gal4enceto Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 И аз това се опитвам да обясня. Аз риска за себе си съм го поела. Като всеки, излязъл на пътя човек. Но понякога другите те поставят опасни ситуации. Не ми казвайте, че на никого от вас не му се е случвало. Това ми беше и мисълта преди. Че трябва да се пазим едни други. Сигнали, жилетки, ама ти като минеш през мен, ако ще на дървото да съм, как да се пазя сама?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 И аз това се опитвам да обясня. Аз риска за себе си съм го поела. Като всеки, излязъл на пътя човек. Но понякога другите те поставят опасни ситуации. Не ми казвайте, че на никого от вас не му се е случвало. Това ми беше и мисълта преди. Че трябва да се пазим едни други. Сигнали, жилетки, ама ти като минеш през мен, ако ще на дървото да съм, как да се пазя сама?! Почнах да чета в началото и помислих, че малко си проумяла глупавата си постъпка, но стигнах до одебеления текст и видях, че е безсмислено. Ти обясняваш как някой карал с 200 и щял да те отнесе, аз ти обяснявам как мога да те отнеса и с 60/70, но кой да ти гледа какво пиша... Случвало ми се е. Да. Колеездач да ми кара в лявата лента точно докато изпреварвам. Трябваше да спра изпреварването, да намаля скоростта, да направя колона, да изчакам колите в дясно да се изнесат и тогава да влезна на половина в средната лента, за да го надмина. Защото тоя колеездач не може да му минеш на 20см като на кола. Трябва да е поне на 1 метър, защото не го знаеш дали със следващия напън на педала няма да иде в дясно и да ти се качи на предницата или да ти влезе под гумите. Или пък не знаеш, дали тая кола преди теб няма да му завихри струя и той точно пред твоята да падне. Защото колеездачи, каруци, пешеходци и превозни средства каращи с по-малко от 50км в час, работа в лява лента на оживен булевард (ели пък с 3 ленти) НЯМАТ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 Такива ситуации, в които не съм участвала, не мога да коментирам. Както ми е странно някой да коментира аз как карам, без да е видял. В часовете, в които аз карам, НЯМА възможност за опашки. Има възможност за изпреварвания. Аз ти казвам, че с начина ми на каране, не можеш да ме отнесеш като караш със 60 км/ч. Затолкова ти познаваш себе си, аз мен - също. Оттам-нататък ситуации тип "бате ми каза, че е видял, че един яде луканка и било много вкусно", са безсмислени. Винаги се опитвам да не преча. Ама винаги. По принцип и дефакто няма какво да ти го обяснявам. За тебе не е нормално да има колоездачи на пътя, за мен не е нормално да карат коли по тротоара. Както и да виждам Ф1 фенове на булеварда (дори когато не карам аз там). Повярвай ми, те не ме чакат аз да изляза, за да започнат да се "пънат". Защото всички сме се нагледали на донори, които не могат да ги съберат по пътя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 Аз ти казвам, че и с 30 да карам пак мога да те отнеса и по джипа ми няма да остане и драскотина (хъм после може да се наложи да ида да го полират все пак), докато при теб (колоездача) пораженията ще са сериозни. Не напразно ни карат да слагаме колани дори при градски условия и при 50 км/ч могат да се получат серозни наранявания на пътниците. Друго на ръка, че колата е 2+ тона, колоездача под 100 кг. Ние ви пазим до колкото можем, пазете се и вие и като ви казваме, че пречите и има опасност ни слушайте, не го правим да се изкараме велики, а вие да сте живи и здрави, а ние да не киснем по затвори и съдилища. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 Може ли вече да завършим целия диспут с едно изречение "Зависи от гледната точка"? Изложихте си аргументите, аз моите също. naka_g, някои от вас може и да ни пазят, другите са тези, заради които споря цяла вечер. Като сме на пътя, всички трябва да сме нащрек. Никъде не съм казала, че трябва да си карам както си знам или "левият тротоар е мой, ама и десния не си го давам", пък вие да ме пазите. Нали така? Сега е време да се отдадем на по-приятни и ползотворни неща. Аз лично започвам с упражненията, че като гледам няма да се спи тази вечер. Просто няма смисъл. Иииииии, трето място по спамърство днес. За първи път от 3 години и половина Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Дано на никой не му се налага да регистрира домейн .bg. Няма по - глупава и сложна процедура. Да не говорим пък колко пари искат... Днес платих за 3 години .com на Хостинг. Така и не разбрах защо .bg е с тройна цена... Само ми казаха да не се занимавам с подобна глупост... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Днес платих за 3 години .com на Хостинг. Така и не разбрах защо .bg е с тройна цена... Само ми казаха да не се занимавам с подобна глупост... Много зависи какво ти трябва. Представи си че искаш да продаваш лаптопи в българия. По-добро име от laptop.bg няма... От всички уеб сайтове за търсене на работа най-работещия "изненадващо" е jobs.bg... не защото е първи, не защото е най-добър като интерфейс или нещо... Може ли вече да завършим целия диспут с едно изречение "Зависи от гледната точка"? Изложихте си аргументите, аз моите също. То приключи преди да е почнало. Аз едно исках да ти кажа - НЕ КАРАЙ НА ОЖИВЕНИ БУЛЕВАРДИ В ЧАС ПИК. Точка. Ти ако щеш ме слушай. Ако искаш може да тичаш по средата по осевата линия по монокини в 5 следобед стига да ти е кеф... аз ти казвам че е опасно ти каквото искаш прави. Това че ако видя колоездач да ми кара в лява лента ще отнесе някоя псувня или ако ми пречи ще го "освиркам" пък е друга... аз това което исках да ти кажа най-приятелски е да се пазиш. И имай предвид че има шофьори и шофьори. АЗ може и да те видя... онази дама която си прибира детето от детската градина и това е единственото шофиране за деня може и да пропусне защото точно в този момент си е изпуснала цигарата понеже лапето нещо е мрънкало/изпуснало/нам си какво и за секунда се е разсеяла... но тя кара заедно с колите около нея. Опасност няма за нея - дори да застърже друга кола после застраховката плаща... ТИ му мисли ако те застърже какво ще ти се случи. Защото когато са много колите видимост нямаш. Т.е. видимост имаш но не забелязваш ДРЕБНИ обекти които се движат по-бавно от колоната... като колоездачи и кучета... И не, не те знам кога караш, аз визирах конкретно пиковите часове. Ако караш когато има 5 коли на пътя - ще те видя. Ако караш в час пик когато са кола до кола смятай че всеки ден когато някой е пропуснал да те удари може да си пуснеш фиш за тото... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Относно велосипедистите - снощи на прибиране от работа, на кръстовището на тунела - дал съм ляв мигач и съм си се престроил в лявата лента, посока Шахбазян (завивам от водната палата). Светва зелено, тръгвам аз, и в това време до мен минава чичката с колелото и иска да продължи направо към тунела !?! Къде отиваш ти така, шибаняк нещастен ?!?? На всичкото отгоре ми се нерви и ме псува, щото съм направил забележка и му бибитках много. Та на темата - В ГРЕШКА Е И ТО ГОЛЯМА - СПОРЕД ТОВА: "Чл. 80. Водачът на велосипед е длъжен да се движи възможно най-близо до дясната граница на платното за движение." - НЯМА ПРАВО ДА КАРА В ЛЯВАТА ЛЕНТА !!!. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Пак ли ще ме караш да се обяснявам?! Нали приключихме вече? Разбрах те (ама стига си повтарял и ти като латерна де), надявам се обаче и ти да си разбрал нещо от казаното от мен. Пак приятелски казано е всичко, не сме се обиждали. Иначе, говорете си, не ми пречите. А аз като карам велосипед, гаранция, че се оглеждам доста повече от някои шофьори, които си мислят, че целият път е техен, именно заради сигурността НИ. ЩЕ ПОМОЛЯ ВЕЧЕ ДА СПРЕМ С ТЕМАТА. И ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРНА АКО ПОНЕ ВЕДНЪЖ ЕДНО МОЕ ЖЕЛАНИЕ В ТОЗИ ФОРУМ СЕ ИЗПЪЛНИ. ПРОСТО НЯМА СМИСЪЛ СПОРЪТ, НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА УСИЛИЯТА. Хайде, приятен ден на всички от мен. Моят кой го знае какъв ще дойде... Спи ми сееее Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Пешо, започна ли да пишеш вече? Всъщност, описаното горе за съжаление е 100% истина. На такива колоездачи съм се нагледал, че ми е идело да ги сваля от колелото, да им спукам гумите и главите. Щото заради такива тикви и малцината, дето се опитваме да караме както си трябва ни гледат на кръв. Сигнализация винаги подавам при маневри (вярно, че е със свит юмрук с изпънати показалец и кутре ), винаги се старая да съм достатъчно видим, в повечето случаи из града си връзвам отразителна жилетка на раницата, мигалката просто не я свалям, а нощно време, когато няма пешеходци - просто карам по тротоарите.За локвите - правя го и аз. Но не и преди да съм се обърнал, да видя, че зад мен няма кола. Това с обръщането го правя за почти всяка маневра. И в края на крайщата, старая се да се съобразявам най-вече със законите на физиката, щото тях няма кой да наруши :] Принципно всеки велосипедист е задължен да кара с: каска, фар, стоп (светлоотразителите могат да се приемат за заместител), за отразителната жилетка не съм 100% сигурен. Глобата за неспазване на някое от изброените е 50лв. Искам да видя да спрат някоя от черните нинджи с кошниците отпред и отзад... Можеше да се представиш като си толкова отворен.Здравейте, госпожице Касиерка. naka_g от Булфорум, на Вашите услуги!Това щеше ли да е приемливо представяне? Достатъчно съм си любезна.Да, сигурен съм, че същото ще каже и леля Оцет от касата на ЖП гарата в село Земен, дето само не ни наби на гишето. Галя. Накратко: Място в най-лявата лента НЯМАШ! Просто няма какво да правиш там. Точка. Колкото и малко да си мислиш, че заемаш. Хайде кажи ми, от трите ленти, в коя най-малко ще преча? Оле ти малоумна ли си?! Не, пяна на устата ми излиза от такива колоездачи! В правилника съвсем ясно е казано: Закон за движение по пътищата: Глава втора, раздел 18, член 80: Водачът на велосипед е длъжен да се движи възможно най-близо до дясната граница на платното за движение.И недей да ми философстваш, ами спазвай шибаните закони! И не ми дрънкай кой на кого в какво положение да влиза. Правилник, ясно и точно формулиран! Мечтая си за ден, в който ще спират и пешеходци и колоездачи да ги глобяват за терористичното им участие в движението по пътищата! Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 В интерес на истината, на един приятел майка му беше глобена за пресичане на червен сфетофар. Вярно че беше преди 15-20 години, ама има прецедент. В София да си кажа честно и пешеходците и автомобилистите са с по-голяма култура на придвижване от колкото в Пловдив. Ако им свети червеното човече си стоят и чакат да им стане зелено. На зебри пък пускат пешеходците да минат. Не че няма изроди за които законите не важат, но обикновенните участници в движението си спазват правилата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 И аз съм и казвал, че място в лява лента с колелото няма, но не ме слушат. Още повече, че от онази страна(към Тракия) има колоездачна алея. Наиснина по-правилник трябва да си в най-дясна лента с велосипед. В лява си е чисто нарушение, защото това не е автомобил и да има право да се движи в удобната за него лента... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 И аз съм и казвал, че място в лява лента с колелото няма, но не ме слушат. Още повече, че от онази страна(към Тракия) има колоездачна алея. Наиснина по-правилник трябва да си в най-дясна лента с велосипед. В лява си е чисто нарушение, защото това не е автомобил и да има право да се движи в удобната за него лента... Точно и аз исках това да пиша. От страната на парка има алея. За колоездачи. От Ескалибур до Шел-а на SPS. Какви са тия карания по булеварда в лява лента? Галя, ситуацията каруца в крайна лява лента на магистрала е като ти с колелото в лявото платно в града. Нямаш работа там. Колкото и да се обясняваш, каквито и изчанчени/извратени логики да вадиш - НЕ си права. Не се инати като магаре на мост, само за да стане твоето. Играеш си на руска ролетка с живота по тоя начин. Не само твоя. Сакатлъците от този вид най-често стават по веднъж и рядко има шанс за вадене на поука за следващия път. Тя остава за близките, дето ходят да преливат после. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Тя си мисли, че като заема "60см", останалата част от платното е напълно свободна. Е да, ама не. Защото самото ти присъствие в платното, Галя, означава, че освен тия 60см, трябва да те заобиколят на още 1 - 1,5 метра. което става 1,60 - 2,10. Това вече май е сериозно разстояние, нали? Това означава, че ако някой иска да те надмине безопастно, трябва да мине в съседната лента поне с половината автомобил, за която цел, съседната лента трябва да е свободна. Не знам дали си попадала някога в някакъв вид въздушна струя, но ако някой мине близо до теб, отма си се разклатила, а с оглед на факта, че не можеш да караш колело, това може да е проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 В час пик не знам кой с колко кара, но съм сигурна, че са минавали покрай мен неколкократно с повече от 150 км/ч. Само да вметна, че ако някой мине покрай теб с такава скорост (особено джип) въздушната струя най - вероятно ще те събори на земята. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Лелеее..., само за една вечер три странници ушна кал..., това скоро не се беше случвало. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Лелеее..., само за една вечер три странници ушна кал..., това скоро не се беше случвало. Thumb Up! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Лелеееееееееееееееееее! Не мога да повярвам на глупостите, които са изписани. ГАЛЯ! Блъскал ме е 2 пъти автомобил! Единият ми костваше месеци в легло! И двата пъти съм бил с колело и съм "невинен"! ГАЛЯ! АКО КАРАШ С ПО-МАЛКО ОТ 22 КМ/Ч С 26" НЯМАШ РАБОТА НА ПЪТЯ!!! ОЩЕ ПО-МАЛКО В ЛЕНТА, РАЗЛИЧНА ОТ НАЙ-ДЯСНАТА, ПРИЛЕПЕНА ДО БУРДЮРА!!! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОБОРУДВАНЕ ЗА МЕСТА, КОИТО НЕ СА ОЗНАЧЕНИ КАТО КОЛОЕЗДАЧНИ АЛЕИ: КАСКА!!!! СВЕТЛООТРАЗИТЕЛНА ЖИЛЕТКА!!!! СТОП!!!!!!! ФАР!!! СВЕТЛООТРАЗИТЕЛИ НА ПЕДАЛИТЕ!!! ТОВА Е ЗАКОНА! И ТОЙ НЕ Е, ЗА ДА Е ХИТЪР, А ЗА ДА СПАСЯВА ЖИВОТИ! ТИ ИЗОБЩО РАЗБИРАШ ЛИ, ЧЕ ДОКАТО СИ В БЪРЗА ЛЕНТА НЕ ЗАСТРАШАВАШ СЕБЕ СИ, А СЕМЕЙСТВОТО С БЕБЕТО НА ЗАДНАТА СЕДАЛКА, КОЕТО КАРА В СРЕДНА ЛЕНТА И НЕ УСПЕЕ ДА ИЗБЕГНЕ ПИЧА С КОМБИТО, КОЙТО ТЕ ЗАОБИКАЛЯ ОТ .... ДЯСНО !ТИ СИ УБИЕЦ НА ПЪТЯ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Що няма бутонче "+" на мнение? Разговор с моя колежка по ICQ ти ако караш колело по булеварда на Метро - от коя страна ще го караш и в кое платно? Ваня (21.04.2011) 12:05:51 все едно си с кола 12:06:04 освен ако няма велоалея 12:06:12 не съм забелязала mIRCata (21.04.2011) 12:06:49 какво значи все едно си с кола? 12:07:07 то че има вело алея има - от стрната на парка. говоря за платната Ваня (21.04.2011) 12:07:09 в дясно mIRCata (21.04.2011) 12:07:25 а що не в крайно ляво? Ваня (21.04.2011) 12:07:44 ами мисля че в дясно се кара 12:08:36 ами то нали по принцип е за по-бързо движещи се и за изпреварване Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Който види Мърфи - да му го начука от мен...ама яко...Нормално ли е всички гадории на куп да се случат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 @mIRCata, на мойто ли мацко? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 @mIRCata, на мойто ли мацко? Разбира се слънце. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Който види Мърфи - да му го начука от мен...ама яко...Нормално ли е всички гадории на куп да се случат? Да, съвсем нормално е. Освен това, сега трябва да очакваш още поне две вълни от по десетина претоварени лайновоза, пълни с простотии за които не си се сетил, че могат да ти се случат и с последсвтия от минаването на първата вълна... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=hBOCU5jjgTQ Добър Ден Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Да, съвсем нормално е. Освен това, сега трябва да очакваш още поне две вълни от по десетина претоварени лайновоза, пълни с простотии за които не си се сетил, че могат да ти се случат и с последсвтия от минаването на първата вълна... Единия може аз да го товаря...щото и на мен ми писна вече Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.