gado Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Бахти, животът по някога може да бъде много гаден. Не стига, че е едва Понеделник, а аз се чуствам като парцал, ами и към краят на работния ден имах доста странна случка. Тъкмо вече бях започнал да се чудя дали да не започна да демонстрирам усилено суетене, та да избутам оставащите два часа без да си давам някакъв зор и се появи ТЯ. Имаше размерите на звярът Ранкор и благодушното изражение на същия, но страдащ от стомашни проблеми. Естествено, беше намъкната във вездесъщите гащи-посерки и една много фешън блузка, която разкриваше съвършенно оформеният гръб на сумист. Стиснах зъби мъжката, теглих една двойно засукана (на ум) и се приготвих да обяснявам, пускам и демонстрирам, половината машинарии из халето (раздел първи от наръчника - Къпане на клиент с хладка водичка и бебешки шампоан против сълзи). Още не си бях отворил устата, когато Ранкор със сочен баритон ми заби следният въпрос (акцент, тип - тежък хасковски) - Дъ имътьи линчьета 1/1 х 100...? WTF, мамка му! Мозъкът ми направи две - три понички с много пушек и пищене на гуми докато зацепя, че тая ме пита дали имам тави 1/1 дълбоки 100мм. Защо мен..., и какво, по дяволите я наведе на мисълта, че съм човек от когото може да търси подобни хави??? Културно я натресох на колежката и се опътих към някое по-скатано кьоше на халето, когато телефонът ми звънна и индивидът отсреща постави доматената люспа на лайното. Този тип беше на път да ми загуби доста сериозна част от вечерта, понеже, видиш ли... шоковият замразител който бил купил от нас по принцип си въртял програмата (както му е зададена) ама не замразявал както трябва, та да съм отишъл (някъде на майната си) да съм го погледнел... След около половин час приказки по телефона, тъкмо дястиснал зъби повторно и онова говедо се изтърва, че някакси не било редно, машина на стойност N на брой лева да не можела да се справи за нормално време с определеното количество пилешки бутчета, които на всичкото отгоре дори не ги е напомпил кой знае колко с вода, само някакви си 25%... Е тука вече изригнах, опитах се да му обясня човешки, че когато иска да превози един тон камъни, трябва да използва камион, а не полско фиатче, ама май не ми се получи много добре... Човекът доста обиден (сигурно заради някои личностни окачествявания които му направих) каза, че щял да се оплаче на шефът ми, та утре сигурно ме очаква доста сериозно триене на сол и осукване на топките.... П.с. То, това май беше за темата с оплакванията..., ама карай... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Ама е 600&80. Ей затова ще взема 'моментуса', защото съотношението цена&гиги е 200&500, и няма да направи скана за 2 часа, а за 40 мин. да речем - мога да го преживея. Ти гледаш съотношение цена/обем... други хора обема не ги вълнува толкова колкото скоростта. Примерно имаш база данни... 40гб... слабо те вълнува в този случай че диска бил 2 ТБ след като на теб ти трябват около 100гб. Но кихаш $1000 за raid контролер и по $200 за всеки от осемте 15krpm scsii дискове... след това почваш да замисляш да закупиш още 1 стая където да го държиш въпросния "хеликоптер" или поне това което издава подобен звук. И всичко това в следващия момент го тръшва в земята ей онова горното. Има и по 240gb-тови revodrives с по 750мб/сек трансфер. И те не са sata защото интерфейса ги ограничава ами са направо pci-e платки А понеже днес четох ревюта - май на OCZ дисковете доста дефекти дават. Гледах в newegg се оплакваха. Верно сменят им ги но си е крайно неприятно да се скапе ако ще да имаш архив от предния ден (а това почти никога не е така - особено организираните и стриктни хора имат читав архив от преди седмица - по закона на Мърфи това става малко преди да пуснат нов архив) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 ...Хосте, разходи се из Лаута. Или парка на гребната. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Ти гледаш съотношение цена/обем... други хора обема не ги вълнува толкова колкото скоростта. Примерно имаш база данни... 40гб... слабо те вълнува в този случай че диска бил 2 ТБ след като на теб ти трябват около 100гб. Но кихаш $1000 за raid контролер и по $200 за всеки от осемте 15krpm scsii дискове... след това почваш да замисляш да закупиш още 1 стая където да го държиш въпросния "хеликоптер" или поне това което издава подобен звук. И всичко това в следващия момент го тръшва в земята ей онова горното. Има и по 240gb-тови revodrives с по 750мб/сек трансфер. И те не са sata защото интерфейса ги ограничава ами са направо pci-e платки А понеже днес четох ревюта - май на OCZ дисковете доста дефекти дават. Гледах в newegg се оплакваха. Верно сменят им ги но си е крайно неприятно да се скапе ако ще да имаш архив от предния ден (а това почти никога не е така - особено организираните и стриктни хора имат читав архив от преди седмица - по закона на Мърфи това става малко преди да пуснат нов архив) Може ли сега и на БГ език :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Гледай сега Чефо - ще ти го обясня нагледно: Мидекс един вид обяснява че жена може да си сложи нам си какъв силикон за да и станат циците по-големи и е по-изгодно да е онзи силикон и той е далече по-евтин. Е да ама онзи силикон позволява да се уголемят само 1 размер докато другия позволява цели 8 размера да се уголемят нищо че е 20 пъти по-скъп (примерно) И аз му обяснявам че да постигне количественото отношение цици вместо да уголеми на 1 жена ще трябва да уголеми на цели 8 и освен това те ще му се качат на главата като цяло и е по-изгодно в някои отношения да вземе по-скъпия. Ей такива ми ти работи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Гледай сега Чефо - ще ти го обясня нагледно: Мидекс един вид обяснява че жена може да си сложи нам си какъв силикон за да и станат циците по-големи и е по-изгодно да е онзи силикон и той е далече по-евтин. Е да ама онзи силикон позволява да се уголемят само 1 размер докато другия позволява цели 8 размера да се уголемят нищо че е 20 пъти по-скъп (примерно) И аз му обяснявам че да постигне количественото отношение цици вместо да уголеми на 1 жена ще трябва да уголеми на цели 8 и освен това те ще му се качат на главата като цяло и е по-изгодно в някои отношения да вземе по-скъпия. Ей такива ми ти работи... Егати. Трябваше да препрочета горното, че да разбера за какво говориш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 От всичко прочетено запомних само цици и големи цици. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 От всичко прочетено запомних само цици и големи цици. И МНОГО цици също така да не забравяме PS: Вие какво четете обясненията за Чефо. Ако някой се сети за по-нормално обяснение като за него да сподели Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Ей сега ще дойде Галин с краставицата.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Ей сега ще дойде Галин с краставицата.... Мне...! Тая вечер съм долно емо и жалък депресар... Инцидентно имам творчески планове да се направя дигитален и да премина във Верту..., пък утре съм и еб... ъъ, такоата... майката на работата! Мисля да пия две бири за упойка и после да се довърша с узаки.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 От всичко прочетено запомних само цици и големи цици. А аз пък само "силикон", понеже балоните с тоз' мат'р'ял не ги броя за цици. Дедо, няма как да не гледам съотношението, понеже все още не ми плащат регулярно на час по $20 и винаги ще предпочета 500 гиги на доста по-ниска цена от 80 гиги, пък и било работещи със скорост "само" с 20-30% по-ниска от SSD-тата. Да дам няколкостотин долара отгоре за 20% бързина, равняваща се на 5-6 секунди първоначално зареждане и по още толкова за всяко едно по-тежко приложение, а да получа няколкостотин гиги по-малко - това просто няма да го бъде. Вие какво четете обясненията за Чефо. Ако някой се сети за по-нормално обяснение като за него да сподели Аз бих пробвал с гръцка музика и салфетки например... П.П. Или с "бюджетни" ферарита... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Гледай сега Чефо - ще ти го обясня нагледно: Мидекс един вид обяснява че жена може да си сложи нам си какъв силикон за да и станат циците по-големи и е по-изгодно да е онзи силикон и той е далече по-евтин. Е да ама онзи силикон позволява да се уголемят само 1 размер докато другия позволява цели 8 размера да се уголемят нищо че е 20 пъти по-скъп (примерно) И аз му обяснявам че да постигне количественото отношение цици вместо да уголеми на 1 жена ще трябва да уголеми на цели 8 и освен това те ще му се качат на главата като цяло и е по-изгодно в някои отношения да вземе по-скъпия. Ей такива ми ти работи... хахаха. ЦИЦИИИ :D И МНОГО цици също така да не забравяме PS: Вие какво четете обясненията за Чефо. Ако някой се сети за по-нормално обяснение като за него да сподели Няма да кажа пък Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Дедо, няма как да не гледам съотношението, понеже все още не ми плащат регулярно на час по $20 и винаги ще предпочета 500 гиги на доста по-ниска цена от 80 гиги, пък и било работещи със скорост "само" с 20-30% по-ниска от SSD-тата. Да дам няколкостотин долара отгоре за 20% бързина, равняваща се на 5-6 секунди първоначално зареждане и по още толкова за всяко едно по-тежко приложение, а да получа няколкостотин гиги по-малко - това просто няма да го бъде. А ти къде го видя изобщо тоя диск? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 http://www.automedia.bg/news/article_12898.html - Бейби е голям. Кеш пара майна и туй то Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 .... Туй си го бях лепнал като фон на десктопа миналата година - красота...ама само в профил, от "късата" страна не ми допада много. И като казах 'десктоп', поздравявам те с един подходящ за теб - цъкни върху него.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Е, може ли да не съм го видял това . Снимката е 6 точки Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Midex, не разбрах къде си го гледал тоя твърд диск. Хибридния. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Midex, не разбрах къде си го гледал тоя твърд диск. Хибридния. Как къде - на сайта на Сийгейт и най-вече се запалих от видеото, дето дадох линка по-горе с 4-те паралелни теста. Иначе тук също се продават за около 230 лв., но не е речено, че ще го взема непременно от тук. Единственото, което ме спира засега и изчаквам е, че на рафта зад мен все още си седи (за спомен) един 500 гигабайтов Сийгейт, серия 12-та, с кофтия фърмуеър, който взех няколко месеца, след като серията дойде в БГ и който спря след още няколко месеца при един рестарт и от тогава като чуя името Сийгейт....нали се сещаш.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 А аз пък само "силикон", понеже балоните с тоз' мат'р'ял не ги броя за цици. Дедо, няма как да не гледам съотношението, понеже все още не ми плащат регулярно на час по $20 и винаги ще предпочета 500 гиги на доста по-ниска цена от 80 гиги, пък и било работещи със скорост "само" с 20-30% по-ниска от SSD-тата. Да дам няколкостотин долара отгоре за 20% бързина, равняваща се на 5-6 секунди първоначално зареждане и по още толкова за всяко едно по-тежко приложение, а да получа няколкостотин гиги по-малко - това просто няма да го бъде. Не са проценти... един нормален диск вади към 120мб/сек трансфер... това вади 750мб/сек... и seek-a е 0мс а не 15тина... (да ме поправи някой ако бъркам) И това са скорости при последователен трансфер. При четене оттук оттам малко просто ги тръшва така в земята че им изкарва въздуха направо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Не са проценти... един нормален диск вади към 120мб/сек трансфер... това вади 750мб/сек... и seek-a е 0мс а не 15тина... (да ме поправи някой ако бъркам) И това са скорости при последователен трансфер. При четене оттук оттам малко просто ги тръшва така в земята че им изкарва въздуха направо... Аз пък четох, че точно при малки файлове SSD-то се дъни много. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Ангеле, ако обащаеш да млъкнеш ще ти подаря работещ QUANTUM FIREBALL 6.2GB. Работи перфектно с малки файлове! Link to comment Share on other sites More sharing options...
slan Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Откакто си купих флашката-128 гб, 110 мб/сек четене, 80 мб/сек писане съ, доволен. Не съжалявам. Харда ми, 500 гб на Самсунг, се прецака(грешни сектори), и го преместих във външно E-Sata устройство на Делонги(60 мб/сек четене и писане). Най-се дразня от купената от мен програма, Нортън интернет секюрити 2011, и по-точно от "Sonar Protection". Блокира ми доста програми, не мога да ги възстановя от карантината/налага се повторно да ги свалям. Но Касперски повече ме дразнеше, та няма да мигримирам, още повече, платени са ми още 220 дена Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Добро утро, мутри Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Добро утро и от мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 В тоя дъжд, егати и добрата сутрин беше. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.