Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Добре де покажете ми едно изследване което да доказва вредата от пушенето и да няма оборване от друго изследване.

Не са доказали, че рака на белите дробове е от тютюнопушене или от газовете от автомобилите, Чернобил или хилядите други лайна.

Затова постнах това за краставицата, едно изследване може да се направи както си искате. Ако някой може да обори изследването за краставицата да заповяда.

Вие си спорете ако искате до сутринта, аз си лягам.

Утре смятам да подложа белите си дробове на чист въздух и с кеф да си запаля една цигара.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply
И ще видиш, че ще е така. В Германия е така и хората си излизат пред заведенията, социализират си и не им дреме. После си влизат вътре и продължават да си пушат. Гък не казват. Защото знаят, че вредят на тези около тях.

Мислиш ли, че ако не беше забранено и можеха да пушат в заведението, щяха да изленат навън само от добра воля към останалите?

Хайде ся в Калифорния как било и в Германия. В Калифорния като хванат поредният престъпкник го вкарват в затвора, ама в България се разкарва по улицата. В Германия се спазва реда и дисциплината и като превишиш скороста с автомобил ти заковават книжката на пирона, ама в България не го правят. Стига сме давали глупави сравнения. .....

Не искам да се заяждам с теб но изкара анти-логиката която майка ми има навика да я прилага. Щом има нещо друго което не е наред значи може да се приложи за всичко и следователно трябва или всичко накуп да се оправи или може да се кара през просото за всичко.

Добре, според вашите доводи... пушачите са екстремисти, пушачите са фанатици и тютюненени камикадзета!

Като отида в заведение ще застана из между най-гъстата тълпа от непушачи, ще изкарам цигара и ще изкрещя силно... ЩЕ ЗАПАЛЯ, тогава да ви видя израженията! хаха

Добре, според вашите доводи... пушачите са екстремисти, пушачите са фанатици и тютюненени камикадзета!

Като отида в заведение ще застана из между най-гъстата тълпа от непушачи, ще изкарам цигара и ще изкрещя силно... ЩЕ ЗАПАЛЯ, тогава да ви видя израженията! хаха

Току-що генерализира и направи грешка. Защото със сигурност не си чел моите постове... или може би трябваше да се обърнеш към някой конкретно но тогава трябваше да пишеш в единствено число...

ПС: Майтапа настрана - викал съм си такси и съм го връщал защото като отворих вратата вътре ме посрещна мъгла цигарен дим, помолих го да отворим прозорците за да се проветри пича каза че не иска защото щяло да му стане студено - пожелах му успешна работа и си излезнах от таксито (и извиках друго) :) Толерантност малко...

Е, да де... точно! Мани го тъпия сърказъм в постовете ми.

Обаче т'ва нещо хората трябва да си го правят сами... не държавата да ни ръчка закони, щото ние нямаме културата и възпитанието за да се чувстваме добре като отидем някъде.

Щото хората ако малко от малко си спазваха някакъв етикет, кое, къде и как, някак си това ся нямаше да е проблем и да се обсъжда в цялата държава.

Просто никога няма да взема страна в този спор, поради причината, че всеки в нас пуши и е много неприятно, пък и аз покрай тях пропуших по същата причина! Примерно в нашата къща пуша само в хола (щото се проветрява доволно), в на брат ми стаята или в мойта стая, никъде другаде. Примерно, бившето ми гадже отказа цигарите (точно като се запознахме) и като ходих у тях, просто не можеше ме трае да пуша в гостната, а аз като пушач да кисна на терасата по цял ден ли? Та където ходихме заедно заради него не пуших изобщо и накрая да ми позволи да запаля една цигара с кафето просто от едното разбиране. За т'ва като си на друго място и видиш че пречиш на някой, ще направиш нещо да не пречиш толкова или ако може изобщо, просто от едното разбиране, че не може навсякъде да правиш каквото си искаш. Ама трябва да има и места където да се прави, след като човек има нуждата да запали и непушачите също трябва малко толерантност и не може където ме видят с цигара да ме хокат, че вероятно преча на някой, който в момента липсва от цялата картинка.

Ако на хората не им изнася мнението как трябва да се съобразяват малко от малко с другите, тогава те да се изнесат някъде, където ще са сами и няма да пречат абсолютно на никой друг.

Не искам да се заяждам с теб но изкара анти-логиката която майка ми има навика да я прилага. Щом има нещо друго което не е наред значи може да се приложи за всичко и следователно трябва или всичко накуп да се оправи или може да се кара през просото за всичко.

Не, просто искам да кажа, че онези общества които ми давате за пример, са на такова ниво, че са си решили проблемите. С престъпност, с обществен ред, с корупция в администрация, та даже и с боклука и т.н. Да естествено има и изключения при тях, но те са минимални в сравнение с при нас. Решили са тези проблеми и за това сега имат възможност да решават други проблеми, който явно в случая е цигареният дим. На нас всичко ни е наопаки дай да почнем от главата за краката. То затва сме на тоя хал щото всичко тръгва от зад напред. Нека да оправят заплатите да са ми като Германските, да има толкова дупки колкото и там, да имам толкова магистрали, бензина да ми е като в САЩ дребни стотинки в сравнение с, това което взимам и нямам против да ме сравняват с тях. Ама неможе сага нищо да не е като при тях, ама забраната за пушачи е най-важното и трябва да се сравнявам с германците по това....

Абе, защо вече във форума не се разискват интересни/общественозначими теми?

http://www.hellfest.fr/artistes - някой мисли ли да се отбие до Франция за това събитие?

Преди време се появи на пазара кисело мляко в малки кофички със сладко от боровинки на дъното, няква идея как се казваше и на коя фирма беше...?

Мислиш ли, че ако не беше забранено и можеха да пушат в заведението, щяха да изленат навън само от добра воля към останалите?

Естествено, че не, но дори и след като е забранено, заведенията бяха пълни.

Не, просто искам да кажа, че онези общества които ми давате за пример, са на такова ниво, че са си решили проблемите. С престъпност, с обществен ред, с корупция в администрация, та даже и с боклука и т.н.

Аахаххаха. Да. САЩ са решили проблема с престъпността. Има МНОГО ПО-МАЛКО престъпност, отколкото в България. (потупване по рамото)

Преди време се появи на пазара кисело мляко в малки кофички със сладко от боровинки на дъното, няква идея как се казваше и на коя фирма беше...?

Мисля, че беше на този Пловдивският млекозавод, дето е до Филипово. Ако се сещаш как се казват техните продукти, защото на мен ми изхвръкнаха от главата... Фибела ли бяха....

Аахаххаха. Да. САЩ са решили проблема с престъпността. Има МНОГО ПО-МАЛКО престъпност, отколкото в България. (потупване по рамото)

За мащабите си като територия и населения като процент, са в пъти по-добри показатели от нашите. Мога да се хвана на бас. Ти да си чул всеки втори американец да се оплаква, че са му разбили къщата и са му взели покъшнината? Щото на всеки втори българин(да не кажа всеки 1) са му влизали я вкъщи няколко пъти, я вилата са му разбили я нещо друго. Или да звънеш на полицията и тя ако вобще дойде, да е след няколко часа. Или пък, че е спрял на някой паркинг и са му свалили 4-те гуми или, че масово братя роми им крадат релсите на железницата? Извинявай ама там няма такива неща.

Никва престъпност в САЩ. Прав си.

Я виж малко тук статистиките за Ню Йорк. Дели проценти, прехвърляй запетаи, квото искаш прави и го виж на нашето население как идва. Виж също колко убийства има там и колко тук. Защото тук, почти всяко се съобщава по новините и можеш да добиеш представа.

http://www.disastercenter.com/crime/nycrime.htm

Абе, защо вече във форума не се разискват интересни/общественозначими теми?

Защото философите станаха мнозинство и като хванат една тема...докато не се изяснят поне в 5 страници - не спират...Всъщност накрая те пак не се изясняват, но спират, понеже все пак имат и естествени нужди, които не могат да свършат пред компютъра. ;)

Това ще е брутално ама сигурно билета за 1 ден е 250 евро ако не и повече :D

Пише си - 62E за ден, 139Е за трите дни ;)

Пише си - 62E за ден, 139Е за трите дни ;)

Се тая.Нали ще ти трябват и разходи и тя става 1 ... Като има пари чак тогава :D Пък и повечето минават и през България.

http://www.hellfest.fr/artistes - някой мисли ли да се отбие до Франция за това събитие?
Не. За тази година не се очертава да има кой-знае какви интересни за мен банди. Преди две години един приятел и една приятелка там си направиха първото дете...

Не, просто искам да кажа, че онези общества които ми давате за пример, са на такова ниво, че са си решили проблемите. С престъпност, с обществен ред, с корупция в администрация, та даже и с боклука и т.н. Да естествено има и изключения при тях, но те са минимални в сравнение с при нас. Решили са тези проблеми и за това сега имат възможност да решават други проблеми, който явно в случая е цигареният дим. На нас всичко ни е наопаки дай да почнем от главата за краката. То затва сме на тоя хал щото всичко тръгва от зад напред. Нека да оправят заплатите да са ми като Германските, да има толкова дупки колкото и там, да имам толкова магистрали, бензина да ми е като в САЩ дребни стотинки в сравнение с, това което взимам и нямам против да ме сравняват с тях. Ама неможе сага нищо да не е като при тях, ама забраната за пушачи е най-важното и трябва да се сравнявам с германците по това....

Продължаваш все едно не си видял поста ми. Прочети го пак и помисли дали не ти е грешна логиката. Излиза че докато не оправим някои от по-големите според теб проблеми следва с НИКОЙ ДРУГ да не се зачекваме дори. А като си тръгнал да избираш от къде какво да вземам да беше избрал от ОАЕ бензина примерно? Че да е ясно че да е със сигурност мисията невъзможна...

По твоята логика дай да пуснем джебчиите от затвора защото има по-големи престъпници от тях и съда да престане да се занимава с дребните престъпления докато не се изяснят големите

Никва престъпност в САЩ. Прав си.

Дам копирай ми го къде съм го писал точно никаква престъпност (успех ти желая).

Продължаваш все едно не си видял поста ми. Прочети го пак и помисли дали не ти е грешна логиката. Излиза че докато не оправим някои от по-големите според теб проблеми следва с НИКОЙ ДРУГ да не се зачекваме дори. А като си тръгнал да избираш от къде какво да вземам да беше избрал от ОАЕ бензина примерно? Че да е ясно че да е със сигурност мисията невъзможна...

По твоята логика дай да пуснем джебчиите от затвора защото има по-големи престъпници от тях и съда да престане да се занимава с дребните престъпления докато не се изяснят големите

Прочети и ти пак аз какво съм написал, може да го разбереш. Много точно съм казал какво мисля, не чакам да ме перефразират. Казах и защо мисля така много точно.

Прочети и ти пак аз какво съм написал, може да го разбереш. Много точно съм казал какво мисля, не чакам да ме перефразират. Казах и защо мисля така много точно.

Прочел съм го изключително внимателно. Ще цитирам част от твоя пост както и моя отговор по-долу:

Не, просто искам да кажа, че онези общества които ми давате за пример, са на такова ниво, че са си решили проблемите.... Решили са тези проблеми и за това сега имат възможност да решават други проблеми, който явно в случая е цигареният дим

Я обясни сега по-подробно къде точно съм те разбрал грешно? Това което казваш накратко е "ние имаме по-големи проблеми, тях трябва да решаваме и никой друг, а тези които давате за пример вече са си решили тези проблеми и от скука се чудят с какво да се захванат". Та по тази логика след като има по-големи проблеми дай да не решаваме изобщо и по-малките, нали? Оттук съвсем логично следва предложението съда да преустанови гледането на дела за дребни престъпления преди да реши тези за по-големите. Айде обясни ми къде не съм те разбрал.

Дам копирай ми го къде съм го писал точно никаква престъпност (успех ти желая).

Благодаря ти. Не ми беше трудно.

Не, просто искам да кажа, че онези общества които ми давате за пример, са на такова ниво, че са си решили проблемите. С престъпност, с обществен ред, с корупция в администрация, та даже и с боклука и т.н.

Знаеш ли изобщо какво означава един проблем да е "решен" или да ти обясня?

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...