Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Не бе, аз се оправих, но просто няма такива резили, безхаберие, некадърност и прочее - 2 пъти се връщах до банката и дотам...

Т.е. оправил си се за 1 ден само? Не знам какво си правил но последния път като ми трябваха едни удостоверения от НАП, Общината, Съда, Регистъра (а фирмата е пререгистрирана и въпреки това го искаха) и не помня вече от къде още буквално загубих 1 седмица в обикаляне. На всичкото отгоре половината пъти трябва да внеса смешна такса от лев-два и банката ме бръсне с комисионна от 7лв да ги е**а в изедниците. А конкретно СИбанк сигурно назначават най-тъпите, грозни, заядливи и кисели лели/баби, които могат да намерят с цел да дразнят клиентите още повече. С една си крещяхме така че още малко охраната щеше да ме изхвърли после се обадих на моята счетоводителка да си покрещят 2те една на друга, а си крещяха защото очевидно с въпросната дама разговор по друг начин не може да се провете... т.е. разговор различен от "я се върни да си оправиш документите, то не е моя работа аз да ти ги оправям и изобщо нямам намерение да ги обяснявам какво не им е наред". Ако не си бил на косъм от това да прескочиш гишето и да почнеш да душиш някой изобщо не се оплаквай :) Аз принципно съм кротък човек но последния път като оправях едни документи малко още ми трябваше...

42376056.jpg

76866257.jpg

Т.е. оправил си се за 1 ден само? Не знам какво си правил но последния път като ми трябваха едни удостоверения от НАП, Общината, Съда, Регистъра (а фирмата е пререгистрирана и въпреки това го искаха) и не помня вече от къде още буквално загубих 1 седмица в обикаляне. На всичкото отгоре половината пъти трябва да внеса смешна такса от лев-два и банката ме бръсне с комисионна от 7лв да ги е**а в изедниците. А конкретно СИбанк сигурно назначават най-тъпите, грозни, заядливи и кисели лели/баби, които могат да намерят с цел да дразнят клиентите още повече. С една си крещяхме така че още малко охраната щеше да ме изхвърли после се обадих на моята счетоводителка да си покрещят 2те една на друга, а си крещяха защото очевидно с въпросната дама разговор по друг начин не може да се провете... т.е. разговор различен от "я се върни да си оправиш документите, то не е моя работа аз да ти ги оправям и изобщо нямам намерение да ги обяснявам какво не им е наред". Ако не си бил на косъм от това да прескочиш гишето и да почнеш да душиш някой изобщо не се оплаквай :) Аз принципно съм кротък човек но последния път като оправях едни документи малко още ми трябваше...

По-нататък ще ви разказвам за моя случай...

Галинскиииии, допивам последното Ципураки тук. чакам да ми звъннеш за профилактика.

Имам още...., ако нещо. Мога да ти изнеса и една лекция на тема: "Какво, аджеба, е подходящото мезе за тази толкова подла напитка" и след това закрит семинар под надслов: "Къде ти е главата бе, тозии.."

П.с. Апаратчето ако искаш, можем да го оставим за събота. Тъкмо ще имаме и достатъчно време за да му изравним налягането, както си требе....

btw и аз днес бях в НАП...

"ХХХХХ, вие ли сте?"

"Не аз съм Костадин Делижански."

"И к'ъв сте?" - точно с тези думи и много, много груба интонация.

След като се разбрахме "к'ъв" съм си ми приеха документите - едно скапано уведомление. Наистина ми е пределно неясно за какво трябва тия хора да се държат така. Да, и на мен ми е неприятно, че трябва с тях да си общувам ама все пак... работа ще вършим. Може елементарно ниво да поддържат.

(гише 33)

Декларираш си надлежно доходите от чужбина? Брех! Аз вече си мислех, че само аз съм останал да плащам редовно laughing.gif

Въпроса е защо :)

Яд ме е, че майка ми е успяла да ме "преброи" преди мен. Можеше да напиша нещо интересно :D

"И к'ъв сте?" - точно с тези думи и много, много груба интонация.

На този въпрос, обикновено отговарям с:

- Ми..., негър съм!

След което отсреща започват едни ребуутвания, първите няколко от които, обикновенно завършват със син екран.

От доста години се занимавам с администрацията из страната.

Да идеш в някоя община и да обясняваш на служителите какво и как трябва да свършат.

Изпадал съм в бяс от безхаберноста и некомпетентноста която съм срещал.

И да законите са едни и същи за цялата страна, ама това не важи за общините, всяка си чете зут-а какато си иска.

Архитект ми казва "Трябва да издадем виза за проектиране"

Аз: Ама в ЗУТ пише, че за .......... не се издава виза.

Архитекта: Щом аз казвам, значи трябва.

Не знам дали е за тук.

Баща ми казва, че в русия са казвали следното.

Ние българите сме просто устроени хора, важното е хляба да е бял, хайвера може да е и черен.

Въпроса е защо :)

Щото нямам избор бе пич. Ако можеше и нямаше начин да се проверят тези неща мислиш ли че от патиотизъм щах да плащам данъци, които мога да пропусна да платя?

И какво установи де!!!! laughing.gif

Установих, че 9800-то дърпа напред (непонятно защо :confused )

Може заради разликата в процесорите да е, въпреки че няма смисъл... Не знам, пуснал съм само графичните тестове, няма клок... Странно.

65574828.th.jpg

Ами процесора определено играе роля /при Нвидиа даже по-голяма/. Отделно има едни 250GTS, които се водят green и са с релаксирани честоти. Моята е с честотите на 9800GTX с която са фактически една и съща карта /на мен точно така ми я замениха/.

Даже не знам двуканален рам дали няма да се отрази на резултата, щото сега съм с една плочка само.

022299408-big.jpg?r=0

Всъщност сега проверих, ядрото е 675 т.е. 1:1, но паметта ми е на 1000, а на 9800 -цата беше 1100, значи пак по-ниски или цялата разлика идва от процесора ?!?

---

И ето накъде отива въпроса с цигарите у нас:

Ню Йорк забрани пушенето и на открито

Ами процесора определено играе роля...

Дей*а, прав си :). Сега набързо издух процесора и кадрите се промениха. Иска ми се да клокна и картата, но не ми се рискува с това гомняно 460-ватово захранване, а не ми се сваля 700 ватовото от другия компир. Както и да е :)

64182374.th.jpg

При Нвидиа както е видно разлика голяма дава процесора. Казват, че при Ати не е така, и понеже имам едно 4850 в офиса с не особено мощен Атлон, мога да пусна един тест и после някой с по-мощен проц да тества същото - да видим.

Дей*а, прав си :). Сега набързо издух процесора и кадрите се промениха. Иска ми се да клокна и картата, но не ми се рискува с това гомняно 460-ватово захранване, а не ми се сваля 700 ватовото от другия компир. Както и да е :)

Аз лично от 2003-та насам на този тест не му вярвам. Влияе се от прекалено много неща, дори и от моментното състояние на машината. Направи опит да пуснеш 3 един след друг да видиш дали ще ди даде еднакви резултати. Сега рестартирах, спрях някои процеси и ми даде повече точки. Няма да се учудя ако играят и драйвъри и прочее. След малко ще пусна пълен тест. По време на теста гледам пише и DirectX 9, който не е на машините ни.

Аз лично от 2003-та насам на този тест не му вярвам. Влияе се от прекалено много неща, дори и от моментното състояние на машината. Направи опит да пуснеш 3 един след друг да видиш дали ще ди даде еднакви резултати. Сега рестартирах, спрях някои процеси и ми даде повече точки. Няма да се учудя ако играят и драйвъри и прочее. След малко ще пусна пълен тест. По време на теста гледам пише и DirectX 9, който не е на машините ни.

Може да се оптимизира страшно много машината и да даде много по - високи резултати. Трябва да спреш повечето функции на Windows-a и всички излишни процеси. Отделно трябва и някои други неща да се пипнат.

Именно - спрях ICQ, Utorrent и Daemon Tools и тръгнах с изходни 3-6% натоварване на процесора. При проведения фул тест - 9148 точки.

При Нвидиа както е видно разлика голяма дава процесора. Казват, че при Ати не е така, и понеже имам едно 4850 в офиса с не особено мощен Атлон, мога да пусна един тест и после някой с по-мощен проц да тества същото - да видим.

Аз съм с 3870 и E8200. Ако това ти върши работа.... Вадя около 10 000 точки.

Днес пробвах да инсталирам 3D'06, но не става. Като го пусна само примигва екрана нещо и дотам. Сигурен съм, че е от драйверите, но компа е изключително сложен за преинсталиране - та няма да се напъвам.

А и трябва да са две 4850 с много различни процесори, може и 3870, но пак две такива, няма да е коректно иначе. Ако има някой 3870 с по-слаб процесор от твоя да направи един тест да се види.

Днес пробвах да инсталирам 3D'06, но не става. Като го пусна само примигва екрана нещо и дотам. Сигурен съм, че е от драйверите, но компа е изключително сложен за преинсталиране - та няма да се напъвам.А и трябва да са две 4850 с много различни процесори, може и 3870, но пак две такива, няма да е коректно иначе. Ако има някой 3870 с по-слаб процесор от твоя да направи един тест да се види.

Имаше един файл, в инсталационната папка на 3D марка, който трябва да се изтрие, за да тръгне под Виста/7.Не помня точното име на файла, но когато го инсталирах и при мен не тръгваше.Впоследствие разбрах за този файл, изтрих го, и тръгна.

Мързи ме да чета, но на който му трябва подобно - ето и от мен.

7e00e86291f894ac.png

Това е докато говорех по скайп с един клиент без да спирам Visual Studio-то (пуснато 2 пъти). Като ми остане повече време може да го пусна пак.

ПС: Как успявате да правите нещо с 2гб само? На жена ми на компютъра като седна и се изнервям...

ПС2: Числото горе е 13217

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...