Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply
някак тия патриотични изблици ми се спират НАПРЕКИ ;)

Ще се опитам да ти обясня накрато защо не си прав - точно както и на половината политици им е все едно за държавата която трябва да "управляват" а повече им пука за партията в която членуват и най-много им пука за собствения си джоб затова и положението е такова.

А това което ти казваш е че не можеш да видиш гората защото има няколко дървета които ти пречат. Това че има неуредени неща какво те учудва. Нито има идеални хора нито неуредиците ще свършат някога - едно ще се оправи друго ще излезе. За сведение Австрия има сходни с нашите пътища да не са и по-зле... и какво от това?

Ъъъ вижте ся', историята ни няма нищо общо с настоящето.Както се казва обичам си Родината, но си мразя държавата.

Тогава са живели хора, истински българи, а сега от 7 милиона няма ни един, който да се нарече българин.

Ще се опитам да ти обясня накрато защо не си прав - точно както и на половината политици им е все едно за държавата която трябва да "управляват" а повече им пука за партията в която членуват и най-много им пука за собствения си джоб затова и положението е такова.

А това което ти казваш е че не можеш да видиш гората защото има няколко дървета които ти пречат. Това че има неуредени неща какво те учудва. Нито има идеални хора нито неуредиците ще свършат някога - едно ще се оправи друго ще излезе. За сведение Австрия има сходни с нашите пътища да не са и по-зле... и какво от това?

Виж дядо...как да ти кажа.....абе все тая...по-добре нищо да не казвам. И аз да съм правителството и аз ще дърпам от общата баница. 20 години са дърпали...ша дръпна и аз ебаси :D

Айде лека :)

Уж малко или много трябва да спазват дистанция от мен, защото всичко се случва, може да падна (особено някой зад гърба ми като се изреже или реши да се прави на Фетел), но неееееее, минавали са ми на 10 см. от дясната дръжка на колелото с около 70 км/ч.

Ами защото както си мислиш ти че си дребен обект и не пречиш така и те те възприемат като статичен такъв и минават близо до теб... само че ти нито стоиш на 1 място нито си чак толкова малка но не си и достатъчно тежка за да не ти влияе вятъра... и мине ли някой по-голям джип покрай теб със 70 ти гарантирам че малко или много правиш някакви осморки... е те затова по-добре не карай по натоварени булеварди, поне не без изключително ярки светлоотразителни дрехи (за предпочитане зелени че да те мислят за полицай). Най-малкото защото ако някой забележи празно място без да те е видял ще се опита да се шмугне там и да изпревари 2-3 автомобила в задръстването (голям келепир няма що, но го правят... то и аз понякога). И ако изведнъж ти се окажеш там с черни дрехи без да те е забелязал защото е имало друг автомобил пред или отстрани на теб и става изключително интересно и за 2ма ви... абе ти си знаеш... аз имам колело и го карам само на гребната база... по оживени булеварди не бих посмял да го карам. Особено 6ти септември, Руски, Дунав, България, Мария Луиза, и т.н.

Аз я знам и карам леко вляво, за да я избегна, обаче се появява един зад мен и един пред мен, като този зад мен решава да спести ценни секунди, като ме изтласка крайно вдясно и аз се натрисам в дупката. Хубаво, че успях да овладея кормилото, че не ми се мисли ако не бях успяла. Щеше да ми мине през главата кретенчето му. Точно секунда трябваше да изчака, за да ме изпревари. Но не, той реши, че като ме "натисне" и аз ще хвръкна и ще се телепортирам на тротоара. Пукната гума на две места, успоредно. Добре, че беше само това.

Ето още 1 добър пример за "малкия статичен обект" който и ти си мислиш че си и те си мислят че си но не е така. Ти не стоиш на 1 място а те не те задминават толкова бързо все едно си забит кол в земята.

И за теб дупката е проблем... за един автомобил не е... а сега сети се колко от шофьорите ще забележат дупката (а още по-малко от тях ще знаят че я има) за да се сетят че нещо през което един автомобил може да мине без проблем или пък да мине доволно близо без да го закачи за теб може да се окаже ГОЛЯМ проблем и да паднеш. Отделно че ти може да караш бавно (или поне доста по-бавно от автомобилите) но не и толкова бавно че да спреш на място за по-малко от 1 метър.

И забележи че от твоята гледна точка шофьора на автомобила е бил виновен... а той дори не се е усетил че това което прави е проблем защото същия гледа да не застърже този от другата му страна... а от негова гледна точка има достатъчно място и за него и за теб и за другия автомобил.

Та ей затова по-добре по оживени булеварди недей да караш...

Виж дядо...как да ти кажа.....абе все тая...по-добре нищо да не казвам. И аз да съм правителството и аз ще дърпам от общата баница. 20 години са дърпали...ша дръпна и аз ебаси :D

Айде лека :)

Аз също.. най-вероятно... само че ще имам угризения... и не чак толкова нагло и грубо...

То като бъркаш в кацата с меда няма как да не си оближеш пръстите въпроса е да не си носиш всеки ден по 1 бурканче и да си отсипваш...

Което пак ме наведе на мисълта че не сме и наполовина толкова стойностни хора като онези вдигнали възстанието. Защото хем живеем 10 пъти по-добре от тях хем не ни пука за нищо и никой освен самите себе си и само се чудим за какво да се оплакваме и как все някой ни е виновен за нещо... Срам ме е че в повечето време и аз съм такъв и гледам да се спасявам индивидуално...

Лошото е, че няма хора в момента да напишат такова нещо и да го вярват.

Мила ми Венето, Димитре и Иванке!

Простете ме, че аз ви не казах къде отивам. Любовта, която имам към вас, ме кара да направя това. Аз знаях, че вие ще да плачете, а вашите сълзи са много скъпи за мене!

Венето, ти си моя жена и трябва да ме слушаш и вярваш в сичко. Аз се моля на приятелите си да те не оставят, и те трябва да те поддържат. Бог ще да ме запази, а ако оживея, то ние ще да бъдем най-честити на тоя свят. Ако умра, то знай, че после Отечеството си съм обичл най-много тебе, затова гледай Иванка и помни любящия те.

Х р и с т а

17 мая 1876

"Радецки"

По-лошото е, че и аз съм като другите.

Някой говорише за това, че по новините НЕ били отбелязали вече вчерашната дата...Ако кажа - пука ми....ще я втасаме. Та от 139 страни да сме на 135-то място....някак тия патриотични изблици ми се спират НАПРЕКИ ;)

Да живеят винетките и другите глупости

Леко не съм съгласен със статистиката. Босна и Херцеговина са преди България по качество на пътищата. Тук НЯМА дупки. Вярно пътищата са по - тесни, но настилката и поддръжката им е в пъти по - добре от българската. Да не говоря за зимният период. Почти цялата територия на страната е планини. Странно защо снегът никога до сега не ги е изненадвал. Аз докато не дойдох тук само си мислех, че съм виждал да вали сняг. През какви места имат прекарани пътища не е истина. Когато мина границата и влезна в България започвам да чувам шумове в колата които до преди това ги е нямало. След като излезна шумовете изчезват. В последно време шумовете започват в София. Пътя до Калотина го направиха перфектен. До преди ремонта обаче беше най - лошият път който някога съм виждал. Максималната скорост беше 70 километра в час и пак ми се свиваше сърцето когато минавах.

Ама прав си, но се налага, както казах. Тоя знае, не знае за дупката, аз съм движещ се с около 20-35 км/ч. обект, който трябва да се изчака 1 секунда, не минута-две. Така че не ми говори, че трябвало да ме изпревари, защото не трябваше. Просто се убеждавам, че Ф1 има повече фенове, отколкото съм си мислила. Лошото е, че пътищата ни са се превърнали в писта, заради такива "повярвали си".

Вятърът ми влияе малко, да, но по-скоро като ме забавя, а не като ме клатушка. Избягвам в кофти време да съм с колело, защото се пазя от такива инциденти. Другото е, че аз винаги отивам на работа по светло. Прозрачна да съм, ще ме забележи. Баси, жена и половина съм... А вечер си пускам диодния стоп, поне да виждат, че има някой движещ се пред тях. Оттам-нататък не е само моя грижа как да се пазя.

Защото шофьорът на автомобил трябва да пази себе си, околните автомобили, но И МЕН, независимо с какво се движа по пътя, както аз го пазя него и не му "скачам" на капака, нали?! В противен случай за какво изобщо се продават велосипеди, като едва ли не всички трябва да караме коли?!

На мен ми е ясно, че няма да се съгласиш с мен, но и аз няма да си променя мнението, защото всеки ден карам колело, както ти всеки ден караш кола. Важното е да се пазим едни други, защото в крайна сметка въпросът опира до човешки живот, а не до "моят пък е по-голям".

И да и не.

На мен ако ми се наложи да карам колело със сигурност ще съм със светлоотразителна жилетка (най-добре зелена), нямаш си на идея как колоездачите се забелязват в последния момент или си мислиш че го изпреварваш без проблеми и в момента на разминаване крива. Водача на автомобила инстинктивно бяга в другата посока което може да доведе до удър с друг автомобил.

Като бях малък колелото ми нямаше по едно време фар и като почнеше да се стъмнява родителите не ми даваха да го карам, а аз се сърдих. След години разбрах защо не са ми давали.

Ами Ф1 фенове от твоя гледна точка... от тяхна хем има място хем недостатъчно за да минат, защото ти стоиш там и пречиш... Защото нито заемаш цяла лента нито има място да минат покрай теб и се налага или да избутат този в ляво/дясно от тях за да не те закачат или да набият здраво спирачки рискувайки този зад тях да ги надъни отзад защото няма как да те заобиколят безопасно.

Разбери че ти притежаваш поразяващия ефект на 30х30х30см-ова дупка на пътя. Точно както не може да мине през теб така не може да се мине и през такава дупка... само че ти си мислиш че не пречиш никому. И точно в последния момент се забелязва подобно нещо особено в натоварено движение.

Не казвам че не трябва да караш колело а че в пиковите часове и по оживените булеварди буквално си търсиш белята.

А това с диодния стоп (особено ако е от мигащите) е измежду най-добрите идеи наистина. Хубаво е да имаш и разни светлоотразители и по якето. Не като този кретен одеве да е облечен в черно и да стои като някаква сянка на пътя...

А и човек като се пристрои в правилната лента, почти нищо неочаквано не можеш да видиш. Или поне от мен. Ако карам често към Карфур, може да си ме мяркал да се метлея в крайно ляво платно :tongue

Другото е, че аз съм плътно до бордюра (вляво от мен) и буквално на никого не преча.

Прочетох първия пост и помислих, че нещо си се объркала, но ти после го повтори. Каква работа имаш с колелото, въртейки с 19км в час в най-лява лента? Извинявай ама точно между Лаута и Карфур, за теб тротоари няма ли? Дясната лента дето спират коли малка ли ти е? Кой търсиш в лентата за изпреварване с колелото?

В крайна сметка знаем колко е ограничението на скоростта в градски условия, нали?! Нормално, че като мине покрай мен със 120 км/ч.(минимум) с BMW X6, няма да ме забележи и ще чуя само "ниииииииууууууу". Ама като цяло това нормално ли ти се вижда?! Аз карам с около 20-25 км/ч., както казах.

Ангеле, майка си търся сигурно. Заемам не повече от 60 см. от платното. Ако хората карат с нормална скорост, можем всички да се движим спокойно. Когато ти караш колата по тротоара, тогава и аз ще си карам колелото там. Слез, качи се, слез качи се, ми то по-хубаво да ида пеша. Другото е, че и по тротоара (към незнам-си-каква-Casa, мебелния магазин), вървейки пеша, също са ме изпреварвали коли ПО ТРОТОАРА).

В крайна сметка знаем колко е ограничението на скоростта в градски условия, нали?! Нормално, че като мине покрай мен със 120 км/ч.(минимум) с BMW X6, няма да ме забележи и ще чуя само "ниииииииууууууу". Ама като цяло това нормално ли ти се вижда?! Аз карам с около 20-25 км/ч., както казах.

Прочете ли какво ти написах? Погледни това удебеленото и си дай 5 минути за разсъждения преди да продължиш с това колко ужасна пасмина са шофьорите особено някои...

После погледни и на w00x поста и помисли... не те караме да правиш нещо друго нито да ни обясняваш колко си културна... слабо ме вълнува в интерес на истината... аз ти го казвам за твое добро и да помислиш малко над това което съм ти казал.

Далече съм от мисълта да ти казвам че си виновна. НЕ СИ! НИТО СИ В ГРЕШКА НИТО СИ ВИНОВНА НЕЩО! Това което надълго и нашироко ти обяснявам е че не е лошо да помислиш малко къде, как и кога да си караш колелото

Мисля си, че масово жените бъркаме ляво и дясно. И аз ги бъркам. Показвам дясно а викам "ляво! ляво!" убедително.

Пък аз се чудех gal4enceto какво строи толкова... ;)

Ти пък ся къде ме вкара? Какво ляво и дясно, точно си е обяснено всичко, което исках да кажа (това за triti).

Николай, не те разбрах за дупката 30х30х30... На платното освен мен, спокойно може да кара още една кола, която да ме изпревари НОРМАЛНО, без да се бута, тика, удря в някого.

Благодаря за уточнението, макар да знам, че в повечето ситуации, карайки където и да е, спазвам дистанция и правила.

Аз риска съм си го премерила, ДОКОЛКОТО ЗАВИСИ ОТ МЕН! И ако не ми се налагаше да стигам бързо от точка А до точка Б, нямаше да карам колело на пътя, а само в парковете, където със сигурност пък ще преча на някоя баба, леля, кака с дете. Угодия няма.

Ти пък ся къде ме вкара? Какво ляво и дясно, точно си е обяснено всичко, което исках да кажа (това за triti).

Николай, не те разбрах за дупката 30х30х30... На платното освен мен, спокойно може да кара още една кола, която да ме изпревари НОРМАЛНО, без да се бута, тика, удря в някого.

Точно за там за където говориш са 3 ленти.

Каза че идваш от Лаута що не пресечеш на сфетофара и да си караш по тротоара.

И каква ти е работата в лява лента не знам. Наскоро споделих за каруца на магистралата в лява лента което ме втрещи.

Ангеле, майка си търся сигурно. Заемам не повече от 60 см. от платното. Ако хората карат с нормална скорост, можем всички да се движим спокойно. Когато ти караш колата по тротоара, тогава и аз ще си карам колелото там. Слез, качи се, слез качи се, ми то по-хубаво да ида пеша. Другото е, че и по тротоара (към незнам-си-каква-Casa, мебелния магазин), вървейки пеша, също са ме изпреварвали коли ПО ТРОТОАРА).

Осъзнаваш ли колко е нелепо това дето го казваш? Ми научи се да караш колело като трябва да слизаш и да се качваш на всеки тротоар. Всичко си има място.

60см от платното да не са малко? И то това за ИЗПРЕВАРВАНЕ. Пак повтарям. Там където колите се движат НАЙ-БЪРЗО.

Представи си следната ситуация.

Карам си аз зад един рейс в продължение на 1 минута. В средна лента. Виждам, че в лява лента няма никой, зад мен колите са на 100 метра. Мога да изпреваря рейса. Давам газ, давам мигач, влизам в лява лента, през това време поглеждам огледалото за последно, да не е излезнал някой състезател, поглеждам напред и О! ГАЛЯ С КОЛЕЛОТО! Ама вече е късно, защото съм набрал със 70, за да мога да надмина. И какво се случва Галя? Аз лежа в затвора за дето съм изпреварил по правилник, а ти лежиш някъде другъде, за дето си се правила на всезнаеща по форумите и си си мислила собствени правилници за движение, обратни на всякаква човешка логика.

Не случайно инструкторите казват да се кара в най-дясна лента. Защото лентите се степенуват по скорост от дясно на ляво (явно малко известен факт). Това не ти е Англия или Япония, че да караш колело в крайна лява лента. Освен ако не караш с 60 разбира се.

Хайде кажи ми, от трите ленти, в коя най-малко ще преча? В дясна, където се движат маршрутки и градски транспорт, в средна, където се движат въпросните шумахеристи и наследници на Сена, или в лява?! И като се пристроявам, за да завия наляво за Карфур, от коя лента ще е най-безопасно ЗА ВСИЧКИ да го направя?

Да не би да не е лявата, чието продължение е точно отбивката за магазина?

Оставаме на положението, че аз карам по пътя, а не летя и не карам по тротоара. Защото друго положение няма.

Ангеле, от много време карам по този маршрут. Конкретно в случая най-бързо карат тези в средна лента. Ако съм в дясна като нищо някой автобус ще ми мине през главата.

На тротоара. Минавайки през кръстовища слизаш и продължаваш като всички пешеходци.

Опасно е за самата тебе опитай се да го разбереш. НЕ МИНАВАЙ през оживени булеварди ОСОБЕНО в час пик.

За автомобилите ти си същото като това което са натоварените с по 2 торби бабички на тротоара. Хем виждаш че може да ги заобиколиш хем те е страх че ей сега ако се врътне с торбата и ще се забиеш в нея..

От 2 страници ти обяснявам че ПРЕЧИШ ... и то много повече отколкото можеш да си представиш.

Мисли за себе си като за бавноподвижна дупка 30х30см... ей така те възприемат останалите

Хайде кажи ми, от трите ленти, в коя най-малко ще преча? В дясна, където се движат маршрутки и градски транспорт, в средна, където се движат въпросните шумахеристи и наследници на Сена, или в лява?! И като се пристроявам, за да завия наляво за Карфур, от коя лента ще е най-безопасно ЗА ВСИЧКИ да го направя?

Да не би да не е лявата, чието продължение е точно отбивката за магазина?

Оставаме на положението, че аз карам по пътя, а не летя и не карам по тротоара. Защото друго положение няма.

Ти като колеездач нямаш никакво място на платното за движение. Като не можеш да пресечеш за карфур, ще идеш долу до пешеходната пътека и ще минеш от там.

Като ми се наредят колеездачи за ляв завой на платното между колите и направо ми иде да слезна и да им счупя превозното средство.

Ангеле, от много време карам по този маршрут. Конкретно в случая най-бързо карат тези в средна лента. Ако съм в дясна като нищо някой автобус ще ми мине през главата.

Автобуса дето те вижда, ще ти мине през главата, но тия дето карат 3 пъти по-бързо и не те виждат в най-лява лента ще те пощадят? Къде е тоя свят на дематериализация по време на колеездене дето живееш в него?

Така наизуст всичко е ясно. Шофьорите са прави. Ама не е точно така. Защо аз трябва да вляза в положение, а вие не?

Ако съм искала да ходя пеша, да пресичам на пешеходни пътеки, нямаше да карам колело.

О, Господи, и да ме "удариш" там, където най-много боли, уменията ми да карам колело :lol: Прочети и аз какво ти написах за колите, които са ме изпреварвали по тротоара.

Абе момченце, чуй ме малко. За теб е нормално да не карам вляво. И приемаш за НОРМАЛНО, че чичкото с джипа кара с 200 км/ч. в градски условия?! Ми много ясно, че няма да ме види.

Отново:

Мисли за себе си като за бавноподвижна дупка 30х30см... ей така те възприемат останалите

За твоята собствена безопасност ти го казвам не за друго. Ти ако щеш ме чуй... аз спирам да пиша... теб и да убедя и да не успея е все едно... да беше само ти хубаво... Но се надявам да си схванала поне малко от другата гледна точка не да обясняваш чия гледна точка е правилната...

Така наизуст всичко е ясно. Шофьорите са прави. Ама не е точно така. Защо аз трябва да вляза в положение, а вие не?

Ей с това се изчерпват възгледите на всички колоездачи по пътищата...

Точно затова и онзи тъпак с черните дрехи каращ по тъмно без никакви светлоотразители по себе си ми обясни да ида на майната си...

И приемаш за НОРМАЛНО, че чичкото с джипа кара с 200 км/ч. в градски условия?! Ми много ясно, че няма да ме види.

200 в града... КЪДЕ БЕ.. и то в час пик... това че 60 ти се струва 100 ако мине малко по-близо до теб а ако е джип ти се струва че е 160 е друга тема.

В час пик се кара максимум с 50 ако имаш късмет... и се навираш във всяка свободна "дупка" или чакаш като мен докато се изнервиш че стоиш на 1 място (почти) докато 10тина тарикати преди теб са се навряли преди теб и почваш и ти да търсиш и ти как да заобиколиш по-заблудените, спиращите където им хрумне таксита и прочее за да минеш.

Ако съм искала да ходя пеша, да пресичам на пешеходни пътеки, нямаше да карам колело.

О, Господи, и да ме "удариш" там, където най-много боли, уменията ми да карам колело :lol: Прочети и аз какво ти написах за колите, които са ме изпреварвали по тротоара.

В какво положение да ти влезем бе момиче, ти четеш ли какво ти се пише? И никой не се опитва да ти направи намеци и да те засегне. Аз ако исках да те обиждам, щях да го направя в прав текст.

Аз и колело съм карал като малък, но дори и като малък, никога не ми е минавало през акъла да карам в лентата за изпреварване по причини, които и ти самата не можеш да обясниш.

И кой те е излъгал, че като караш колело всички трябва да ти се кланят? Така не и било удобно, така не и харесвало, по-добре да ходела. Ми и на мен може да не ми е кеф да чакам по светофари, но чакам, нали? Така и ти ще ходиш на пешеходните пътеки да пресичаш. Ти май не разбираш, че рискуваш най-вече собственото си здраве в случая... Никой не се опитва да се изкара по-прав от теб в случая, защото е безсмислено.

Само този, който не е видял, че ти караш колело в лява лента по булевардите и го смяташ за нормално и абсолютно правилно, само той не се е пляснал по челото.

Николай, затова оправдание няма. Наистина си невидим по тъмно с черни дрехи. Диодчето е златна работа :rolleyes:Къде казах "час пик"? Намери ми го в някой пост. Аз отивам на работа или към 8+ ч., или към 9+ ч., или към 15+ ч. Задръствания няма тогава. Или поне не се е случвало аз да видя такова. В час пик не знам кой с колко кара, но съм сигурна, че са минавали покрай мен неколкократно с повече от 150 км/ч.

Ангеле, както ти чакаш по светофари, така и аз. И никъде не съм казала, че някой трябва да ми се кланя. Не, иска се малко солидарност. Ясно ми е, че за хубаво го казвате (поне донякъде). Ама защо и аз трябва да се кланям на този с джипа? Ти кланяш ли му се?

Истината е че града се задръсти и пътищата са недостатъчни за потока автомобили който минава през тях... и че условия за велосипедисти няма...

И аз лично не бих карал велосипед по оживени булеварди... отделно че ми е много гадно да карам колело и да дишам пушеците на коли и автобуси... но ти си преценяваш. Като ти е кеф карай. Знаеш какви са опасностите, обясних ти надълго и нашироко как изглежда докато караш кола, ако искаш питай и Жоро да ти обясни и той... пък като държиш да караш - карай. Голямо момиче си, сама си поемаш рисковете

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...