Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

То си е така. Каквото е писано, ще стане. Не съм го отрекла. Ама не ме кефи да пия и да пробвам.

Някой ден ако се пристраша (о, чудо), са ми казвали, че хубаво червено вино вървяло със синьо сирене.

Може би, като за начало, това е единствената комбинация, която бих опитала. Но малко де, за кефа. Ако ми хареса. Другото е, че много, ама много обичам синьо сирене, та сигурно затова бих се навила.

Ако толкова обичаш да пушиш и ти харесва миризмата на пушек може да пробваш едно странно уиски Lagavulin (16yrs) но откъде ще го намериш не знам - аз един път се обърках да си купя такова и останах ужасен. Не знам как свърши, подарих ли го на някой половината но за мен беше ужасно.

Миризмата на пушек освен на пироманите, не знам дали се харесва на други. На мен не. Аз обичам самото действие пушене, вкуса и просто навика да държа цигара.

Благодаря за предложението. Някой ден, като се "разваля" може да имам пари и желание да го пробвам това уиски :bgrin:

Мале, досега готвих, правих упражнения, как ще се става утре, не знам :wacko: А как ще се работи, това пък съвсем...

Не че нещо ама какво ти има бе Галя? Сериозно защо ти е трябвало да правиш упражнения за да се тонизираш после и да готвиш и т.н.? Нещо не ти е наред честно. Аз ако мога бих си легнал доста по-рано, но пък такава ми е работата... е да мога да я сменя с такава да работя през деня но далече няма да взимам същата заплата... и то в порядъци... но ти хем никой не те задължава хем стоиш после се оплакваш че утре няма да може да станеш...

Поне филми нещо да си гледала... ми то...

Ваньо, не че нещо, ама самият ми начин на живот не позволява да правя упражнения час и половина сутрин. Трябва да ставам в 4 ч. сигурно. Затова по 45 мин. сутрин и вечер.

Николай, прибрах се късно и имах много неща за правене, готвих, прах, простирах, затова съм стояла до толкова часа.

Ами аз не съм целяла да се оплаквам, ама както и да е.

И кое не ми е наред, не разбрах?! Че си върша задълженията, когато намеря време за тях ли? Ако имаш мерак, ела ти ми ги свърши. ГОТВИХ ЗА ДНЕС (защото сега няма да имам време И за това), а не за снощи в 3 ч. да седна да се наям. Никой не ме кара да стоя, така ли? А нещата за вършене да ги зае*а, това ли предлагаш? Плащай ми да си имам домашна помощница, пък аз ще си лягам в 22 ч. Ок?

Пешо, хубаво изкарване в Хисар :punk

Въпрос на организъм, аз поеледния месец над 4-5 часа не съм спал, айде имам 2 изключения ама бях пил много.

На някой хора им стигат по 3 4 часа сън на денонощие.

В петък спах точно час и половина. Не съм вярвал че зъб може толкова до боли.

И аз съм така. От миналото лято много рядко спя повече от 4 ч. Особено като съм първи смени... Нещо не мога да заспя поне до 2 ч. А наскоро имах случаи до 4, до 5 ч. Дори по-рано да съм си направила нещата, които трябва преди лягане, пак се въртя, чудя се, мисля... Гадно е, тормозещо. И дори да спя повече, събуждам се ненаспана, сякаш мозъкът ми не си е починал.

А за зъба, искрено ти съчувствам, същата работа бях и аз. По 1 ч. на денонощие сън, много рев от болки, много Аулин. Бях се побъркала...

Аз Галин бъзиках :) А за фирмата - не бъди толкова сигурен че един ден няма да направиш.

Бъзик, бъзик, ама... я се замисли, дали случайно не съм твърде прав !

П.с. Баси, има доста малоумни начини да се затрие човек => http://www.zootpatrol.com/index.php/2010/02/20-unusual-deaths-in-the-last-20-years/

Бъзик, бъзик, ама... я се замисли, дали случайно не съм твърде прав !

Самочуствието е доста важно, не споря. И аз съм така - понеже си вярвам понякога споря дори да не съм прав (преди да се усетя че е така... понякога и след това щото не искам да си призная :P)

Алкохола е хубаво нещо. Всеки който не пие е луд. Тва е обобщих спокоен съм вече. :beer: :beer:

Хубаво докато не стане зависимост. После нищо хубаво няма в него.

Съгласна съм донякъде с Ангел.

Чудя се аз защо тази вечер няма постове, много малко хора онлайн, а то събота за неделя брееее...

Всеки над, под, около маса. Нормалните хора не работят в събота, или поне не втора смяна.

А вече мисля и че нормалните хора не се сещат да изпълняват "списъка на Шиндлер" (в 21:25 ч.) в магазин, който работи до 21:30 ч. Ама... СЪДБЪ :(

6 човека след раб. врене вчера, и ми и вдигна скандал по-добрата половина от мен защо съм бил върнал 1 човек след работното време!? А аз обслужих цели 6! (не говорим да са влезли в работно и да не могат да се обслужат в работното, а си влизат след пуснат касов отчет и загасено осветление и т.н.).

На някой хорa
Единствено число - някой

Множествено число - някои.

Единствено число - герой.

Множествено число - герои.

Единствено число - простотия

Множествено число - простотии

Няма дума в множествено число, която да завършва на и кратко "й". Така мога да разбера да пише някой мургав сънародник.

Галче, в хотел Хисар беше яко. Изпържих се, сварих се, пак се пържих, варих се на бавен огън и накрая изригнах като Ейяфятлайокутл в бара. Въобще - качествен тим дринкинг :)

Пешо, що се хабиш? Лично аз съм им поправял в постовете както трябва да е правилно и след това те с редакция отново са си връщали "й"-те и всички останали незнания. Положението отдавна е изпуснато - просто няма смисъл.

Конкретно това мешане на "и" и "й" страшно много ме дразни. Не знам колко глупав трябва да си, за да правиш такава малоумна грешка. Не твърдя, че съм с идеален правопис и пунктуация, все още не съм се научил да определям подлога в изречение и пълен/непълен винаги ги бъркам, периодично правя и технически грешки, забравям запетаи, ама тия простотиЙ за мен са пълна енигма. Не знам напъват ли се да се правят на тъпи тия хора, просто малкото ми сиво недоумява...

И аз не знаех до скоро къде се членува пълно. Пък и що за граматично наименование "пълен член"?! Ние българите го редим отзад... :woot (И турците мисля, ама при тях някак го приемам за по-адекватно. ;) )

Научих се да членувам правилно от изучаването на старогръцки. Парадоксално дойде малко, още имам някакви колебания, но вече определено знам правилото.

Мжд. от там знам и падежите - старогръцки му е майката, колкото и да ви се вижда откачено. ;)

Та правилото за пълен член е следното: Всички съществителни или техните принадлежащи прилагателни, от мъжки род, единствено число, в именителен падеж, се членуват пълно!

Какво е именителен падеж? Трудна работа е за обяснение на български, тъй като ние официално нямаме падежи, а само остатъци от падежи. Но има и прост начин да разберем кое е именителен падеж - той не се предхожда от предлози (!). Всичко, което има пред себе си предлог от рода на: в, на, от, пред, зад, по и производни е друг падеж (обикновено винителен или родителен). Изречения от рода на: "В името на народът", "В големият магазин", "Заради силният момент", "От коженият портфейл", "По червеният килим" и т.н са със сгрешен пълен член. Все е кратък.

Аз имам затруднения с местоименията, нямам усет кога се ползва "си" и кога се ползва "ми" или "им". Правило не можах да намеря, знаете ли такова?

Къде е учен този старогръцки?

Естествено, че в древна Гърция...., що за въпрос!?

Конкретно това мешане на "и" и "й" страшно много ме дразни. Не знам колко глупав трябва да си, за да правиш такава малоумна грешка. Не твърдя, че съм с идеален правопис и пунктуация, все още не съм се научил да определям подлога в изречение и пълен/непълен винаги ги бъркам, периодично правя и технически грешки, забравям запетаи, ама тия простотиЙ за мен са пълна енигма. Не знам напъват ли се да се правят на тъпи тия хора, просто малкото ми сиво недоумява...

+1

аз особено пунктуацията я считам за незадължителна обаче "й" вместо "и" както и "е" вместо "я" ми избожда очите.

а пълен-непълен член - да ми ядат ушите - никой не говори така тъй че е на изчезвне това... даже се опитваха да го направят незадължителен 'ма не мина нещо ...

Никой не говори така, защото замяната на пълния с непълен член в говорната реч е позволена...

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...