Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Южна Африка ще пропусна. Тайланд и Малайзия не са кой знае колко по-близо... другите като ги проверя ще ти кажа... Френската полинезия е добро съгласен съм но не е по-близо и то.

А за американизмите - ти колко пъти си бил в Хавай? И какво по-конкретно имаш предвид под американизми?

Южна Африка не я пропускай. Това е много хубава дестинация с много хубави плажове и добро обслужване, защото разраства туристически пазар. Тайланд и Малайзия са по-близо от Хавай. Френска полинезия не съм казал, че е по-близо, казах, че ако ти се пътува толкова - по-добре е там.

Не съм бил в Хавай, а и нямам мерак да ходя. Хавай преди всичко е един Американски щат. Туризма не се развива на толкова международно ниво, колкото в другите изброени от мен дестинации и това си има своите минуси. Обслужването е насочено към определена клиентела и се опитва да задоволи нейните нужди, защото е болшенство. Американизми са затварянето на заведенията след 2-4, надменно поведение от страна на някои Американци, безразсъдното поведение от страна на други. Знаци и предупреждения като за малоумници, магазини от големи вериги в които да пазаруваш... Освен това на някой от островите, плажовете са черни като катран. Останалите са застроени точно като Сл. Бряг и навсякъде има туристи (както каза RaptoR).

Определено не е дестинация, която бих избрал ако имам да хвърлям $10 000 на вятъра за почивка. Никога.

И той не знане, но важното е да се подражава на толкова популярната антиамериканска мода. :lol:

Прибърза да се изказваш отново. Не знаех, че има такава мода, а и не съм много по модите. Нещо забелязвам, че си опозиция на всеки мой пост. Сигурно и за мастурбация да заговоря, ще ми кажеш, че с краката е по-гот.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply
Не съм бил в Хавай, а и нямам мерак да ходя. Хавай преди всичко е един Американски щат.
Това е просто култово прозрение.

Туризма не се развива на толкова международно ниво, колкото в другите изброени от мен дестинации и това си има своите минуси.
Хубаво де, обаче в същото време се строяло като в Слънчев Бряг и лудницата била пълна. Или може би и това е американизъм?

Американизми са затварянето на заведенията след 2-4, надменно поведение от страна на някои Американци, безразсъдното поведение от страна на други.
Те тва са наистина типични хамерикански черти. Нищо, че и в Сингапур затварят нощните барове в 1-2 часа или пък, че изобщо не може да се наблюдава надменно поведение на някои германци или пък безразсъдно на някои италианци.

Знаци и предупреждения като за малоумници
Нали, друго си е изобщо да не те предупреждават и насочват за нищо, като по някои специфични географски ширини.

Прибърза да се изказваш отново. Не знаех, че има такава мода
Карай бе, кво ти пука. Важното е да се громят американизмите, особено пък ако се прави с балкански ентусиазъм. :lol:

Абе американците ,те са като скакалците консуматори (машини за гомна) откъдето минат нищо не оставя.

Но всичко се връща и те ще умрат.

Абе американците ,те са като скакалците консуматори (машини за гомна) откъдето минат нищо не оставя.

Викаш другите хич ги няма по консумацията и не отделят нищо, хеле пък българите изобщо не оставяме никакви екскременти - нито в пряк, нито в преносен смисъл. :lol:

Пфффф, по никое време трябва да търся теми за боза 7....най-накрая ще ида да се изсера...

Чудя се как успя да съчиниш толкова глупости за единица време. Като цяло много те уважавам обаче в случая ще се заям леко щото такова количество щуротии заслужават специално внимание.

Обслужването е насочено към определена клиентела и се опитва да задоволи нейните нужди, защото е болшенство.

Като че ли не е така навсякъде. Освен това и там и тук можеш да намериш и по-оживени места и по-спокойни места. Аз във Вегас успях да намеря наколко уникално приятни и тихи кътчета. Както там успях да разпусна отдавна не бях. Пример: във Wynn има едно езерце със кафене на брега и светлинно шоу вечер. Представи си жегата там и изведнъж стена с водопад и борчета... и уникално осветление и излизащи от езерото фигури.

Американизми са затварянето на заведенията след 2-4, надменно поведение от страна на някои Американци, безразсъдното поведение от страна на други.

Моля???? Я пак??? От американци? Надменно поведение??? Ти колко американеца познаваш? По-надменно поведение от нашенски мутри и псевдо такива няма да намериш. Не знам кой ти е насадил тези стереотипи или се водиш по някакви филми но от американци че и от германци съм се учудвал колко услужливи и приятни хора са били и са се опитвали да ми помагат не само когато не съм поискал но дори не съм смятал че имам нужда от помощ - ей тъй от случайни хора а какво остава от служители в хотела примерно. Тук служителите в хотел или магазин ако случайно ги попиташ недай си Боже да ги помолиш за нещо те гледат все едно си им изял закуската. Ей онзи ден една "кака" в метро я питам къде са храните за домашни любимци тя ми сочи такава и вика "ми на съседния щанд" ама все едно нещо съм грешен че не съм обикалял още половин час да ги търся, като казах "а кой по-конкретно съседен щанд защото там където ПИШЕ че трябва да са има само сапуни" се сепна и се извини че наскоро преподреждали и не са оправили табелите и всъщност е през 2 щанда видиш ли.. ама първата реакция е да разкара досадника. Такова отношение няма да срещнеш от американец. Не само ами ако попиташ случаен клиент защото не виждаш никой от магазина не само ще ти каже ами ще ти предложи (че ше настоява даже) да те заведе до там ако знае къде е или ще ти се извинява 5 минути че не е наясно но ако искаш можете да потърсите заедно (случи ми се няколко пъти и съжалих че им загубих времето на хората).

Знаци и предупреждения като за малоумници, магазини от големи вериги в които да пазаруваш...

Да, друго си е да няма грам знаци. Или да са като тези в Шумен за посоката към прохода на републиката: ГРЕШНИ (да им го начукам!!!).

Освен това на някой от островите, плажовете са черни като катран. Останалите са застроени точно като Сл. Бряг и навсякъде има туристи (както каза RaptoR).

Дали? Щото аз имам приятели били там и ми казаха за няколко места където е точно това което търся. При това на цени по-ниски от тези на черноморието (т.е. тези които платих миналата година) Единственото което вдига цената е самолетния билет... и то е това което ме притеснява 20+ часа път с лапе на 4 години някак не ми допада особено (и поне 1 смяна на полет да не са 3 или 4 даже).

Определено не е дестинация, която бих избрал ако имам да хвърлям $10 000 на вятъра за почивка. Никога.

Говорим за $10000 за 2 човека за половин месец заедно със самолетните билети нали? :) Не си наясно с цените особено май...

Чудех се да отговарям ли на това или не... любопитно ми е това как го разбра... бил си там и от личен опит го казваш, познаваш такива или си го прочел някъде? Защото това че в "капиталистическите империалистически държави" хората са студени и човек за човека е враг е малоумна комунистическа пропаганда и имаше един активист в нашия форум с промит мозък който агитираше за БСП преди време но не помня да не би да си бил ти случайно.

Понеже от това което съм видял истината е точно обратното - тук хората не просто не са по-топли и гостоприемни и помагащи си един на друг а са по-озлобени, изнервени и ако случайно помолиш някой да ти помогне за нещо като да те упъти нанякъде ако не те подмине с едно "де да знам" в най-добрия случай ще ти каже набързо и ще си продължи накъдето си е вървял, но да ти предложи да дойде с теб дотам за да не се объркаш граничи с научна фантастика, докато на мен лично ми се случи нееднократно докато съм бил в такива държави.

Скакалците сме ние за съжаление. Замисли се какво правят японците и как си помагат. Помисли как на нас това ни се струва научна фантастика и как подобна взаимопомощ тук е просто абсурд да има. Докато американец би се възхитил по-скоро на организацията им и на мащабите в които действат без да има кой да ги командва отколкото на това че си помагат един на друг.

Говорим за $10000 за 2 човека за половин месец заедно със самолетните билети нали? :) Не си наясно с цените особено май...

Дедо, за да те подразня приятелски ще спомена, че това са доста надути цени (сигурно като за нашенски мутри), дори и да се лети от България. На мен една седмица в Мауи в петзвезден бийчфронт хотел ми излиза $1200 със самолетните билети. :)

Иначе не му се връзвай на уукса, той очевидно си има навика да удря задните части в тавана с неща, които никак не са му ясни. :lol:

Дедо, за да те подразня приятелски ще спомена, че това са доста надути цени (сигурно като за нашенски мутри), дори и да се лети от България. На мен една седмица в Мауи в петзвезден бийчфронт хотел ми излиза $1200 със самолетните билети. :)

Иначе не му се връзвай на уукса, той очевидно си има навика да удря задните части в тавана с неща, които никак не са му ясни. :lol:

На мен само самолетните билети са ми повече но по-скоро ме притеснява времето за пътуване както и бройката на полетите дотам отколкото каквото и да е друго.

А цените на някои хотели тука са по-надути оттам. Примерно има няколко хотела в Слънчев Бряг с цена на стая на ден от 300 евро... това го помня от миналата година и умрях от смях като го чух. Верно хотела е готин ама за 300 евро на ден трябва по 3 пъти на ден да ми правят свирка...

Верно хотела е готин ама за 300 евро на ден трябва по 3 пъти на ден да ми правят свирка...

Е що, може наистина да го правят, не бих се учудил. :lol:

Чудя се как успя да съчиниш толкова глупости за единица време. Като цяло много те уважавам обаче в случая ще се заям леко щото такова количество щуротии заслужават специално внимание.

Горните неща няма да ги коментирам, защото явно не си ме разбрал. И само ще кажа, че никой не говори за отношението на хотелския персонал. Виждал съм доста Американци. Най-вероятно и повече от теб, защото съм работил в обслужване на клиенти и съм се срещал и общувал със стотици хора на ден в продължение на 4 месеца.

На Virgin Islands е същото между другото. Персонала е надменен, защото просто друг персонал не можеш да намериш освен местните и няма как да ги изгониш, защото 0 човека вършат по-малко работа от 1 човек, ако ще и 1 куфар да пренесе.

Гостите са още по-надменни, защото могат да си позволят $500 на вечер за стая.

-------------------------------------------

За парите, нека ги сметнем.

Самолетни билети.

По последни цени от сега, резервация за 1-ви Август до 8-ми Август

Continental Airlines

$ 1844.90 на човек = $3690.

7 нощувки във Four Seasons Maui at Wailea

four_seasons_resort_maui_fountain.jpg

695 USD на вечер със закуска. При това за Garden View стая = $4865

До тук са $8555.

При омлет за $7 и алкохол с цените на Запорожец, дали няма да похарчиш още $1500 за 2-ма човека, 2 яденета на ден + напитки?

На мен само ми е любопитно, като коментираш толкова много, толкова скъпи курорти, в колко от тях си бил всъщност?!

P.S. Google maps не се брои!

На мен само ми е любопитно, като коментираш толкова много, толкова скъпи курорти, в колко от тях си бил всъщност?!

P.S. Google maps не се брои!

Че аз като отида в тях цените ще се променят ли? Да не си ги смуча от пръстите? Нали в момента ги взех от официални ценови листи? Това, че не съм бил не означава, че не съм се интересувал.

А и в горният си пост не коментирам нищо, което е нужно да видя, за да коментирам.

Ако ще оборваш това, което казвам, го направи. Ако не.....

Ти като коментираш автомобили примерно, в колко от тях си се возил?

На мен една седмица в Мауи в петзвезден бийчфронт хотел ми излиза $1200 със самолетните билети. :)

Момчиле, защо пораждаш в нас едно такова желание да те пребием с камъни laughing.gif

На Virgin Islands е същото между другото. Персонала е надменен, защото просто друг персонал не можеш да намериш освен местните и няма как да ги изгониш, защото 0 човека вършат по-малко работа от 1 човек, ако ще и 1 куфар да пренесе.

Гостите са още по-надменни, защото могат да си позволят $500 на вечер за стая.

Тук и аз ще се намеся и ще кажа, че пак говориш абсолютни глупости. И както винаги не знаеш кога да се спреш.

Че аз като отида в тях цените ще се променят ли? Да не си ги смуча от пръстите? Нали в момента ги взех от официални ценови листи? Това, че не съм бил не означава, че не съм се интересувал.

А и в горният си пост не коментирам нищо, което е нужно да видя, за да коментирам.

Ако ще оборваш това, което казвам, го направи. Ако не.....

Ти като коментираш автомобили примерно, в колко от тях си се возил?

Ами какво да те оборвам, то тея твоите писаници...

Изказваш се за персонал, за условия, къде било по-хубаво...

Какво означава "по-хубаво"? Как правиш преценка, като не си бил?!

Нали се сещаш, че цената е само един от факторите? Зависи какво получаваш срещу парите си. А ти това НЕ го знаеш, защото НЕ си бил там.

Момчиле, защо пораждаш в нас едно такова желание да те пребием с камъни laughing.gif

Тук и аз ще се намеся и ще кажа, че пак говориш абсолютни глупости. И както винаги не знаеш кога да се спреш.

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.

Ми не. Не говоря глупости. Просто вие никога не сте поглеждали от другата страна и не сте се замисляли.

Замисли се дали не е така. Моля ти се.

Все още не знам с какво се занимава фирмата ти, но да предположим за целта на спора, че се занимава с производство на пчелен мед.

Та тоя пчелен мед го правиш в Богутьово, на майната си, защото там пчелите са най-щастливи и меда е най-хубав. Но най-близкия голям град е на 40км. В Богутьово живеят 100 човека, 40 пенсионери, 40 жители на 35-45 години и 20 млади хора между 18 и 20 години. За целта на твоя бизнес ти трябват 20 човека. Взимаш 10 от 35-45 годишните жители и 10 от по-младите за черноработници.

Ти обаче, не си единственият тарикат, който прави мед в Богутьово. Има и още 2 ферми за мед. И те имат нужда от толкова работници.

Тия младичките обаче, решават да скатават. И ти какво правиш? Уволняваш ги? И какво ще правиш после като ги уволниш? Ти се надяваш да се оправят по всячески начини, защото не можеш да си позволиш да караш хора от 50км всеки ден за да работят. Най-малкото, че те няма да искат, а ако искат, на теб ти е нерентабилно, защото ще трябва да им платиш много пари.

И докато ти се надяваш, те си правят каквото си искат, включително и да не работят.

----------------------------------------------------

Това ми го е казал човек, работил като Front Office Manager в един от най-престижните и скъпи хотели на Virgin Islands в продължение на 4 години. Горното го получих като отговор на въпроса "Защо се махна от там, за да дойдеш тук".

Както знаете има 2 страни на всяка индустрия. И всяка индустрия е коренно различна от другата страна. Същото е и с хотелиерството.

Ами какво да те оборвам, то тея твоите писаници...

Изказваш се за персонал, за условия, къде било по-хубаво...

Какво означава "по-хубаво"? Как правиш преценка, като не си бил?!

Нали се сещаш, че цената е само един от факторите? Зависи какво получаваш срещу парите си. А ти това НЕ го знаеш, защото НЕ си бил там.

По-хубаво - съотношение цена - качество. Те хората дето ходят правят класации. Точно както четеш ревюта по интернет.

Излагат се мнения и аргументи и се преценява.

Ми те тогава продавач-консултантите са безсмислени по твоята логика. Или по един продавач-консултант на продукт. Че да си го има в къщи и да си го ползва, за да може да даде обективно мнение, но пък тогава не е много обективно, защото го ползва само той. Предлагам по 10 продавач консултанта на 1 продукт, за да има по-реална оценка.

Ми не. Не говоря глупости. Просто вие никога не сте поглеждали от другата страна и не сте се замисляли.

Ми не - не говориш правилно. Какво ни грее какво ставало и дали изобщо става така в ЕДИН хотел Х (при това от гледна точка на консиержа) при положение, че говорим за целия курорт?!?! Това помисли ли го? Другото не е нужно да го обясняваш - разбираме го. И кой е казал, че непременно трябва да се набутваме в хотел за 500$+ на вечер??? И кой ти е казал, че всичките са такива? Айде малко мисъл да се вложи. Не знам дали на Момчил му се занимава да ти показва защо и как на него му излиза 1200$, но аз определено няма да се занимавам да ти показвам извадки от последните 15 примерно посещения на роднините ми там. На мен тяхната дума ми е достатъчна. Ти изобщо замислял ли си се какво са 8-10к $ в Америка? И колко души там имат опция да ги харчат за седмица почивка??? Ми щяха да са празни курортите бе, момче.

---------------------------------

Наско, стига с това сране, вземи покажи някоя снимка да те видим отслабнал laughing.gif

Ми не - не говориш правилно. Какво ни грее какво ставало и дали изобщо става така в ЕДИН хотел Х (при това от гледна точка на консиержа) при положение, че говорим за целия курорт?!?! Това помисли ли го? Другото не е нужно да го обясняваш - разбираме го. И кой е казал, че непременно трябва да се набутваме в хотел за 500$+ на вечер??? И кой ти е казал, че всичките са такива? Айде малко мисъл да се вложи. Не знам дали на Момчил му се занимава да ти показва защо и как на него му излиза 1200$, но аз определено няма да се занимавам да ти показвам извадки от последните 15 примерно посещения на роднините ми там. На мен тяхната дума ми е достатъчна. Ти изобщо замислял ли си се какво са 8-10к $ в Америка? И колко души там имат опция да ги харчат за седмица почивка??? Ми щяха да са празни курортите бе, момче.

Това, че в един хотел Х е така, не означава ли, че и в другите е така, при положение, че тоя сервитьор дето скатава при мен, като го уволня ще дойде да скатава при теб?!

Нали за петзвездни хотели си говорим? Дори и тризвездните, по-малко от $100 няма как да излезнат на стая. И ти си плащаш за това, че плащаш само $100, а не повече.

Хотелските стаи в САЩ са скъпо удоволствие. За 4 звездни хотели, варират около $200-300.

Аз мога да ти покажа не 15, а 1500 извадки на хора, дето обясняват как Сл. Бряг е най-страхотния курорт по Черноморието. Това не го прави такъв.

На Американеца няма да му излезе 8-10К обаче, защото няма да плати $4000 за билети за самолет и може да направи компромис с хотела, защото другата година ще иде пак. Ти като платиш $4000 за билет, дали ще се набуташ в 2 звезди хотел да си провалиш цялата почивка или ще дадеш отгоре, защото "един път се ходи"?

Хотела, който показах аз, е със същото качество на хотел, който мога да покажа и в другите изброени от мен в началото дестинации, но за по-ниска сума и с по-хубава и девствена заобикаляща природа.

Едит: Консиержа няма нищо общо с Фронт офис мениджъра като задължения.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...