Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Пламене, ти си помисли какво приложение ще има тази птица при военните в разузнаването на бойното поле и каква вероятност има да се опукват и живите птици покрай тия в такива условия tounge.gif

Минава ми през главата, че след някоя и друга година човек вече няма да знае - това дето го вижда, истинско или изкуствено е....

И си представи, караш си със 130 по магистралата и нещо такова ти се удря в предното съкло.

Пламене, ти си помисли какво приложение ще има тази птица при военните в разузнаването на бойното поле и каква вероятност има да се опукват и живите птици покрай тия в такива условия tounge.gif

Живите и без това ги опукват. На баба ми нейния брат през 2рата световна редовно бил ловял врабчета да си дозакуси...

Абе не съвсем. Тук има 3 4 теми в които се коментира нещо. Другите са за забава и раздела копува продава.

Даже ги няма караниците win vs linux.

Преди години с интерес следях темата "Гледах го - препоръчвам го" сега освен плакатите на филмите друго не виждам, е как да си избера филм по един плакат.

И си представи, караш си със 130 по магистралата и нещо такова ти се удря в предното съкло.

Като спомена удар в стъклото по магистралата - ето едно подобно клипче....това определено е гадно....и опасно за живота на всеки в колата. :sick

Само още 10на дни ще си имам магазин майче... 1/2 година го бачках това пък ми се види, че е било вчера. Тц, тц, тц ... какво просто животно е човека/съм аз.

Ши почвам работа на др. място майче. Пък нямам кой бачка, а печалбите таман са нагоре, но ако няма кой да се занимава сериозно ... просто е несъвместимо. Няма как да се клонирам 3 пъти. Не може да искаш от някой за 300, че и за 400лв на 1/2 ден да ти върти бизнеса вместо теб.

Само още 10на дни ще си имам магазин майче... 1/2 година го бачках това пък ми се види, че е било вчера. Тц, тц, тц ... какво просто животно е човека/съм аз.

Аз нали те предупредих да не изпиваш оборота laughing.gif

Аз последните 3 месеца почти не пия. А сутрин съм спрял да пия преди поне 4 месеца. В момента след 11+ часа работа имам желание за едно малко, но вместо това просто си лягам. ;)

За бИда, положението е такова, че ще прекратявам просто, защото няма как да работя още аз. И целия ми труд - вкл. и едно местене на по-добро (доста) място ще го заплюя. Ама човек като е глупав и не ги мисли нещата като хората, никой не може да му помогне.

Другарю Инж... онез снимки?

Мисли се по-въпроса, но финансовото положение е твърде крехко.

Намираш си човек да работи в магазина, инасталираш видеокамери навсякъде и нямаш проблеми. Хората не един, а по няколко въртят така.

Дефинирай "развалящи се". Ако си мислиш, че само в Карфур е така, Миро...

И да, проверките си ги минаваме. Учудващо за мен, нивото откъм хигиена и ежедневна поддръжка е високо (НЕ защитавам магазина). Това са мои впечатления.

Не че плюя по магазина в който работиш (щото даже незнам кой е) ама проверките не ги минавате с високо ниво на чистота и хигиената , тва трябва да ти е пределно ясно и да не го казваш пред хора които са имали досег с тоя бранш че ще ти се смеят.

НЯМА обект на територията на БГ който да може да отговаря на всичките изисквания от ХЕИ/ДВСК , просто си плащате на който трябва ..... както и 99% от другите търговски обекти.

Относно крилцата предполагам говорите за охладените - нормално е да миришат срока на годност им (по спомен) беше 2 или 3 дни след това просто не стават , да ама понеже българите сме по-хитри нищо не се хвърля а просто ги мятат на скарата и на другият ден са 2 щанда по-напред а именно при готовите храни. Именно точно поради тая малка подробност никой не трябва да прави грешката да си купува готова храна от големи хипермаркети. Вярно в повечето случаи не миришат след обработка обаче това не променя факта че са боклуци. Точно поради по-горните случаи най-голяма печалба има от готовата храна - щото там се влагат всички неща които принципно не стават. :wacko:

Еййй...деба...човек като ви слуша гладен трябва да си умре - това не яж, от там не купувай...а откъде да се прехранваме, никой не казва. В крайна сметка не всички имаме село да си отглеждаме прасета и кокошки или месен магазин като Васко, че да сме сигурни какво ядем. :woot

Само още една вметка по повод готовата храна (специално в Карфур).

Всичко е замразено, носи се в магазина от кетъринг ("Орион" е едната и някакво женско име е другата фирма). Не се прави с продукти, останали от деликатеси или месо, камо ли развалени такива. На самия етикет, който се вади от служителя и се лепи на тарелката / кутията е написано името на фирмата производител.

Василе (zlobil), съгласна съм, че сигурно има подкупи или кой знае как се вземат разрешения и т.н., но съм виждала и някои случаи от 1 л. ед. ч., затова имам смелостта да говоря. НИКОЙ не защитавам, изказвам само мнение. Макар че темата е изчерпана според мен.

Където и да е, каквото и да е, не е 100 % истинско и полезно, така си мисля аз. Дори "БИО" продуктите.

Не знам колко са БИО, ама като доматите от на баба ми градината няма, нито маруля, нито лук. Най-хубаво е собственото производство, но не всеки може да си позволи времето и занимавката да сади, копае, полива и т.н.

Дето вика Митко (magdanoz4o), всеки да си хапва, на кой каквото му е сладко :)

Мите, свърши ли бирата?

Минава ми през ума че както е тръгнало скоро може да си взема някъде 1 декар земя и да наема на заплата 1 човек да ми го копае и да сади за мен домати, краставици, марули картофи и каквото още дойде и да го ползвам като общ работник за разни работи. Хем той ще е доволен хем аз ще знам какво ям и с какво точно е обработено. Даже като се замислих може да ми легне значително по-евтино отколкото да си купувам нещата от супермаркета.

Последно когато се нервирах на магазин почнах да си поръчвам кока колата с каси направо от завода. И ми ляга наполовина като цена освен това не се налага да я мъкна ами ми я носят направо до входната врата.

Минава ми през ума че както е тръгнало скоро може да си взема някъде 1 декар земя и да наема на заплата 1 човек да ми го копае и да сади за мен домати, краставици, марули картофи и каквото още дойде и да го ползвам като общ работник за разни работи. Хем той ще е доволен хем аз ще знам какво ям и с какво точно е обработено. Даже като се замислих може да ми легне значително по-евтино отколкото да си купувам нещата от супермаркета.

Последно когато се нервирах на магазин почнах да си поръчвам кока колата с каси направо от завода. И ми ляга наполовина като цена освен това не се налага да я мъкна ами ми я носят направо до входната врата.

Можем да те уредим - няма грижи. Даже няма и земя да купуваш laughing.gif

Аз последно като се ядосах като тебе си купих бирения автомат и сега ми носят кега на вратата beer.gif

------------------------------------------------------------------------------

Като гледам ТАКИВА работи и се ядосвам понякога... Особено внимание обърнете на ЗИЛ 4904 и изгледайте клипа. Машина от 1960-та...

На мен тва за полезните и БИО продукти ми е пределно ясно, не живея в друг свят все пак.

Макар да знам доста от нещата как се правят си ги ям , просто са ми вкусни. Особено пък ХОТ ДОГ ми е сигурно най-любимата бърза храна на земята.

Мисълта ми беше че големите вериги също правят цигански работи - примери до утре мога да давам. :rolleyes:

И въпреки това охладените пилета не се изхвърлят след като срока на годност им изтече.

Те точно и заради това изчезнаха на повечето места щото брак-а е страшно голям % и на фирмите не им излиза далаверата.

За брака съм съгласна, много е голям във веригите хипер, супер, дупермаркети.

Вече с пилетата не знам и не искам да знам какво се случва :)

Аз съм "За" хотдог-а също, макар да не съм яла от много месеци... Ех, диетооооо :angry:

Кренвирши, салами, наденици, кашкавали и т.н. Ами като ми харесва на вкус, ще си ям. Нямам претенции за определени фирми, важното е да ми е вкусен даденият продукт.

Някой като каже примерно "На "Никас" не ям, ама нищо от тях".

Еми едно време пък най-много тяхната шунка ми харесваше, сега шунка отвикнах да ям де, ама то дали ще пълниш гушата на едните или другите, май голяма разлика няма. Не и за нас, обикновените потребители.

От много избиране, нали знаете...

Уж "Стара планина", БДС за сиренето, киселото мляко и т.н., ама и с тях се ос*аха.

То ако човек започне да се вманиачава толкова, не е на добре. Гладен ще си умре.

Най си е хубаво на село, чист въздух, домати, сирене, ръчен хляб, чай... Мммм, липсва ми Старосел.

Ако не знаете стандартът "Стара планина" задължава единствено всички съставки да са с доказан български произход. Така че не е мерило за нищо.

За прясно охладеното месо, което не е продадено овреме вече казах - замразява се в различни разфасовки.

Колбасите се нарязват и вакуумират. И т.н. и т.н.

Не знам ама има една наденица не знам на кой е - с едни такива зелени точки вътре страшно ми е вкусна (тая конкретно май се води стара планина). Както и на Кен едни дебърцини (дето не са стара планина ама пак са готини). За 20 секунди в микровълновата и са ПЕРФЕКТНО мезе за студена бира.

Иначе пробвах едни кренвирши стара планина - ще имат да взимат ама това втори път няма да си го купя.

А за пилетата - ми как къде отиват - на дюнери естествено. Как иначе се навъдиха толкова дюнерджийници. Не може да ме убеди никой че дюнерите се правят от свестни продукти. Почти винаги ми мирише на гадно оттам. Трябва да съм зверски гладен да мина покрай дюнерджийница и да ми замирише на вкусно (което също се е случвало). От дюнерджийница си взимам само айрян.

БДС киселото мляко на Верея е добро. Био сиренето на хармоника също. Конкретно това сирене е 1 път. Както и кашкавала на тези същите. Не щото са био ами защото пробвах всички други и само тези ми харесаха. Преди взимах на маджаров смес - последния път като го взех миришеше на химикали.

А месо само от магазина на центъра ще взимам вече - говоря за филета и подобни. Не знам нещата от топлия щанд там колко са престояли но каквото съм взел е било вкусно и досега 1 път не съм се подрискал... а от Била сме взимали с жена ми преди печени наденички от които така мощно се посрахме 3 дена че не е за разправяне... а ги взехме защото пътувахме и бяхме гладни и ги изплюскахме още в колата и след 2 часа вече бяхме готови.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...