Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Точно такъв, мъничък, ще си купя за операционен в скоро време. Слагаш си едно 60гб такова сладурче да ти върти Вируса и пееш с тежките хардове отзад за склад tounge.gif

Ти сега ли ги виждаш чак бе хахаха

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

60гб има по 270мб/сек трансфер. Този за който говоря е 240гб. Няма нужда от други "тежки" дискове освен за филми и музика но там може и на esata външни.

Всички са с еднакви характеристики и на еднакви пари.

i7-2630QM, GTX460, 8G RAM, full hd 15.6.

Тогава виж ги на живо кой ще ти допадне откъм дизайн най-много. На мен alienware не ми допадат особено като дизайн не че са лоши.

ПС: 15.6 за гейминг лаптоп не е ли леко малко? Само питам

17 ми е извън бюджета. А и не е малко. Все пак тря'а да е преносим. :) На мен пък Alien-а ми допада най-много като дизайн. И MSI не са лоши, но ме плаши, че е MSI. Винаги съм ги смятал за марка като НЕО и САНГ и тем подобни...

Абе за какво ти е толкоз тоя лаптоп.Аз с моя все още мога да подкарам почти всичко на макс.Не говоря за Metro 2033 и Crysis 2 де ама другите си ги буча и си върви :)

Едит:Вчера видях една ланча супер добре изглеждаше :)

Точно такъв, мъничък, ще си купя за операционен в скоро време. Слагаш си едно 60гб такова сладурче да ти върти Вируса и пееш с тежките хардове отзад за склад tounge.gif

Ти сега ли ги виждаш чак бе хахаха

И аз имах такива хрумвания, докато не разгледах из интернет, че има разлика между SSD и SSD ако ще се ползва за системен, а в определени случаи дори е по-зле от един нормален 7200 оборота. Не ме питай как и защо. Само казвам прочетена информация. И аз се бях замислил да си взема SSD за системен диск.

Всички са с еднакви характеристики и на еднакви пари.

i7-2630QM, GTX460, 8G RAM, full hd 15.6.

Alienware no doubt. Да ти имам бюджета. Да не си ударил някаква далавера? Fill me in. :)

17 ми е извън бюджета. А и не е малко. Все пак тря'а да е преносим. :) На мен пък Alien-а ми допада най-много като дизайн. И MSI не са лоши, но ме плаши, че е MSI. Винаги съм ги смятал за марка като НЕО и САНГ и тем подобни...

Alienware се взима само заради марката, защото тя те прави 1337 :)

Ако имаш пари, взимаш Извънземния, ако нямаш - взимаш MSI.

Абе за какво ти е толкоз тоя лаптоп.

Може да му трябва за работа.

Ако не - то за мен си е излишно харчене за пари, тъй като за тази сума такъв настолен може да сглоби, че поне 4 години да не трябва да подменя части.

За тия пари може да си купи 4 плейстейшън 3ки да си купи 4 дисаги, да си носи плейстейшъните с него и един монитор на врата увисне една 23ка FULL HD и ще е пичччЧЧччччччччч.

А вие колко пари мислите, че е приготвил? Щото май само се налучква, пък никой не знае реалната сума?!

За тия пари може да си купи 4 плейстейшън 3ки да си купи 4 дисаги, да си носи плейстейшъните с него и един монитор на врата увисне една 23ка FULL HD и ще е пичччЧЧччччччччч.

Луд ли си? К'ви Плейстейшъни, к'ви пет лева - сглобява се свръхмощната машина със зверския монитор и 7+1 съраунд система и пак ще останат пари едноока циганка да върти свирки поне 2 години напред :)

А вие колко пари мислите, че е приготвил? Щото май само се налучква, пък никой не знае реалната сума?!

И допълвам въпроса: "И от къде ще се купува?", защото има голямо значение дали топлапа ще се взима от Булгаристан, нЕкъде от Юръп или Америка, като цените варират (стрелям на сляпо) - около и над 4000 български бонбона за Бг, около 3500 за Юръп и около или под 3000 за USA.

Alienware се взима само заради марката, защото тя те прави 1337 :)

Ако имаш пари, взимаш Извънземния, ако нямаш - взимаш MSI.

Може да му трябва за работа.

Ако не - то за мен си е излишно харчене за пари, тъй като за тази сума такъв настолен може да сглоби, че поне 4 години да не трябва да подменя части.

Е ти пък, къде отиде. Alienware може да се вземе за 1700-1800лв. Не с тия спецификации дето ги е показал Иванчо разбира се. Alienware не е само, за да си 1337.Изработката им също е много добра и са помислени, за разлика от други боклуци на пазара дето са ги докарали само на външен вид, колкото да привлекат окото в магазина.

Колкото за 7.1 системата, тя самата струва 700лв ако се купи нещо различно от 50W Creative. Няма как да стане 700лв за колони и компоненти дето ще те държат 4 години актуален в гейм индустрията.

Alienware не се взима за работа. Просто защото има по-добри алтернативи за всеки един аспект на компютърната графична обработка. Alienware се взима за кеф и за гейминг.

От САЩ ще се взима. Всичко е с цени от 1400 до 1600 долара. В България най-евтината алтернатива е 3770 лева... И е дооооста по-слаб, отколкото тези, които съм харесал.

И аз имах такива хрумвания, докато не разгледах из интернет, че има разлика между SSD и SSD ако ще се ползва за системен, а в определени случаи дори е по-зле от един нормален 7200 оборота. Не ме питай как и защо. Само казвам прочетена информация. И аз се бях замислил да си взема SSD за системен диск.

Беше... преди 3-4-5 години... когато не можеха да издържат много записи. Вече не е така. Не само че не е така ами е и препоръчително точно ОС-а да ти е на ССД-то

Sothbiss, принципно си прав, само че за някои хора е по-важно да могат да се преместят в съседната стая или да си приберат компютъра след като спрат да го ползват а не да отделят като мен 1 стая за целта и да пльоснат там 4 монитора (което е ултра удобно но просто няма прибиране)

Беше... преди 3-4-5 години... когато не можеха да издържат много записи. Вече не е така. Не само че не е така ами е и препоръчително точно ОС-а да ти е на ССД-то

Абсолютно! Брат ми повече от два месеца чете като луд за тия неща и ме светна по въпроса. Супер тарикатски номер е. Слагаш едно SSD с приличен обем (защото големите са безбожно скъпи) за ОС и отзад накачорвай терабайтовите мамути да влачат - е това е истината! laughing.gif

За кво са ви тия терабайтове. Аз затрих почти всичко от харда. И добре, че имам нет. Като ми се пригледат снимки -> Google-> Search-> Ferrari Random hhaahah или музика -> youtube....като спре нета обаче е леко шитня :D

Стефче, тебве хард не ти требе, че и без това само с чалга го замърсяваш... laughing.gif

Ааа да. Чалгата, гръцкото и сръбското са ми по-голямата част от харда на мен. Поне имам музика да изпонапия форум и половина :D

Обаче моя хард е за Гинес. Опитвам да кача снимка на Мкл или да сложа метъл в него. Цвили и грухти и не иска майна. МноУ си го обичам хахаха

На близууу близоо ли к'ви са, ДНС сървърите им са скапани от слънчевите изригвания явно или имат проблеми по трасето заради много силни подпочвени води. Заради "подобни" изцепки не успях си свърша работата. Та и съпорта им е неадекватен, щото ми пишат на шльокавица и дори не се опитват да пишат правилно. Като им се обадиш те оставят на изчакване цяла вечност и накрая ти казват, че те ще ти се обадят.

Преди хубаво им теглих майни докато не си оправят кашите. Само с простаци се занимавам по цял ден.

Ама като се замисля, времето е супер... поне като няма работа си направя малко щъкане някъде.

Абсолютно! Брат ми повече от два месеца чете като луд за тия неща и ме светна по въпроса. Супер тарикатски номер е. Слагаш едно SSD с приличен обем (защото големите са безбожно скъпи) за ОС и отзад накачорвай терабайтовите мамути да влачат - е това е истината! laughing.gif

Аха. И колко е един сносен дето да става за това, че ми писна да го чувам как чете и да ми се бави като отворя прозорец и тегля торент. Направо издивявам.

Аха. И колко е един сносен дето да става за това, че ми писна да го чувам как чете и да ми се бави като отворя прозорец и тегля торент. Направо издивявам.

$100 за 60гб за малко над $100 : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227550&cm_re=vertex_2-_-20-227-550-_-Product

Или този 90гб за малко под 200 : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227601

Тези са с около 270мб/сек трансфер което е повече от достатъчно да конкурира повече от успешно моя раид с 6 диска (който вади 320 теоретично максимум но е само при определени случаи и то при последователно четене на големи файлове)

Това би свършило работа колкото за OS, paging файла и нещо дребно още.

Аз разбира се искам да разкарам на лаптопа диска и да сложа ей този 240гб-тов който вади към 500мб/сек трансфер: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227707

И имам някакви подозрения че лаптопа ще почне да се държи по-добре от голямата ми машина (освен от към брой монитори които мога да закача към него)

Ами трябва да го питам, но цената е много прилична за 60 гб и машината буквално литва. Дай да погледнем листите тук...

Аууууу - от Ресет направо усетих болка:

SSD 32GB A-Data S596 Turbo, 2.5", SATA 2, U2.0 - 148.21 лв

SSD 64GB A-Data S599, 2.5", SATA 2 - 237.77 лв

SSD 256GB A-Data S501 V2, 2.5", SATA 3 - 919.53 лв tounge.gif

Интересно, че брат ми спомена за много по-добра цена в Англия на 60гб...

Мозъкът човешки е странно нещо. Преди време си изтърках клавиатурата, за да намеря една песен, на която се сещах само клипа - резултат нулев. Преди 5 минути, както си седя, и изведнъж и текст, и музика - всичко се сетих. Поздрав, беше много вървежна по MTV и VH1 преди 8 години :)

http://www.youtube.com/watch?v=z_nImUzRv0w

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...