slay Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Пиши тука когато ги пуснеш, ако ги пуснеш, да взема да ги опитам Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 E да... аз да не съм винарска изба... Да имам от коняка колко да имам... май е към 200мл останало Ми кво са отваряш тогава, бе !? Вземи зареди кат хората, пък ще се съберем дружина отбрани дегустатори да дадем мнение за прехвалените ти пития. П.с. Пържолите и бадемите от нас... П.с.2 Не питай за какво са пържолите! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 48÷2(9+3)=? Чувствам се тъп...светът ми се преобърща... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 48÷2(9+3)=? Чувствам се тъп...светът ми се преобърща... По ред на номерата. 1. Всички калкулации се извършват първо с скобите. 2. Умножение преди деление, деление преди събиране, събиране преди изваждане. По тази логика - 48÷2(9+3)=2 Това помня, дали е вярно - вие ще кажете . Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Ми кво са отваряш тогава, бе !? Вземи зареди кат хората, пък ще се съберем дружина отбрани дегустатори да дадем мнение за прехвалените ти пития. П.с. Пържолите и бадемите от нас... П.с.2 Не питай за какво са пържолите! Ами аз един път донесох и Виден го приватизира. На следващата форумна среща ще донеса и ти ще си отговорника по разпределянето. Ама после само да съм чул че има недоволни и някой е пил повече от други (особено пък от теб ) PS: Аз като се замисля верно за него го донесох... 48÷2(9+3)=? Чувствам се тъп...светът ми се преобърща... Ами не е ясно така написано. Понеже умножението и делението са с еднакъв приоритет всеки нормален компютър ще го сметне отляво надясно. Т.е. изчислението ще е както следва ( 48 / 2 ) * ( 9 + 3 ) = 288 Също и 2/5*2 = 0.8 А сега принципно - кретена написал горния израз и препирайки се кое е вярно и колко са тъпи компютрите и че не могат да смятат да си бара ушите. Да вземе да сложи скоби за да няма двузначност и да го разберат всички от първи път начело с тъпите компютри. Останалото са разсъждения на дървени философи кое как трябвало да бъде и доказателство как въпросните дървени философи са най-умните на този свят (тука-пишещите такива ги изключваме временно от тази група) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 И аз си мисля, че е 2. Но много "философи" твърдят, че е 288. Затова и съм в шаш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Пих го на ивицата Газа, в кафе "Бристот". Бахахаха, това кафе още ли е живо? Събужда доста далечни спомени в мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Мани, натискат къде ли не да се наврат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 И аз си мисля, че е 2. Но много "философи" твърдят, че е 288. Затова и съм в шаш. Бая прости философи са. Точно 2 си е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 48÷2(9+3)=?Пусни го в ексел, като те затормозява толкова. Две е. Кажи на философите ти да не пипат математиката. Тя изисква мислене, не философстване. Ред: Добре де, признавам си, че съм сред тъпите. При първоначалния си тест съм си сложил едни скоби в повече Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEK! Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Пусни го в ексел, като те затормозява толкова. Две е. Кажи на философите ти да не пипат математиката. Тя изисква мислене, не философстване. А ти пусна ли го? Нито в ексел, нито в гоогле е 2! Математиката си иска правила, не мислене. Както каза дядомраз, операциите с еднакъв приоритет се изпълняват по реда в които са написани - отляво надясно. Но как ли изглежда това правило за арабите?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Пусни го в ексел, като те затормозява толкова. Две е. Кажи на философите ти да не пипат математиката. Тя изисква мислене, не философстване. Не само Ексел, но и всеки калкулатор ще ти даде отговор 288. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEK! Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Цъ Моя калкулатор го изкарва 219 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Бахахаха, това кафе още ли е живо? Събужда доста далечни спомени в мен. Мдааа, колко кафета са изпити там...През далечната 2002-2003 год. П.П.Първо скобите, после умножението и накрая делим..т.е. =2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 () > степенуване > * / > + -. Еднаквите по сила от ляво на дясно по ред. -> 48/2 * (9+3) е 48/2 * 12 = 24 * 12 = 288. И примерно 2+3*(2+3) = 17 ,а не 25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 При мен липсата на практика си показа рогата. Е, поне това не ми попречи да съм категоричен и сигурен в мнението си Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 При мен липсата на практика си показа рогата. Е, поне това не ми попречи да съм категоричен и сигурен в мнението си Което е похвално, Пешо, така се върви напред! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Закона на Шефа: 1. Шефа е винаги прав 2. когато шефа не е прав се прилага точка 1 ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Ники, единствения начин да стана шеф е да създам фирма. Света не е чак толкова изчаткал Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Аз Галин бъзиках А за фирмата - не бъди толкова сигурен че един ден няма да направиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Не бих пробвала само защото ми мирише на крака. Каквото и да е, където и да е, пари да ми дават. Благодаря за поканата отново. Виж, кафе ако предложиш, бих пила, ама друго ТЦ. И отново ще кажа, аз от пиене не разбирам, не ме интересува къде продават и колко е скъпо и качествено. Ама хич не ми дреме. Друга ми беше мисълта, ама явно никой не я е разбрал. Аз не чета през ред и се опитвам да разбера това, което е написано. Като не го разбирам, си трая. Ама неееееееееееееееееееее... К'вото е. C'est la vie. Самоцитирам се : " Мисълта ми беше, че съм се надушила достатъчно на марков алкохол. Ако ми е било харесало, щяла съм да пробвам. Но не, никакъв алкохол не ми мирише на шоколад, кафе, мусака и т.н., за да ми е допаднал. Дори вината ми смърдят ужасТно". Сега ще ми кажеш как през целия ми живот ти си бил г*з до г*з с мен и знаеш аз какъв алкохол съм мирисала и всички заведения в БГ си ги обиколил и цялото ми битие и житие ти си го писал и как съм в огромна грешка, че не пия. Познах ли? Ако може вече да приключим темата! Не ми харесва, няма да пробвам, пък ти си говори каквото искаш. Живо е още. Претапицираха диванчетата миналата година. Има си хора. Все пак е срещу общежития (опа, написах хора, така де, студенти) Никой да не се обижда Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Абе едно време, то нищо чудно и сега да има, имаше пинаколада. Взимаш си шоколадовта, люскаш 2-3 чаши пълни за 30 минути и както ти е готино на шоколад, почваш да чустваш ефекта и на водката, мисля тя беше алкохола вътре Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Още си я има, но и тя не ми харесва на мирис. Нито Бейлис, Мейлис, Гейлис, Пейлис и т.н. изгъзици. Как да ви го нарисувам?! Аз не пия наистина толкова фанатично, колкото еди-си-кой от форума не пуши, мрази да му кадят или не може да целува момиче, което пуши. По-образно не мога да го кажа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordeath Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Никога не казвай никога. Някой ден може и да пропиеш по една или друга причина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 ... И инат бе... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.