Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Добре де..., Ок, твоята пишка е по-малка...

Прекрасно те разбрах какво имаш из/на/в/ предвид! И не, референцията ми не беше отнесена към франзелата (ако беше мъж, щях да го нарека - бастун), защото тя официално вече не говори/пише с мен, а аз мразя да водя монолози (някак малоумно ми се струва). Просто се изразих доста метафорично във връзка с изказването ти.

П.с. Абе, мааму... що всички ставаме големи патриоти по празниците, а в другото време яко плюем, сами по себеси?

П.с.2 И няма ли кой най-накрая да каже на жените, че висналите гащи и бухналите сланини над тях, ги правят да изглеждат гротескно :unsure:

Щото сме лицемери.Силни на приказки и слаби на дела.И най-вече племе, продължаващо да свежда глава.......

Той е в София бе :) Зюмбюла е тука. Освен ако не пътува и предава и на двете места

Верно? Е аз съм самоооо...пети курс и половина, а тоя предмет май го имахме в първи курс. Не, че нямахме леееки различия и с него ама аз съм един от малкото минали с КОПИЕ на учебника му и го показах най-демонстративно....Е верно, че 2 години влачих после хахах :D

Днес може да вляза в топа с най-активни потребители и тогава искам някаква купа! ;)

Напъни се повече... дотук нищо особено.

gal4enceto, ей това точно не го разбирам като мислене. Т.е. да приключва човек образованието си преди 35.

Човек се учи цял живот. Незапочването на сериозна работа с повод "ами аз още уча" е чиста проба клинчене. Защото ако на 35 още учиш значи между 19 и 30 не си учил ами си чоплил носа си... или други органи. Или това или си повтарял по няколко пъти. И пак стигаме до специалностите. Няма човек завършил сериозна специалност записал 2ра и трета такава и да продължава да учи и на 35 години. Има хора записали 1-2-3-4-5 специалности и прекъснали поради некадърност (техните думи обикновено са "това не е за мен но късно го разбрах"). Има хора записали ем-найсе висши и по случайност завършили някое и друго но всичките са ей тъй колкото да им минава времето и общо взето без перспективи за реализация. Има хора посещаващи университета за да си намерят "интелигентна половинка" а и защото мама и тате все още дават пари.

Познавам хора, които тепърва започват да учат определени неща, а са над 60 годишни, пък у тях все още можеш да съзреш едни непораснали деца. Изобщо идеята човек да планува живота си възрастово ми се струва отблъскваща.

Не става дума за това. Аз чета в момента почти същото количество книги и техническа литература както когато бях студент. Не става дума да престанеш да учиш след като завършиш а да не работиш с извинението че в момента учиш. Или да работиш нещо временно щото си изключително зает със себе си.

Човек се учи цял живот. Незапочването на сериозна работа с повод "ами аз още уча" е чиста проба клинчене. Защото ако на 35 още учиш значи между 19 и 30 не си учил ами си чоплил носа си... или други органи. Или това или си повтарял по няколко пъти. И пак стигаме до специалностите. Няма човек завършил сериозна специалност записал 2ра и трета такава и да продължава да учи и на 35 години. Има хора записали 1-2-3-4-5 специалности и прекъснали поради некадърност (техните думи обикновено са "това не е за мен но късно го разбрах"). Има хора записали ем-найсе висши и по случайност завършили някое и друго но всичките са ей тъй колкото да им минава времето и общо взето без перспективи за реализация. Има хора посещаващи университета за да си намерят "интелигентна половинка" а и защото мама и тате все още дават пари.

Е, как емнайсте виШи да не им вършат работа бе, майна!? 'Най'ш к'во самочуствие им дават тея дипломи!? Освен това, дручко си е кат се нарЕдиш на опашката в БТ и да мрънкаш как за Високо квалифицирани специалисти, нямало работа в тази скапана държава... Аз не знам как при толкова много даскали, има толкова затъпяло и неграмотно поколение в момента. Ами при това бълване на конвейер на всякакви там юристи, икономисти, филолози, политолози и прочее исти и лолози, на фона на цялата паплач от бармани, келнери, продав - пардон, мърчъндайзъри и нощтни пъдари, кой по дяволите се очаква да прави БВП? После всичко живо мрънка, че заплатите били малки, това било скъпо, онова било - да не го бараш. Мрънкат, ама не съобразяват, че е така заради ниската производителност на труда, а тя е ниска, щото някак не ги виждам истите, лолозите и другата паплач, да организират производство или да обработват земя, при това по начинът, по който трябва да се правят тези неща.... И ще става още по-зле, народът хем е гладен, хем, ама хич не му се бачка....

Не са малки заплатите... НЯМА кой да работи. За да намеря специалист с поне 5 години опит сигурно трябва да плащам заплата по-висока от тази която плащат Сименс в Германия. Без майтап. С 3 години и вече е пекан и шеф ще става.

Не са малки заплатите... НЯМА кой да работи. За да намеря специалист с поне 5 години опит сигурно трябва да плащам заплата по-висока от тази която плащат Сименс в Германия. Без майтап. С 3 години и вече е пекан и шеф ще става.

Ники, не всеки работи това което работиш ти! Твоята работа е строго специфична и изисква определен опит и познания, аз ти говоря за съвсем обикновенна работа... ми не им се бачка, бе! А, тези с ВишУто и никаквият стаж, но с претенции да работят на позиция - Цар... и на мен са минавали през главата... даже май и съм ти се оплаквал от един подобен индивид...

П.с. Бах мааму, Рангеле! Днес нямам спирачки, за момента се водя топ спамър на форума.... Даже съм преди Вуксчо.

Преди няколко дни разбрах, че трябва да празнувам МИНИМУМ два именни дни. :P

Спокойно, само ви дразня, щото на нито един няма да почерпя, най-вероятно!

..... Ами при това бълване на конвейер на всякакви там юристи, икономисти, филолози, политолози и прочее исти и лолози, на фона на цялата паплач от бармани, келнери, продав - пардон, мърчъндайзъри и нощтни пъдари, кой по дяволите се очаква да прави БВП? ....

Е с'я разбрах кой е препрограмирал автопилота на он'я кораб от ПЪТЕВОДИТЕЛЯ на галактическия стопаджия :lol: дето караше към катастрофа замразените лолози и исти :bgrin:

П.с. Бах мааму, Рангеле! Днес нямам спирачки, за момента се водя топ спамър на форума.... Даже съм преди Вуксчо.

Да ама той се амбицира и те задмина... всъщност сте с еднакъв брой постове ама той като по-заслужил е по-отгоре :lol:

ВАНьО, САМО НИЕ С ТЕБЕ РАБОТИМ, БЕ ГЕНИЙ
Абе и аз бачкам :lol: Да де, тъй си мислят колегите и шефовете :D
"работа за пари" в БГ:
sad but true. Тоест не, не е сад, щото бая се похилих докато четох :lol:
франзелата
:rofl: Утре колежките ми ще са ново печиво!

Трактат на тема: Защо не обичам велосипедисти.

Всъщност някои от тях най-откровенно ги мразя. Има си и изключения но болшинството са като описаните по-долу. Та не ги обичам по няколко причини:

1. не са наясно дали са участници в движението (но много бавни и пречещи на другите но с убеждение че са прекалено малки за да пречат) или са пешеходци но пък по-бързи от останалите и съответно очакващи да им правят място и изправящи косите на родителите минавайки опасно бързо покрай дечурлигата (защото те сами са такива в известна степен)

2. защото такова нещо като правила за движение не са чували или смятат че те важат само за останалите.

И с две думи - ПРЕЧАТ... пречат ми докато шофирам защото правят странни движения, бавни са и очаквам всякакви глупости от тях (особено от такива с BMX-подобни колелета) пречат ми и когато съм пешеходец защото на няколко пъти ми се наложи да отскоча за да не ме отнесе подобен и един път слава богу малкия като му изкрещях (така че половинага главна се обърна да разбере какво става) и той закова на място (не велосипедиста)...

-------

И конкретния случай - тази вечер успявам да мерна отпред една тъмна сянка... която мина на жълто... криволичейки по пътя. После като стигнах до него намалих да му обясня на въпросния серсем че както е тръгнал по това време на денонощието по "чудесно" осветените ни улици без никакви светлоотразителни неща нито по себе си нито по велосипеда облечен с ЧЕРНИ дрехи е жертва отвсякъде и това че го забелязах си беше чист късмет... някой като пазу летящ с гоуфа (или мен в кофти настроения) може така хубаво да го отнесе че няма и да разбере откъде му е дошло... И пича ми каза да ходя на майната си и отмина...

Та ей затова не обичам велосипедисти. Нямам нищо напреки културните, каращи с екип и знаещи какво правят без да се навират между автомобилите за да се чудиш после да тръгваш ли или не като светне зелено и тоя сега като е по средата ще успееш ли да го закачиш или да... Има и културни - доколкото знам наш Пешо е от тях, но за съжаление болшинството са от другия вид.

Трактат на тема: Защо не обичам велосипедисти.

Всъщност някои от тях най-откровенно ги мразя. Има си и изключения но болшинството са като описаните по-долу. Та не ги обичам по няколко причини:

1. не са наясно дали са участници в движението (но много бавни и пречещи на другите но с убеждение че са прекалено малки за да пречат) или са пешеходци но пък по-бързи от останалите и съответно очакващи да им правят място и изправящи косите на родителите минавайки опасно бързо покрай дечурлигата (защото те сами са такива в известна степен)

2. защото такова нещо като правила за движение не са чували или смятат че те важат само за останалите.

И с две думи - ПРЕЧАТ... пречат ми докато шофирам защото правят странни движения, бавни са и очаквам всякакви глупости от тях (особено от такива с BMX-подобни колелета) пречат ми и когато съм пешеходец защото на няколко пъти ми се наложи да отскоча за да не ме отнесе подобен и един път слава богу малкия като му изкрещях (така че половинага главна се обърна да разбере какво става) и той закова на място (не велосипедиста)...

-------

И конкретния случай - тази вечер успявам да мерна отпред една тъмна сянка... която мина на жълто... криволичейки по пътя. После като стигнах до него намалих да му обясня на въпросния серсем че както е тръгнал по това време на денонощието по "чудесно" осветените ни улици без никакви светлоотразителни неща нито по себе си нито по велосипеда облечен с ЧЕРНИ дрехи е жертва отвсякъде и това че го забелязах си беше чист късмет... някой като пазу летящ с гоуфа (или мен в кофти настроения) може така хубаво да го отнесе че няма и да разбере откъде му е дошло... И пича ми каза да ходя на майната си и отмина...

Та ей затова не обичам велосипедисти. Нямам нищо напреки културните, каращи с екип и знаещи какво правят без да се навират между автомобилите за да се чудиш после да тръгваш ли или не като светне зелено и тоя сега като е по средата ще успееш ли да го закачиш или да... Има и културни - доколкото знам наш Пешо е от тях, но за съжаление болшинството са от другия вид.

Мерна ли колоездач на пътя ми се изправя косата.

Най-много обичам да е валяло и да има локви. Точно в момента на изпреварване, без да се огледат решават, че трябва да минат в средата на платното за да заобиколят локва. А да подават сигнали с ръце каква ще им е следващата маневра, скоро не съм го виждал.

И що не си носят предсмъртните писма и завещанията в джобовете, не знам.

Сега ако напиша 1-2 мнения в темата за Ф1 и с DON_CHEFO ще оставим другите много зад нас като бройка :lol:.

Мързи ме и ме се спи...утре ще е :D

Дано на никой не му се налага да регистрира домейн .bg. Няма по - глупава и сложна процедура. Да не говорим пък колко пари искат...

Пфу, поне спряхме с темата за парите, работата и образованието, че пак щеше да има 25 страници за четене, написани за 20 минути...

Относно колоездачите, аз некролога не съм си го направила, за да го нося в джоба, ама подавам сигнали с ръце, когато завивам или правя някаква неочаквана маневра, тип този с локвата. А и човек като се пристрои в правилната лента, почти нищо неочаквано не можеш да видиш. Или поне от мен. Ако карам често към Карфур, може да си ме мяркал да се метлея в крайно ляво платно :tongue

По пътя не съм те мяркал и казах предсмъртно писмо - да не те лежим после.

И само да вметна, може да си малко по-любезна с клиентите.

Миналата седмица след като най-учтиво казах "Лека работа", даже не си направи труда да отговориш.

А в Карфур сигурно втори път няма да стъпя, влязох да си взема цигари и не мога 15 минути да стигна до касата, да ти таковам и магазина. А влязох по случайност, че имах малко свободно време в мола и тва ми се мерна първия магазин от където да мога да си взема цигари. То и в мола изобщо не обичам да влизам ама това е тема на един друг разговор.

Пешо, започна ли да пишеш вече? :devil

Подозирам че и той ги мрази защото го слагат и нещо под общ знаменател с тези кретенчета.

Дано на никой не му се налага да регистрира домейн .bg. Няма по - глупава и сложна процедура. Да не говорим пък колко пари искат...

Моите съболезнования. Правил съм го 2 пъти...

...когато завивам или правя някаква неочаквана маневра, тип този с локвата.

Абе внимавай. Неочаквани маневри по-добре недей особено ако нямаш много време за реакция особено пък в мокро време... щото после който те отнесе той ще е виновен понеже не е съобразил скоростта и дистанцията а не щото ти си кривнала рязко за да заобиколиш локвата понеже не си я видяла от по-рано заради други автомобили пред теб. И то ако е неочаквана маневрата обикновено нямаш много време за да вдигнеш ръка 2-3 секунди по-рано... щото ако я вдигнеш за половин секунда я те види някой я не отделно докато реагира да настъпи спирачката ще мине още половин секунда сигурно, сложи разликата в скоростите (ти с 15-20км/час той с 50) и ще се сетиш колко опасно е всъщност да правиш подобни неща.

Особено пък по най-натоварените булеварди изобщо не ти препоръчвам да си караш колелото.

България заема 135-то място в касацията за качество на пътищата, в която присъстват общо 139 страни, сочат данните от последния доклад на Световния икономически форум, цитирани от министър Трайчо Трайков.

Румъния има аналогичен резултат, като след нас в класацията са наредени само четири държави - Украйна, Босна и Херцеговина, Монголия и Молдова.

Сред страните членки на ЕС, с подобен резултат е Полша, която заема 131 място.

Изпреварват ни страни като Бангладеш, Танзания, Никарагуа, Камерун, Уганда и др.

Най-качествени пътища имат в Сингапур, следвани от Франция, Швейцария, Хонконг и Германия, сочат данните от класацията.

Някой говорише за това, че по новините НЕ били отбелязали вече вчерашната дата...Ако кажа - пука ми....ще я втасаме. Та от 139 страни да сме на 135-то място....някак тия патриотични изблици ми се спират НАПРЕКИ ;)

Да живеят винетките и другите глупости

При хиляди клиенти всеки ден, не помня и не знам за какво става дума. Ако съм нямала време или съм имала нещо друго на главата, не съм ти отговорила. Извинявам се, макар че може и да не съм била виновна. Винаги се старая да отговарям на всяко "Добър ден" или "Довиждане", ако случайно не съм го казала първа (което се случва в извънредни ситуации). Просто всички бързат и следващият клиент веднага започва с "Две торбички", а не с "Добър ден", ако не съм успяла да се обърна, за да го поздравя първо аз. И такива неща след дъжд качулка не са ми много по вкуса. Можеше да се представиш като си толкова отворен. Достатъчно съм си любезна. То сега остава и скрита камера да ми направите и да ми сочите грешките, няма да се учудя изобщо. Хубавото никога не се казва, НАЛИ?!

И само за сведение, ако си само за цигари и помолиш охраната на втория етаж (където са касите), ще те пусне да влезеш оттам, а не да обикаляш целия магазин.

За Ники : И аз много неща не си препоръчвам, но се налага. Примерно към Сточна гара, Боже опази да карам с колело. Но живея близо до работата и с колелото е много удобно. Другото е, че аз съм плътно до бордюра (вляво от мен) и буквално на никого не преча. А ако вали, не карам колело. Ръгам пеша или батко ти Жоро идва с Рендето. За маневрите, много рядко ми се случва. Ама да ти кажа, и шофьорите карат... ум да ти зайде. Уж малко или много трябва да спазват дистанция от мен, защото всичко се случва, може да падна (особено някой зад гърба ми като се изреже или реши да се прави на Фетел), но неееееее, минавали са ми на 10 см. от дясната дръжка на колелото с около 70 км/ч. Затова очите и ушите на 16 и се пазя, доколкото зависи от мен.

Лятото например, преди Метро съм се пристроила в лентата за ляв завой (идвам от Лаута), към Карфур, карам аз, нямаше никой зад мен и пред мен, преди на Метро входа имаше огромна дупка, дълбока към 20 см. Аз я знам и карам леко вляво, за да я избегна, обаче се появява един зад мен и един пред мен, като този зад мен решава да спести ценни секунди, като ме изтласка крайно вдясно и аз се натрисам в дупката. Хубаво, че успях да овладея кормилото, че не ми се мисли ако не бях успяла. Щеше да ми мине през главата кретенчето му. Точно секунда трябваше да изчака, за да ме изпревари. Но не, той реши, че като ме "натисне" и аз ще хвръкна и ще се телепортирам на тротоара. Пукната гума на две места, успоредно. Добре, че беше само това.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...