Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Спрях цигарите, свалих 11кг, увеличих ходенето пеша от 3 на 10км...И се чувствам ебати якото, вече като се качвам по стълбите до 16-тия етаж/отдавна спрях да ползвам асансьор/ даже не се задъхвам. А ако някой си мисли, че се хваля - не се. Аз се самоизтъквам :D

Можем само да ти завиждаме...beer.gif

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

wipe на целия рутър. Как е?!

Сто реда firewall плюс сума ти време играчка по настройката на прокси. Печелившо на честите!

Има едно определение, но не искам да ги използвам. Защо нямаш наличен backup?

Ама БокоБоко баннахте ли го? Изроди.

Винаги съм искал да бъда учен на физика, химия, математика, астрономия и кво ли още не, от най-добрия охранител в света.

Има едно определение, но не искам да ги използвам. Защо нямаш наличен backup?
Каквото и определение да дадеш - едва ли е по-обидно от тези, които сам си давам...

Днес си мислех, как трябва да си изкопирам т.нар. firewall (набор от iptables команди и няколко bash script-а) и .conf файла на squid някъде другаде, но така и не ми остана време от "не ми работи принтера", "не мога сам да се изсера", "сърби ме задника, но не мога сама да си го намеря" и т.н. та...

Хубаво, че стария рутър си седеше в същото помещение, та имам с какво да замажа положението, преди да са ме уволнили, или по-точно - да са разбрали, че нещо не е както преди :Х

Бухаха. Това ми напомня на едни мои клиенти които смятат че трябва да се занимавам приоритетно с тях за всякакви неща. Последно ме караха да ходя на майната си да гледам техния сървър защо не искал да прави архиви и видиш ли голям проблем стана че от 2 месеца не съм си загубил 2-3 часа да карам дотам и обратно за да го погледна в удобно на директорката им време. Накрая казах да се стегнат да го донесат да го погледна и резултата е че всичко си работи при това със CD-та Maxell от метро. Не мога да си представя какви CDта е ръгала тя но или са някакви no-name или са ги държали върху печката примерно. Всичко си работи.

Предния път когато заради тази патица беше станал проблем че пак така не съм им бил обърнал внимание и програмата ми не можела да смята и правела грешки се оказа че същата дори не е погледнала какво са въвеждали нейните хора ами е гледала справките че се показват невъзможни неща, това че нейните хора са писали глупости а тя дори не е погледнала е друга тема. Важното е да има на кого да се прехвърли вината и да се тормози някой друг да направи НЕЩО понеже теб те мързи да мислиш и най-лесно е да обвиниш техниката че не работи.

PS: Какви са тези глупости - кризата отмина, строителството и промишлеността сега почнали да усещат спад...

Каквото и определение да дадеш - едва ли е по-обидно от тези, които сам си давам...

Днес си мислех, как трябва да си изкопирам т.нар. firewall (набор от iptables команди и няколко bash script-а) и .conf файла на squid някъде другаде, но така и не ми остана време от "не ми работи принтера", "не мога сам да се изсера", "сърби ме задника, но не мога сама да си го намеря" и т.н. та...

Хубаво, че стария рутър си седеше в същото помещение, та имам с какво да замажа положението, преди да са ме уволнили, или по-точно - да са разбрали, че нещо не е както преди :Х

Предполагам знаеш, че можеш да си автоматизираш правенето на резервно копие? На определени интервали от време автоматично да ти се копира важните неща. В случая най - важното е да си вземеш поука и никога повече да не допуснеш такова нещо.

Поздрав, който боко няма да види laughing.gif

Ей, момченце, ти знаеш ли, че е забранено да се снима в магазина, а? :rolleyes: Мърчаните са добри хора, помагат на редовния персонал, който беше отрязан половината.

Предполагам знаеш, че можеш да си автоматизираш правенето на резервно копие? На определени интервали от време автоматично да ти се копира важните неща. В случая най - важното е да си вземеш поука и никога повече да не допуснеш такова нещо.
Да, това ми е повече от ясно. И отдавна ми е повече от ясно. Ама все се отлага като задача с по-нисък приоритет от това, да вървя след идиоти и да им бърша задниците...

Стискайте палци утре да успея да изкопая от отломките на центоса някой-друг конфиг...

Пак хубаво ми напомни да си врътна 1 архив на DVD на най-важните неща.

ПС: Къде си архивирате снимките? Имам 20гб и освен на външен хард диск или на 3 DL DVD-та не се сещам за нещо по-добро.

ЖИВ Е ТОЙ ЖИВ Е! Добрах се до конфигурационните файлове! Самби, скуидове, диейчсипидита... И най-важното - дебилния ми firelol е жив!

Разглеждам стари снимки...Колко от вас помнят Слънчев бряг такъв?

147.jpg

Разглеждам стари снимки...Колко от вас помнят Слънчев бряг такъв?

Това е от нашето детство, че и по-рано... tounge.gif

Един безработен в Либия получава месечна помощ от 730 долара. Електроенергията е безплатна, бензинът е по-евтин от водата – 14 цента литъра.

За всяка новородено либийките получават по 7000 долара подарък от Кадафи. Ако искаш да откриеш свой частен бизнес получаваш от държавата еднократна помощ в размер на 20 хил. долара. Ако искаш да учиш в Харвард или Оксфорд – учи. Държавата плаща обучението ти в чужбина – около 300 хил. долара за 5 години престижно образование.

Взето от коментар на Калина Андролова в предаването „Деконструкция“ по БНР.

Някой друг (шепа хора) са решили това, историята показва редица подобни случей...за събарянето на една държава..няма да йм е за първи път на Амриканците...

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...