Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

gal4enceto, наистина ли не си срещала?! Магазин, покрай който когато минеш, още на витрината има изложени такива неща, че ти спира сърцето? А когато влезеш вътре, защото няма как да не влезеш, положението става още по-трагично, тъй като се оказва, че на витрината са изложили само невзрачните неща... Ето за такива магазини говоря. Тук има около мене два такива, не минавам покрай тях умишлено, защото оставам без пари. И не е въпросът никак дали някой е пораснал, тука ми се носи слава, че съм на 45... :JC_golly: Въпросът е в това, че в крайна сметка женската ни природа е такава. Според лафа, че когато една жена казва, че няма обувки, е защото няма обувки за сегашното й настроение, а когато един мъж каже, че няма обувки, то значи няма нито един чифт обувки. :)

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

1. Това не е слава, а факт. Остарелите български думи, които влизат в употреба, когато клавишонатискаш, говорят за интелигентност придобита в университет от комунистическо време.

2. За останалото съм напълно съгласен.

3. @Мидекс, афекс още ми липсва. Но, както Гадо отбеляза, че бат Весо е забелязал, я съм шавлив! :lol:

Аз нямам проблеми с това да не вляза в даден магазин, дори на витрината да има уникални неща. Като знам, че нямам пари да си ги позволя, какво да направя. Няма да се изям пък. А и съм достатъчно спънат кон, че да си купувам обувки за 100+ лв., като се спъна два пъти да ме е яд. Обичам вещите, обувките особено, но не в някаква неизлечима фаза, не им робувам. Честно, на Главната не съм влизала в магазин от години. За какво ми е?!

Аз ако не мога да си позволя нещо, ми става гадно за малко, намирам го подобно, по-евтино и съм щастлива. Малко ми трябва на мене. Живея с това, което ми се дава, не мисля, че трябва да ми е кофти, че не са ми маркови дрехите или обувките. Важното е да изглеждам що-годе добре.

Важни са моментите, хората, оттам-нататък всичко е вятър работа. Ще прозвучи малко тип Шишо Бакшишо, ама днес си тук, утре те няма. Важното е какво имаш в сърцето между тези две гранични точки.

Ангеле, разбирам те. Покрай всичките ни ежедневни грижи, нямаме време да си ъпгрейднем знанията. Аз тотално бях забравила, че днес е 20.04. Изобщо и мен ме е срам :(

gal4enceto, наистина ли не си срещала?! Магазин, покрай който когато минеш, още на витрината има изложени такива неща, че ти спира сърцето? А когато влезеш вътре, защото няма как да не влезеш, положението става още по-трагично, тъй като се оказва, че на витрината са изложили само невзрачните неща... Ето за такива магазини говоря. Тук има около мене два такива, не минавам покрай тях умишлено, защото оставам без пари. И не е въпросът никак дали някой е пораснал, тука ми се носи слава, че съм на 45... :JC_golly: Въпросът е в това, че в крайна сметка женската ни природа е такава. Според лафа, че когато една жена казва, че няма обувки, е защото няма обувки за сегашното й настроение, а когато един мъж каже, че няма обувки, то значи няма нито един чифт обувки. :)

Да...магазинчето на Ролекс, Омега и други такива благинки, златарското ателие до него и шоурумите на Мерцедес и Ферари...Не знам за кражба колко дават в Германия(замислих се) хахах :D

Ей Механиката е най-любимата част от следването на всички учили и учещи в ТУ :lol:

Не съм съгласен. Яка е за машинните специалности иначе не е нищо особено за специалностите с тоци. Винаги по ми е било забавно на Теория на Управлението 1, 2 , 3 ( става въпрос за управление на процеси) е там винаги е било фън. :rolleyes: Хвани тея 15 000 диференциални уравнения и извеждания :rolleyes:

П.П, Като мина покрай шоурума на Рено всеки ден искам да си купя нещо. Ама дори всичките си пари да оставя и заплатите си 2 години напред немога си купя това което искам. Тъй че си подминавам :rolleyes:

gal4enceto, аз се дразня, когато се окаже, че съм работила за манджа и покриване на сметки. Ходиш, блъскаш там като луда, съсипваш си здравето и защо всичкото?! Заради 3 марули и 3 домата (да речем). Гадно е да не може човек да си позволи да си купи каквото му е кеф, дори това да значат обувки от 100 лв, които може да не струват толкова реално, но това е друга тема. Просто животът да мине покрай вечните сметки "за ядене и ток (да речем)" или "някоя глезотия" ми се вижда несправедливо. Затова съм взела кардиналното решение да работя за пари! За достатъчно пари. Просто не искам да се усещам мизерно и това е.

Psihara^^, припадам си по различни вербални послания просто. Кефи ме да използвам изрази, които не чуваш непрекъснато. Радвам се на възможностите на родния ми език, който както уточних по-рано - твърде късно започнах да уча както си му е реда. Иначе университет завърших преди 5 години - първият, вторият още го бутам, ама той е и съвсем друга бира. Общо имам 3 университета, единият започнат и разкаран навреме - ТУ 4-ти семестър едва изкарах, Лесото - където си изкарах висшето образование (Ветеринарна медицина, ако има значение за теб.) и последният - Солунски Университет Аристотел, който и в момента се водя че съм му студентка. Пък за остарелите форми в българския език, намирам етимологична свързаност от йонийско-атически към старобългарски и се усещам добре, като знам откъде произлизат примерно думите: аптека, акустика, кибернетика, схоластика и т.пр. (общо взето всичко, което има характерен старогръцки корен). B)

Абе до го е*а защо учите по 3 висши, бре? И все в 3тичен сектор? Аз и на Ваньо му казах оня ден. Кой се чака да бачка в тая държав бе да го е*а!? Аз ли?

Всичко живо тръгнало да ми учи цял живот (да не се обижда колежката от горе, нямам предивид конкретно нея). 1 фекаловоз специалности има, мен ми раздуха курса до на 120 човека - при 90 начално. Що за живот е тоя, бе!?

И Ваньо да ми обяснява как съм бил милионерче и бачкам за кеф... ВАНьО, САМО НИЕ С ТЕБЕ РАБОТИМ, БЕ ГЕНИЙ. За кеф или не почвам с такива впечатления да оставам.

Всичко живо се изучи, изтарикати и много знае.

Даваш му конкретна работа и се насира. Я, Гадо да раздаде по един гащеризон за всички.

А и да не забравяме, 40% +++ от всички със средно образование неграмотни.

Даваш му конкретна работа и се насира. Я, Гадо да раздаде по един гащеризон за всички.

А и да не забравяме, 40% +++ от всички със средно образование неграмотни.

Ще..., ще!!! И по една права лопата, ама зад врЪтЪ....

Ще..., ще!!! И по една права лопата, ама зад врЪтЪ....

Аз мога да бачкам на бюро, така че... Ако имате нещо за бюро с права лопата и гащеризон...

Коста, аз намерение да уча, докато стана на 35 г. нямам. Нито да имам къща във всеки БГ град. Това са глупости, комплекси и т.н. според мен. Живейте си живота.

В момента на повечето българи ситуацията не позволява да го правят качествено и да му се наслаждават всеки ден на 100 %. Но вярвам и се надявам и това да стане. Скоро, ако може. Аз живея според ситуацията. Няма човек, който да не се оплаква, и аз се оплаквам, ама това е и точка. И да рева и да се дера...

triti, жалко е, че не можем да си позволим всичко, което искаме, вярно е, че работим само за сметки. Важното е да има кой да те подкрепя и да е до теб, че да не отдаваш на тези неща толкова голямо значение. Видяла съм и 2 и 200, гледам да лавирам и да съм гъвкава, защото THINGS CHANGE! Правим си сметката кога какво може, дали не може и т.н.

На мен само ми липсва в живота ми, че вече не мога да пътувам често. Просто го обожавам и искам да разгледам основно България, защото не познавам добре родината си. Като бях ученичка не се спирах. Ама ей го, старост, нерадост...

Според мен и да можеш да си позволиш всичко, и да имаш всичко, не е хубаво. На такива съм се нагледала и на работа, и в училище на децата им. Мото "Светът за мене бачка, ръ'йш ли". По-голЕм от моя нЕма, по-кУрав от моя нЕма. МЕРСИ СЪМ!

Все трябва да има нещо, към което да се стремиш.

host, не съм се обидила, просто така се случи при мен. Оказа се, че 4-ти семестър съм единствената колежка в моя поток (в ТУ) и просто ми се видя доста зор да уча неща, които не са ми интересни. Бях се объркала нещо, когато кандидатствах там, исках да уча ФКСУ, ама ме класираха за втората избрана специалност, която се оказа много машинна. Лесото ми беше съзнателния избор и си харесвам образованието там, ама улетях по латински. После разбрах, че половината латински е старогръцки и като един лебедов мозък реших, че знам половин старогръцки! :laughing: Та реших да го доуча другата половина. :lol: И от тогава си нося кръста. Но! Не съжалявам, страхотно усещане е да четеш и разбираш в оригинал мислите на Платон, Аристотел, Херодот (тоя е бил страхотен нарцис), Сафо, Алкей (тези са от аркадо-кипърски диалект), Питагор и т.н. Наистина повечето им мисли са непреводими за съжаление и носят повече, като усещане, отколкото може да допусне човек.

А за работата, дето никой не работи, ето един поздрав:

http://www.youtube.com/watch?v=OcO6OwGtaTU

(Майтап е, разбира се! B) )

Аз мога да бачкам на бюро, така че... Ако имате нещо за бюро с права лопата и гащеризон...

На вас двамата с Ваньо ще ви урЕдим работа на бюро, при това без лопата. Ще дялкате чаталчета и ще ги овивате с памук....

Да работиш за пари е относително.

Таралежът, Ваньо е птица упорита, не го ли ритнеш..., не полита....

20.04.1876г.

...

Чувствам се засрамен... още повече като гледам как май ти единствен го отбеляза... и като гледам за какви глупости си пишем и как освен теб никой не го отрази...

И още по-мъчно ми става за ей това:

Абе до го е*а защо учите по 3 висши, бре? И все в 3тичен сектор? Аз и на Ваньо му казах оня ден. Кой се чака да бачка в тая държав бе да го е*а!?

Не е въпроса в това че учат по ем-найсе висши а че учат колкото да им мине времето и освен това специалностите са едни ... нямам думи. Отделно че не се мисли преди да се запише специалност аджеба след като се завърши с това образование какво ще се работи.

Ако е конкретна работа имаш шанс да стане... стига да не се налага мислене. Ела да видиш аз на какви бисери съм се натъквал не защото са мързеливи хората а защото не им се мисли...

Не че аз съм цвете за мирисане ама чак пък толкова...

Днес може да вляза в топа с най-активни потребители и тогава искам някаква купа! ;)

gal4enceto, ей това точно не го разбирам като мислене. Т.е. да приключва човек образованието си преди 35. Струва ми се леко глупаво и ще уча докато мога, докато ми е интересно, дори това да значи, че съм на 105 - възрастта изобщо не е критерий. Познавам хора, които тепърва започват да учат определени неща, а са над 60 годишни, пък у тях все още можеш да съзреш едни непораснали деца. Изобщо идеята човек да планува живота си възрастово ми се струва отблъскваща.

Иначе за стандартните човешки стремежи си права, но не е обезателно всеки да има от тях. Стремежът на човек може да е към "късче хляб, бутилка уиски и една яхта" ;) Бих добавила с телескоп на нея, малко книжлета и оборудване за дайвинг. Ехееее... чакайте ме да умра тогава. :D

Ако е конкретна работа имаш шанс да стане... стига да не се налага мислене. Ела да видиш аз на какви бисери съм се натъквал не защото са мързеливи хората а защото не им се мисли...

За да упражнява дейноста мислене, Ники, човек трябва да има нужното уборудване. В днешно време трупането на такова нещо обаче е много сложна работа.... и нещата не опират само до генетични заложби!

Не че аз съм цвете за мирисане ама чак пък толкова...

Ти си една душица бе.

@gado, ОБОРУДВАНЕ!!!!!!!!!!!

Имах 1 професор в университета (по Статика и динамика), който късаше хора, които не знаят как да напишат акумулатор, сграда и чугун.

И съм на 1 милион процента сигурен, че ме разбра какво имах предвид за "работа за пари", освен ако референцията ти не е била отнесена към нашата софийска кифла.

"работа за пари" в БГ: Голф 2 (или 3) бЕл - ста'а и Вектра 1, Пасат 2 и тям подобни, пари за газ (щото е с газова), пари за поне 3 пъти в месеца "размазване" със салфетки нейде, де пее е Милко, пари за тИлефон (ако може тефлонов, аЙфонов или каквото там е модерно), пари за цаки, за шефън риза и некав парфюм. Т'ва.

Ако са изкарани от майка му или баща му, 'начи е ЦАР.

След бара няма пари за такси, рейс... НООООооо е пиян като кирка с БГ алкохол менте.... ПИЧ. И да не забравяме, че не работи (или работи като общак) щото е тарикат и да не се напъва... щото ако се напъне няма място на света къде да си държи парите (и ще обърне посоката на въртене на земята от бачкане при напън).

За т'ва... "по-кротко". И да не забрави да иде с газовия си котлон на следващия протест за цените на горивата.

А за това кой знае какво и как да прави... имам безконечен брой примери за хора влезли всякакви специалности с идеята "само да уча" и култовото "аз така или иначе няма да работя по специалноста". Недай си боже да ги питаш какво могат. Следва неловка пауза и вмятане за новия епизод на Стъклен Дом.

Ваньо ако още не сте взели козунаци за Великден ми напомни да ти пея нещо. Чакам ме дегустация на някакви вълшебни на Савимекс.

И аз бях забравил, че на днешната дата е избухнало Априлското възстание. Преди около 2 седмици бяхме на разходка до Копривщица и ето няколко снимки от мястото, където е започнало всичко:

215582_1920199960344_1102405854_2237499_5913076_n.jpg

215727_1920265001970_1102405854_2237586_4754288_n.jpg

208585_1920271002120_1102405854_2237600_575413_n.jpg

205545_1917972704664_1102405854_2235470_7808712_n.jpg

206489_1917970744615_1102405854_2235469_3922167_n.jpg

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/208314_1917974504709_1102405854_2235472_852500_n.jpg

218106_2025459076482_1244185345_2491149_2054631_n.jpg

@gado, ОБОРУДВАНЕ!!!!!!!!!!!

Добре де..., Ок, твоята пишка е по-малка...

Имах 1 професор в университета (по Статика и динамика), който късаше хора, които не знаят как да напишат акумулатор, сграда и чугун.

И съм на 1 милион процента сигурен, че ме разбра какво имах предвид за "работа за пари", освен ако референцията ти не е била отнесена към нашата софийска кифла.

Прекрасно те разбрах какво имаш из/на/в/ предвид! И не, референцията ми не беше отнесена към франзелата (ако беше мъж, щях да го нарека - бастун), защото тя официално вече не говори/пише с мен, а аз мразя да водя монолози (някак малоумно ми се струва). Просто се изразих доста метафорично във връзка с изказването ти.

П.с. Абе, мааму... що всички ставаме големи патриоти по празниците, а в другото време яко плюем, сами по себеси?

П.с.2 И няма ли кой най-накрая да каже на жените, че висналите гащи и бухналите сланини над тях, ги правят да изглеждат гротескно :unsure:

Не съм съгласен. Яка е за машинните специалности иначе не е нищо особено за специалностите с тоци. Винаги по ми е било забавно на Теория на Управлението 1, 2 , 3 ( става въпрос за управление на процеси) е там винаги е било фън. :rolleyes: Хвани тея 15 000 диференциални уравнения и извеждания :rolleyes:

П.П, Като мина покрай шоурума на Рено всеки ден искам да си купя нещо. Ама дори всичките си пари да оставя и заплатите си 2 години напред немога си купя това което искам. Тъй че си подминавам :rolleyes:

Това малко в саркастична насока беше,но все пак на някой може пък и да му е интересна :) На мен по-интересни са ми Матерялознанието и Електротехниката,ама какво да се прави и през физиката трябва да се минава :)

Това малко в саркастична насока беше,но все пак на някой може пък и да му е интересна :) На мен по-интересни са ми Матерялознанието и Електротехниката,ама какво да се прави и през физиката трябва да се минава :)

Зюмбюлев ли ти води? Или как му беше името...дори не искам да се сещам :)

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...