lil_stenly Posted April 24, 2011 Share Posted April 24, 2011 Ако реша да съм попо за постоянно, ще пусна една молба, искам в патрулката (мустангче да е под капака) да ми сложат най-мощното стерео и вместо сирената да си пусна това... http://www.youtube.com/watch?v=1fcQNCY60vo или http://www.youtube.com/watch?v=fChrs_8lZPE дори и с главоболие пак ми харесва да ги слушам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted April 24, 2011 Share Posted April 24, 2011 Най-жалкото е, че на това момче каквото и да му направят и колкото и да му дадат нищо няма да върне тези животи. Това е най-жалкото и най-ужасното нещо. Млади хора са си отишли без никаква вина. А представете си какво им е на родителите на загиналите деца... А за момчето, карало колата трябва максимално наказание. В крайна сметка, 5 живота да отнемеш. Хуманно, нехуманно (за доживотна без право на обжалване говоря), всеки греши, всеки си носи наказанието. Но това е непростимо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 24, 2011 Share Posted April 24, 2011 В крайна сметка, 5 живота да отнемеш. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 24, 2011 Share Posted April 24, 2011 Това е най-жалкото и най-ужасното нещо. Млади хора са си отишли без никаква вина. А представете си какво им е на родителите на загиналите деца... А за момчето, карало колата трябва максимално наказание. В крайна сметка, 5 живота да отнемеш. Хуманно, нехуманно (за доживотна без право на обжалване говоря), всеки греши, всеки си носи наказанието. Но това е непростимо. Няма да го осъдят на толкова за нещо непредумишлено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted April 24, 2011 Share Posted April 24, 2011 Няма да го осъдят на толкова за нещо непредумишлено. Положението "по принцип" и "де факто" да ти го обяснявам ли? Във философията се нарича "дължимо" - "съществуващо". Трябва да го осъдят (според мен), но няма, защото сме в България. Че и предумишлено да беше, пак някоя "акула" ще извади козове и ще го измъкнат. Бел. ред. : Между подчертаните думи слагам знак на равенство (лява и дясна колона). Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted April 24, 2011 Share Posted April 24, 2011 Няма да го осъдят на толкова за нещо непредумишлено. Що си ги пляскаш така бе момче? Чл. 342. (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който при управляване на подвижен железопътен състав, въздухоплавателно средство, моторно превозно средство, плавателен съд, бойна или специална машина наруши правилата за движение, като допуска причиняването на телесна повреда или смърт на другиго, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация. в) (Изм. - ДВ, бр. 85 от 1998 г.) при причиняване на смърт на едно или повече лица със или без последиците по букви "а" и "б" - лишаване от свобода от десет до двадесет години, а в особено тежки случаи - от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор. Всеки в тая държава е ясновидец и специалист по всичко. И даже да не се предвиждаше такъв състав и санкция... Еми искайте, бе! Нали сме ОБЩЕСТВО. Каквото обществото намира за МОРАЛНО и НОРМАЛНО трябва да намира и съда. Как ще намира така съда като всеки е заебал. И си мисли, че всичко е в киреча?! Искайте, настоявайте. Дори и под формата на мнения тук. Искайте си това , което трябва според вас. А умисъл какво и т.н. няма смисъл да се препираме, не те интересува вероятно. Могат да му дадат доживотен, въпроса е прокуратурата какво ще поиска. Ама не с акция "искаме за Пенчо доживотен затвор". С акция "искаме правораздаване за всеки, независимо и по закон" - без оглед конкретния случай. И тогава си отиваме баш на горната буква "в)" от закона - "особено тежък случай", на църковен празник, с чужд автомобил, с несъобразена скорост, при консумация на алкохол, на едно или повече лица. И всичко трябва да е като по учебник. Дали ще е така ще видим. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 24, 2011 Share Posted April 24, 2011 Ами беше чисто предположение, но съм почти сигурен, че няма да го осъдят на толкова, а ще търсят проблема някъде другъде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 24, 2011 Share Posted April 24, 2011 Що си ги пляскаш така бе момче? Чл. 342. (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който при управляване на подвижен железопътен състав, въздухоплавателно средство, моторно превозно средство, плавателен съд, бойна или специална машина наруши правилата за движение, като допуска причиняването на телесна повреда или смърт на другиго, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация. в) (Изм. - ДВ, бр. 85 от 1998 г.) при причиняване на смърт на едно или повече лица със или без последиците по букви "а" и "б" - лишаване от свобода от десет до двадесет години, а в особено тежки случаи - от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор. Да..., ама не е много сигурно... Ами беше чисто предположение, но съм почти сигурен, че няма да го осъдят на толкова, а ще търсят проблема някъде другъде. Пише се - другаде ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted April 24, 2011 Share Posted April 24, 2011 Сигурна в тоя живот е само смъртта - поне на мен така ми е известно. ________________________ А мен мисълта горе ми е, че вместо всеки да изисква да се прави, каквото трябва директно си почва с това как нищо нямало да стане!? Е, защо да не стане. Има си хипотеза да стане. Въпроса е кой как и с какво отношение си върши работата (не, не визирам редовите полицаи). Точно поради това, че никой не знае какво може да иска и трябва да изисква от другите като поведение разни селски тарикати , не искат ами направо си ни управляват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 24, 2011 Share Posted April 24, 2011 Пише се - другаде ! Благодаря Ви господин полицай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 Тая клавиатура... Тря'а да ми я дадеш да я пробвам. Ако ми хареса, може да ти дам 50 лева за нея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 Не се пра'и на гъз. Предложи му нормалната цена за нещо след покупка в продажба - цената като ново -30%. Поне да е справедливо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 Добре. 70 лева. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 Тая клавиатура... Тря'а да ми я дадеш да я пробвам. Ако ми хареса, може да ти дам 50 лева за нея. При положение, че нова е 200лв, а тази е ползвана 1 час..... Несериозно Иване, несериозно. За 30лв загуба ще си я ползвам, че тя следващата, която ще си купя, ще ми излезе златна. А и така като я гледам днеска, май повече ми харесва. Иначе клавиатурата е много удобна, тежка, с меки бутони и подсветката е много ярка... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 71? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 71? Гъз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 71,01! Пусни я на търгче! С тъга установих, че "бийтбокса" не е за пушачи... само ако до теб има някой, който да ти прилага обдишване! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 71? Гъз. Цветята се разцъвтяха, причките пеят... любовта витае във въздуха Link to comment Share on other sites More sharing options...
Triti Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 Добре, че сложи линк, Midex, че да разбера и аз какво коментирате толкова. Забелязах, че имате навик да си коментирате неща, които само вие си знаете какво означават и когато ви чета, съзирам парола до парола. Симеоновград изобщо не подозирах, че има такъв! Ле-ле, колко съм зле! А относно трагедията, ще напиша само, че около големи празници в България винаги има някаква подобна трагедия, която отнема живота на повече от трима човека около тийн възраст. Не се интересувам особено дали виновният ще бъде наказан, дори да бъде, наказанието му няма да върне отнетия живот. Ужасно е жалко за починалите и техните семейства и приятели. Обаче това ми се струва поредната "празнична драма" в България. Защо се получава така? Защо около Коледа и Великден все има такива ужасни новини? ----------- Edit: w00x, клавиатурата ти е много хубава! Ползвай си я с кеф. Мжд. за какво са тези копчета вляво?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 В Бъгария знаем, че всеки си променя законите както му е угодно, или за приближени нему, от много години. Та аз мисля, че не трябва да приказваме за закони, букви на закона и т.н., законите у нас отдаааавна не са такива каквито трябва в една цивилизована страна. Щото отделно от тва за един перце, за друг брадва, за едни и същи престъпления, а утре за същото пак ще променят закона или някой член, за да отървем тоя път нам си кой тарикат от затвора. Ай сиктир, ЕБАХТИ БЕЗправовата държава! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 Цветята се разцъвтяха, причките пеят... любовта витае във въздуха Нека, бе.... к'во ти пука!? Щом им е сладичко... Вуксчо може и да не си пада по малки цици и дебели дупета, ама явно тръпката още е силна... П.с. Добре де, що всички си мислим, че той играе таткото във филма!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 Edit: w00x, клавиатурата ти е много хубава! Ползвай си я с кеф. Мжд. за какво са тези копчета вляво?! Мерси. Бутоните отстрани са за каквото си решиш. Основно са предвидени за игри. Примерно, да натиснеш 10-15 поредни бутона/команди в играта само с помощта на един физически. Могат да се ползват и за други неща. Примерно, могат да се направят така, че да изписват определен текст или да пускат определена програма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 Под трагичната новина на Мидекс имаше коментар, който твърдеше, че всичко това, всичките тези (уви) типични празнични трагедии ще се оправят, ако въведат задължителното вероучение. Не се сдържах и написах горе-долу "само религиозно промивка на мозъците ни трябва". Коментара ми не беше одобрен :О Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 Вероучението само по себе си, не е лошо. Стига да засяга всички религии в равни части, а не само основната - а и да ги разглежда от чисто информативна гледна точка (познавателна, де). А за тази трагедия - лична - не е празника ами делника проблема. Че хората нямат елементарен стандарт на живота. Че ценностите им бяха подменени от чужди културни влияния с течение на годините (сръбски, руски, гръцки, турски, американски и каква ли не още паплач). В "разтоварващи занимания" и "цели" се превърнаха 20те лева за газ на колата, хвърлянето на салфетки и прочие много важни неща. Пътя крив, колата крива, момчето кротко и добро ама пияно, другото му доверява живота си, той затрива 2 къщи хора. Млад шофьор, стар шофьор... тия правила за движение никой не мисли защо ги има, защо трябва да се спазват. Хората в тая държава взеха да живеят по инерция, мисленето взе да им става неприятно... "какво като пия още една ракия", "какво ако завия през насрещното", "какво ако не се осигурявам", "какво ако работя без договор и здравни и социални осигуровки", "що да уча", "що да работя"... проблема не е във Великден-а или в бройката. Проблема е, че лишиха обществото от здрави социални устои. Всичко си тече , както дойде и всеки му е теглил по една майна. Поне в това отношение клира са прави, че са си изтървали коня у реката. Ама и те комунист до комуниста... БМВ-та, манастири, блажно ... последна грижа им са миряните майче. И сега, тоя дал колата на другия (защото преценил, че е пиян) ще сърба попарата. И той момчето "виновен съм". Ей сега баш по празника ще го разпнат медийните звездици морализатори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 В "разтоварващи занимания" и "цели" се превърнаха 20те лева за газ на колата, хвърлянето на салфетки и прочие много важни неща. Абе това със салфетките сериозно ли? Аз мислех че онзи нещо се лигави от въпросното клипче и нещо пунтира таверните където се трошат гипсови чинии но за салфетки за първи път чувам че се хвърлят. Може ли някой да хвърли малко светлина по въпроса за какво става дума? Пътя крив, колата крива, момчето кротко и добро ама пияно, другото му доверява живота си, той затрива 2 къщи хора. Млад шофьор, стар шофьор... тия правила за движение никой не мисли защо ги има, защо трябва да се спазват. , Ми кротко кротко ама алкохола не прощава. Освен това кротко по думите на баба му която кой знае колко го е виждала в стихията си - той пред нея може и кротък да е през 15те дни на годината която го вижда (само предполагам). На мой добър приятел брат му е успял да се обърне на подобен път с кола... ужким бил карал с 80... в Пловдив... хубавото е че той е жив и здрав и други пострадали няма освен че колата отиде за скрап а беше нова. Хората в тая държава взеха да живеят по инерция, мисленето взе да им става неприятно... "какво като пия още една ракия", "какво ако завия през насрещното", "какво ако не се осигурявам", "какво ако работя без договор и здравни и социални осигуровки", "що да уча", "що да работя"... проблема не е във Великден-а или в бройката. Проблема е, че лишиха обществото от здрави социални устои. И сега, тоя дал колата на другия (защото преценил, че е пиян) ще сърба попарата. И той момчето "виновен съм". Ей сега баш по празника ще го разпнат медийните звездици морализатори. Ще го разпнат я... той да не е виден нашенски спортист че да му се размине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.