си нямам хал хабер какъв да взема. И не знам по вашите квартали как е, но при мен (център - запад) вече трети ден гасне тока. Предишната вечер е изгаснал точно след като съм си легнал. Разбрах по това, че бях пуснал ~300GB информация да се прехвърля от единия хард на другия и на сутринта заварих един голям...

UPS: Взимаш 1500VA нещо - мен такъв ме караше час и половина. http://pic.bg/ups/APC/354

дедо, къде ме заби. UPS за 1000 лева :blink: . Аз гледах някви народни в ерата за по 100 лева (НАТИСНИ МЕ). Все пак ако твоя пишок е шоколадов и еякулира париЧКИ, то моя все още е нормален :D

Егати - всички се борят за квалифицирани кадри, нашия гледа да се ги прати надалече...

Сами си отиват хората(извън Бг). Не са един и двама хората на моята възраст дето биха си били камшиците...Не, че извън Бг ни чакат с червен килим и питка с мед ама и тука си еВало капаците.

Преди време един тъпак беше изцепил "защо ви е да ходите в чужбина, нали всичките ви приятели и роднини са тука".. при което се замислих, че аз в LA имам повече приятели отколкото в София а там са повече отколкото останаха в Пловдив... та по тази логика трябва да хвана самолета в най-скоро време...

-------------------

Сега по-малко сериозно: след ем-найсе години работа пред компютъра стигнах до извода как е най-удобно да се бачка... и намерих ей тази снимка

computer322.jpg

PS: Малко трудно се пие кафе или кола обаче...

Забрави обаче и за друг съществен момент, изразяващ се в тази конфигурация. :lol:

toilet_office.jpg

Забрави обаче и за друг съществен момент, изразяващ се в тази конфигурация.

Не бе...аз предлагам да изстреляме дедо в орбита, понеже в безтегловност ще му е все тая дали ще си пие кафето с главата или задника нагоре. :lol:

Специален поздрав за Стефчо laughing.giflaughing.giflaughing.gif

http://www.youtube.com/watch?v=3e8tKRlFY44&feature=player_detailpage

ВНИМАНИЕ!!! Хора с IQ над 60 да се подготвят предварително за изпростяване в невиждани размери laughing.gif

Не..., не мога да си го причинявам доброволно това! В момента, когато започна припева след първия куплет, усетих как няколко десетки хиляди от мозъчните ми клетки изпищяха неистово и си направиха синхронно сепуко....

... Отивам за ягоди - не мога да бера,
прибирам се вкъщи не мога да нанана
Майка и бибиип на моята жена, 
взела, та ми сготвила бобена чорба.

Прип.

Леле, леле лелее - Фюйтка със зеле х2

Аааааа..... няма такава олигофренияааааа....

До преди 1 месец си мислех, че имам много работа и че имам добра производителност. Миналата седмица излезнахме на европейския пазар. Трябва да ви кажа, че "имам много работа" придоби съвсем нов смисъл. И за 1-ви път се убеждавам, че възрастта НАИСТИНА има значение, когато се взимат решения свързани с бъдещи сътрудничества и печеленето на пари. Просто не съм готов да съм шефът, който си мислех, че мога да бъда. Още не съм стъпил на криво, но е въпрос на време, май. На оная планета, това което ние наричаме работа, му викат обедна почивка.

Аааааа..... няма такава олигофренияааааа....

Гадински, грешен ти е цитата на текста - не "буквено", а "цифрово". Пропуснал си да пишеш, че всеки куплет се повтаря по 2 пъти, защото иначе е много трудно да бъде запомнен, а всеки припев - 4 пъти (ако го делнем 2Х2, пак по същата причина). Пропусна да цитираш и втория куплет, който за улеснение на феновете се различава от първия само в първия си ред. И ако трябва да завърша разбора на "песента", ще спомена, че след солото имаме класически завършек в стила на хитовете от 70-те години, с fade out на припева, който се повтаря до безкрайност (или до пълното изпростяване на слушателя). Като малък недостатък на тази класика отчитам единствено, че най-накрая би било добре да се завърши с провикване-речитатив на фразата "Майка й да *** на мойта жена!" - звучи някак успокояващо за всеки женен мъж, но и така си е хит. :woot

Едит: Странна работа...докато слушах класиката, установих, че капучиното ми се беше изпарило мистериозно още след първия припев...вдигам чашата - празна...то избягало нанякъде...:blink:

До преди 1 месец си мислех, че имам много работа и че имам добра производителност. Миналата седмица излезнахме на европейския пазар. Трябва да ви кажа, че "имам много работа" придоби съвсем нов смисъл. И за 1-ви път се убеждавам, че възрастта НАИСТИНА има значение, когато се взимат решения свързани с бъдещи сътрудничества и печеленето на пари. Просто не съм готов да съм шефът, който си мислех, че мога да бъда. Още не съм стъпил на криво, но е въпрос на време, май. На оная планета, това което ние наричаме работа, му викат обедна почивка.

Шъ съ оправиш.

Их...ходих си на село...Имаше учения на полигона. Видях се с един старшинка... После заминавам да екстремствам...Да се олабя, доде не се е пръкнал малкия звер, че него ще трябва да уча после как да олабва.ph34r.gif

Не искам да звуча заядливо или нещо, ама *се сетиш*.

За това, спойно го карай, ще се нагодиш на темпото и ще се справиш, пиеш бира, мъж си, трай си.

Ако ти се четат лични историики, да видиш какво ме мотивира мен.

Пъврите дни на работа се бях контузил, така се видях в зор, отвори ми се една рана на гърбът, тече ми кръв, не мога се наведа, та ми викат, "може ли да издържиш", че ако се намери време ще ме лепнат, ако не ще тряа до края да се устиска. Ти идва да изревеш ама т'ва е... болен/здрав вършиш к'вото ти е казано. А, ми викаха, че мога, обаче като се стигна всеки ден след работа да ходя на медицински прегледи, ми казаха, че просто трябва да преосмисля към какво да се насоча. И ето ме сега не мога се върна на работа, защото физически вече съм лабилен... не се смогва на темпото на което преди се нагаждах някак си. И в момента е една такава, че свърших всичко, само ми трябва някаква нова специалност да изкарам за две години за да се уредя на новата работа. И като си представя какво спокойствие ми идва като свърша всичко, ей т'ва се вика мотивация.

Та, не знам как е при теб, ама аз ако не го свърша т'ва оставам на нула и на улицата или ще се бъхтя като идиот за по-малко от жълти стотинки, докато живея на гърб на гаджето ми или някой роднина, което разбираемо не е опция.

Их...ходих си на село...Имаше учения на полигона. Видях се с един старшинка... После заминавам да екстремствам...Да се олабя, доде не се е пръкнал малкия звер, че него ще трябва да уча после как да олабва.ph34r.gif

Аз мислих към няк'ви чукари тука след асеновградско нагоре да ходя тея дни да избягам от жегата, че тъкмо свърших работа, абе леш съм ама не ми се седи.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...