RaptoR Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 Мне - 2 магазина в София и 3 във Варна си работят. Предполагам, че просто в Пловдив им идва по-евтино така, отколкото да издържат персонал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 Мне - 2 магазина в София и 3 във Варна си работят. За сега. Прехода към онлайн магазин става постепенно все пак. Не може от раз. Тоест, може, но трябва много добра организация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 Единственото хубаво на това, че го затварят, е че оня тъпак управителя им(дългуча с цайсите) който е крайно неприятно и просто парче ще го разкарат. Иначе миналата седмица си поръчах един куп неща от тях директно от онлайн магазин-а им в София и ми ги докараха с куриер до офиса. Лошо само ако трябва да се прилага гаранцията за нещо как ще се разправям с тия в София. Иначе онлайн - 5% отстъпка. А поръчах от техния онлайн магазин, защото установих, че Жар компютърс вече нямат ни магазин, ни представител в Пловдив. И ми казаха или отиваш до Пазарджик или си поръчваш онлайн от сайта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 То не остана вече къде да иде човек да си купи нещо на място освен в Multirama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 w00x, ти като че ли сирене ще избираш . За какво ти е магазин, където да си го купиш на място. Много по-удобно е on-line, нужно е само фирмата, от която купуваш да има сервиз или оторизиран представител в Пловдив в случай, че нещо се повреди. Аз до момента съм купувал само от 2 места - Ера (ползвам намаление) и Мост (винаги са първи с вноса на нови компоненти). Замислям се скоро да ползвам услугите на iskampc и sky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 w00x, ти като че ли сирене ще избираш . За какво ти е магазин, където да си го купиш на място. Много по-удобно е on-line, нужно е само фирмата, от която купуваш да има сервиз или оторизиран представител в Пловдив в случай, че нещо се повреди. Аз до момента съм купувал само от 2 места - Ера (ползвам намаление) и Мост (винаги са първи с вноса на нови компоненти). Замислям се скоро да ползвам услугите на iskampc и sky. Е как да си взема вентилатор за 5лв он-лайн? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 И евентуално ако си купиш компонент, но не знаеш как да го инсталираш какво правим? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 Е как да си взема вентилатор за 5лв он-лайн? Така да, аз говоря за видео карти, хардове, дъна и прочее, неща, които са 100 лева +++. За всичко останало си има МултиДрама И евентуално ако си купиш компонент, но не знаеш как да го инсталираш какво правим? Викаш приятел То тия, които не могат да си инсталират компонента не се интередрусат от фирмите вносители, те купуват готови конфигурации, затова ежедневно ни сервират НЕВЕРОЯТНИТЕ оферти от Мултидрамата, Техномаркети, Полиси и т.н. ЕДИТ: Още 1 пост и ставам leet (1337) играч Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 Що имам чуството, че Боко отнесе бан или поне е на мод режим? П.с. Има и втора, по-малко вероятна опция, днес да не е забравил да си пие хапчетата Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 Може да е на работа. Трябва да се прави пачка. Или пък да гледа онова момиче как си ближе херпеса. Бройки трябва да се гонят. Пък и у тях си да седи, да не е като вас безживотни задръстеняци, дето бързате да се приберете и да седнете на форума?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 Е как да си взема вентилатор за 5лв он-лайн? Що взимаш от тези за 5лв. Взимай NoiseBlocker-и от декада - по-свестни вентилатори от тези не съм виждал. защото установих, че Жар компютърс вече нямат ни магазин, ни представител в Пловдив. И ми казаха или отиваш до Пазарджик или си поръчваш онлайн от сайта. Jar затвориха офиса си в Пловдив, Ресет и те... Нещо странно става в нашия град... Не е възможно толкова големи фирми да си затварят офисите почти едновременно. Кризата отмина те офиси сега тръгнаха да затварят... ПС: Абе тоя скайп от ден на ден все по-зле става. Сега има няколко човека видял съм какво са ми писали а стои цифрата (1) до името им... тъпо тъпо тъпо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 Пловдив в момента е гъза на географията по доходи. Сумати доставчици ми разправят за в пъти по-големи реализирани количества в ХАСКУУУ. Смятай Link to comment Share on other sites More sharing options...
BokoBoko7 Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 Аайде пострав засичкото съсъ Р-ъ Зааа геврека или поничката го обяснил пича ! "E8" е отговора Защо ни има? Как е възникнал живота? Защо Вселената изглежда точно така? Възможно ли е да няма Създател? Какво представлява времето и защо си спомняме вчера, а не утре? Има ли паралелни вселени и светове? Може би тези въпроси ни се струват чудесна фабула за научнофантастичен роман, но всъщност това са нещата, които занимават физиците-теоретици. Някои от несъмнено най-умните хора в историята на човечеството са посветили живота си на търсене на отговорите - Нютон, Айнщайн, Авторът на "Кратка история на времето" Стивън Хокинг... Според съвременната физика цялата Вселена се управлява от около 20 параметъра, като маса и заряд на частиците, различните сили, с които те си взаимодействат, и т.н. Учените са пресметнали, че ако стойностите на тези параметри са случайни, то вероятността да възникне животът е около 10 на 240 степен. Това е безкрайно малко число: дори вероятността да хвърлите 2 стари компютъра от балкона и от парчетата на паважа да се сглоби нов лаптоп е много по-висока. Това очевидно противоречи на здравия разум, затова учените се опитват да създадат модел, който да обясвява устройството на Вселената. Тази лелеяна теория физиците наричат (скромно и сякаш тя съществува) "Тиорията на великото обединение". Тя е била и мечтата на Айнщайн. Само че има малък проблем: квантовата механика, която обяснява света на малките неща, не се съчетава с теорията на относителността, която обяснява големите неща. Според древногръцкия философ Платон и мнозинството физици всеописващият модел трябва да бъде много прост или, казано по-научно, високометричен. Симетрични са структури, които, наблюдавани от различни позиции, изглеждат абсолютно еднакви. Например квадратът или равностранният триъгълник, които можем да погледнем от всяка страна, без да намерим разлика. Съвсем подходящ кандидат за изграждане на вселенска теория е Е8 - един доста абстрактен математически модел, представляващ пространствено структура на 248-измерен обект (за сравнение ние живеем в триизмерно пространство). Е8 е толкова високометричен, че изглежда еднакъв, погледнат от 248 различни позиции! Пресмятането на модела е изисквало усилията на 18 математици и физици от университети в няколко държави, на свръхмощен компютър и е коствало десетина години работа. Решението заема 60 гигабайта дисково пространство (написано на хартия, то би покрило Манхатън) и съдържа около 200 милиарда променливи. СЪРФИСТЪТ - ФИЗИК В този момент на сцената се появява д-р Антъни Гарет Лизи (39 г.). Повечето хора смятат, че той е странна птица. Надали често се срещат физици-теоретици, които да прекарват времето си, карайки сърф на хавайския остров Мауи (през лятото) и сноуборд (през зимата) в планините край езерото Тахо в Невада. Д-р Лизи споделя, че след като защитил докторат в университета в Калифорния в Сан Диего, не намерил научна област, която да удовлетворява неговите интереси в областта на диференциалната геометрия, теорията на относителността и квантовата механика. Ето защо решил да се научи да кара сърф, живеейки със спестените си от стипендията пари, и да създава физиката, която обича. По някое време парите на учения свършили и физиката отстъпила място на бедността. "Трудно е да се прави наука, докато мислиш къде ще живееш следващия месец", споделя ексцентрикът. През 2005 обаче д-р Лизи кандидатства за стипендия, отпусната от частна фондация , която спонсорира физици с нестандартни идеи, които са извън мейнстрийма и трудно биха намерили финансиране другаде. Учените, основали фондацията, са трън в очите на много свои колеги, но въпреки това са доста известни изследователи (макар и инакомислещи) в твърде реномирани университети и няма как да бъдат игнорирани. През 2006 г. Гарет Лизи печели финансиране в размер на 77 280 щатски долара, след като дори отказва щатно място в колежа на Мауи. Последното е доста смело решение за човек, живеещ на палатка и по приятели, но според него "пълния работен ден би го отдалечил от физиката". С парите на FQXI обаче квартирният проблем е решен и ученият заляга над своите трудове. В началото на 2007 на бял свят излиза теорията Е8 и Гарет Лизи вижда, че някои от уравненията съвпадат с неговите собствени. "В момента, когато това стана, мозъкът ми експлодира от взаимовръзката и красотата на осъзнатото", споделя той пред авторитетното списание Neu Scientist. Няколко месеца по-късно д-р Лизи публикува статия (0), в която се казва "УДИВИТЕЛНО ПРОСТА ТЕОРИЯ НА ВСИЧКО" Според нея "запълването" на Е8 с частици (електрони, неутрони и т.н.) позволява да се обединят голямото и малкото, квантовата механика и теорията на относителността. Е8 обаче има 248 празни полета, а откритите до момента частици са по-малко. Гарет Лизи запълва оставащите полета с теоретично предсказани частици, което е хубаво, защото така може да се пресметне масата им е те могат да бъдат открити. Веднъж открити, те би трябвало да потвърдят теорията и ура - мечтата на Айнщайн ще се сбъдне. Статията на Лизи, публикувана на preprint server, т.е. без да е минала наумна рецензия, става обект на огромен медиен и научен интерес, на злобна критика и откровени хвалебствия. от статия във в-к "Над 55" от 2007 г Аз съм тъп знам го, няма какво да ми го казвате още, защото така показвате наистина какъв потенциал сте имали и колко от него сте използвали! Иначе разбирам, че имате дълбоки познания за всичко и по сякакъв начин се опитвате да го покажете, чрез всякакви теории които опростяват това което наистина знаете за да бъде разбрано от Индивид като мен и все пак аз не го разбирам но разбрах само едно единствено нещо Моето умствено нещо в тази схема не е вещо Някво подценяване само а пък ако сте токова умни хайде спасете света Пууу и да можехте да готвите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 Баси! Това и по диагонал не мога да го прочета.... П.с. Браво! Но освен копи/пейст съществуват и други комбинации. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 Боко, едва ли има грам съмнения, че 99% от горния ти пост е copy/paste. Най-малкото - издържан е граматически. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 Да, поста е копиран от тук: http://iasnovidstvo.net/ezoterika/item/381-%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE ясновидство.нет .... но къментс както казват наш'те журналя ------------------- ПС: Какво мислите за катастрофата на "спортен" автомобил (БМВ 3ка) в Хасково? За мен Хасково е нашенския Перник пък хората с БМВ-та и голфаджиите са почти едни и същи хора... ПС2: Гривните power balance вече и за 6лв ги дават : https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=100359&view=getlastpost Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 Да, поста е копиран от тук: http://iasnovidstvo.net/ezoterika/item/381-%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE ясновидство.нет .... но къментс както казват наш'те журналя Не знам какво прави тази статия в подобен сайт, но този ексцентричен пич и теоретичната му работа са си напълно реални. Просто превода е супер дилетантски плюс една камара доукрасявания. В страницата в Уикипедия за Antony Garrett Lisi може да се прочете реално за живота и идеите му. Пича участва в доста серии на Дискавъри и NG по тази тематика. Мисля със сигурност го имаше в някои от сериите на "Through the Wormhole with Morgan Freeman". Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 сън...бира...мързел...и още нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 сън...бира...мързел...и още нещо Рени Ковачева естествено! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Logic "Fails" Какво може да получи един пасивен пушач, като седи до един активен пушач? - Аванта! Тая палма си расте, значи е добре! - То и аз си раста ама добре ли съм!? Да знаеш, че всичко което правиш за семейството, след това се връща десетократно! - На ти един лев тогава! "Как да разберем дали рисуваме човешко тяло добре?" Като качиш картинката ако в близките 5 минути не си получил коментар, значи всеки все още лъска на нея, следователно си се справил отлично! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Хора, забравил съм от къде се игнорва. Хелп ми! Добър утър, иначе Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Рени Ковачева естествено! Не е баш тя Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Няма нищо по-нелепо от сутрешното кафе на бачкане. Условният рефлекс да се огледаш за вестника и да ти се прище, да дропнеш още едно "ритуално" е нещо могъщо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Не знам какво прави тази статия в подобен сайт, но този ексцентричен пич и теоретичната му работа са си напълно реални. Просто превода е супер дилетантски плюс една камара доукрасявания. В страницата в Уикипедия за Antony Garrett Lisi може да се прочете реално за живота и идеите му. Пича участва в доста серии на Дискавъри и NG по тази тематика. Мисля със сигурност го имаше в някои от сериите на "Through the Wormhole with Morgan Freeman". Той участваше и в TED - теорията му за откриване на липсващите елементарни частици и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Е. Периодично се убеждавам, че греша и всеки път наново почвам да си го наричам с грешното име. Твърдо убеден, че грешното е с "р", пък аз вече съм го запомнил правилно @sandman, ти да не би да се завръщаш? Или като един странстващ spellcheck Това е проблемът на квантовата физика - тамън решиш, че си научил нещо...и се окаже, че нищо не си научил... Иначе - минавах наблизо и реших да се отбия да кажа здрасти... Кво правите вие? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.