mordeath Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 Ами на пожарникаря това му трябва тъп народ лесно се управлява от още по тъп премиер.Аз сега като гледам какво е поколението (учениците) те са едни завършени овчари,калъфи и бастуни слушащи чалга и тем подобни бози,зомбиращи се в нета.А главата празна акъл има колкото да си върже обувките. Пс. ракия със саздърма и малко домат е перфектната комбинация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 ЗАЩОТО ТАКОВА НИ Е ОБРАЗОВАНИЕТО ДА ИМ ГО НАЧУКАМ НА ВСИЧКИ ПО ВЕРИГАТА! Защото всички "икономисти" трябва да ги изгорят на клада едно защото не разбират и второ защото ако гледаш само финансови резултати без да влагаш малко мисъл какво ще се случи след някоя и друга година става именно това. Те гледат да си вземат заплатата и да изпълнят държавната поръчка, другите гледат да си вържат бюджета и да ловят маймуни с трици и накрая имаме хора които обучават децата ни само защото не биха могли да направят нещо друго и затова са се хванали на изключително нископлатена работа и хабят нерви като за световно, но стискат зъби защото нямат алтернатива. А качествените кадри са са хванали пътя отдавна И аз нямам работа. Хайде лека ви нощ.Тряя' да лягам, че днеска фащам байра....Пожелайте ми хубаво време. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 писмо-отговор до държавна институция. 7ми път го пиша и се захващам след това да махам цинизмите си, сарказъма, иронията и двусмислиците, като вмъкна съответно учтивост и усещане за добронамереност. и за 7ми път след чистката получавам 3 изречения с кухи фрази-клишета.....и ми изчезва гледната точка. хич не ми влияете добре. а уж в такава високоерудирана и културна компания само учени думи щях да усвоявам. а е време за опит 8. Ако изобщо приемаш съвет от мен - спести украсата и бъди максимално пунктуален с цитати от законодателството. Мразят и ги мързи да четат дълги писма, четат ги през ред. Затова кратко, точно и със съответната подкрепа откъм законова фактология. Никаква добронамереност, никакъв сарказъм и цинизми, - няма кой да обърне внимание. ------------------------------------------ Гледам се опитвате да преоткриете топлата вода в пожарната тая вечер Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 Абе не знам прав ли е и доколко обаче по-тъпо изказване трудно може да съчини някой: "какво сте тръгнали да учите като тука трябва някой овцете да пасе". Вместо да се замисли за това че образованието е затънало отвсякъде и затова и новото поколение е загубило вяра в това той точно обратното - трябват ни бачкьори не умници... тъпо, тъпо, тъпо...Тук не съм съгласен. Точно това пренасищане от вишисти е не по-малък проблем. Щото познавам маса хора, дето си вярват, че са висшисти, а мястото им е точно по нивите... Както и да го гледаш - градовете са пренаселени, а по селата е мъртвило... Ама то това не става само, като грабне народа мотиката. Щото тая продукция после трябва да се продава, а как ще стане, като домати от египет, дини от мозамбик и чесън от китай са на по-ниски цени от родната продукция... А за туй не мисля, че носят вина производителите, по-скоро факта, че никой не ги подкрепя адекватно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 Както и да го гледаш - градовете са пренаселени, а по селата е мъртвило... Тази тенденция взе да се променя, Пеше. Много псевдограждани взеха да се връщат по местата си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 Видене, дано! Щото ония села, през които минавах края на Юни бяха като забравени от бога... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 Колко ще получа за данъчна измама и колко за склоняване към шивашки услуги в Италия... :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 Видене, дано! Щото ония села, през които минавах края на Юни бяха като забравени от бога... Горе в Балкана са празни и скоро нямад а се промени това. Добре че настъпва селския туризъм, че да се появят хора, защото в Родопа има села с по по-малко от 10 постоянно пребиваващи.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordeath Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 Горе в Балкана са празни и скоро нямад а се промени това. Добре че настъпва селския туризъм, че да се появят хора, защото в Родопа има села с по по-малко от 10 постоянно пребиваващи.... А от монтана надолу има и с по един,двама. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 В едно Ситово например през зимния период има 2, да - ДВЕ баби налични ако не ме лъже информацията.... ЕДИТ: И един пиян горски!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 ДВЕ баби налични Хахахахахаха. Много интересен подбор на думи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 ЕДИТ: И един пиян горски!!!!! Пияния горски може да е част от горската фауна и да не се води в тази бройка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 И двамата с Ангел не сте виждали тая картинка - люта зима, липса на път, ледове и ледени водопади, сняг до колене, инак голямо село тихо като след изтребление... И една Лада Нива с емблема на горското пред кръчмата.... Идилия! Нито една жива душа на открито Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 Както и да го гледаш - градовете са пренаселени, а по селата е мъртвило... Ама то това не става само, като грабне народа мотиката. Щото тая продукция после трябва да се продава, а как ще стане, като домати от египет, дини от мозамбик и чесън от китай са на по-ниски цени от родната продукция... А за туй не мисля, че носят вина производителите, по-скоро факта, че никой не ги подкрепя адекватно... Да евтини са ... и имат вкус на пластмаса и картон. По-безвкусни домати от турски и египетски трудно може да намериш освен разбира се холандски Аз си предпочитам нашенските защото са по-вкусни другите ако ще да ги подаряват за какво са ми като са гадни? И ако не си прочел какво още писах - това за хората вярващи си че знаят МНОГО след като имат тапия за висше образование - прочети го все пак И двамата с Ангел не сте виждали тая картинка - люта зима, липса на път, ледове и ледени водопади, сняг до колене, инак голямо село тихо като след изтребление... И една Лада Нива с емблема на горското пред кръчмата.... Идилия! Нито една жива душа на открито Aaaa щом има кръчма всичко е наред Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 Във връзка с важно събитие имам нужда от съдействието на всички стари кучета на Булфорум. Начело на глутницата технически ще бъде Станислав (естествено), от останалите искам да получа всички възможни снимки, които сте готови да споделите от ФорОмни срещи и събирания, които имате на разположение. Очаквам пълно съдействие от групата на Обичайните заподозрени, както и от всички други, които притежават частици от историята на Булфорум. Предварително благодаря на всички, които ще се включат с помощни материали Знаете как да ме намерите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 Аз имам малко от "селската формула" (последната, на която бях), вкл. и няколко на малката принцеса с майка си и котаракът в чизми (оня черния със синия медальон), които отдавна се каня да ти ги пратя...а и сигурно имам и от стари форум-срещи някъде... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 Ти си най-големия длъжник, притежаващ записа на моята най-голяма победа на пистата на Ла..ута! Крайно време е да я видя отново! (и задължително да се пусне на Васко) ЕДИТ: Като каза принцеса се сетих за брат'чедката и лиготиите в Хъшове Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 ...записа на моята най-голяма победа на пистата на Ла..ута! Крайно време е да я видя отново! (и задължително да се пусне на Васко) off/ Покрай ония сирена от другата тема взех, че огладнях и ходих да си направя една среднощна вечеря. А оня запис дано е при мен, че нали ми дигнаха с другите работи и камерата с 2 шпиндела с RW-та, та дано не е останал там. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 Във връзка с важно събитие имам нужда от съдействието на всички стари кучета на Булфорум. Начело на глутницата технически ще бъде Станислав (естествено), от останалите искам да получа всички възможни снимки, които сте готови да споделите от ФорОмни срещи и събирания, които имате на разположение. Очаквам пълно съдействие от групата на Обичайните заподозрени, както и от всички други, които притежават частици от историята на Булфорум. Предварително благодаря на всички, които ще се включат с помощни материали Знаете как да ме намерите Аз имам само снимки от пиянските срещи в Стамболийски преди повече от 6 години. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 Ооооооооооооооооооооо, колко си прос!/това не е към някой конкретно, това е към света, като цяло/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 off/ Покрай ония сирена от другата тема взех, че огладнях и ходих да си направя една среднощна вечеря. А оня запис дано е при мен, че нали ми дигнаха с другите работи и камерата с 2 шпиндела с RW-та, та дано не е останал там. то такъв запис не съществува.... нямам спомен да съм падал .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 Aaaa щом има кръчма всичко е наред А, че то..., по онези краища, хората съвсем спокойно карат без църква/джамия, доктор, кметство, магазин, баня, читалище и т.н. Но, не дай боже нещо да се случи с кръчмата..., селото се обявява за мъртво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 ....... А качествените кадри са са хванали пътя отдавна дядка, всичко друго е ОК. ама тва последното може ли да ти го набия изотзад под неудобен ъгъл или сам ще се справиш? или и за толкова не ти стига акъла, след като си тук => не си качествен ? може ли да се възмущаваш от обида, която ти нанася човек с очевиден интелектуален дефицит и накрая да си го сложиш самостоятелно толкова пошло? ок, тва е основната теза на всеки мигрант, с която си гали егото (или оназ работа), за да успокои съвестта пред избегнатите отговорности, с надежда да се убедят че са нещо повече от "другите" . това и тези хора мога да го разбера. щом им върши работа - нека се развиват, нека се перчат. но все пак тази мигрантска теза обижда директно всеки, който е избрал да остане и да се развива около местораждането си, защото го определя като некачествен, некадърен, нискоинтелигентен..... [вмъкни=(произволна обида)]. аз съм тук, ти си тук, повечето от съфорумците са тук, други се връщат "за малко" и остават по повече, трети не се връщат, но поне избягват тази теза и тази тема докато са тук поне. тя си е за тяхно ползване - там, а не тук. п.п. знам че няма да ми се обидиш, затова оставих цветовете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 защото в Родопа има села с по по-малко от 10 постоянно пребиваващи....В това село нямаше жива душа. Беше напълно изоставено А това просто няма смисъл да го коментирам И двамата с Ангел не сте виждали тая картинкаКъде го слагаш Ангел извън мола Aaaa щом има кръчма всичко е наред Точно пък ти, кифло, като влезнеш в такава кръчма и ще се разплачеш. Че столовете нямат тапицерия, че нямат Шибас Ебал отлежало 21 годишно, че има мухи и т.н.А, че то..., по онези краища, хората съвсем спокойно карат без църква/джамия, доктор, кметство, магазин, баня, читалище и т.н. Но, не дай боже нещо да се случи с кръчмата..., селото се обявява за мъртво.Мога да те уверя, че минахме през доста села, в които все още имаше живеещи хора (средна възраст - 75), в които нямаше ни магазин, ни кръчма. Пример е Русалско - там имаше някакъв магазин, в който продавачката не владееше особено българския, но кръчма - йок. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 Много ме е яд и жал за такива места. Красиви, но запустели. Ето, хората са си имали училище дори, ама всичко е избягало. Като си направя една мисловна ретроспекция, представям си тези места пълни с дечурлига, глъчка и смях, учителите с големите показалки, стигащи до последния чин, класът от 40 деца, но слушащи... Всяко време с красотата си. Ама не е хубаво така да се изоставя всичко Пешо, съгласна съм с теб за това: Точно пък ти, кифло, като влезнеш в такава кръчма и ще се разплачеш. Че столовете нямат тапицерия, че нямат Шибас Ебал отлежало 21 годишно, че има мухи и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.